Από τα Ίμια στο ΔΝΤ: Το πρώτο βήμα του Αρχιερέα της διαπλοκής για την εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας.

Οι «γκρίζες ζώνες» των Ιμίων

Ενώ οι Τούρκοι αλώνιζαν, ο Σημίτης κοιμόταν με ωτασπίδες και δεν άκουγε τα τηλεφωνήματα!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ήταν μια μακρά νύχτα για τον Ελληνισμό η άγρια νύχτα της 30ης προς την 31η Ιανουαρίου του 1996.

Τα όσα τότε συνέβησαν, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σημίτη (η οποία, κατά σύμπτωση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου…) στη μεγάλη «κρίση των Ιμίων», έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στο σώμα της πολύπαθης χώρας μας. Είναι πολλοί όσοι ισχυρίζονται, πως αυτή η μοιραία νύχτα ήταν η αφετηρία της ντε φάκτο νομιμοποίησης των τούρκικων αξιώσεων για την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση όταν ξημέρωσε η 31η Ιανουαρίου τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Πρώτα-πρώτα η Ελλάδα θρηνούσε τρία παλικάρια, τρεις γενναίους αξιωματικούς, τους Βλαχάκο, Γιαλοψό, Καραθανάση, οι οποίοι έπεσαν και για την πατρίδα και για τη σημαία, την ίδια περίπου ώρα που η πολιτική ηγεσία διαπραγματεύονταν με τους αμερικάνους και τα όσα λέγονταν και γίνονταν ειδικά σε ό,τι αφορά στη σημαία μας ήσαν τραγικά!

Ακόμα, οι Έλληνες έκπληκτοι, οργισμένοι, πικραμένοι, «ζύγιζαν» τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς και κατέληγαν στο «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, ευρέθησαν ελλιπείς»…

Ένα χρόνο μετά, το Γενάρη του 1997 για τις ανάγκες του ρεπορτάζ για το πρώτο τεύχος του περιοδικού «NEMECIS» της Λιάνας Κανέλλη, μίλησα με κάποιους εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της μοιραίας νύχτας. Κράτησα σημειώσεις. Σήμερα τις παραθέτω, δεκάξι χρόνια μετά,επειδή πρέπει να θυμόμαστε, επειδή αν η ιστορική μνήμη εγκαταλειφθεί τότε τίποτα για την πατρίδα δεν θα είναι καλό!

Αντρέας: Πάμε σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!

Ας πάμε λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 1995.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δέχεται έπειτα από αίτημά του τον αρχηγό της ΕΥΠ ναύαρχο Λεων. Βασιλικόπουλο.

Ο ναύαρχος του παραδίδει φάκελο ο οποίος περιείχε πολλά και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από ευρήματα αμερικάνικου δορυφόρου.

Τι έδειχναν;

Ότι σε πολύ μεγάλη περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, εκτεινόμενη απ’ το Καρπάθιο Πέλαγος και φτάνοντας μέχρι τη Γαύδο (κάνοντας σχηματικά ένα τελικό «S»)υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων!

Ο πολύπειρος και διορατικός Αντρέας αμέσως αντιλαμβάνεται τόσο την σπουδαιότητα όσο και την κρισιμότητα της αποκάλυψης, για τη χώρα μας. Αντιλαμβάνεται, ότι αυτά τα στοιχεία αποκλείεται να μην έχουν γίνει γνωστά και στην Τουρκία. Οπότε;

Οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγες μέρες μετά, στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ έστειλε ένα σαφές μήνυμα (σε αυτούς οι οποίοι ήταν σε θέση να το αντιληφθούν…) δηλώνοντας ως πρωθυπουργός της χώρας ότι:

• Εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και τονίζει κατηγορηματικά, ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα απαράγραπτα δικαιώματά της!

Πολλοί απόρησαν, γιατί ο Ανδρέας αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτή τη δήλωση. Λίγοι γνώριζαν το παρασκήνιο…

Το σκηνικό της κρίσης…

Ο Ανδρέας στις 20 Νοέμβρη αρρωσταίνει, εισάγεται στο Ωνάσειο, δίνει μια σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή…

Στις 15 Γενάρη του 1996 παραιτείται απ’ τη θέση του πρωθυπουργού.

Στις 18 Γενάρη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκλέγει διάδοχό του τον Κ. Σημίτη (μετά από ένα οργιώδες παρασκήνιο, που θα αποκαλυφτεί κάποια στιγμή…).

Την ίδια ακριβώς μέρα, μια μέρα δηλαδή «μεταβατική» για την Ελλάδα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γερ. Αρσένης ενημερώθηκε, με καθυστέρηση, απ’ το υπουργείο Εξωτερικών ότι ήδη απ’ τα Χριστούγεννα τουρκικό εμπορικό πλοίο είχε προσαράξει στα Ίμια και αρνούνταν επίμονα την παροχή βοήθειας απ’ τις ελληνικές αρχές με την αιτιολογία ότι η περιοχή ανήκει στην Τουρκία!

Μια ευθύτατη δηλαδή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Αποφασίζονται τα εξής μέτρα:

1. Προσεχτική μεταφορά ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, με χειρισμούς που πάντως να μην οδηγούν σε κλιμάκωση.

2. Ένα περιπολικό του ναυτικού με τη συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού να κάνουν καθημερινά δύο περιπολίες γύρω απ’ τις βραχονησίδες, μία νωρίς το πρωί και μία μετά τη δύση του ήλιου.

Ακολούθησε ο γνωστός «πόλεμος των σημαιών».

Επίσης ο Γερ. Αρσένης ζήτησε συνάντηση με το νέο πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Μετά την ενημέρωση που του έκανε αποφασίστηκε να τεθούν οι μονάδες σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση, χωρίς ωστόσο προκλήσεις και η ελληνική πλευρά να λειτουργήσει μόνο «αντισταθμιστικά».Δηλαδή, αν η Τουρκία έστελνε στην περιοχή μια φρεγάτα, τότε να στείλει μία και η Ελλάδα.

Ωστόσο η ένταση μεγαλώνει.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Πεντάγωνο εκτιμάται ότιδεν αποκλείεται να οδηγηθούν οι εξελίξεις ακόμα και σε θερμό επεισόδιο απ’ την Τουρκία. Εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια ενός τέτοιου επεισοδίου.

Εκτιμήθηκε, ότι αν η Τουρκία επέλεγε μια εντυπωσιακή κίνηση, αυτή θα μπορούσε να είναι κάποια ενέργεια σε βραχονησίδα.

Εκτιμήθηκε όμως, ότι δεν ήταν πιθανή η ενέργεια στη Μεγάλη ή στη Μικρή Ίμια, επειδή η Μεγάλη Ίμια φρουρούνταν από ομάδα βατραχανθρώπων, που ανέβαινε κάθε βράδυ εκεί –προς φρούρηση της ελληνικής σημαίας- και έφευγε το πρωί.

Ως πιο πιθανοί στόχοι επομένως θεωρήθηκαν ηΚαλόλιμνος ή το Φαρμακονήσι. Και στάλθηκαν επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξή τους.

Η μοιραία νύχτα…

Στις 30 Ιανουαρίου η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κορυφωθεί.

Την προηγούμενη βραδιά ο Γερ. Αρσένης έχοντας λάβει ένα ανησυχητικό μήνυμα θέλει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Τον καλούσε επίμονα στο πορτοκαλί τηλέφωνο, αλλά ο Κ. Σημίτης δεν απαντούσε. Έστειλε ειδικό απεσταλμένος το σπίτι του.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία (την οποία δεν κατέστη δυνατό να διασταυρώσουμε) ο απεσταλμένος του υπουργού Άμυνας ενημερώθηκε από οικείο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ότι αυτός κοιμόταν με ωτασπίδες και γι’ αυτό δεν σήκωνε το τηλέφωνο!

Το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, στην κορύφωση της έντασης, ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη στο… γραφείο του στη Βουλή και όχι στο Πεντάγωνο, όπως ζήτησαν οι Αρσένης και Ν. Κουρής (υφυπουργός Άμυνας), για λόγους ευνόητους!

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι σύσκεψη στο Πεντάγωνο θα σήμαινε… ανησυχία του ελληνικού λαού, ότι πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία!

Προφανώς για να… μην ανησυχήσει ο ελληνικός λαός, ουπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, όπου επίμονα τον αναζήτησαν για να πάρει μέρος στη σύσκεψη!

Τέτοια ετοιμότητα!

Γύρω στις 10 το βράδυ, φεύγοντας απ’ το Πεντάγωνο για τη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Γερ. Αρσένης, δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα απ’ τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Ουίλιαμ Πέρι, ο οποίος του εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» όπως χαρακτηριστικά του είπε.

Ο κ. Αρσένης του απάντησε ότι η Ελλάδα δεν φέρει ευθύνη γι’ αυτή την κλιμάκωση και λειτουργεί μόνο «αντισταθμιστικά».

Τότε, για πρώτη φορά, ο αμερικανός υπουργός του πρότεινε «να πω στους Τούρκους να αρχίσουν να αποχωρούν και να αποχωρήσετε κι εσείς».

-Πάω σε κυβερνητική σύσκεψη, του απάντησε ο Έλληνας υπουργός.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι όλη εκείνη τη δραματική νύχτα η Ουάσιγκτον «έκανε παιχνίδι», ενώ η Ευρώπη -κυριολεκτικά- κοιμούνταν, απουσίαζε εντελώς από κάθε συζήτηση ή διαπραγμάτευση, αν και η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε.!

Και αυτό ερμηνεύει πολλά…

Η κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ, με απουσία (υπενθυμίζουμε) του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ήταν «χαμένος» σε τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου!

Στην έναρξη της σύσκεψης ο Κ. Σημίτης ενημέρωσε ότι είχε ήδη κάνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπ. Κλίντον, ο οποίος του είχε προτείνει «αποκλιμάκωση», δηλαδή την ταυτόχρονη αποχώρηση των ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων απ’ την επίμαχη περιοχή των Ιμίων.

Είχαν «στο περίμενε» τον αρχηγό της ΕΥΠ!

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε (δείγμα κι αυτό της τραγικής εικόνας και των τραγικών χειρισμών της κυβέρνησης εκείνη τη νύχτα που γράφονταν Ιστορία!) πωςστη διάρκεια όλης της νύχτας ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ Λεων. Βασιλικόπουλος «φορτωμένος» με πολλούς φακέλους μάταια ζητούσε να συμμετάσχει! Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης το αρνήθηκε! Και η μοναδική συμμετοχή του αρχηγού της ΕΥΠ ήταν να παραδώσει κάποιους φακέλους! Κατά τα άλλα «ξεροστάλιασε» αναμένοντας έξω απ’ την αίθουσα της σύσκεψης!

«Λυπάμαι, αλλά οι Τούρκοι κάτι θα κάνουν»!

Γύρω στα μεσάνυχτα ο Γερ. Αρσένης δέχτηκε το νέο τηλεφώνημα απ’ τον Πέρι. Του ανέφερε, ότι οι Τούρκοι συμφωνούν στην «αποκλιμάκωση», αλλά:

• Θέτουν σαν όρο την αποχώρηση της ελληνικής φρουράς και της ελληνικής σημαίας απ’ τη βραχονησίδα «όπως έχει συζητήσει ο Πρόεδρός μου με τον πρωθυπουργό σου»!

