The Ηuffington Post: «Ελλάδα: Πόσο μακρυά ως τη Χούντα ;;»

(Απόδοση άρθρου του huffingtonpost.com)

Λέγεται συχνά ότι για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον θα πρέπει να μελετήσεις τα διδάγματα του παρελθόντος. Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα μπροστά μας, κάτω από ένα δρόμο που φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν. Πάρτε για
παράδειγμα την Ελλάδα. Από παλιά χαρακτηρίστηκε ως η γενέτειρα της
δημοκρατίας… είναι τώρα μια χώρα με υπερβολικές δαπάνες της
κυβέρνησης, φουσκωμένο δημόσιο τομέα των συνδικάτων, μη χρηματοδοτούμενα δικαιώματα, και ανεφάρμοστους νόμους.
Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;

Αλλά το καζάνι σιγοβράζει… το ελληνικό πολιτικό σώμα δεν έχει σταματήσει να βράζει. Η εκτεταμένη δυστυχία και η απόγνωση αναπαράγουν ανομία και βία. Η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει, ενθαρρύνει τα πολιτικά κόμματα και στα αριστερά και δεξιά για να διασπείρουν αποκαλυπτική ρητορική, καθώς κινούνται αμείλικτα για να γεμίσουν το κενό που άφησε η ανυποληψία και η κατάρρευση στην Ελλάδα.
Διαβάστε μέσα από τις ιστορίες που εμφανίζονται καθημερινά στον ελληνικό Τύπο (που θάβονται στις πίσω σελίδες των αμερικανικών εφημερίδων) και θα αναρωτηθείτε αναμφίβολα: «Πόσο καιρό αυτοί οι περήφανοι άνθρωποι θα παρουσιάζονται με τέτοια υποβάθμιση»
Για την καταπολέμηση, έκρηξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση έχει αυξήσει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50 %. Προς έκπληξη κανένας (εκτός ίσως από εκείνους που πιστεύουν ότι οι φόροι δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά), οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης σπίτι έπεσε κατακόρυφα κατά 75 % και οκτώ στους δέκα Έλληνες έβαλαν ξυλόσομπες. Αυτό ανατίναξε μια τρύπα 400 εκατομμύρια ευρώ σε αναμενόμενες εισπράξεις φόρων.
Και από οι Έλληνες παίρνουν όλο αυτό το ξύλο; Γίνεται απογύμνωση των  δασών. Αναφέρθηκε ακόμη ότι μια αρχαία και σεβαστή ελιά στην οποία ο Πλάτων δίδασκε τους μαθητές του, εξαφανίστηκε ένα βράδυ για να γίνει καυσόξυλα.

Οι απεργίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο…

Η ανεργία έχει περάσει το 26 %, η Ελλάδα συναγωνίζεται με την Ισπανία. Η ανεργία των νέων έχει περάσει το εκπληκτικό 55 %. Οι αυτοκτονίες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη…

Και ενώ η μαύρη αγορά κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά προλαμβάνοντας την πείνα…
Πρώην αναπληρωτής ελληνικά υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας πρότεινε ότι ποσοστό των ανέργων να τεθεί στην εργασία, σε εθελοντική βάση, χωρίς πληρωμή.
Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα.
Όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση πλέον εκτός ελέγχου στην Ελλάδα θα τελειώσει ειρηνικά ονειρεύεται. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη. Το Ελληνικό ΑΕΠ καταρρέει. Οι πολυεθνικές εταιρείες ξεπουλάνε τις ελληνικές δραστηριότητές τους για ένα ευρώ μόνο και μόνο για να φύγουν. Ποιος ξένος επενδυτής με σωστό το μυαλό του, θα βάλει χρήματα σε μια νέα επιχείρηση εκεί, και οι τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν συνήθως στραγγαλίζονται σε ένα κουβάρι της γραφειοκρατίας… 

Μέχρι στιγμής η τουριστική βιομηχανία κρέμεται από μια κλωστή, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν οι απεργίες και η βία διασχίζουν το κατώφλι και γίνονται πρώτη είδηση, οι διεθνείς τουρίστες γρήγορα θα πάνε αλλού.
Και έτσι η πίεση αυξάνεται και το ρολόι γίνεται «τσιμπούρι» μέχρι την επόμενη πληρωμή διάσωσης….
Όταν οι αναρχικοί / κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες / εθνικιστές αντεπιτεθούν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από ότι στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο..

