ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Turkiko SismikΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ ο κ Σαμαράς συναντιόνταν με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Κατάρ, ( για πολλούς η συνάντηση αυτή είχε κανονιστεί από τη πρόσφατη επίσκεψη του ΓΑΠ στην Κωνσταντινούπολη και στην συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν), ουσιαστικά για να του υποβάλλει ο Ερντογάν τα απαράδεκτα αιτήματα του με μια θρασύτατη άμεση ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, η Τουρκία ανήγγειλε νέα εισβολή στο Αιγαίο, με ένα νέο υπερσύγχρονο πλοίο για να αρχίσει νέες γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Taner Yıldız,, το νέο υπερσύχρονο πλοίο ερευνών έχει την ονομασία, «Polarkus Samur» ενώ οι Τούρκοι το έχουν βαφτίσει χαρακτηριστικά με την ονομασία, «Barbaros Hayrettin Paşa», στην μνήμη του γνωστού Τούρκου αιμοβόρου αεροπειρατή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που λυμαίνονταν τις ακτές της Μεσογείου και έβαψε με αίμα Ελλήνων το πέρασμα του.  Το πλοίο αυτό, μήκους 85 μέτρων και το οποίο αγοράστηκε από την Τουρκία για 130 εκατομμύρια δολάρια, πέρασε από τα στενά του Ελλησπόντου στις 30 Ιανουαρίου του 2013, και ώρα 17.30 μμ, με κύρια αποστολή την διενέργεια έρευνας και σεισμικών γεωτρήσεων για ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Άγκυρα, το πλοίο συνόδευε και μια μοίρα πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία είχε φροντίσει να απομακρύνει κάποια αλιευτικά πλοία που είχαν πλησιάσει την ρότα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης ότι με το νέο αυτό ερευνητικό σκάφος η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει εντατικές έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα όχι μόνον στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, αδιαφορώντας   ουσιαστικά αν έτσι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χρονική περίοδος αυτών των ερευνών σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, αναμένετε να διαρκέσει περί τους 6-7 μήνες και οι έρευνες θα γίνουν σε τρία επίπεδα ενώ τα πλάνα αναφέρουν για ερευνήτικές εργασίες διάρκειας τριών ετών.

Ενώ λοιπόν οι Τούρκοι ετοιμάζονται για καινούργιο «πάρτι» εισβολών στο Αιγαίο με κύριο στόχο την κατάφορη παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, (περί άλλων τυρβάζει), ετοιμάζεται να πάει στην Άγκυρα στια αρχές Μαρτίου για να καταθέσει καινούργιο στεφάνι στο μνημείο του πατέρα της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ. Εμείς, κατά άλλα θα συζητάμε ατέλειωτες ώρες για την ελληνική ΑΟΖ και το πως θα την κατοχυρώσουμε, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια της Άγκυρας. Αφού δεν αντιδράμε στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μας, τότε είναι σίγουρο πως θα έρθουν και πολύ χειρότερα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

 1. @ Στους μετά Φ.Π. προφήτες .

  ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ

  Το F.I.R. {Flight Information Region – Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων} Αθηνών είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι έχει αλλάξει και όχι άπαξ. Η Τουρκία έχει εκδόσει αρχικώς τη ΝΟΤΑΜ 714 / 1974 και εν συνεχεία την 240 / 1999 μετά το Νταβός τον Ιανουάριο του 1988, όπου ο … εθνικά υπερήφανος έκανε σημαντικές παραχωρήσεις στην Τουρκία σε βάρος του Αιγαίου. Με αυτές η Τουρκία ορίζει ως περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης το μισό Αιγαίο όπως προβλέπουν οι Συμφωνίες του Νταβός και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ της Βουλιαγμένης . Ούτω κατόπιν της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που καθορίζει τα σύνορα του Αιγαίου στο νοητό όριο του 25ου Μεσημβρινού, δηλαδή στο μέσον του Αιγαίου Πελάγους ! Εν συνεχεία με τη συμφωνία της Μαδρίτης η κυβέρνηση των Κ. Σημίτη, Θ. Πάγκαλου, Γ. Παπανδρέου , Ευ. Βενιζέλου κ.λ.π. αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει έννομα συμφέροντα σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος !…