Ο Γερ. Αρσένης απάντησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την απαράδεκτη αξίωση, που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να λάβει την απάντηση:

• Τότε λυπάμαι, αλλά σε κάνα-δυο ώρες η Τουρκία «κάτι θα κάνει»!

Αυτή η ιταμή προειδοποίηση του αμερικανού ΥΕΘΑ σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον βρίσκονταν σε συνεννόηση με την Άγκυρα και ήταν ενήμερη για τα όσα σχεδίαζαν οι Τούρκοι και μάλιστα τα ενέκριναν!

Επίσης προκαλεί μέγιστη εντύπωση αυτό το «όπως έχει συζητήσει ο Πρόεδρός μου με τον πρωθυπουργό σου»,που είπε ο Πέρι στον Αρσένη. Και το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι:

• Είχε εξαρχής συμφωνήσει ο Σημίτης στην αποχώρηση απ’ τη Μεγάλη Ίμια της ελληνικής φρουράς και σημαίας;

Σημειώνουμε και ότι τα ίδια περίπου με τον Πέρι είπε και ο αρχηγός του αμερικανικού Επιτελείου κ. Σαλικασβίλι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Γερ. Αρσένη και Ν. Λυμπέρη, τον έλληνα ομόλογό του.

Κάποια στιγμή εδέησε να αφήσει το τηλεοπτικό στούντιο (!) και να πάει στη σύσκεψη κι ο Θ. Πάγκαλος.

Τους ενημέρωσε, ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρ. Χόλμπρουκ, ο οποίος του είχε μεταφέρει τη γνωστή πρόταση των αμερικάνων.

Στο μεταξύ ο Αρσένης ανήσυχος απ’ την «προειδοποίηση» της Ουάσιγκτον ενημέρωσε τον υφυπουργό του Ν. Κουρή, ο οποίος παρέμενε στο Πεντάγωνο επειδή (και δικαιολογημένα) θεωρούσε μέγα λάθος ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιούνταν στη Βουλή αντί της «αίθουσας Επιχειρήσεων» του Πενταγώνου τη στιγμή που απειλούνταν θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Συμφωνήθηκε μεταξύ τους:

• Ύψιστη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε τουρκικό χτύπημα.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε, ότι στην περιοχή βρίσκονταν μεγάλο μέρος του Στόλου μας.

Και μάλιστα όταν πολεμικά πλοία του Στόλου μας είχαν αναχωρήσει απ’ το ναύσταθμο για την επίμαχη περιοχή του Αιγαίου όλη η Ελλάδα είχε «απολαύσει» το θέαμα σε… ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση! Δείγμα –και αυτό- της σοβαρότητας της κυβέρνησης…

«Οι Τούρκοι είναι στη Μικρή Ίμια»!

Γύρω στις 3.00 το πρωί οι συμμετέχοντας στη σύσκεψη ενημερώθηκαν ότι… «υπάρχουν πληροφορίες» (!) πως στη Μικρή Ίμια έχουν κάνει απόβαση Τούρκοικομάντος!

Και αυτό το έμαθαν από αμερικάνικη πηγή. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά απ’ τη στιγμή που, όπως προαναφέραμε, η Ουάσιγκτον όχι μόνο ήταν ενήμερη αλλά ακόμα και «συντόνιζε»;

Προς διερεύνηση του αληθούς της «πληροφορίας» (!) εστάλη το μοιραίο στρατιωτικό ελικόπτερο, με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, του χαμού δηλαδή στα νερά του Αιγαίου των τριών παλικαριών, των τριών ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα και τη σημαία, την ίδια ώρα που για τη σημαία στη σύσκεψη γίνονταν διάλογοι που θύμιζαν αρχαία τραγωδία…

Αυτόματα η σύσκεψη μετατράπηκε σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Γερ. Αρσένης επικοινώνησε ξανά με το Ν. Κουρή και του μετέφερε την εντολή:

• Να αρχίσει η ενεργοποίηση του σχεδίου ανακατάληψης της Μικρής Ίμιας.

Αλλά ενώ το σχέδιο είχε αρχίσει να ενεργοποιείται, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

Και αυτό με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Εμείς μάθαμε, ότι εξετάστηκαν δύο σχέδια ανακατάληψης:

1. Με δυνάμεις στρατού. Επ’ αυτού ο ναύαρχος Λυμπέρης επεσήμανε ότι πριν τις 11 το πρωί ήταν αδύνατη η μεταφορά στρατού απ’ την Κω.

2. Με βομβαρδισμό της βραχονησίδας.

Οι συμμετέχοντες άρχισαν να συζητούν τις αντιδράσεις από ενδεχόμενο βομβαρδισμό της βραχονησίδας, αφού θεωρήθηκε βέβαιο ότι η Τουρκία θα «απαντούσε».

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο ο πρωθυπουργός, ο οποίος προηγούμενα είχε επιτεθεί με σκληρότατες εκφράσεις στον Α/ΓΕΕΘΑ εμφανίστηκε απρόθυμος σε πιθανή τέτοια ενέργεια.

Και σε αυτό επίσης το σημείο σαν «από μηχανής Θεός» επεμβαίνει ο Πάγκαλος, ο οποίος είχε βγει έξω απ’ την αίθουσα προκειμένου να μιλήσει για άλλη μια φορά με τον Χόλμπρουκ.

Αξίζει να θυμίσουμε, ότι όλη εκείνη τη μοιραία βραδιά συνομίλησαν:

– Σημίτης-Κλίντον.

– Πάγκαλος-Χόλμπρουκ.

– Αρσένης-Πέρι.

– Αρσένης-Σαλικασβίλι.

– Λυμπέρης-Σαλικασβίλι.

«Να πούμε ότι την πήρε αέρας τη σημαία»!

Ο Θ. Πάγκαλος μεταφέρει τα εξής:

• Οι αμερικανοί μου είπαν, ότι οι Τούρκοι δέχονται να φύγουν απ’ τη Μικρή Ίμια, με τον όρο να φύγει και η δική μας φρουρά απ’ τη Μεγάλη Ίμια!

Προφανώς Ουάσιγκτον και Άγκυρα έτσι μετέφραζαν το «status quo ante», για το οποίο η κυβέρνηση Σημίτη πανηγύριζε το επόμενο πρωινό, τότε που ο μοιραίος και ολίγιστος πρωθυπουργός είπε από βήματος της Βουλής το:

• Ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Δηλαδή γι’ αυτούς το “status quo ante» σήμαινε απλά το «no vessels, no troops, no flags», στα οποία θα επανέλθουμε.

Ωστόσο η τότε ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να συζητήσει  σε αυτή την ιταμή βάση.

Ο Γερ. Αρσένης έχοντας κατά νου τα όσα του είχε πει ο Πέρι, ρώτησε τον Πάγκαλο:

– Βάζουν ζήτημα να φύγει και η σημαία μας;

Κι έλαβε την απίστευτη (;) απάντηση:

• Όχι, αλλά να το δούμε μόνοι μας, μήπως φεύγοντας η φρουρά να την πάρει!

Βέβαια οι αμερικανοί το είχαν θέσει το ζήτημα. Τουλάχιστον σε Σημίτη και Αρσένη.

Και τότε έγιναν οι διάλογοι της ντροπής, κατά την ταπεινή μας άποψη.

Δηλαδή ο Σημίτης απευθυνόμενος στον Λυμπέρη να τον ρωτά, γιατί έχει τόση… ευαισθησία στο να φύγει η ελληνική σημαία απ’ τη Μεγάλη Ίμια!

Ή ο Πάγκαλος να του ζητά «να πούμε ναύαρχε ότι φύσηξε αέρας και την πήρε τη σημαία απ’ τη βραχονησίδα»!

Η τραγική κατάληξη ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε.

Και η φρουρά έφυγε και η σημαία έφυγε.

Και η τραγική κυβέρνηση βγήκε το πρωί και πανηγύρισε.

Και το βράδυ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης (για την ιστορία να θυμίσουμε, ότι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν μετά τα όσα συνέβησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οι Βουνάτσος και Κηπουρός).

Και στη συνεδρίαση του Υπουργικού που έγινε κατά το μεσημέρι ο μόνος υπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι τα όσα συνέβησαν στην ουσία οδηγούν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ήταν ο αείμνηστος Αν. Πεπονής…

Και σε λίγες μέρες η κυβέρνηση αποστράτευσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ν. Λυμπέρη…

{Στο επόμενο όλο το παρασκήνιο για το “no troops, novessels, no flags”…}

101 σκέψεις σχετικά με το “Από τα Ίμια στο ΔΝΤ: Το πρώτο βήμα του Αρχιερέα της διαπλοκής για την εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας.

  1. Τα μυαλά του Έλληνα είναι δηλητηριασμένα απο την 50χρονη κατανάλωση σοσιαλιστικών, αναρχικών, κομμουνιστικών και όλα τα εις -ων ιδεολογιών. Με την βοήθεια των Μεγάλων μας συμμαχων, που δημιουργούν τις εντάσεις και την πολιτική πόλωση. Η απολύμανση των μυαλών αυτών δεν γίνεται με φασαρίες, και η ανομία δεν ευνοεί ένα ψύχραιμο κλίμα για να καταλάβουμε τι πραγματικά τι γίνεται και να αντιδρασουμε κατάλληλα. Ποιός ,φταίει; Δείτε και εδώ
   http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&tx_ttnews%5Btt_news%5D=3069&cHash=d2c0106bb4c79d7470bb2ebaaa480b4b

   Μου αρέσει!

  2. ΟΡΚΩΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (με τη συμμετοχή πολιτών)

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ (είναι πολλοί)

   ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   Του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ του ΠΛΑΤΩΝΑ του ΠΕΡΙΚΛΗ κατά τον χρυσό αιώνα
   και βέβαια του μέγιστου ΙΩΑΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ (Ελβετία)

   Μου αρέσει!

   1. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ξεχνάει, το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει κιόλας.
    Είμαστε εντελώς γκαγκά, ακόμα και τώρα, μετά από όσα έχουν κάνει, υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που λυσσάνε για τον Σημίτη για τον ΓΑΠ και για τον Σαμαρά!
    Έλεος! ακόμα και για τον Καράτζαφέρη…. τι να λέμε…

    Μου αρέσει!

 1. «ειδικό δικαστήριο… όλα σε μια δίκη»
  για πως μας κλέψανε τα χρήματα, ποιον ρώτησαν και μας έχωσαν στο ψεύτικο ευρώ…,ποιον ρώτησαν και αντήλλαξαν την δραχμή .. φθηνότερα απο τα αντίστοιχο νομίσματα ΙΣΠΑΝΙΑΣ …ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ….
  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα περάσει ετσι «τράνζιτ» όλοι η ομάδα σε μια δίκη,
  «ένα δικαστήριο για ΟΛΟΥΣ και για ΌΛΑ»

  Μου αρέσει!

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ…….
   ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ……ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΗ…..
   ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ…..
   ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ….ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΜΕ…..
   ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ;;;
   ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΞΕΠΑΤΩΜΑ!

   Μου αρέσει!

 2. Ω ΖΕΥ ΠΑΤΕΡ ΖΕΥ
  ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
  ΤΟΣΟ ΤΑ ΑΝΟΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΙΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
  ΤΩΝ Θ Η Ρ Ι Ω Ν Η ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ Η Δ ΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ Αρχίλοχος ο Πάριος.
  ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ……

  Μου αρέσει!