Εκεί είναι που κάποιοι προσβλέπουν σε μια χούντα για πολλά υποσχόμενη ασφάλεια..

Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι Γερμανοί στρατιώτες που θα σταλούν για να διατηρήσουν την ειρήνη.

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/the-uffington-post.html

 

 

17 σκέψεις σχετικά με το “The Ηuffington Post: «Ελλάδα: Πόσο μακρυά ως τη Χούντα ;;»

  1. Ποια γερμανικά χρήματα; τι λένε οι άνθρωποι;
    Όταν έρχονται χρήματα δεν ζεις σ’ αυτήν την εξαθλιωση, οι Γερμανοί παίρνουν χρήματα.
    Και τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο.
    Την χούντα την ζούμε τώρα. Αυτό που θα τους βόλευε, είναι μετά το πλιάτσικο -που νομίζουν ότι θα ολοκληρώσουν- να μας καπελώσουν και μια χούντα για να το βουλώσουμε…

    Μου αρέσει!

    1. ακριβώς…
      ο κόσμος δεν είναι πιά τόσο εύπλαστος, δυστυχώς για αυτούς, δεν θα τους κάνουμε την χάρη να διαλυθούν τα πάντα.
      λίγο μυαλό χρειάζεται και καθαρούς ηγέτες.

      Μου αρέσει!

  2. Αυτη τη στιγμη
    Ο ελληνικος λαος ως πειραμα
    ειναι ενα Ετοιμο ζυμαρι.
    Μπορει ο οιοσδηποτε να τον πλασει οπως θελει.
    Σαν ενα ξυλαρακι σε ορμητικο χειμαρο που μας παει απο τη μια ακρη της οχθης ακριβως στην αλλη.
    Κριμα 30 ολοκληρα χρονια που δεν μαθαμε κολυμπι.
    Αυτη η γενια δεν εχει δυνατοτητα να αλλαξει τη Μοιρα της καταρας μας.
    Ασε που οι νεα γενια των pc
    βρηκε ευκολες Ατομικες λυσεις…
    Ελπιδα μου να καταλαβουμε ολοι οτι ειμαστε πανω απο ολα Ελληνες.
    Το μονο που θα μας ενωσει, το μονο που θα μας αφυπνισει και θα μας κανει να συζητησουμε και Συμφωνησουμε (!)
    μεταξυ μας!
    Και αγαπησουμε
    Και υψωσουμε τη Σημαια μας
    που απο κατω της θα δωσουμε ολοι μαζι Αγωνα.
    Μονο ετσι θα διωξουμε τη λεπρα!

    Μου αρέσει!

    1. Πως να γίνει αυτό ρε φίλε αφού μια ζωή οι Έλληνες ήταν παρτάκηδες. Το ’21 ο Κολοκοτρώνης έπρεπε να κρεμάσει μερικούς τοπικούς άρχοντες για να πάρουν μπρος οι ραγιάδες. Όλες οι γενιές τα ίδια σκατά είναι. Πρέπει να είναι κάποιος με ένα βούρδουλα από πίσω για να τους βαράει μπας και ξυπνήσουν. Άμα περιμένεις αλλιώς επανάσταση κλάφτα.

      Μου αρέσει!

      1. Ούτε καν αυτό. Κανείς δεν ξεσηκωνόταν. Και υποσχέθηκαν στους Μανιάτες μισθούς και συντάξεις αρκεί να εκστρατεύσουν ώστε να τους δουν οι ραγιάδες και «υπο του φόβου των Μανιατών» να «επαναστατήσουν» (με το ζόρι). Αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα στα ιστορικά κείμενα της εποχής.
        Για αυτό και ο Κολοκοτρώνης επέτρεψε στην Τριπολιτσά τέτοια σφαγή. Ήθελε να εκτεθούν και να μη μπορούν να κάνουν πίσω.

