Να τραπεζίτης, να μάλαμα..Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους..

Σε συνέντευξή του προς την SZ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα και υπόσχεται την αποπληρωμή των δανείων

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ο κ. Προβόπουλος υπόσχεται την αποπληρωμή όλων των δανείων ύψους 230 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα.
«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογούμενων»λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας : «Αλλά μπορώ να σας πω: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θέλει δείξει αποτελέσματα. Η χώρα αλλάζει. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποδίδει την αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα στο γεγονός ότι «οι Έλληνες πολίτες καθώς και οι πολιτικοί, έχουν αντιληφθεί το εξής: αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα».
Ο Γιώργος Προβόπουλος παραδέχεται ότι στο παρελθόν οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιήθηκαν στο βαθμό που έπρεπε και αυτό «ήταν ένα μεγάλο λάθος». Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, τονίζει ότι «είναι σε όλες τις χώρες ένα πρόβλημα, αλλά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη».
Παράλληλα αναφέρεται στη σημαντική πρόοδο που συντελείται στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως εκτιμά, θα έχει αντισταθμιστεί πλήρως στη χώρα η απώλεια ανταγωνιστικότητας της τάξης του 32% σε όρους κόστους εργασίας της περιόδου 2001-2009. Deutsche Welle

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/blog-post_7195.html

10 σκέψεις σχετικά με το “Να τραπεζίτης, να μάλαμα..Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους..

 1. Tα καθαρματα που οδηγησαν τη χωρα εδω,στο σημειο μηδεν,εξακολουθουν να παιζουν το παιχνιδι τους. Ως το τελος.Δεν αναρωτιεμαι για την καθιζηση που εχει υποστει η συνειδηση τους.ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

  Μου αρέσει!

 2. Τραπεζίτης του συστήματος είναι βρε παιδιά, τι περιμένατε να λέει? Θα σας δώσω τα @@ μου? Τραπεζίτης, υπάλληλος της ΕΚΤ – Γκολτνμαν , διευθυντής του ελληνικού υποκαταστήματος είναι, λεφτά τάζει. Γιατί ζορίζεστε? Αν είχαμε εθνικό νόμισμα θα μπορούσαμε να απαιτούμε δικό μας άνθρωπο στην ΤτΕ.

  Μου αρέσει!

 3. Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες. !!! 🙂

  Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)

  Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.

  Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως ότι η διαδικασία της κανονικής εκκαθάρισης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη περίπτωση της «Landsbanki» (μητρική της Icesave) είναι τελείως ορθή, όταν μια τράπεζα, ακόμα και χαρακτηρισμένη ως «TBTF» (too big to fail, πολύ μεγάλη για να πέσει ), έχει περισσότερα χρέη από τα περιουσιακά στοιχεία της.

  Όμοια πρέπει να είναι η περίπτωση των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, αν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού στους ισολογισμούς τους καταγράφονταν στην πραγματική τους αξία.

  Είναι το αντίθετο από αυτό που έχει καθιερωθεί, από το 2007 και την αρχή των επαναλαμβανόμενων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, για να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με τις πλάτες της κοινότητας.

  Οι κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών έδωσαν την εγγύηση τους προς τις τράπεζες στο χείλος της χρεοκοπίας των χωρών τους, χωρίς αιτιολόγηση, χρησιμοποιώντας δημόσια κονδύλια για τη διευκόλυνση των ταμειακών ροών των τραπεζών.

  Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες άρχισαν να σφυρηλατήσουν την ιδέα ότι το φταίξιμο άνηκε στο πληθυσμό. Αυτή η εκστρατεία είχε και έχει ως στόχο να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να αποδέχονται τις μειώσεις στους μισθούς τους, την υποβάθμιση της κοινωνικής κάλυψης, την αύξηση της ανασφάλειας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

  Οι λαοί δεν ευθύνονται και δεν συμφωνούν με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται.

  Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη νομιμότητα της γνώμης των λαών και ως εκ τούτου αποδείχνει τον μη νομιμοποιημένο χαρακτήρα αυτών των μέτρων λιτότητας.

  Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να κρατά την αναπνοή του, περιμένοντας την ημέρα που τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του θα ωριμάσουν και δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτούν.

  Τότε, θα ζητηθεί (ή μάλλον διαταχθεί) από τον πληθυσμό να το διασώσει και πάλι.

  Οι κυβερνήσεις, μέσω των δομών που έχουν εφαρμοστεί έκτοτε, θα αναζητήσουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές να δανειστούν τα ίδια τα δικά τους χρήματά και να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες που κατέχουν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.

  Με την απόφαση της ΕΖΕΣ, γνωρίζουμε τώρα ότι δεν είναι οι λαοί (Ελληνικός, Ιρλανδικός, Πορτογαλικός ή άλλοι) που πρέπει να πληρώσουν και ότι η προθυμία των κυβερνήσεων να πράξουν με τον τρόπο που πράττουν αποδείχνει τη συνενοχή τους με τις τράπεζες.

  Οι οικονομικές κρίσεις θα συνεχιστούν, εκτός εάν οι τράπεζες απαλλοτριωθούν χωρίς αποζημίωση, κοινωνικοποιηθούν με λαϊκό και δημοκρατικό έλεγχο και τίθενται στην υπηρεσία των αναγκών του πληθυσμού παρά των χρηματοπιστωτικών αγορών.

  Είναι επίσης απαραίτητο να εντοπιστούν μέσω του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους όλα τα παράνομα η
  μη-νομημοποιμένα χρέη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από την διάσωση των τραπεζών, για να ακυρωθούν.

  Μου αρέσει!

 4. Και τα περίπου 250Ε δισ. που η αρμόδια επιτροπή υπολογίζει ως χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τίς ληστρικές δραστηριότητές τους κατά την περίοδο της κατοχής; Και τα πάνω από 640Ε δισ που ήδη η Ελλάδα έχει πληρώσει από το 1991 ως σήμερα σε τοκογλυφικά τοκοχρεωλύσια; Και η σαφέστατα ανήθικη πλευρά των ελληνικών χρεών και των μεθοδεύσεων που επιστρατεύονται για την αντιμετώπισή τους, μεθοδεύσεις που γεννοκτονούν τον ελληνικό λαό χάρη στην άμεση αποπληρωμή ενός χρέους που συνεχώς διογκώνεται και, τελικά, ουδείς γνωρίζει σε πόσο ακριβώς αυτό ανέρχεται;

  Μου αρέσει!

 5. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΦΟΥ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΞΥΛΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ ΜΑΣ ….ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΘΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΣΩΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

  Μου αρέσει!

 6. Και εσυ Μ@ΛΑΚΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΚΙΣΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΑΝΗΘΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ = ΚΡΕΜΑΣΜΑ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.