 3. Ο Εβραίος δεν ενδιαφέρθηκε για την πατρίδα μας – αυτός ενδιαφέρεται μόνο για το Ισραήλ και την μασονια. Κρεμάλα στον πούστη τον βωθρο.

  Μου αρέσει!

  1. «Γνωρίζουν καλά την Goldman Sachs, Σημίτης και Παπαδήμος»
   Στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ giannis@enet

   Το πρόσφατο άρθρο του στη «Le Monde» για τις «κυβερνήσεις Goldman Sachs» σε Ελλάδα και Ιταλία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

   Κάποιοι του έδωσαν δίκιο, κάποιοι άλλοι τον χαρακτήρισαν συνωμοσιολόγο. Ο Μαρκ Ρος μιλά στην «Κ.Ε.» για μια σειρά ισχυρών προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες Λουκάς Παπαδήμος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

   Ε Στην προηγούμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, εντυπωσιαστήκατε από κάτι που συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός, κατά την παρουσίαση του βιβλίου σας. Τι ήταν αυτό;

   Α Με εξέπληξε αρνητικά ότι πολλοί που μου απηύθυναν ερωτήσεις, δημοσιογράφοι ή μέλη του κοινού, ήθελαν να δηλώσω ότι δεν έφταιγε η Ελλάδα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά η Goldman Sachs, οι αμερικανοί τραπεζίτες, το εβραϊκό λόμπι, το γερμανικό λόμπι, οποιοσδήποτε εκτός της ίδιας της Ελλάδας. Ο Σημίτης δεν ήταν υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την Goldman Sachs. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε μια ανάλογη συνεργασία το 2009 αλλά ο Σημίτης δέχθηκε και πλήρωσε πολλά την Goldman Sachs για να «μαγειρέψει τα βιβλία», να πει ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και το ότι οι άνθρωποι που ήταν στο βιβλιοπωλείο δεν μπορούσαν να το δουν αυτό, μου φάνηκε θλιβερό. Οι αγορές μπορεί να επιτάχυναν την κρίση αλλά δεν είναι υπεύθυνες γι’ αυτήν. Στην Ελλάδα ήταν λάθος τα θεμελιώδη: όχι αρκετοί φόροι, διαφθορά, ανίκανοι πολιτικοί και υπερβολικά έξοδα.

   Ε Πρόσφατα ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης, έγραψε ένα άρθρο στη «Le Monde» ουσιαστικά απαντώντας στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα κακώς μπήκε στο ευρώ. Σε προηγούμενη συνέντευξή μας είχατε αποδεχθεί και εσείς ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκαναν ένα μικρό «μασάζ» στα στατιστικά τους στοιχεία: η Ιταλία με την JP Morgan, το Βέλγιο κ.λπ. Ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης ήταν ανίδεος για το τι συνέβαινε;

   Α Το πρόβλημα στην περίπτωση της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ με τη συνδρομή της Goldman Sachs και τη στάση της κυβερνήσεως Σημίτη είναι πολύ δύσκολο να διερευνηθεί επειδή σύμφωνα με όσα μου είπαν οι άνθρωποι της Goldman Sachs, το θέμα των swaps αφορούσε τη χρονική περίοδο που ακολούθησε την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος ήταν ο ρόλος της Goldman Sachs κατά την περίοδο της εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ο Σημίτης λέει ότι η Goldman Sachs δεν βοήθησε την Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ. Ακόμη κι αν είναι έτσι, που δεν μπορώ να το αποδείξω, το γεγονός είναι ότι, έναν χρόνο μετά την είσοδό της, η Ελλάδα εξαπάτησε με τη βοήθεια της Goldman Sachs την Ευρώπη σχετικά με τους λογαριασμούς της, εκμεταλλευόμενη τη δυσλειτουργία της Eurostat. Ο Σημίτης μιλά για τις ημερομηνίες. Αλλά σε όλη της την έκταση η στάση του λανθασμένη και θα πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα, όπως υπήρξε στη Νότια Αφρική, μια επιτροπή αλήθειας που να ανακαλύψει το τι ακριβώς συνέβη.

   Ε Αν ο Σημίτης είναι ο ένοχος σε αυτή την ιστορία, ποιος είναι ο αθώος; Είναι η Eurostat που αποδέχθηκε τα ελληνικά στατιστικά, είναι η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίες ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες για να στηρίξουν το ευρώ και προφανώς παρίσταναν ότι «δεν έβλεπαν»; Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι ισχυροί της Ε.Ε. ήταν τόσο αθώοι και τόσο αφελείς που «η πονηρή μικρή Ελλάδα» κατόρθωσε τόσο εύκολα να τους ξεγελάσει…

   Α Είναι φανερό ότι η Γαλλία και η Γερμανία όντως ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να εισέλθουν στο ευρώ ώστε να το προστατέψουν από την κερδοσκοπία των Αγγλοσαξόνων. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Και η κυβέρνηση Σημίτη δεν σεβάστηκε αυτή την εμπιστοσύνη, «παίζοντας» με την Goldman Sachs το παιχνίδι της εξαπάτησης με τα λογιστικά βιβλία, γνωρίζοντας ότι η Eurostat, λόγω δικών της προβλημάτων, δεν είχε τη δυνατότητα να τα ελέγξει. Η εμπιστοσύνη, που είναι τόσο βασική στην Ε.Ε., δεν έγινε σεβαστή από την Ελλάδα. Ας δεχθούμε ότι όντως η Γαλλία και η Γερμανία «κοίταζαν κάπου αλλού». Ας δεχθούμε ότι και άλλες τράπεζες έκαναν με άλλα κράτη ό,τι έκανε η Goldman Sachs με την Ελλάδα: η JP Morgan με την Ιταλία, μια άλλη τράπεζα που δεν ξέρω το όνομά της έκανε το ίδιο με το Βέλγιο, ότι «μαγείρεψαν» τα βιβλία. Ωστόσο τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ήταν στην κλίμακα της ελληνικής περίπτωσης.

   Ε Πρόσφατα γράψατε ένα άρθρο στη »Le Monde» σχετικά με τις «Goldman Sachs κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας».

   Α Α, το διάσημο άρθρο μου! Ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις, δεν έχω ξαναδεί αντίστοιχες! Το site της «Le Monde» «εξερράγη» από όσους συνδέονταν για να διαβάσουν το άρθρο ενώ δέχθηκα και τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ευρώπη σχετικά με αυτό. Γιατί; Επειδή στο βιβλίο μου «Η τράπεζα Goldman Sachs» αποκαλύπτω ότι ο Μόντι και ο Ντράγκι είχαν δουλέψει στο παρελθόν για την Goldman Sachs. Και, φυσικά, ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μεταξύ 1994 και 2002, οπότε και αυτός συνεργάστηκε απόλυτα στο μαγείρεμα των ελληνικών βιβλίων με την Goldman Sachs. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Goldman Sachs είναι εξαιρετικά αμήχανη αυτή τη στιγμή έχοντας αυτούς τους τρεις πρώην υπαλλήλους ή συμμάχους της επικεφαλής κυβερνήσεων, επειδή αυτό επαναφέρει στην επικαιρότητα όλες τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την Goldman Sachs, τη δύναμη και την επιρροή της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το θεωρώ σύμπτωση. Δεν έγραψα στο άρθρο μου ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι η Goldman Sachs τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αυτό που είπα είναι ότι εγείρεται ένα ηθικό ζήτημα. Τι εννοώ: Ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχουν εξηγήσει τι έκαναν στο παρελθόν με την Goldman Sachs. Αυτό είναι το μόνο που ρωτώ. Δεν λέω ότι είναι διεφθαρμένοι, υποθέτω πως όχι, δεν λέω ότι είναι κακοί άνθρωποι ή κακοί ηγέτες, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή για να δουλέψεις με την Goldman Sachs πρέπει να είσαι εξαιρετικά ικανός. Απλώς ρωτώ γιατί δεν ξεκαθαρίζουν δημόσια τη θέση τους.

   Ε Σύμφωνοι, αλλά από τη στιγμή που π.χ. στην περίπτωση του έλληνα πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου, η συνεργασία του με την Goldman Sachs ήταν μέρος της δουλειάς του, ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τι να βγει να πει δημόσια; Να «απολογηθεί» για ποιο πράγμα ακριβώς;

   Α Επειδή μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για την Goldman Sachs όλοι πρέπει να είναι καθαροί και ο κόσμος έχει δικαίωμα να ξέρει. Ειδικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στον κόσμο και για τα οποία ο κόσμος δεν έχει συμφωνήσει. Οι τράπεζες «κρατήθηκαν ζωντανές» με τα χρήματα του κόσμου, οπότε το λιγότερο που αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν είναι να ξεκαθαρίσουν ποιος ήταν ο ρόλος τους στο παρελθόν. Μπορεί να μην ήταν και τίποτε. Αλλά η σιωπή τους ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες εγώ δεν συμμερίζομται.

   Ε Εκτιμάτε ότι αυτές οι κυβερνήσεις εκτάκτου ανάγκης, υπό τον Μάριο Μόντι και τον Λουκά Παπαδήμο, ενδέχεται να μείνουν στην εξουσία περισσότερο απ’ ό,τι αρχικά έχει προγραμματιστεί;

   Α Είναι αληθές ότι εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατίας. Οτι έχουμε πρωθυπουργούς και υπουργούς στην Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίοι δεν έχουν ψηφιστεί από το εκλογικό σώμα. Κοιτάξτε το Βέλγιο: υποτίθεται ότι η κρίση εκεί θα κρατούσε μερικές εβδομάδες, και αυτή τη στιγμή το Βέλγιο έχει κλείσει ενάμιση χρόνο χωρίς κυβέρνηση! Και φυσικά το ίδιο μπορεί να επαναληφθεί στην Ελλάδα και την Ιταλία, να μην καταφέρουν να κάνουν μια κυβέρνηση πολιτικών και να συνεχίσουν έτσι.

   Ε Ποια είναι η άποψή σας για τους δύο έλληνες ηγέτες, Παπανδρέου και Σαμαρά;

   Α Κατά την άποψή μου ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε καλά αλλά μετά η κρίση ήταν πολύ μεγάλη για εκείνον. Λυπάμαι γιατί τον θεωρώ έναν αξιόλογο ηγέτη που, όμως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν είχε πραγματικά την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Εκανε μια μεγάλη προσπάθεια κι ένα μόνο μεγάλο λάθος, την αναγγελία του δημοψηφίσματος. Οι αγορές τον «ξεφορτώθηκαν» και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί διόρισαν στη θέση του κυβέρνηση τεχνοκρατών και αυτό είναι ασφαλώς αντιδημοκρατικό. Για τον Σαμαρά δεν ξέρω. Ξέρω όμως για τον προηγούμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Καραμανλή, ο οποίος επίσης «μαγείρεψε» τα βιβλία με το χρέος της Ελλάδας, οπότε και η Νέα Δημοκρατία έχει ευθύνες για ό,τι συμβαίνει τώρα στη χώρα.

   **Τα βιβλία του Μαρκ Ρος κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι «Η τράπεζα Goldman Sachs» και το πρόσφατο «Καπιταλισμός εκτός νόμου».