        Μου αρέσει!

  3. Ποιό σημαντικό θέμα που σκοπίμως υποβαθμίζεται είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην εδαφική ακαιρεότητα της χώρας μας. Ενας εισαγόμενος εμφύλιος τύπου αραβικής άνοιξης μπορεί και να είναι στά πλαίσια ξένης εισβολής.
    Τά καταστροφικά μέτρα που υποχρεώνει η Τρόϊκα την κυβέρνηση δημιουργούν βέβαια συνθήκες κοινωνικής έκρηξης και πτώχευσης των πάντων.

    Μήπως έχουν κύριο στόχο να αδυνατίσει η άμυνα της χώρας κατά της νεο-οθωμανικής επιθετικότητος? Μήπως κάποιοι θέλουν την Τουρκία τοπική υπερδύναμη εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος?

    Μου αρέσει!

  4. Αφιερωμενο εξαιρετικα στην ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και τους παρατρεχαμενους ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ.

    Τυχαιο οτι το βιντεο γυριστηκε στην ελλαδα???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

    Μου αρέσει!

  5. Πέραν του αστείου της υποθέσεως ότι δεν έχουμε ήδη χούντα, έχω την εντύπωση ότι περισσότερο την ονειρεύονται οι ξένοι και «φίλοι» μας που θέλουν να μας «σώσουν» κιόλας, παρά εμείς οι γηγενείς…

    Μου αρέσει!

  6. H χουντα ειναι ηδη εδω. Η κυβερνηση «αποφασίζει και διαττάσει» δια πραξεων νομοθετικου περιεχομένου τις οποίες τις υπογράφει το ραμολιμεντο της Η. Αττικού, και στη συνεχεια εφαρμοζει δια των ΜΑΤ.

    Πιστευω οτι η εκρηξη του κοσμου αν και εφοσον ερθει ειναι πολύ προτιμότερη απο την άθλια κατασταση που βιωνουμε σημερα – και παντως δεν θα εχει τα χαρακτηριστικα εμφυλιου αλλα αυτα της σύγκρουσης του κόσμου με το καθεστως και τους πραιτωριανούς του. Εμφύλιος σημαινει πολεμος αναμεσα σε Ελληνες, ομως αυτοι που υπεγραψαν και αυτοι που υποστηρίζουν (με καναλια, εφημεριδες κλπ) την ανευ όρων παραδοση της εθνικης κυριαρχίας σε ξενους δεν ειναι Ελληνες αλλα γραικυλοι. Αν μαλιστα κλήθουν για βοηθεια και ξενες δυναμεις απλως το τελος θα καθυστερήσει λιγο……. (η προσφατη Ελληνικη ιστορια ειναι πολυ διδακτικη απο τη μαχη της Κρητης μεχρι την απελευθερωση – ιδιως για τους Γερμανους.)

    Συνηθίζω να λέω για το χαμηλο φρόνημα του Ελληνικου λαού. Ομως θελω να πιστευω οτι τα γονίδια ειναι εκει και περιμένουν την σπίθα…..

    Μου αρέσει!

  7. Εχουμε ψηφίσει πρόσφατα κι έχουμε δώσει συγκεκριμένα ποσοστά σε κάθε ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
    Αυτοδυναμία δεν δώσαμε σε κανένα κι αναγκάστηκαν να συνεργαστούν κάποιοι.
    Σωστά ως εδώ;
    Επομένως, τα παραμυθάκια και τα τσιγκλίσματα περί χούντας εκεί όπου οι πολίτες δεν είναι ώριμοι πολιτικά. Σε μας δεν περνάνε. Εχουμε αιρετή κυβέρνηση και, όπως της δώσαμε εντολή, κάνει αυτά που νομίζει καλύτερα για το έθνος μας. Κάνει και λάθη κάνει και σωστά.

