Αλλάζουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

Αλλάζουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθως θα πρέπει να σημειωθεί οτι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αποτελέσουν τη βάση επι της οποίας θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμοσθεί απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μέτρο το οποίο προβλέπεται επίσης στο μνημόνιο. Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθουν σε όλη τη χώρα αφού με το νέο φόρο θα επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια.

imerisia.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “Αλλάζουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

 1. Ουδείς δίκασε τον προδότη για ”ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ”, Ουδείς δικαστικός ζήτησε τα πρακτικά για να ασκήσει ποινικές ευθύνες και ουδείς από την στρατιωτική ηγεσία συνέλαβε τον Σημίτη για ΄΄ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ” ! Ουδείς ανέφερε ΕΣΤΩ σήμερα στην Ε.Ε που κοιμόταν εκείνη την ΝΥΧΤΑ, να πάνε στι διάβολο , αυτοί και το Ευρώ τους και ουδείς σκέφτηκε ότι με την Αμερική δεν μπορούμε να τα βάλουμε στρατιωτικά , αλλά μπορούμε με έξοδο από το Ευρώ να κάνουμε ανταγωνιστική την χώρα μας και την Ευρώπη.
  Τρείς ήρωες έφυγαν , ένας προδότης έμεινε και η παρέα του και έφαγαν την Ελλάδα, μόνο ένας είναι στην φυλακή από εκείνη την συμμορία και αυτός σε βαθιά γεράματα αφού ΞΕΣΚΙΣΕ την Ελληνική κοινωνία… και μετά έχετε ερωτηματικά γιατί η Ελλάδα ψηφίζει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , γιατι αυξάνει το ποσοστό της και γιατί σύντομα θα ξεπεράσει το 15/17 τοις εκατό..
  Τόσο αναγκέφαλοι και μεγάλοι ντενεκέδες είστε ΟΛΟΙ !!

  Μου αρέσει!

 2. Η ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ Β’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ.
  Η μείωση των αντικειμενικών αξιών γίνεται, ενόψει των κατασχέσεων ακινήτων που έρχονται.
  Είτε οι κατασχέσεις γίνουν από την εφορία, είτε από τις τράπεζες τα λεφτά στην ίδια τσέπη θα καταλήξουν.
  Οι αυξημένες αντικειμενικές δημιουργούν αρκετά προβλήματα στις τράπεζες στην φάση του πλειστηριασμού, καθώς και πολλά έξοδα για την όλη διαδικασία.
  Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στα ακίνητα φιλέτα καθώς και στα βιομηχανικά κτήρια.
  Όταν θα ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές θα υπάρχουν σημειακά πολύ χαμηλές τιμές στα σημεία που είναι τα φιλέτα. Μετά το τέλος της κρίσης πάλι οι αντικειμενικές θα ανέβουν.
  Η διαιώνιση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα, εντάσσεται στο σχέδιο για να κατάσχονται τα ακίνητα καθαρά από πολεοδομικές παραβάσεις.
  ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

  Μου αρέσει!

 3. Συγγνώμη για το εκτός θέματος… λόγω της επικαιρότητας στο http://www.olympia.gr αναφορικά με την νύχτα της προδοσίας !