   Μου αρέσει!

   1. Tuesday, February 7, 2012
    Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο
    του Νίκου Μπογιόπουλου
    ‘Ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από τον όρο “πολιτική δικτύωση”, που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί “κομψά” η διαπλοκή μεταξύ κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας είναι το ακόλουθο που σημειωτέον δεν αφορά παρά μόνο ένα πρωταγωνιστή, την Goldman Sachs.

    Ολουσέγκουν Αγκάνκα, υπουργός Οικονομίας της Νιγηρίας, διευθυντής υπηρεσίας επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs. Ότμαρ Ίσινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs. Μάριο Ντράγκι, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και νυν διοικητής της ΕΚΤ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International για την Ευρώπη. Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, σύμβουλος διεθνών υποθέσεων της Goldman Sachs. Πίτερ Σάδερλαντ, επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, πρόεδρος της GATT, πρόεδρος της Goldman Sachs International. Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Κομισιόν, πρωθυπουργός της Ιταλίας, επικεφαλής του ιταλικού κρατικού ομίλου για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση όταν συνέβη το σκάνδαλο της συγχώνευσης μεταξύ της γερμανικής Siemens και της ιταλικής STET με τη μεσολάβηση της Goldman Sachs. Λόρδος Γκρίφιθς, σύμβουλος της Θάτσερ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International. Γκάβιν Ντέιβις, πρόεδρος του BBC, στέλεχος της Goldman Sachs, η σύζυγος του οποίου διετέλεσε εξ απορρήτων συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο αναθετών τη μαζική πώληση εντόκων του βρετανικού δημοσίου στην Goldman Sachs. Τζον Κόρτζιν, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει, πρόεδρος της Goldman Sachs. Ρόμπερτ Ρούμπιν, υπουργός οικονομικών του Κλίντον, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs. Τίμοθι Γκάιντερ, υπουργός οικονομικών του Ομπάμα, επιλέγει γενικό γραμματέα του υπουργείου τον Μαρκ Πάτερσον, λομπίστα της Goldman Sachs. Τζόσουα Μπόλτεν, διευθυντής του γραφείου του Τζόρτζ Μπους, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. New York Times, εφημερίδα που εκδίδεται από όμιλο που έχει προσλάβει ως σύμβουλο την Goldman Sachs. Χένρι Πόλσον, υπουργός οικονομικών του Μπους, πρόεδρος της Goldman Sachs. Σίντνει Γουάινμπεργκ, ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του Αιζενχάουερ το 1952 και το 1956, αφεντικό της Goldman Sachs, με δυο πόστα καπαρωμένα από ανθρώπους του στις κυβερνήσεις του Άικ, τις θέσεις του υπουργού οικονομικών και του υπουργού άμυνας. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός της Ελλάδας, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι το 2002, είχε τα ηνία της τράπεζας όταν η Goldman Sachs παραποιούσε τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ επί πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Κατόπιν τέτοιας κληρονομιάς μάλλον δεν έχει άδικο ο νυν επικεφαλής της Goldman Sachs, ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο άνθρωπος που από το 2006 εώς το 2010 εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. Δολάρια σε μπόνους, να δηλώνει: “Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού”.

    Απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε»
    Posted by Δ.Π. at 9:55 PM

    Μου αρέσει!

   2. Οπως και ο Στρουρναρας,η σφινα του υπουργειου οικονομικων απο ξενα συμφεροντα!
    Μεσω αυτου την προηγουμενη βδομαδα υπεγραψαν το καινουργιο υπερμνημνιο,που θα φερει στην ολομελεια της βουλης φορους και μετρα προς ψηφιση απ την τρικομματικη κυβερνηση που λεει σε ολα ναι!

    Μου αρέσει!

   3. Απαιτουμε εδω και τωρα να μεταφερθει η ολομελεια της Βουλης απο τις 10 το βραδυ στις 2 τα ξημερωματα,ουτοσωστε και οι λιγοστοι ξυπνιοι να την πεσουν για υπνο!
    Ετσι περασε τοκαινουργιο μνημονιο βραδυ,οπως και η απωλεια εθνικης κυριαρχιας…
    Η αληθεια ειναι οτι βοηθησαν κατα ππολυ τα ΜΜΕ,που τις επομενες μερες απο αυτα τα νομοσχεδια μιλουσαν για εκρηξεις μολ και ουκ το καθεξης

    Μου αρέσει!

  1. Εαν η πορεια ειχε οργανωθει απο οποιοδηποτε αλλο κομμα,
   θα ειτανε πρωτη ειδηση σε ολα τα ΜΜΕ.

   Μου αρέσει!

 4. tο αρθρο εχει σφηγμομετρικο χαρακτηρα ,εν οψι ενος σεναριου επαναφορας του
  Σιμητη στο πολιτικο προσκηνιο .Σε πολλα σαιτ τελευταια γινονται τετοιες μετρησεις
  αποδοχης η΄εστω ΑΝΟΧΗΣ σε τετοιο ενδεχομενο.
  Εκεινο που δεν ξερουμε ειναι τι ρολο επιφυλασουν να αναθεσουν στο σιμητοειδες
  -μπορουμε να κανουμε διαφορα σεναρια με επικρατεστερο την
  την
  πορεια στο grexit ,οπου πλεον μαθηματικα οδηγουμαστε με την Σαμαριο πολιτικη
  του 4 χ 4 .-ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
  Οσο η ελληνικη πολιτικη σκηνη δημιουργει περισσοτερους προδοτες – γονους
  πολιτικων οικογενειων η΄καθαρματα τυπου καρατζαφερη ,αδωνη ,βοριδη, κλπ κλπ
  θα εξακολουθησουμε αυτον τον δρομο του μαρτυριου.
  Η προσωπικη μου γνωμη -και οποιος θελει την ακουει και οποιος θελει την απορριπτει-
  ειναι οτι μονο απο τον χωρο του στρατευματος θα μπορεσουμε να δουμε καποια σωτηρια
  -μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ
  ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ
  ΚΑΘΑΡΣΗ με οριστικο χαρακτηρα κατα
  προτιμηση.

  Μου αρέσει!

 5. το αρχοντογουρουνο ηταν στον χατζηλαλακη εδινε συνεντευξη ωρες ατελειωτες, ο σαυρας κρυμενος στου μαξιμου, επαιρνε οδηγιες απο τους αμερικανους ,ο Λυμπερης ζηταγε κανονες εμπλοκης, και στον SKYαπο το πρωι ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ εδειχνε τον στολο που εβγαινε απο τον ναυσταθμο, τετοια ξεφτιλα κρατος .Μετα παραδωσαμε τον οτσαλαν ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, αποζημιωθηκαμε βεβαια με το χρηματηστηριο ,εκει βουλωσανε ολα τα στοματα της διαπλοκης γιαυτο και ξανα πηρε τις εκλογες το 2000 με 200000 μεταφερομενους ανατολικους απο κυπρο και τσετσενια, ολοι μεσα στο κολπο δεν μιλησε κανενας. σε τετοιο κρατος ζουμε που ακομα οι δομες του ειναι μεσα στη διαφθορα .

  Μου αρέσει!

 6. ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΑΚΟΥΓΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΥΡΝΑΓΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΕΥΤΗΧΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΚΑ.ΣΑΛΜΑΡΑ ΚΟΥΝΕΛΗ ΧΟΝΤΡΟΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙΣΟΙ ΑΔΩΝΗΣ,ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ[ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ] ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΦΩΝΑΚΛΑΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Μου αρέσει!

  1. Πολυ σωστα,
   τα δυο σιωνιστικα γουρουνια γνωριζαν και γι αυτο απεφευγαν να ελθουν σε επικοινωνια και να σηκωσουν τηλεφωνα….

   Μου αρέσει!

 7. Και επειδή μας πρήξανε διάφορα λιβανιστήρια στην ανάρτηση του δρ ΤΟΜΠΡΑ γιά τον Κ.Κ.β. τους
  προκαλώ να απαντήσουν ποίος έδωσε συγχωροχάρτη στο εικονιζόμενο αρχιερέα της διαπλοκής κατά
  τον ορισμό του ιδίου του Κ.Κ.β. μα ο ίδιος που με πλήρη απώλεια οράσεως δεν έβλεπε ούτε αυτόν
  ούτε τα λαμπρά αστέρια της κυβέρνησης του, ΤΣΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ
  ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΣΜΠΩΚΟΣ και τόσα άλλα λαμπρά πολιτικά στελέχη του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ.

  Μου αρέσει!

  1. χαθηκε το φως υπο την σκεπην των «τρομοκρατων με το κουλουρι»,Μνημωνα.

   δεν εχεις ακομα καταλαβει οτι στην ελλαδα των 4,5 εκ.συνταξιουχων και 850 χιλ δημοσιων υπαλληλων(χωρις να εχουν προσμετρηθειΟΤΑ,ΝΠΙΔ,ΔΕΚΟ),υπαρχει απωλεια ορασεως;
   βαθυ σκοτος.

   Μου αρέσει!

   1. Σου διαφεύγει Φωτεινή πως ο Κ.Κ.β. ψηφίστηκε το 2004 ακριβώς γιά να τιμωρήσει τον κινέζο και
    τα έργα της κυβέρνησης του, οι αναφερόμενοι στο σχόλιο σου δεν στάθηκαν εμπόδιο στην εκλογή
    του, ο Κ.Κ.β. δεν τίμησε την ψήφο αυτών που τον πίστεψαν, αλλά και η σημερινή του παρουσία
    στην βουλή αν δεν είναι γιά κλάματα γιά γέλια είναι σίγουρα.

    Μου αρέσει!

   2. Μνημωνα,
    δεν μου διαφευγει τιποτα.
    να «τιμωρησει» τον κινεζο γραφεις ,μα οταν πηγε να περασει τον νομο του βασικου μετοχου,παρα λιγο να τον φανε ζωντανο…

    πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι ποτε δεν θα επελθει καθαρσις,οσο ο «λαος»,ειναι αυτος που εγραψα παραπανω.

    Μου αρέσει!

   3. Αν υπόσχεσαι πράγματα που δεν κάνεις είτε γιατί δεν θέλεις είτε γιατί δεν μπορείς είσαι αναξιόπιστος, και μην ξεχνάς πως τελείως αβίαστα ζήτησε συγνώμη από τον κινέζο για
    τον χαρακτηρισμό »αρχιερέας της διαπλοκής». Οσοι ακολουθούν από ιδέα και όχι από
    ιδιοτέλεια ένα κόμμα δεν ξεχνούν δεν συγχωρούν. Ακολουθώ κάπποιον γιατί πιστεύω πως
    είναι οφέλιμος γιά το σύνολο όπου εντάσσω και τον εαυτό μου, τα κομματόσκυλα δεν τα ενδιαφέρει
    τίποτε άλλο από το τομάρι τους ούτε δυστυχώς τα εθνικά θέματα.

    Μου αρέσει!

   4. Δεν πρόσεξες το ορθογραφικό μου λάθος;; είσαι πολύ ευγενής. Αυτό το 33% συν τους απόντες
    τι λέει σήμερα γιά την εμπριμέ συγκυβέρνηση τα έργα της οποίας εγκρίνει με την ψήφο του ο Κ.Κ.β.;;;;;;

    Μου αρέσει!

   5. Καλο το παραμυθι.