    Οσο για τον εμφύλιο, πολύ θα το θέλατε αλλά … θα σας στεναχωρήσουμε.
    Και να θέλαμε να …εμφυλιοπολεμήσουμε 5-8% οι αριστεροί με το υπόλοιπο 90% δε γίνεται. Φου θα τους κάνουμε και θα καθίσουν
    όμορφα όμορφα στ΄αυγουλάκια τους.
    Πάρτε το απόφαση: το παλέψατε στην Κατοχή και σ΄όλο το μεταξύ διάστημα ως σήμερα. Δεν σας βγήκε. Δεν θα σας βγει ποτέ, γιατί οι Ελληνες δεν ψηφίζουν ισόβιους πατερούληδες, ανοιχτά σύνορα, βουλγάρικους μισθούς και συντάξεις, καταπίεση και καλοπέραση της κομματικής νομενκλατούρας.
    Ρίξτε μια ματιά τι βρισίδι πέφτει στην τωρινή πολυχρωμη κομματική νομενκλατούρα, που έπεσε σαν ακρίδα στον δημόσιο κουμπαρά.

    Οσο για φρόνημα, εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Μέσα στη δυστυχία μας και τους λάθρο βοηθάμε και δίνουμε από το υστέρημά μας και περιμένουμε υπομονετικά να περάσει η μπόρα.
    Οι …εξεγέρσεις σας, βλέπετε, περιλαμβάνουν λεηλασία κααστημάτων για να πλουτίζουν τα αλβανά και βιβλικές καταστροφές και να σηκώνει το κεφάλι το αυγό του φιδιού, δηλαδή οι κουκουλοφόροι κι οι δολοφόνοι της Μαρφίν.
    Αυτό είναι το αυγό του φιδιού κι όχι η Χ.Α., που υποκρίνεστε.
    Αντε, γιατί πολύ μας…ζαλίσατε.

    Μου αρέσει!

    1. Φιλε Δυσπιστε,
      Μερικα δεδομένα :
      * Σαμαρας μεχρι τον 10/2011 κατηγορηματικα ενατιον των μνημονιων μετα τα ψηφίζουμε με θερμη –> πολιτικος απατεωνας
      * Α Εκλογες 2012 ΝΔ γυρω στο 18%. Μετα με ωμο εκβιασμο του εκλογικου σώματος και αφου εξαπατουμε για δευτερη φορα το εκλογικο σωμα οτι ταχα θα διαπραγματευτουμε το μνημονιο το εφαρμοζουμε με το πιο στιγνο τροπο.
      * μετατρεπουμε ολο το χρεος απο χρεος προς ιδιωτες σε διακρατικο και υπο το Αγγλικο δίκαιο.
      * πτωχευουμε επισημα ως κρατος και αποτελουμε παγκοσμια πρωτοτυπια καθως παρα την πτωχευση το χρεος παραμενει στο ακέραιο ποσοτικα και αυξανεται απο το 120 –> 170% ως ποσοτο ΑΕΠ !
      * καταργουμε τη βουλη με τη φαμπρικα των πραξεων νομοθετικου περιεχομενου και νομοθετουμε οτι μας πει η Τροικα.
      * παραβιαζουμε απροκάλυπτα το Συνταγμα οσον ( δικαιωματα εργαζομενων, επιταξεις, κλπ)
      * Ψηφιζουμε απο την Ελληνικη βουλη ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
      * εκποιουμε τη Δημοσια περιουσια σε εξευτελιστικες τιμες
      * Υπερφορολογουμε με σκοπο την δήμευση και της ιδωτικης περιουσίας προς όφελος των δανειστων ενω η υποθηκευμενη περιουσια περνα στα χερια των υπο ξενη διοικηση τραπεζων
      * προκαλουμε υφεση για 5 συνεχη χρόνια και μειωση του ΑΕΠ >20% σωρευτικά με αποτελεσμα
      – 27% (επίσιμη ανεργία) 50% ανεργια νέων, κυμα φυγής στο εξωτερικο
      – 3.000 αυτοκτονιες
      – υποσιτισμο
      – αυξηση θνησιμοτητας