  Πως όμως εξηγείται αυτό, όταν μετά την πολυδιαφημισμένη δήθεν νίκη του Μαρτίου 1987, κατά την οποίαν ο Α. Παπανδρέου δέχτηκε την προσβλητική για την Ελλάδα συμφωνία , να μήν έχει αυτή το δικαίωμα να αντλήσει τον ορυκτό της πλούτο από τις ελληνικές θάλασσες ; Δυστυχώς η δήθεν νίκη του Μαρτίου ήταν σικέ και συμφωνημένη με τους Αμερικανούς, για να ακολουθήσουν εν συνεχεία οι παραχωρήσεις στο «Νταβός και στη Βουλιαγμένη», υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος της Ελλάδας που ακολούθησαν αυτή τη δήθεν νίκη. Ενας νικητής επιβάλλει τις απόψεις του, και δεν προσκυνάει τον ηττημένο, όπως έπραξε τότε η ελληνική κυβέρνηση. Εκτός αν αντιμετωπίσουμε το χειρότερο ενδεχόμενο, αυτό δηλαδή της εσχάτης προδοσίας ! Αυτές οι παραχωρήσεις είναι οι λόγοι των διαμαρτυριών της Τουρκίας και τα επεισόδια στα Ιμια , στο Φαρμακονήσι κ.λ.π. Με αυτά τα δεδομένα περιορίζονται οι αρμοδιότητες της Ελλάδας με τεράστια επιχειρησιακή και οικονομική συνέπεια .

  Τα επεισόδια στα Ιμια άρχισαν όταν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «Ναυαρίνο» επιβεβαίωσε την παρουσία Tούρκων κομάντος στα αφύλακτα «Ιμια». Το εν λόγω ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα πληγέν από τα πυρά των εισβολέων, ή και πιθανώς με κάποιο ηλεκτρονικό όπλο, πολύ πιθανό αμερικανικό, με αποτέλεσμα να βρούν το θάνατο τρείς Ελληνες αξιωματικοί . Υποπλοίαρχοι : Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, καθώς και ο αρχικελευστής Εκτωρ Γιαλοψός. Το περίεργο που ενισχύει την πιθανότητα για παιχνίδι σικέ, είναι ότι στις 15 Φεβρουαρίου 1996, ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες του τουρκικού αγήματος των κομάντος που αποβιβάσθησαν στα Ιμια , έπεσε και αυτό, παρασύροντας στο θάνατο εννέα από τους δώδεκα Τούρκους καταδρομείς που κατέλαβαν τη δυτική νησίδα των Ιμίων ! Κι’ αυτό διότι όταν οι Τούρκοι κομάντος που κατέλαβαν τα σκοπίμως αφύλακτα Δυτικά Ιμια , κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία , άρχισαν να συνομιλούν με δημοσιογράφους για τα … προγραμματισμένα γεγονότα, καθώς και για το κατόρθωμά τους ! Ετσι έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να μη διαρρεύσει η σχετική συμφωνία της προδοσίας !… Ολα τα στόματα δηλαδή των αυτοπτών μαρτύρων κλειστά. Σύμπτωση ; θεία δίκη , ή σκοπιμότης ; Ομως οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπώσεις !…

  Στο άρθρο 30 της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρεται ρητώς ότι τα Ιμια, όπως και όλες οι αλλες νησίδες που διεκδικεί η Τουρκία ανήκουν στην Ιταλία . Με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 η Ιταλία τις παραχώρησε στην Ελλάδα μαζί με όλο το νησιωτικό πλέγμα της Δωδεκανήσου. Παρ’ όλα αυτά στις 27 Ιανουαρίου 1996 η χαρτογραφική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας , τροποποίησε τον υπάρχοντα χάρτη της περιοχής . Η ένδειξη ήταν ότι τα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα αντικαταστάθηκε από την ένδειξη : «Disputed Territories» {Απροσδιόριστα εδάφη}. Αυτό συνέβη διότι στις 25 Ιανουαρίου, τέσσερις κάτοικοι της Καλύμνου μεταξύ αυτών ο δήμαρχος και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, καθώς και κάποια τηλεοπτικά συνεργεία μετέβησαν στα Ιμια και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.. Στη συνέχεια στις 27 Ιανουαρίου ελικόπτερο ναυλωμένο από τα γραφεία της εφημερίδας «Χουριέτ» με τέσσερις δημοσιογράφους προσγειώθηκε στη μία από τις νησίδες Ιμια . Οι δύο από αυτούς είχαν προκαλέσει επεισόδια παλαιότερα στη ελληνική επικράτεια της Δυτικής Θράκης , για τους οποίους είχε εκδοθεί ερυθρό δελτίο και απαγορευόταν η είσοδός τους στην Ελλάδα . Τελικώς κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της , ανάρτησαν την τουρκική και αναχώρησαν.