    Θες να σου πω πως τελειωνει ;;

    -Πρωτα «σεμνα και ταπεινα»

    -μετα «στρατηγικη σιωπη»

    -και στο τελος ερχεται «τακτικη υποχωρηση»….

    Ισως χανονται κανα-δυο βηματα στην μεση αλλα ουτως ή αλλως αυτα θα’ναι για το θεαθηναι.

    Μου αρέσει!

 8. Να τον χερεστε τον κινεζο μαζι με το πουλιμενο σοσιαλιστικο κινημα και τα σεα του.Ετσι σε λιγο θα πατε και θα ψηφισετε τον διπλοσαγωνο και τα λοιπα ανδρικελα.Μην ξεχασετε να ψηφισετε την κυρα παγκαλου.

  Μου αρέσει!

 9. Ουδείς δίκασε τον προδότη για »ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ», Ουδείς δικαστικός ζήτησε τα πρακτικά για να ασκήσει ποινικές ευθύνες και ουδείς από την στρατιωτική ηγεσία συνέλαβε τον Σημίτη για ΄΄ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ! Ουδείς ανέφερε λετσω σήμερα στην Ε.Ε που κοιμόταν εκείνη την ΝΥΧΤΑ, να πάνε στι διάβολο , αυτοί και το Ευρώ τους και ουδείς σκέφτηκε ότι με την Αμερική δεν μπορούμε να τα βάλουμε στρατιωτικά , αλλά μπορούμε με έξοδο από το Ευρώ να κάνουμε ανατγωνιστική την χώρα μας και την Ευρώπη.
  Τρείς ήρωες έφυγαν , ένας προδότης έμεινε και η παρέα του και έφαγαν την Ελλάδα, μόνο ένας είναι στην φυλακή από εκείνη την συμμορία και αυτός σε βαθιά γεράματα αφού ΞΕΣΚΙΣΕ την Ελληνική κοινωνία… και μετά έχετε ερωτηματικά γιατί η Ελλάδα ψηφίζει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , γιατι αυξάνει το ποσοστό της και γιατί σύντομα θα ξεπεράσει το 15/17 τοις εκατό..
  Τόσο αναγκέφαλοι και μεγάλοι ντενεκέδες είστε ΟΛΟΙ !!

  Μου αρέσει!

 10. ..ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ ..ΤΟΥ ΄΄ΕΡΓΟΥ !!!!!!!!!!!!!!

  Απίστευτα λόγια Ηγουμένου του Αγίου Όρους σε προσκυνητή
  Πριν λίγες ημέρες Ηγούμενος μονής του Αγίου Όρους είδε κάποιον προσκυνητή στο προαύλιο της μονής θλιμμένο και τον πλησίασε.

  «Τι έχεις παιδί μου και είσαι έτσι;» τον ρώτησε.

  «Δεν βλέπεις γέροντα τι γίνεται; Οι Τούρκοι θέλουν να μας πάρουν το Αιγαίο, οι σκοπιανοί την Μακεδονία, οι Αλβανοί την Ήπειρο, οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας διαλύσουν εντελώς, πώς να είμαι;»

  «Άκουσε να σου πω παιδί μου…

  Για τον Θεό η Ελλάδα είναι το προζύμι της ανθρωπότητας!

  Είναι προορισμένη να φέρει το έλεος του Θεού στον κόσμο και να σκορπίσει παντού το Φως του Χριστού.

  Οι επίγειες δυνάμεις του κακού μπορεί να θέλει να την διαλύσουνε αλλά δεν θα καταφέρουν τίποτα!

  Η Ελλάς είναι προορισμένη να εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού.

  Μπορεί να περάσουμε θλίψεις, μπορεί να περάσουμε διωγμούς, μπορεί να περάσουμε πείνες, μπορεί να περάσουμε και θάνατο ακόμα αλλά το σχέδιο του Θεού θα εκπληρωθεί μέσω της Ελλάδας».

  Μου αρέσει!

 11. Ωτοασπιδες ειχαν ολοι ,οχι μονο ο σιμητης.Αρσενης ,λυμπερης,κουρης κυβερνηση και αντιπολιτευση.Δειλοι και μικροι,φτιασιδωτοι να εμφανιζονται σκληροι και δυνατοι στο γυαλι αλλα οσφυοκαμπτες και φοβισμενοι στην πραγματικη ζωη!Αυτους επελεξε το συστημα και δυστυχως τους επιλεγει ακομη!

  Μου αρέσει!

  1. υπάρχει μια σχετική διηγηση για την Μικρασιατικη Καταστροφή, όταν κάποιοι προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον αρχιστρατηγο Χατζηανέστη κι εκείνος ειχε δωσει διαταγη να μην τον ενοχλησει κανείς και για οποιοδηποτε λόγο:

   Γράφει ο Γιάννης Καψής:

   «Ο βιογράφος του Κεμάλ, Γάλλος ιστορικός Μεσίν, που βρίσκεται στο στρατηγείο του Ατατούρκ, γράφει: Ο Κεμάλ έχει καταψηφισθεί από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση που ζητά άμεσο τερματισμό του πολέμου και συνθηκολόγηση. Οι Τσέτες έχουν κυκλώσει το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης και κρατούν αιχμάλωτους τους βουλευτές. Εχουν περάσει τρεις ημέρες, κάτι πρέπει να γίνει. Ο αρχιστράτηγος Φεβζί Πασά αναφέρει τηλεφωνικά ότι τα στρατεύματά του έχουν εξαντληθεί και ζητά την άδεια να υποχωρήσει. Ο Κεμάλ του ζητά να κρατήσουν 15 λεπτά ακόμη. Αν η ελληνική επίθεση δεν σταματήσει, όλα θα έχουν χαθεί. Θα καταφύγει με τους πιστούς του στην Ασία.

   Στην άλλη πλευρά; Οι τσολιάδες του Πλαστήρα σκαρφαλώνουν στο Καλε Γκρότο με τρομακτικές απώλειες. Στήνουν τους νεκρούς τους μετερίζια και πολεμούν. Κάποτε όμως εξαντλούνται. Ο Πλαστήρας ζητά ενισχύσεις και ο συνταγματάρχης Φράγκου ζητά από τον μέραρχο, πρίγκηπα Ανδρέα, να ρίξει στη μάχη τις εφεδρείες. Από την σκηνή του μεράρχου βγαίνει ο υπασπιστής του, στρατηγός Γονατάς και απαντά στον αγγελιαφόρο: Ο στρατηγός κοιμάται, δεν μπορώ να τον ξυπνήσω.

   Ο Μεσίν συνεχίζει: Ο Κεμάλ ζούσε στιγμές μεγάλης αγωνίας. Λίγα λεπτά ακόμη και θα διέτασσε γενική υποχώρηση, όταν χτυπά το τηλέφωνο. Είναι ο αρχιστράτηγος Φεβζί που αναγγέλλει θριαμβευτικά: Η επίθεση τών Ελλήνων σταμάτησε… Ο Κεμάλ άφησε ένα μουγγρητό θηρίου. Είχε σωθεί.

   Ενα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει ν’ απαντήσει κάθε αντικειμενικός σχολιαστής είναι: ποια θα ήταν η εξέλιξη του μικρασιατικού δράματος αν ο στρατηγός δεν κοιμότανε;»

   Μου αρέσει!

   1. Μικρασιατική καταστροφή και ΚΚΕ…Προδοτες παντα!!!!

    «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ. Ασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς μεγάλη Ελλάδα. Τη «λευτεριά» μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνη την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Δεν είναι αυτός ο δρόμος της ειρηνικής δημοκρατικής συμβιώσεως των λαών της νοτιανατολικής Ευρώπης. Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία μα στρεφότανε ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».

    Γεγονός για το οποίο υπερηφανεύονται οι αριστεροί !!!!!!

    (Απόσπασμα από την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1935 υπό τον τίτλο «ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ», όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε με την ιδια ορθογραφια

    Μου αρέσει!

   2. ΙΑΝΕ,
    μη λες τετοια γιατι θα αρχιση ο Μπογιοπουλος τα τρελλα του,
    περι φασιστων και ναζιστων και τα λοιπα τοιαυτα.
    Ξερεις ,αυτος που γραφει εδω με δυο τρια διαφορετικα ψευδωνυμα,
    και βριζει οποιον δεν συμφωνει με τα γραφομενα του.

    Μου αρέσει!

 12. Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  ο πρώην πρωθυπουργός πάντρεψε τη μεγαλύτερη κόρη του Φιόνα -που ζει μόνιμα στο Λονδίνο- με Εβραίο και μάλιστα, όπως λέγεται, ο γάμος έγινε σε συναγωγή… Και σε δημοσίευμα έγκριτης πρωϊνής εφημερίδας το όνομα του παππού του αναφέρεται ως Ααρών Αβουρή…