      Φιλε δεν αναφερομαι σε κομματικες πεποιθησεις αλλα στη στυγνη πραγματικοτητα που λέει οτι 3.000.000 Ελληνες ητοι το 30% του πληθυσμου ειναι κατω απο τα όρια της φτωχιας και 1.500.000 ανεργοι για να μην μηλισουμε για υποαπασχολουμενους κλπ. Το βασικο επιχειρημα των μνημονιακων δυναμεων ηταν οτι η πτωχευση θα σημαινε μισθους 300€ ανεπαρκεια αγαθων κλπ. Ηδη ο μισθος ειναι στα 500€ και επεται συνέχεια οσο για την επαρκεια αγαθων τι σημασια εχει για 3.000.000 συμπολιτες μας? Εχουμε λοιπον «καταφερει» να σερνομαστε προς τις συνεπειες της πτωχευσης με το χρεος ακεραιο κα8ι την Ελλαδα εντος ολιγου ξεπουλημενη.

      Συνηθιζω να παρακολουθω την γνωμη των ξενων μεσων και Ελληνων που εκτιμω. Δες τι λεει ο Βαρουφάκης δες τι λέει ο Γιανναρας….. Λύση στο υπάρχον σύστημα δεν υπαρχει καθως τοσο ο ΣΥΡΙΖΑ οσο και το ΚΚΕ αποτελουν πλεον συστημικα κόμματα. Λυση ειναι Συντακτικη Εθνοσυνέλευση , νεο Συνταγμα , απαλλαγη απο το Μνημονιο και παραδειγματικη τιμωρια οσοων μας εφεραν εδω. Σου φαινεται πιθανο το υπαρχον συστημα να αφησει να γινει αυτο χωρις καποιου ειδους λαικη εξεγερση ?

      Εκτος αν δεν σε ενοχλει τιποτα απο τα παραπανω οποτε ………

      Μου αρέσει!

      1. Δεν μ΄αρέσουν οι παχειές κουβέντες περί εκβιασμών κλπ., έχω δε κάποια βάρη δεκαετιών στους ώμους μου για να φοβάμαι, ώς οφείλω, τις…λαϊκές εξεγέρσεις.
        Θυμήσου τη Μαρφίν, τον Δεκέμβρη του ‘ 08 για να μην σε πάω σε Αιγύπτους κλπ. Εξεγέρσεις, εντός ή εκτός εισαγωγικών, ήταν.

        Υστερα, τι θα κάνει μια λαϊκή εξέγερση; Θα παράξει συνάλλαγμα για τις ανάγκες μας; Θα δημεύσει τις περιουσίες των καπιταλιστών που βρίσκονται σε οφσόρ;
        Θα βρει κι από που χρήματα να σπείρουμε τον Θεσσαλικό κάμπο κλπ. για να γίνουμε αυτάρκεις σε αγροτική παραγωγή; Το πετρέλαιο των τρακτέρ τότε; Χωρίς συνάλλαγμα πού θα το βρούμε;

        Εχουνε χαλκεύσει πανέξυπνα το όλο σύστημα , να μην ξεφε΄υγει κανένας.
        Οι σημερινοί πολιτικοί μαθαίνουν να είναι και…ταχυδακτυλουργοί συγχρόνως – ζωντανό παράδειγμα οι δικοί μας.

        Θα πρότεινα να αφήσουμε τις απεργίες για τη διατήρηση των κεκτημένων – αν επιτευχθεί θάναι σε βάρος των μη εχόντων δύναμιν πίεσης- και να κοιτάξουμε να συντονιστούμε σε μικρά, θετικά βήματα ώσπου να αλλάξει η κατάσταση. Και τότε, να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

        Μου αρέσει!

      2. To οτι εγιναν εκβιασμοι γενικα προς το εκλογικο σώμα νομιζω ειναι κοινος τόπος – αλλα για εκβιασμους στο χωρο εργασίας (θα παρω την επιχειρηση και θα την πάω Τουρκια..) εχω προσωπικη εμπειρία.

