ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η Χρηματοδότηση των Φτωχών

The bond holder

Μετά από τόσο καιρό που γράφουμε, λέμε, φωνάζουμε με το πληκτρολόγιο ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τα παιδιά μας που υποφέρουν – με καινούργια εργαλεία που μόνο το διαδίκτυο μας τα δίνει.

Θα έχετε ακούσει για crowd funding.  http://www.euronews.com/2013/01/21/financing-for-the-future

Η βασική αρχή είναι ότι είναι για να βρεις 500 ευρώ είναι πιο εύκολο να ζητήσεις  5 ευρώ από 100 άτομα παρά 500 ευρώ από 1 άτομο. Πως λειτουργεί.

Διαλέγεις ένα σκοπό για τον οποίο θέλεις να μαζέψεις τα χρήματα Πχ

« Θέλουμε να εφοδιάσουμε με πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία μας»

Γράφεις ένα γράμμα δίνοντας μια περιγραφή του θέματος και δίνεις ένα τραπεζικό λογαριασμό η ένα PayPal account που μπορούν να καταθέσουν 5-10 ευρώ. Στέλνεις το γράμμα αυτό σ’ όλους  τους φίλους /συνεργάτες  που έχεις στο mailing list. Σε γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν θα φας τα λεφτά που ζητάς – σου έχουν εμπιστοσύνη. Ζητάς να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Να στείλουν το γράμμα αυτό σ’ όλους  τους φίλους /συνεργάτες  που έχουν στο δικό τους mailing list. Η εμπιστοσύνη βασίζετε ότι ο καθένας λαμβάνει αυτό το μήνυμα από έναν φίλο. Αυτή η διαδικασία συνεχίζετε και γίνετε viral. Ο φίλος που μου πρότεινε αυτή την ιδέα έχει ήδη αρχίσει την διαδικασία για τα φτωχά τα παιδιά στις παράγκες τις Cartagena στnν Columbia. Μάζεψε $ 1,500,000 σε ένα μήνα και συνεχίζει να αυξάνει αυτό το ποσό. Έχει προσωπικά πάνω από 1500 ε- mail διευθύνσεις. Κάποιοι δίνουν $5 άλλοι δίνουν $50 και άλλοι $1000 αναλόγως με τις δυνατότητες τους.

Ο καθένας από εμάς ας το δοκιμάσει  για τον σκοπό που πραγματικά πιστεύει.

Αν θέλετε αναρτήστε το και στο Ολυμπία τον σκοπό που έχετε ( αν δεν υπάρχει αντίρρηση από τους διαχειριστές)  Ίσως κάποιοι από εμάς να θέλουμε να τον υποστηρίξουμε.

Αν υπάρχει κάποιος αναγνώστης που μπορεί να φτιάξει και ένα site όπου θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε ο κάθε ένας το δικό του « project» και πως εξελίσσετε θα ήταν καλό.

Διότι εμείς οι αναγνώστες του Olympia και οι φίλοι μας και οι φίλοι των φίλων θα έχουμε άλλο ένα θετικό έργο – εκτός από την ενημέρωση.

Για τη νεολαία – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον μηχανισμό για να μαζέψετε λεφτά για μια ιδέα που έχετε για να μπορέσετε να την υλοποιήσετε. Έτσι και αλλιώς έτσι έγινε η αρχή διότι οι τράπεζες δεν έδιναν λεφτά για κάτι καινούργιο. Το έργο τους είναι να υποστηρίξουν το παλιό και το σάπιο. Το internet εκτός από την ενημέρωση τώρα δίνει την δυνατότητα και της χρηματοδότησης.

Καλή επιτυχία.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 1. Ωραιο,αλλα δεν εισαι ο πρωτος..
  Αυτο ακριβως σκεφτηκε και η κυβερνηση.
  Αντι να τα παρει απο πεντακοσιους πολυ πλουσιους,τα παιρενει απο τρια εκατομμυρια φτωχους.
  Μονο που εμεις ξερουμε οτι και παλι θα τα φανε.

  Μου αρέσει!

 2. Λίγο περίεργα τα γράφετε, περισσότερες λεπτομέρειες; Ποιος συγκεντρώνει τα χρήματα;
  που πηγαίνουν τα χρήματα; Υπάρχει έλεγχος για το αν τα χρήματα θα διατεθούν για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν; και τέλος είναι νόμιμο αυτό, όταν γίνεται από τον κάθε ιδιώτη; χωρίς κανέναν έλεγχο από πουθενά;

  Μου αρέσει!

 3. Είναι τόση η καχυποψία μετά τόσο φαγοπότι, που κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει και για τους λογους που αναφέρουν οι προηγούμενοι 2 σχολιαστές. Εξ άλλου όλοι μας ξέρουμε τουλάχιστον έναν που έχει ανάγκη βοήθειας, ας το κάνουμε με την βοήθεια γνωστών τουλάχιστον σε έναν ο καθένας μας.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.