  Λένε για έναν υδραυλικό που, πριν πληρωθεί για μια εργασία, ανέβηκε ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός στο πατάρι, για να διαπιστώσει την ποιότητά της κι αν αξίζει να πάρει τα λεφτά του… Ομιλούν επίσης για ένα περιστατικό με ένα κοριτσάκι, που πήγε να πει τα κάλαντα. Ο Κ. Σημίτης πήγε να δώσει 100 δραχμές και παρενέβη η Δάφνη, κατεβάζοντας το ποσό στις 50… (το κοριτσάκι, χωρίς να το γνωρίζουν, τυγχάνει παιδί κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ…) Άλλη μια φορά, σε μια δεξιωσούλα στη Σίφνο, οργανωμένη από τον δήμαρχο Γιάννη Γεροντή προς τιμήν τους, η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Ο σερβιτόρος της έδωσε ένα μπουκάλι και δυο ποτήρια. Σερβίρισε τον εαυτό της, σερβίρισε το σύζυγό της και φεύγοντας πήρε μαζί της το μισογεμάτο μπουκάλι…
  Ήταν ένα βράδυ, πριν από 15 χρόνια. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, έχοντας πριν από λίγους μήνες επιστρέψει θριαμβευτικά στην εξουσία, αποκαθιστώντας την υστεροφημία του από τα γεγονότα του ‘89, καλεί ένα βράδυ στην Εκάλη ορισμένους φίλους δημοσιογράφους, με τη δέσμευση πως ό,τι συζητήσουν θα είναι αυστηρά off the record.
  Κάποια στιγμή οι πολιτικοί συντάκτες, δειλά-δειλά και πλαγίως, επιχειρούν να μάθουν τις απόψεις του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ περί της διαδοχής του και τον ρωτούν να πει την άποψή του για ορισμένα πρωτοκλασάτα τότε στελέχη του Κινήματος: Γεννηματάς, Τσοχατζόπουλος, Λαλιώτης. Μισοσοβαρά-μισοπονηρά, ένας συνάδελφος ρωτά με ένα αδιόρατο χαμόγελο «Σημίτης;», γνωρίζοντας ότι ο τότε πρωθυπουργός ουδέποτε είχε δείξει την προτίμησή του για τον τότε υπουργό του, με τον οποίο είχε έρθει συχνά σε ρήξη και ήταν κοινό μυστικό πως τον αντιμετώπιζε καχύποπτα.
  Η απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου, όχι απλώς εκπλήσσει τους συνομιλητές του, αλλά τους κάνει να κοιτούν ο ένας τον άλλο, σαν να μην πιστεύουν στα αυτιά τους! Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να πλέκει το εγκώμιο του Κώστα Σημίτη, εξαίροντας τις ικανότητές του, με τόσο εγκωμιαστικό τρόπο που δεν είχε μιλήσει για άλλο «πράσινο» στέλεχος: «Είναι πολύ μορφωμένος, μεθοδικός, συνεπής, εργατικός, συγκροτημένος, αποτελεσματικός, έχει άποψη, διαθέτει κύρος και σημαντικές επαφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, και… και… και…». Ο Ανδρέας Παπανδρέου φαίνεται να διασκεδάζει με την αμηχανία και την κατάπληξη των συνομιλητών του, ώσπου ξαφνικά «πετάει» με ένα πονηρό χαμόγελο: «Ένα μόνο ελάττωμα έχει… (παύση). Δεν είναι ΠΑΣΟΚ!».
  Και όλοι ξέσπασαν σε γέλια…
  Το βέβαιο είναι πως έχει απόλυτη εξάρτηση από την σύζυγό του (την οποία γνώρισε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο ίδιος έκανε το διδακτορικό του στα οικονομικά) Δάφνη, το γένος Αρκαδίου και ανιψιά του διαβόητου βασιλόφρονα Πέτρου Γαρουφαλιά, του υπουργού Εθνικής Αμύνης επί Γεωργίου Παπανδρέου, που προκάλεσε την «αποστασία» του «65 με την άρνησή του να παραιτηθεί από το υπουργείο του για να το αναλάβει ο «γέρος της Δημοκρατίας»… Για την ιστορία, μετά την πτώση της χούντας, ο Πέτρος Γαρουφαλιάς έγινε ο ιδρυτής του πρώτου ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα -της αλήστου μνήμης ΕΔΕ…
  Είναι αρκετά τα περιστατικά που δείχνουν την απόλυτη εξάρτηση του Κώστα Σημίτη από την σύζυγό του, με την οποία έχουν δυο κόρες, τη Μαριλένα και τη Φιόνα… (Να σημειώσουμε, παρενθετικά, ότι για τη σχέση τους έχουν ακουστεί διάφορες φήμες, αλλά, καθώς δεν έχει αποδειχτεί τίποτα, τις προσπερνάμε ως «κακόβουλες» και αποφεύγουμε να κάνουμε την παραμικρή αναφορά…) Όταν, επί χούντας, συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα», οι μυστικές συνεδριάσεις γίνονταν συχνά, κατ’ απαίτηση της Δάφνης, στο σπίτι τους, στους Αγίους Θεοδώρους, επειδή, όπως έλεγε η κυρία Σημίτη «δεν μπορεί να μένει κλειστό, γιατί θα πιάσει υγρασία»!
  Το ‘89 πάλι, στο γραφείο του στην οδό Ακαδημίας, είχε μια κρίσιμη σύσκεψη με τους πιο στενούς του συνεργάτες για να αποφασίσουν αν, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Κοσκωτά, θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ή να παραμείνει και να δώσει από μέσα τη μάχη του κόντρα στην ηγεσία του κόμματος και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τελικά, εκεί που συζητούσαν για να λάβουν την κρίσιμη και καθοριστική για το πολιτικό του μέλλον απόφαση, κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Κώστας Σημίτης σηκώνει το ακουστικό, απαντά, και σε λίγα δευτερόλεπτα το κλείνει. Γυρίζει στους συνεργάτες του και τους λέει: «Συνεχίστε εσείς, εγώ πρέπει να φύγω». Μαζεύει το μπλοκάκι του, την τσάντα του, και πράγματι αποχωρεί. Τι να συζητήσουν όμως οι άλλοι για τον Σημίτη, χωρίς τον ίδιο; Έτσι η συνάθροιση διαλύεται, απόφαση φυσικά δε λαμβάνεται και η ομήγυρη σκορπά. Δύο εξ αυτών πηγαίνουν προς το Μοναστηράκι, για να γευματίσουν στην «Αβησσυνία». Και φαντάζεστε την έκπληξή τους, όταν στο δρόμο συναντούν το ζεύγος Σημίτη να διαλέγει πόμολα για τις πόρτες…!!!
  Κι ο Κώστας Σημίτης, επιλέγοντας σταθεροποιητικά, αντιλαϊκά κι αυταρχικά (π.χ. άρθρο 4) μέτρα, τα κατάφερε, με αποτέλεσμα βέβαια το ΠΑΣΟΚ να χάσει -ασφαλώς όχι μόνο εξαιτίας του- τις εκλογές του ‘89. Η πολιτική «δώσ’ τα όλα» του Δημήτρη Τσοβόλα που τον διαδέχθηκε, ήρθε αργά και χάθηκε μέσα στις απανωτές καταγγελίες κι αποκαλύψεις της εποχής για τα σκάνδαλα.η περίοδος της πρωθυπουργίας του (1996-2004), παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη του τόπου, σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες για εκτεταμένα σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, πλουτισμούς και πλήρη υποταγή στη διαπλοκή. Καταγγελίες που ουδέποτε εξετάστηκαν και ερευνήθηκαν σοβαρά, αν κι ουδείς βρέθηκε να αμφισβητήσει την προσωπική εντιμότητα του πρώην πρωθυπουργού. Οι σκιές -κι όχι μόνο…- στράφηκαν σε στενούς του συνεργάτες και κορυφαίους του υπουργούς. Η παράδοση του ιστορικού σταδίου Καραϊσκάκη στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη με μια αποικιοκρατική συμφωνία 50 χρόνων, είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό δείγμα. Εξάλλου, η κυβέρνηση Σημίτη δεν κατάφερε να αποτρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις του «ευρώ», με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «νεόπτωχοι» και η οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων να χειροτερέψει ραγδαία. Κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα έργα για τη «Χρυσή» Ολυμπιάδα, με τον τρόπο βέβαια που ξεκίνησαν (και ολοκληρώθηκαν βεβαίως επί ΝΔ, οπότε ανέβηκε κι άλλο το συνολικό τίμημα…).
  Στη διακυβέρνηση Σημίτη καταλογίζεται άλλωστε ότι αξίες και οράματα, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, αντικαταστάθηκαν από το πρότυπο του ατομισμού και του τζεϊμσμποντικού «ζήσε εσύ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν». Ο όρος «λαμόγιο», τότε ακριβώς άρχισε να ανθεί!!!
  Οι μελανότερες στιγμές στα εθνικά θέματα είναι ο χειρισμός του θέματος των Ιμίων και το «ευχαριστώ την Αμερική» για τη μεσολάβησή της, τις πρώτες μέρες του στην πρωθυπουργία το 1996, η συμφωνία της Μαδρίτης το 1997 που επιτρέπει στην Τουρκία συνδιαχείριση στο Αιγαίο και βεβαίως η ντροπή της παράδοσης στους Τούρκους δημίους του, του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, λίγους μήνες αργότερα… Το βέβαιο είναι ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί αρκετά να δώσει απάντηση στο δίλημμα: Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ και των μεγάλων έργων, ο αναμορφωτής της σύγχρονης Ελλάδας ή ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, της διαπλοκής και τη εθνικής ντροπής…

  Μου αρέσει!

  1. »ο αείμνηστος»…(αντρέας παπαντρέας)
   ποιός αείμνηστος ρε αρθρογράφε τον κακόψυχο κακή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται !!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 13. Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
  Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.

  Μου αρέσει!

   1. Aυτά φίλε μου να τα «ψάλλεις» σε ανθρώπους που τον επιβράβευσαν στις βουλευτικές του 1996 και του 2000 για τις «πατριωτικές» «υπηρεσίες» που προσέφερε στην πατρίδα μας!!!

    Μου αρέσει!

 14. Για να μην ξεχνιόμαστε πολλοί από αυτούς που σιχτηριζουν τον Σημίτη , ( βρήκαν γωνία στο δεκαρικο ξαφνικά ) για όλα τα κακά του τόπου (φυσικά και ευθύνεται κατα τ’ αλλα) είναι οι ίδιοι μου μας τον φόρτωσαν κάποτε ψηφίζοντας τον .
  Επειδή δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούν δημόσια , καλό θα είναι όταν ξανακοιταξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη να του ρίξουν μια ροχαλα …όχι τίποτα να μην ματιαστουνε .

  Μου αρέσει!

  1. Τι να βγουν να πουν παιδί μου; Αυτοί που μας τον φόρτωσαν, τώρα κάνουν τουμπεκή ψιλοκομμένη, όπως κι αυτοί που μας φόρτωσαν τον Αντωνάκη.
   Πώς λέμε μούγκα στην στρούγκα… αυτό!

   Μου αρέσει!

 15. Τι θυμηθήκατε τον Σημίτη ρε παπαγάλοι του Καραμανλή??

  Σας πείραξε τον αρχηγό σας…??

  Ο ορισμός του κοπρόσκυλου.. ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ !!

  Μου αρέσει!

 16. Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!! ΕΙΧΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!

  Μου αρέσει!

  1. Ο Λυμπέρης Ηλέκτρα είχε ένα καθήκον: Να γνωρίζει τους κανόνες εμπολοκής.
   Υπάρχει στρατιωτικό εγχειρίδιο που τους περιγράφει κι αυτός δεν τον γνώριζε.
   Όταν τον άκουσα να λέει ότι έβαλε δύο πλοία αντικριστά για να μην περάσουν είπα αλοίμονο.
   Καλή πρόθεση μπορεί να είχε αλλά εμπλοκή δεν ξέρει να κάνει.

   Μου αρέσει!

  2. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ…..!!!!!!!!!
   Χίλιες φορές το έχω πεί…
   Μπαμ κατευθείαν μέσα στο συμβούλιο…
   Και ας έτρωγε και 500 χρόνια φυλακή…
   Η αλήθεια, ΕΙΝΑΙ σίγουρο, ότι θα μαθευόταν…ΗΡΩΑΣ θα γινότανε.

   Μία φορά δώθηκε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στους Ελληνες Στρατιωτικούς μετά το Β’ΠΠ να Δοξάσουν την Ελλάδα και έκαναν τις ΚΟΤΕΣ.
   ΚΟΤΕΣ λυράτες.

   Μου αρέσει!

   1. ακριβώς!
    αλλά ήταν δικό τους παιδάκι και καθόταν σουζος, μέχρι που τον ξήλωσαν κανονικά,

    αύτός όμως φταίει, θα είχε λήξει το θεματάκι τότε εκείνο το βράδυ

    Μου αρέσει!

 17. Γιατί εμείς να επιλέγουμε τους ιταμότερους και τους ποταπότερους για να τους δίνουμε την εξουσία.
  Όταν κάνεις πρωθυπουργό σκουλήκι αυτό θα σε οδηγησει εκεί όπου υπάρχει λάσπη γιατί το καλεί η φύση του.
  Εμάς τι μας κάλεσε να το ψηφίσουμε;

  Μου αρέσει!

 18. Χαμηλής έντασης εμφύλιος στην Ελλάδα με ταυτόχρονο GREXIT και εισβολή Τούρκων, με πρόφαση τη «σταθερότητα» στην περιοχή, με ταυτόχρονου κλείσιμο των Βορειο-Ανατολικών περασμάτων του Βοσπόρου.
  Μοίρασμα ολόκληρης της Ανατολικής Ελληνικής, νοτιοΑνατολικής ΕλληνοΚυπριακής υφαλοκρυπίδας μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ κι Αμερικανικών εταιριών!
  Τώρα «ψήνουν» την Αίγυπτο να δεχτεί τα μελλοντικά Τουρκο-Ισραηλινά σενάρια..και το Ισραήλ πρώτο ξεκίνησε την επίθεση στη Συρία, κάτι που εξυπηρετεί τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!!!