        Εχεις δίκιο οτι μια γενικευμενη κινητοποίηση ενεχει τον κινδυνο θυμάτων αλλα δυστυχως η κατασταση κατα τη γνωμη μου δεν λυνεται αλλοιως. Ειναι μερικες φορες που πρεπει να κανει την μεγαλη επιλογη στη ζωή του. Φυσικα δεν μιλαω για καταστασεις τυπου Δεκ 08 οπου αναρχικοι, πλιατσικολογοι, παρακρατικοι κλπ έκαψαν την αθηνα. Αλλα 1-2 εκατ. κοσμος στην πλατεια συνταγματος εμπρος απο την βουλη – αυτη ακριβως ειναι η προταση Γιανναρα. Και μονο η φυσικη τους παρουσια…..

        Οπωσδηποτε η διαγραφη του χρεους και μαλιστα κρατικου χρεους ειναι ριψοκινδυνο μετρο. Ομως υπαρχουν επιλογες. Η βασικη παραμετρος ειναι η σταση της ΕΚΤ. Αν συνεχισει να δανειοδοτει τις τραπεζες η παραμονη στο Ε ειναι δυνατη (αν και κατα τη γνωμη μου όχι συμφερουσα). Αν οχι φυσικα αυτο σημαινει επιστροφή σε Εθνικο νόμισμα ισως με μεταβατικη περιοδο συνδεσης στο $ μεχρι ομαλοποιήσεως της αγορας έλεγχος συναλλαγματικος κλπ οπως γινοταν για χρονια. Επανεκκίνηση της εγχωριας βιομηχανίας και διατηρηση των αποθεματων σε Ε για τρεχουσες αναγκες. Σου θυμιζω οτι ακριβως με την εισοδο μας στην ΕΕ αλλα ιδιαιτερως με το Ε καταστραφηκε ολος ο παραγωγικος ιστος της χωρας (υπαρχουν βεβαια και πολλοι άλλοι λόγοι

        Μια πατριωτικη κυβερνηση μπορει να μην φερει τα χρηματα των πλουσιων απο το εξωτερικο, αλλα μπορει να ελεγξει το ποθεν εσχες των Ελληνων απο το 74 και εντευθεν και οπου δεν δικαιολογουνται περιουσιακα στοιχεια η κινηση χρηματων να προβει σε κατασχεση οιασδηποτε περιουσιας προς αποδοση των φορων . Οπως ειδες η συμμορια που κυβερνα επι 3 χρονια οχι μονο δεν προχωρησε σε κατι τετοιο αλλα εθαψε και τη λιστα Λαγκαρντ φυσικα διοτι εκει βρισκονται οι ιδιοι και οι χρηματοδοτες τους. Απο εκει λοιπον μπορει να αντληθουν κεφαλαια.
        Ανασυσταση του κρατους φυσικα δε σημαινει ανασυσταση συντεχνιων και εργατοπατερων. Σημαινει ελευθερη, ανοιχτη οικονομια χωρις προνομια, σημαινει καταργηση γραφειοκρατειας, αποκατασταση της ιεραρχίας σε όλα τα επιπεδα, περιορισμο του κρατους, αποκατασταση δικαιοσυνης. Δυστυχως φιλε Δυσπιστε, η κατασταση ειναι τοσο τραγικη που δεν σηκωνει «μικρα βηματα» αλλα δραστικα μεγαλα βήματα. Την κατασταση δεν μπορουν να τη διορθωσουν οι οι αλητηριοι που την δημιουργησα και οι οποιοι ως γνησιοι δοσιλογοι κρυβονται για να σωσουν το τομαρι τους πισω απο τους κατακτητες Προβλεπω οτι σε λιγα χρόνια θα ζουμε σε μια Ελλαδα οπου Ελληνες θα φυτοζωουν και οι ξενοι θα εχουν αγορασει τα παντα. με αλλα λογια θα είμαστε ενοικιαστες στο σπίτι μας

        Ειλικρινα ελπιζω να κανω λάθος και εχεις δικιο..
        Φιλικα,
        Δημητρης

        Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.