  Το περιπολικό «Παναγόπουλος» εντόπισε την τουρκική σημαία λίγο μετά από την τοπο- θέτησή της και άγημά του την αφαίρεσε . Η δε Χουριέτ κυκλοφόρησε με φωτογραφίες από την επιχείρηση της υποστολής της ελληνικής σημαίας και της έπαρσης της τουρκι- κής ! Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας έδωσε εντολή για έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο τότε υπουργός κ. Γερ. Αρσένης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ.Σημίτη. Για να μη μακρυγορούμε τα έκαναν κυριολεκτικά θάλασσα , και οι κ.κ. Σημίτης και Πάγκαλος απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να διοικήσουν ούτε περίπτερο. Η δε πρωθυπουργός της Τουρκίας «Τανσού Τσιλέρ» επεδίωκε σύρραξη , για να βγεί από το αδιέξοδο που την είχαν οδηγήσει τα επί των ημερών της σκάνδαλα .

  Τελικώς η κατάληξη ήταν ότι η τότε διοίκηση της Ελλάδας δέχτηκε την αλλαγή του Status Quo, σ’ ένα καθαρώς ελληνικό έδαφος κατοχυρωμένο από διεθνείς Συνθήκες ως απροσδιόριστης κυριότητας εδάφους . Κατόπιν αυτής της ληστείας σε βάρος της Ελλάδας με συνεργούς και τους Αμερικανούς, ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έφτασε και στο έσχατο σημείο υποτέλειας , να ευχαριστήσει τους δράστες επισήμως , στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ούτω πρέπει να συνεχίσω με την κατωτέρω ανάλυση των πραγματικών λόγων των ευχαριστιών !

  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΕΡΤΑ

  Ο τότε ΑΓΕΕΘΑ κ. Χρήστος Λυμπέρης {στέλεχος του ΠΑΣΟΚ} διορισθείς με εντολή του Α. Παπανδρέου, ακύρωσε την προστασία των εν λόγω νήσων από τη εντεταγμένη προς τούτο ΑΣΔΕΝ και τη δύναμη των αμφιβίων κομάντος της, οι οποίοι ήσαν εκπαιδευμένοι και είχαν πραγματοποιήσει ειδικές ασκήσεις για κάποιο επεισόδιο αυτού του είδους . Αντ’αυτών έστειλε ένα μικρό άγημα βατραχανθρώπων «Ο.Υ.Κ.», μόνο στα Ανατολικά Ιμια , αφήνοντας αφύλακτα τα Δυτικά !…

  Ο δε τότε Τούρκος ΥΦΕΞ δήλωσε τα εξής : «Γνωρίζαμε ότι το δεύτερο νησί ήταν αφύλακτο». Και ευλόγως διερωτάται ! «Γιατί οι Ελληνες δεν τοποθέτησαν φρουρά και σ΄αυτό ; Ισως εσκεμμένα δεν τοποθέτησαν φρουρά για να αφήσουν οδό για την επίλυση της κρίσης»…

  Επίσης ο διοικητής των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τη Δυτική νησίδα Ιμια , έδωσε στην Τουρκία συνέτευξη Τύπου, η οποία καταχωνιάστηκε , αλλά εν συνεχεία κάποιοι τη βρήκαν και τη δημοσίευσαν. Αυτή αναφέρει τα κατωτέρω :