  Μου αρέσει!

   1. Τους συμβούλευσε η Μέρκελ (ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ) να πουν «Ναι» στο ΔΝΤ, αλλά το ΔΝΤ κάνει την δύσκολη..Ας τελειώσουν πρώτα τα μοιράσματα με Σαμαρά-Ερντογάν…έεεε να σταματήσουν πρώτα οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο εννοώ…και μετά θα δεί αν θα μπεί εκεί η οχι ..το ΔΝΤ.

    ΔΝΤ εδω – ΔΝΤ εκεί
    Ανωμαλία (ψήνεται) εδω – Ανωμαλία (γίνεται) εκεί
    Τούρκος τρίβει τα χέρια του εδω – Τούρκος τρίβει τα χέρια του εκεί
    Μέρκελ συμβούλευε (για ΔΝΤ) εδω – Μέρκελ συμβουλεύει (για ΔΝΤ) κι εκεί.

    Πάμε για GREXIT και μετά για GER-EXIT γιατί βαρέθηκαν το ευρώ οι Γερμανοί.
    Αλλα λένε να ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, μεταξύ Ευρώπης, Τουρκίας, Ισραήλ, Γερμανίας-Γαλλίας, Αγγλίας, ΗΠΑ.
    Εμείς θα παρουμε το Τρίτο το Μακρύτερο…κοίτασμα.

    Μου αρέσει!

   2. Ουτε να αρπαξουν πετρελαιο,ουτε να μας κατασχεσουν τις περιουσιες θα προλαβουν,μετα τα νεα μετρα του υπερμνημονιου που συνταξε ο Στρουρναρας,τα οποια θα ψηφιστουν στην ολομελεια της βουλης φεβρουαριο με Μαρτη,οπου και θα ισχυσουν..
    Θα συγκρουστουν μεταξυ τους….

    Μου αρέσει!

 19. Επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται εναντίον του λιγδιασμένου καραγκιόζ μπερντέ των ΜΜΕ, που ξανάρχισαν δειλά-δειλά να παρουσιάζουν τα φίδια του παρελθόντος!…Ευτυχώς τώρα υπάρχουν αρκετοί ψυλλιασμένοι Μ.Αλέξανδροι!

  Μου αρέσει!

 20. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ

  ΥΠΟΠΤΩΝ

  ΥΠΟΠΤΩΝ

  ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙΛΟΙ ΣΑΣ
  ΤΗΝΚς

  Μου αρέσει!

  1. Ο Σταλινισμός σε όλο του το μεγαλείο!…Οι «ύποπτοι»,εκτέλεση ή στα γκούλανκ!…Αποδεικνύεται ότι οι διαφορές καπιταλισμού-κομμουνισμού,στην ουσία είναι ανύπαρκτες!

   Μου αρέσει!

 21. 17 χρόνια πέρασαν και ακόμα τρώμε στη μάπα όλο το σημιταριό (Τσουκάτους, Μαντέληδες, Μπίστηδες, Παπαδήμους, Γιαννίτσηδες, Πρετεντέρηδες, και δεν συμμαζεύεται).
  Όλοι οι τσαντοκουβαλητές της Δάφνης ατιμώρητοι και να το παίζουν και τιμητές…

  Μου αρέσει!

  1. και ο αυγουλομάτης υπήρξε στην παρέα , που δεν πιστεύει στην αλα κάρτ Παγκοσμιοποίηση και αναμένει τις Τούρκικες Λίρες για ανάπτυξη !

   Μου αρέσει!

 22. κωνσταντινος σημιτης ( η οπως αλλιως λεγεται )

  Ο μεγαλυτερος ΠΡΟΔΟΤΗΣ που περασε απο την Ελλαδα την τελευταια χιλιετια τουλαχιστον.

  Μοναδικο ελαφρυντικο του το οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  Εις θανατον.

  Μου αρέσει!

 23. Το διάστημα της πρωθυπουργίας του (8 χρόνια και 2 μήνες από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον Μάρτιο του 2004) αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους ως συνεχούς διαστήματος παραμονής στο αξίωμα του πρωθυπουργού, ξεπερνώντας το αντίστοιχο του Ανδρέα Παπανδρέου (7 χρόνια και 9 μήνες από τον Οκτώβριο του 1981 έως τον Ιούλιο του 1989).
  Είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι στο ξεκίνημα αλλά και στο πέρας της πρωθυπουργίας του, δεν ήταν ταυτόχρονα και αρχηγός του πλειοψηφούντος στη βουλή κόμματος, κάτι πρωτόγνωρο για τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά χρονικά. Κατά τους 5 πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και κατά τον τελευταίο μήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου.

  Κατόπιν ήρθε ο Κ.Κ χωρίς φρύδια και πέρασε στην Ασυλία με την πολύτιμη απραξία του …!!!

  Μου αρέσει!

 24. @ Στους μετά Φ.Π. προφήτες .

  ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ

  Το F.I.R. {Flight Information Region – Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων} Αθηνών είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι έχει αλλάξει και όχι άπαξ. Η Τουρκία έχει εκδόσει αρχικώς τη ΝΟΤΑΜ 714 / 1974 και εν συνεχεία την 240 / 1999 μετά το Νταβός τον Ιανουάριο του 1988, όπου ο … εθνικά υπερήφανος έκανε σημαντικές παραχωρήσεις στην Τουρκία σε βάρος του Αιγαίου. Με αυτές η Τουρκία ορίζει ως περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης το μισό Αιγαίο όπως προβλέπουν οι Συμφωνίες του Νταβός και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ της Βουλιαγμένης . Ούτω κατόπιν της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που καθορίζει τα σύνορα του Αιγαίου στο νοητό όριο του 25ου Μεσημβρινού, δηλαδή στο μέσον του Αιγαίου Πελάγους ! Εν συνεχεία με τη συμφωνία της Μαδρίτης η κυβέρνηση των Κ. Σημίτη, Θ. Πάγκαλου, Γ. Παπανδρέου , Ευ. Βενιζέλου κ.λ.π. αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει έννομα συμφέροντα σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος !…

  Πως όμως εξηγείται αυτό, όταν μετά την πολυδιαφημισμένη δήθεν νίκη του Μαρτίου 1987, κατά την οποίαν ο Α. Παπανδρέου δέχτηκε την προσβλητική για την Ελλάδα συμφωνία , να μήν έχει αυτή το δικαίωμα να αντλήσει τον ορυκτό της πλούτο από τις ελληνικές θάλασσες ; Δυστυχώς η δήθεν νίκη του Μαρτίου ήταν σικέ και συμφωνημένη με τους Αμερικανούς , για να ακολουθήσουν εν συνεχεία οι παραχωρήσεις στο «Νταβός και στη Βουλιαγμένη», υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος της Ελλάδας που ακολούθησαν αυτή τη δήθεν νίκη. Ενας νικητής επιβάλλει τις απόψεις του, και δεν προσκυνάει τον ηττημένο, όπως έπραξε τότε η ελληνική κυβέρνηση. Εκτός αν αντιμετωπίσουμε το χειρότερο ενδεχόμενο, αυτό δηλαδή της εσχάτης προδοσίας ! Αυτές οι παραχωρήσεις είναι οι λόγοι των διαμαρτυριών της Τουρκίας και τα επεισόδια στα Ιμια , στο Φαρμακονήσι κ.λ.π. Με αυτά τα δεδομένα περιορίζονται οι αρμοδιότητες της Ελλάδας με τεράστια επιχειρησιακή και οικονομική συνέπεια .

  Τα επεισόδια στα Ιμια άρχισαν όταν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «Ναυαρίνο» επιβεβαίωσε την παρουσία Tούρκων κομάντος στα αφύλακτα «Ιμια». Το εν λόγω ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα πληγέν από τα πυρά των εισβολέων, ή και πιθανώς με κάποιο ηλεκτρονικό όπλο, πολύ πιθανό αμερικανικό, με αποτέλεσμα να βρούν το θάνατο τρείς Ελληνες αξιωματικοί . Υποπλοίαρχοι : Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, καθώς και ο αρχικελευστής Εκτωρ Γιαλοψός. Το περίεργο που ενισχύει την πιθανότητα για παιχνίδι σικέ, είναι ότι στις 15 Φεβρουαρίου 1996, ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες του τουρκικού αγήματος των κομάντος που αποβιβάσθησαν στα Ιμια , έπεσε και αυτό, παρασύροντας στο θάνατο εννέα από τους δώδεκα Τούρκους καταδρομείς που κατέλαβαν τη δυτική νησίδα των Ιμίων ! Κι’ αυτό διότι όταν οι Τούρκοι κομάντος που κατέλαβαν τα σκοπίμως αφύλακτα Δυτικά Ιμια , κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία , άρχισαν να συνομιλούν με δημοσιογράφους για τα … προγραμματισμένα γεγονότα, καθώς και για το κατόρθωμά τους ! Ετσι έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να μη διαρρεύσει η σχετική συμφωνία της προδοσίας !… Ολα τα στόματα δηλαδή των αυτοπτών μαρτύρων κλειστά. Σύμπτωση ; θεία δίκη , ή σκοπιμότης ; Ομως οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπώσεις !…

  Στο άρθρο 30 της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρεται ρητώς ότι τα Ιμια, όπως και όλες οι αλλες νησίδες που διεκδικεί η Τουρκία ανήκουν στην Ιταλία . Με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 η Ιταλία τις παραχώρησε στην Ελλάδα μαζί με όλο το νησιωτικό πλέγμα της Δωδεκανήσου. Παρ’ όλα αυτά στις 27 Ιανουαρίου 1996 η χαρτογραφική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας , τροποποίησε τον υπάρχοντα χάρτη της περιοχής . Η ένδειξη ήταν ότι τα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα αντικαταστάθηκε από την ένδειξη : «Disputed Territories» {Απροσδιόριστα εδάφη}. Αυτό συνέβη διότι στις 25 Ιανουαρίου, τέσσερις κάτοικοι της Καλύμνου μεταξύ αυτών ο δήμαρχος και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, καθώς και κάποια τηλεοπτικά συνεργεία μετέβησαν στα Ιμια και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.. Στη συνέχεια στις 27 Ιανουαρίου ελικόπτερο ναυλωμένο από τα γραφεία της εφημερίδας «Χουριέτ» με τέσσερις δημοσιογράφους προσγειώθηκε στη μία από τις νησίδες Ιμια . Οι δύο από αυτούς είχαν προκαλέσει επεισόδια παλαιότερα στη ελληνική επικράτεια της Δυτικής Θράκης , για τους οποίους είχε εκδοθεί ερυθρό δελτίο και απαγορευόταν η είσοδός τους στην Ελλάδα . Τελικώς κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της , ανάρτησαν την τουρκική και αναχώρησαν.