  ΑΚΙΝΗΤΑ

  Έγώ έχω να δω ΜΠΕΤΟΝΕΡΑ στο δρόμο , πάνω από τρία χρόνια η περίπου τρία χρόνια.. καθώς και φορτηγό με τούβλα…
  Κυκλοφορώ δύο φορές την ημέρα μεταξύ Γλυφάδας , Πειραιά μέσω Καλλιθέας , Ν. Σμύρνης , Αλίμου , Ελληνικού στις περιοχές που οιανδήποτε ώρα της ημέρας έπεφτα η σε ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ Η ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΑΜΜΟ Η ΤΟΥΒΛΑ..
  Ενώ σας αναφέρω ότι οι ΝΕΟΚΤΗΣΤΕΣ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ στην ΒΑΡΗ,ΒΟΥΛΑ έχουν πιάσει χόρτα πολλοί τύχοι και έχουν σκουριές τα κάγκελα και οι πόρτες φούσκωσαν. Εκπληπαρούν για 300/350.000 Ευρώ ακίνητα που οι τράπεζες χρηματοδότησαν για 600/800.000ΕΥΡΩ.. Δυστυχώς ούτε αγοραστής υπάρχει , ούτε και μισθωτής… ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΓΙΑ ΦΕΣΙ.. μπορεί να βρείς , τους κατ’ επάγγελμα η τιποτα από αυτούς που χάνουν η κλείνουν τα καταστηματά τους καθημερινά..!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αναγκάζονται να ζούν με το ΦΕΣΙ… Συνεπώς κάθε ακίνητο έφθσε να έχει και μια μαύρη ιστορία ενώ αν δεν χαρίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσεις… Έτυχε και έχω κλειστά εδώ και 14 μήνες δύο από αντιπαροχή … ουδείς πλησιάζει και από περιέργεια να ρωτήσει…ενώ ο εργολάβος με άφησε με το φέσι του Ι.ΚΑ. και ηλεκτροδότηση μέσω εργολαβικού διότι δεν πρόλαβε να πουλήσει , οφείλει στην ΕΦΟΡΙΑ και αν δεν προσκομίσει φορολογική ενημερότητα με την οριστική άδεια δεν πέρνει Δ.Ε.Η. Με είχε εξαπατήσει με το σήμερα αύριο και μίσθωσα μέσω εργολαβικής παροχής… δυστυχώς το ρεύμα δεν ερχόταν και οι μισθωτές άρχισαν τους εκβιασμούς εφόσον δεν πλήρωνα και Δ.Ε.Η γιατί πλήρωνε ο εργολάβος να μην πληρώνουν ούτε ενοίκιο… Κατόρθωσα να τοςυ διώξω και είναι κλειστά για να γκρεμίζουν !!
  Γιατί αντικειμενικές αξίες να μιλήσετε βρε πολιτικάντηδες , ρωτήσατε , ψάξατε αν υπάρχει άνθρωπος να επενδύσει μισό Ευρώ σε ακίνητο και μετά συζητάτε για αντικειμενικές αξίες… Εσείς φέρατε την ΦΟΥΣΚΑ των ακινήτων και οι τράπεζες με τα goldenboys ΚΑΙ ΤΑ πριμ !! το ξεχάσατε η ξεχάσατε τα παραμύθια ΛΑΛΙΩΤΗ, με το ενοίκιο θα εξοφλείτε το σπίτι ?
  Λες και ο κοσμάκης θα είχε την δουλειά του για 30/40 χρόνια , άκουγε εκείνον που εξαφανίσθηκε αλλά έκανε τόσα ?
  Βάλατε φόρους, φόρους, πόθεν έσχες ποτέ δεν σκεφτήκατε κάποια δυνατότητα για να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τα χρήματα του έξω… Μόνο ένας Καρατζαφέρης κάτι ανέφερε πριν μπεί στην ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ και μετά το ξέχασε…
  Τι μπορούσατε να κάνετε .. χωρίς πόθεν έσχες με ένα ΦΠΑ για όλα ατ ακίνητα 3/5 τοις εκατό … ΜΑΥΡΑ , ΑΣΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ , ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ .. ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ.. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ , ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΠΡΙΝ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ »ΑΚΙΝΗΤΟ» ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ ..
  Σήμερα μειώστε αμέσως τις αντικειμενικές στο 50 τοις εκατό… ξεχάστε το »ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» , βάλτε ένα μικρό ΦΠΑ στο 5 τοις εκατό είτε είναι πρώτη κατοικία η πέμπτη… χωρίς καμία απαλλαγή η βάλτε 7 τοις εκατό στα εμπορικά και γραφεία,
  δώστε όθησε στην αγορά και μειώστε την εφορία των μισθώσεων αμέσως στο 5 τοις εκατό μέχρι ενοίκια 40.000ΕΥΡΩ ετησίως και 10 τοις εκατό από 40.000-100.000 Ευρω τα άνω με κλίμακα..
  Αλλιώς θα περιμένετε πολλές δεκαετίες εφόσον συνεχίσετε την παραμονή στην Ευρώ για να κινηθεί η αγορά των ακινήτων…. ΔΩΣΤΕ ΟΘΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ , 300 ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ … ΤΡΕΞΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΑΤΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ…

  Μου αρέσει!

 4. Χαραλαμπος Ζεπιδης ,σύμβουλος ακιν. περιουσίας
  Ειναι φανερό πλέον ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν ενδιαφέρεται για έσοδα μεταβιβάσεως ακινήτων αλλά για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, με απώτερο σκοπό την παραχώρηση σε συμφέροντα που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Εάν δεν ήταν έτσι , θα ανακοίνωναν μιά κι έξω την μείωση των αντικειμενικών αξιών παντού πανελλαδικά, με συντελεστές μείωσης ανά Νομό και ανά αστικές ή αγροτικές περιοχές. Αντίθετα , μιλούν για κατάργηση των αντικειμενικών και αντικατάστασή τους από τι;;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.