  «Είχαμε εντολή να εξουδετερώσουμε και να διώξουμε από τα ελληνικά Δυτικά Ιμια τυχόν ελληνικό άγημα . Η εντολή πού έδωσα στους άνδρες μου, ήταν να ρισκάρουν κάθε κίνδυνο και να εκτελέσουν την εντολή μου. Αν υπήρχε ελληνικό άγημα στο νησί θα μπορούσαμε να το εξουδετερώσουμε εύκολα γιατί δεν υπάρχει κάλυμα σ’ αυτό. Τελικώς πρώτοι έφυγαν οι Ελληνες από τα Ανατολικά Ιμια στις {08:00} και κατόπιν εμείς από τα Δυτικά 08:30». Κατόπιν αυτής της συνέτευξης οι εννέα από τους δώδεκα Τούρκους κομμάντος που έλαβαν μέρος σ’αυτή την επιχείρηση, φονεύθησαν δια της μεθόδου του ατυχήματος , αφού τους έστειλαν σε άλλη επιχείρηση , αλλά το ελικόπτερο έπεσε και συνετρίβη καθ’οδόν, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο. Οι υπόλοιποι τρείς που έλειπαν με άδεια , απεσύρθησν εν συνεχεία ως εξής : Οι δύο έπεσαν θύματα θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σε διαφορετικό τόπο και χρόνο ! Ο δε τρίτος που ήταν και ο αρχηγός τους στην εν λόγω επιχείρηση , διακεκριμένος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων , εφονεύθη ενώ βάδιζε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, όταν δέχτηκε επίθεση και μαχαιρώθηκε από τρείς ανήλικους, που ούτε καν δικάστηκαν !… Αν όλα αυτά είναι συμπτώσεις , τότε εγώ έχω καλπάζουσα φαντασία , όπως παρετήρησεν ο συνταγματάρχης «Αλέξανδρος Παπατέρπος» στο κολαστήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 1967 , όταν του είπα ότι κατά τη γνώμη μου , οι συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου θα αμνήστευαν τον ΑΣΠΙΔΑ και θα αποφυλακισθούν οι καταδικασθέντες σε βαρύτατες ποινές αξιωματικοί του, και που τελικώς δικαιώθηκα !…

  Από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι το επίσημο ευχαριστώ του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη προς τον κ. Κλίντον, δεν ήταν για την ανύπαρκτη βοήθειά του προς την Ελλάδα , αλλά γιατί υποχρέωσε την Τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει το σικελικό νόμο της ΟΜΕΡΤΑ και να κλείσει οριστικώς τα στόματα των αυτοπτών μαρτύρων, της κατάρριψης από αυτούς του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναυαρίνο», που είχε σαν αποτέλεσμα των θάνατο των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν. Κι’ αυτό διότι αν δημοσιευόταν η αλήθεια , έπρεπε η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο να πέσει , αλλά και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία οι ηγέτες της .

  Τα δε ελληνικά Μ.Μ.Ε. που κατευθύνονται από το Club Bilderberg, απέκρυψαν αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη, την οποίαν πληροφορήθησαν ολίγοι και αυτοί από τον τουρκικό Τύπο. Οταν πρωτοαναφέρθηκα σ’ αυτή την πραγματικότητα οι εγκάθετοι
  εθνικοσοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ με χλεύασαν και με αποκάλεσαν παραχαράκτη της Ιστορίας . Και αν ο δημοσιογράφος κ. Κ. Χαρδαβέλλας , μετά από πολλά χρόνια δεν αποκάλυπτε αυτό το πραγματικό γεγονός στη σχετική εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
  στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ, ουδείς θα το εγνώριζε , εκτός των ολίγων που αναφέρω. Για να μην αδικήσω πάντως και τον εκλεκτό δημοσιογράφο κ. «Αλκη Κούρκουλα» που διαμένει στην Κωνσταντινούπολη και ήταν ανταποκριτής του ΑΠΕ κατά τον κρίσιμο χρόνο στην Τουρκία , ο οποίος αναφέρει χωρίς πολλές λεπτομέρειες την πτώση του ελικοπτέρου με τους Τούρκους κομάντος στο βιβλίο του με τίτλο «ΙΜΙΑ» που εκδόθηκε το 1997, από τις εκδόσεις «Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ» . Πόσοι όμως το διάβασαν, μιάς και αυτό δεν εκδόθηκε από το κατεστημένο των ΜΜΕ ; Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που δεν έχω δημοσιεύσει εισέτι κάποιες σοβαρές ιστορικές και πολιτικές αναλύσεις μου.

  Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αφού διαπίστωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε το σθένος και τη διάθεση να υπερασπιστεί τα ελληνικά εδάφη , αρκουμένη στις χρηματιστηριακές της κομπίνες , δήλωσε στην «Χουριέτ» το 1998 ότι : {132} νησίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία , άνευ ουδεμίας ένστασης και διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ . Κι’όμως η Ιταλοτουρκική Συνθήκη της 4ης Ιανουαρίου 1932 και εν συνεχεία το Ιταλοτουρκικό πρωτόκολλο της 28ης Ιανουαρίου 1932 , οριοθέτησαν το εδαφικό καθεστώς και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, καθώς και ποίες νησίδες επακριβώς ανήκουν στην Ιταλία και ποίες στην Τουρκία.!

  Πως είναι όμως δυνατό το ελληνικό κράτος να δηλώνει την ιδιοκτησία των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και να ζητάει άνευ εντροπής , τους τίτλους κυριότητάς τους από το 1885 μέχρι σήμερα , από το αρμόδιο τουρκικό υποθηκοφυλακείο ; Και ποίους τίτλους ιδιοκτησίας θα παρουσιάσει αν ανακύψει θέμα διεθνούς δικαστικής διευθέτησης ; Θα τους ζητήσει από την τουρκική επαρχία της Μούγλας , που υπάγονται τα Ιμια επί παραδείγματι , για να τους παρουσιάσει στο σχετικό δικαστήριο ;

  Και για να ακριβολογήσουμε : Οι νησίδες {Ikizce – Kardak – Ιμια} υπάγονται μέχρι και σήμερα διοικητικώς στην Επαρχία Μούγλας και ανήκουν στη Νομαρχία Αλικαρνασού {Μποντρούμ} και γεωγραφικώς στο χωριό {Καρακάγια} και είναι εγγεγραμμένες στο κτηματολόγιο της Μούγλας !… Ουδείς δε Ελληνας πρωθυπουργός μερίμνησε για τη διόρθωση αυτής την τραγικής για την Ελλάδα πραγματικότητας !

  Ευτυχώς δηλαδή που αναφέρονται ονομαστικώς τα Ιμια , στην Ιταλοτουρκική Συμ- φωνία του 1932 , κ.λ.π. που αναφέραμε. Tο θέμα αυτό ήταν κλειστό μέχρι που το ΠΑΣΟΚ δια των κ.κ. Κ. Σημίτη , Θ. Πάγκαλου, Γ. Αρσένη και του κληρονόμου του κόμματος Γ. Παπανδρέου, το ξανάνοιξε σε βάρος της Ελλάδας , και όχι αυτό μόνο, αλλά με τη δουλοπρεπή στάση των ηγετών του, άνοιξαν την όρεξη της Τουρκίας για άλλες {131} νησίδες του Αιγαίου ! Και αντί να αυτοκτονήσουν ή να εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο , με θράσος χιλίων πιθήκων εξακολουθούν να ασχολούνται με τα κοινά , γιατί δεν ολοκλήρωσαν εισέτι τον προγραμματισθέντα από τις ΗΠΑ και το Club Bilderberg διαμελισμό της Ελλάδας !… Πως να μη ζητάνε όλο το Αιγαίο και τα νησιά του οι Τούρκοι ; Η μοναδική δύναμη που διαθέτει η Ελλάδα είναι το Αιγαίο και αν το χάσει , θα διαλυθεί και θα απορροφηθεί από τους γειτονικούς της λαούς !…

  Και δυστυχώς εμείς οι δήθεν ξύπνιοι Ελληνες , βυθισμένοι στην άγνοια , στη νιρβάνα και στα παραμύθια που μας σερβίρει το αμερικανικό – εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ , έχουμε δεί μόνο το αμερικανικής προέλευσης τυρί της φάκας , αλλά όχι και την ίδια τη φάκα ! 5-7-2010 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.