  Το περιπολικό «Παναγόπουλος» εντόπισε την τουρκική σημαία λίγο μετά από την τοποθέτησή της και άγημά του την αφαίρεσε . Η δε Χουριέτ κυκλοφόρησε με φωτογραφίες από την επιχείρηση της υποστολής της ελληνικής σημαίας και της έπαρσης της τουρκικής ! Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας έδωσε εντολή για έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο τότε υπουργός κ. Γερ. Αρσένης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ.Σημίτη. Για να μη μακρυγορούμε τα έκαναν κυριολεκτικά θάλασσα , και οι κ.κ. Σημίτης και Πάγκαλος απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να διοικήσουν ούτε περίπτερο. Η δε πρωθυπουργός της Τουρκίας «Τανσού Τσιλέρ» επεδίωκε σύρραξη , για να βγεί από το αδιέξοδο που την είχαν οδηγήσει τα επί των ημερών της σκάνδαλα .

  Τελικώς η κατάληξη ήταν ότι η τότε διοίκηση της Ελλάδας δέχτηκε την αλλαγή του Status Quo, σ’ ένα καθαρώς ελληνικό έδαφος κατοχυρωμένο από διεθνείς Συνθήκες ως απροσδιόριστης κυριότητας εδάφους . Κατόπιν αυτής της ληστείας σε βάρος της Ελλάδας με συνεργούς και τους Αμερικανούς, ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έφτασε και στο έσχατο σημείο υποτέλειας , να ευχαριστήσει τους δράστες επισήμως , στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ούτω πρέπει να συνεχίσω με την κατωτέρω ανάλυση των πραγματικών λόγων των ευχαριστιών !

  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΕΡΤΑ

  Ο τότε ΑΓΕΕΘΑ κ. Χρήστος Λυμπέρης {στέλεχος του ΠΑΣΟΚ} διορισθείς με εντολή του Α. Παπανδρέου, ακύρωσε την προστασία των εν λόγω νήσων από τη εντεταγμένη προς τούτο ΑΣΔΕΝ και τη δύναμη των αμφιβίων κομάντος της, οι οποίοι ήσαν εκπαιδευμένοι και είχαν πραγματοποιήσει ειδικές ασκήσεις για κάποιο επεισόδιο αυτού του είδους . Αντ’αυτών έστειλε ένα μικρό άγημα βατραχανθρώπων «Ο.Υ.Κ.», μόνο στα Ανατολικά Ιμια , αφήνοντας αφύλακτα τα Δυτικά !… Ο δε τότε Τούρκος ΥΦΕΞ δήλωσε τα εξής : «Γνωρίζαμε ότι το δεύτερο νησί ήταν αφύλακτο». Και ευλόγως διερωτάται ! «Γιατί οι Ελληνες δεν τοποθέτησαν φρουρά και σ΄αυτό ; Ισως εσκεμμένα δεν τοποθέτησαν φρουρά για να αφήσουν οδό για την επίλυση της κρίσης»…

  Επίσης ο διοικητής των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τη Δυτική νησίδα Ιμια ,έδωσε στην Τουρκία συνέτευξη Τύπου, η οποία καταχωνιάστηκε , αλλά εν συνεχεία κάποιοι τη βρήκαν και τη δημοσίευσαν. Αυτή αναφέρει τα κατωτέρω :

  «Είχαμε εντολή να εξουδετερώσουμε και να διώξουμε από τα ελληνικά Δυτικά Ιμια τυχόν ελληνικό άγημα . Η εντολή πού έδωσα στους άνδρες μου, ήταν να ρισκάρουν κάθε κίνδυνο και να εκτελέσουν την εντολή μου. Αν υπήρχε ελληνικό άγημα στο νησί θα μπορούσαμε να το εξουδετερώσουμε εύκολα γιατί δεν υπάρχει κάλυμα σ’ αυτό. Τελικώς πρώτοι έφυγαν οι Ελληνες από τα Ανατολικά Ιμια στις {08:00} και κατόπιν εμείς από τα Δυτικά 08:30». Κατόπιν αυτής της συνέτευξης οι εννέα από τους δώδεκα Τούρκους κομμάντος που έλαβαν μέρος σ’αυτή την επιχείρηση, φονεύθησαν δια της μεθόδου του ατυχήματος , αφού τους έστειλαν σε άλλη επιχείρηση , αλλά το ελικόπτερο έπεσε και συνετρίβη καθ’οδόν, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο. Οι υπόλοιποι τρείς που έλειπαν με άδεια , απεσύρθησν εν συνεχεία ως εξής : Οι δύο έπεσαν θύματα θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σε διαφορετικό τόπο και χρόνο ! Ο δε τρίτος που ήταν και ο αρχηγός τους στην εν λόγω επιχείρηση , διακεκριμένος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων , εφονεύθη ενώ βάδιζε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, όταν δέχτηκε επίθεση και μαχαιρώθηκε από τρείς ανήλικους, που ούτε καν δικάστηκαν !… Αν όλα αυτά είναι συμπτώσεις , τότε εγώ έχω καλπάζουσα φαντασία , όπως παρετήρησεν ο συνταγματάρχης «Αλέξανδρος Παπατέρπος» στο κολαστήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 1967 , όταν του είπα ότι κατά τη γνώμη μου , οι συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου θα αμνήστευαν τον ΑΣΠΙΔΑ και θα αποφυλακισθούν οι καταδικασθέντες σε βαρύτατες ποινές αξιωματικοί του, και που τελικώς δικαιώθηκα !…

  Από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι το επίσημο ευχαριστώ του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη προς τον κ. Κλίντον, δεν ήταν για την ανύπαρκτη βοήθειά του προς την Ελλάδα , αλλά γιατί υποχρέωσε την Τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει το σικελικό νόμο της ΟΜΕΡΤΑ και να κλείσει οριστικώς τα στόματα των αυτοπτών μαρτύρων, της κατάρριψης από αυτούς του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναυαρίνο», που είχε σαν αποτέλεσμα των θάνατο των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν. Κι’ αυτό διότι αν δημοσιευόταν η αλήθεια , έπρεπε η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο να πέσει , αλλά και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία οι ηγέτες της .

  Τα δε ελληνικά Μ.Μ.Ε. που κατευθύνονται από το Club Bilderberg, απέκρυψαν αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη, την οποίαν πληροφορήθησαν ολίγοι και αυτοί από τον τουρκικό Τύπο. Οταν πρωτοαναφέρθηκα σ’ αυτή την πραγματικότητα οι εγκάθετοι
  εθνικοσοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ με χλεύασαν και με αποκάλεσαν παραχαράκτη της Ιστορίας . Και αν ο δημοσιογράφος κ. Κ. Χαρδαβέλλας , μετά από πολλά χρόνια δεν αποκάλυπτε αυτό το πραγματικό γεγονός στη σχετική εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
  στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ, ουδείς θα το εγνώριζε , εκτός των ολίγων που αναφέρω. Για να μην αδικήσω πάντως και τον εκλεκτό δημοσιογράφο κ. «Αλκη Κούρκουλα» που διαμένει στην Κωνσταντινούπολη και ήταν ανταποκριτής του ΑΠΕ κατά τον κρίσιμο χρόνο στην Τουρκία , ο οποίος αναφέρει χωρίς πολλές λεπτομέρειες την πτώση του ελικοπτέρου με τους Τούρκους κομάντος στο βιβλίο του με τίτλο «ΙΜΙΑ» που εκδόθηκε το 1997, από τις εκδόσεις «Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ» . Πόσοι όμως το διάβασαν, μιάς και αυτό δεν εκδόθηκε από το κατεστημένο των ΜΜΕ ; Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που δεν έχω δημοσιεύσει εισέτι κάποιες σοβαρές ιστορικές και πολιτικές αναλύσεις μου.

  Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αφού διαπίστωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε το σθένος και τη διάθεση να υπερασπιστεί τα ελληνικά εδάφη , αρκουμένη στις χρηματιστηριακές της κομπίνες , δήλωσε στην «Χουριέτ» το 1998 ότι : {132} νησίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία , άνευ ουδεμίας ένστασης και διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ . Κι’όμως η Ιταλοτουρκική Συνθήκη της 4ης Ιανουαρίου 1932 και εν συνεχεία το Ιταλοτουρκικό πρωτόκολλο της 28ης Ιανουαρίου 1932 , οριοθέτησαν το εδαφικό καθεστώς και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, καθώς και ποίες νησίδες επακριβώς ανήκουν στην Ιταλία και ποίες στην Τουρκία.!

  Πως είναι όμως δυνατό το ελληνικό κράτος να δηλώνει την ιδιοκτησία των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και να ζητάει άνευ εντροπής , τους τίτλους κυριότητάς τους από το 1885 μέχρι σήμερα , από το αρμόδιο τουρκικό υποθηκοφυλακείο ; Και ποίους τίτλους ιδιοκτησίας θα παρουσιάσει αν ανακύψει θέμα διεθνούς δικαστικής διευθέτησης ; Θα τους ζητήσει από την τουρκική επαρχία της Μούγλας , που υπάγονται τα Ιμια επί παραδείγματι , για να τους παρουσιάσει στο σχετικό δικαστήριο ;

  Και για να ακριβολογήσουμε : Οι νησίδες {Ikizce – Kardak – Ιμια} υπάγονται μέχρι και σήμερα διοικητικώς στην Επαρχία Μούγλας και ανήκουν στη Νομαρχία Αλικαρνασού {Μποντρούμ} και γεωγραφικώς στο χωριό {Καρακάγια} και είναι εγγεγραμμένες στο κτηματολόγιο της Μούγλας !… Ουδείς δε Ελληνας πρωθυπουργός μερίμνησε για τη διόρθωση αυτής την τραγικής για την Ελλάδα πραγματικότητας !

  Ευτυχώς δηλαδή που αναφέρονται ονομαστικώς τα Ιμια , στην Ιταλοτουρκική Συμφωνία του 1932 , κ.λ.π. που αναφέραμε. Tο θέμα αυτό ήταν κλειστό μέχρι που το ΠΑΣΟΚ δια των κ.κ. Κ. Σημίτη , Θ. Πάγκαλου, Γ. Αρσένη και του κληρονόμου του κόμματος Γ. Παπανδρέου, το ξανάνοιξε σε βάρος της Ελλάδας , και όχι αυτό μόνο, αλλά με τη δουλοπρεπή στάση των ηγετών του, άνοιξαν την όρεξη της Τουρκίας για άλλες {131} νησίδες του Αιγαίου ! Και αντί να αυτοκτονήσουν ή να εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο , με θράσος χιλίων πιθήκων εξακολουθούν να ασχολούνται με τα κοινά , γιατί δεν ολοκλήρωσαν εισέτι τον προγραμματισθέντα από τις ΗΠΑ και το Club Bilderberg διαμελισμό της Ελλάδας !… Πως να μη ζητάνε όλο το Αιγαίο και τα νησιά του οι Τούρκοι ; Η μοναδική δύναμη που διαθέτει η Ελλάδα είναι το Αιγαίο και αν το χάσει , θα διαλυθεί και θα απορροφηθεί από τους γειτονικούς της λαούς !…

  Και δυστυχώς εμείς οι δήθεν ξύπνιοι Ελληνες , βυθισμένοι στην άγνοια , στη νιρβάνα και στα παραμύθια που μας σερβίρει το αμερικανικό – εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ , έχουμε δεί μόνο το αμερικανικής προέλευσης τυρί της φάκας , αλλά όχι και την ίδια τη φάκα ! 5-7-2010 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.