Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, χαρακτήρισε τον Ντερτιλή «Ήρωα».

Και όλοι δηλώνουν έκπληκτοι και καταδικάζουν.

Δηλαδή που το περίεργο; Ο Αμβρόσιος πάντα είχε μία έφεση στους… δημοκράτες.

Δείτε ποιον ασπαζόταν, ενώ ο κόσμος ούρλιαζε…

49 σκέψεις σχετικά με το “Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, χαρακτήρισε τον Ντερτιλή «Ήρωα».

   1. Εγώ ειλικρινά δεν δεν γνωρίζω γιατί δεν πρέπει να είναι ήρωας ο Ντερτιλής! Γιατί ήταν Χουντικός;…Γιατί αυτοί που καλύπτονται κάτω από τον κυνοβουλευτικό μανδύα είναι δημοκράτες;-Γιατί εκτέλεσε εν ψυχρώ(όπως λένε )κάποιον στο δρόμο;-ΓιατΊ α υ τ ο ί ΠΌΣΟΥΣ ΈΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΈΣΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ;1;2;3;…1Ο13;…Δεν αφήνετε επιτέλους την υποκρισία κατά μέρος ρε κλεφτοχουντοπουστρόνια!

    Μου αρέσει!

   2. Εγώ θα το λέω και ας με πούνε ότι θέλουνε.
    Η σπάνια περίοδος 1967-1973 ήταν ίσως η πιο ανεξάρτητη από πάτρωνες περίοδος της νεοελληνικής ιστορίας.
    Πιστεύω ότι η πραγματική «χουντα» ξεκίνησε το 1974 μέχρι τις μέρες μας σε διάφορες μορφές πλαστής «ελευθερίας» στην βιτρίνα και ο κλοιός έσφιγγε αργά αργά πίσω από τις κουρτίνες…
    Αν άνοιγαν και εκείνοι οι έρημοι «φάκελλοι» Αγγλίας Ελλάδας Ισραήλ Αμερικής θα γινόταν τσι πτάνας…

    Μου αρέσει!

   3. Το σωστό θα ήταν ¨ετσι μιλάνε (σ)τα κλεφτρόνια!»Ευχαριστώ γιατί εγώ αισθάνομαι σαν…Αγελάδα που που όταν σταματήσει να βγάζει γάλα την σφάζουν κιόλας!

    Μου αρέσει!

 1. Οι νόμοι του κράτους και το κράτος του νόμου!
  Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»;
  Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων» (χτες των εργαζόμενων στο Μετρό, σήμερα των αγροτών, προχτές των χαλυβουργών), γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;
  Ποιοι, τελικά, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» και «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται»;
  *
  Ας δούμε:
  Υπάρχει νόμος – το ίδιο τους το Σύνταγμα – που λέει ότι οι διεθνείς συμβάσεις της χώρας πρέπει να επικυρώνονται στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλά είναι αυτοί, τα υποδείγματα της νομιμότητας, που επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή πέρασαν το πρώτο Μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι’ αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων.
  Υπάρχει νόμος – το ίδιο τους το Σύνταγμα – που λέει πως εκλέγονται κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί σε αυτή τη χώρα. Αλλά κάποια στιγμή και επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, μας έβαλαν διορισμένο πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη.
  Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο ληστεύονται τα Ταμεία, αλλά αυτοί που τα ληστεύουν έρχονται από πάνω και κόβουν και τις συντάξεις μιλώντας για τα «φτωχά» Ταμεία που οι ίδιοι φτωχοποίησαν.
  Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις καταβολή των χρεών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά αυτοί που δεν τον εφαρμόζουν έρχονται κι από πάνω, με άλλο νόμο, να επιβάλουν αυξήσεις στους φόρους κατά των δημοτών με πρόσχημα ότι τα ταμεία των δήμων πέφτουν έξω. Αλλά πέφτουν έξω γιατί, πολύ απλά, είναι αυτά τα υποδείγματα «νομιμότητας» που δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ΟΤΑ.
  Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων των μεγαλόσχημων βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι… νομιμόφρονες της «λίστας Λαγκάρντ» κάνουν και χαριστικές ρυθμίσεις στους μεγαλομπαταξήδες, την ώρα που με άλλο νόμο απειλούν με κατάσχεση το χρεοκοπημένο λαό για χρέη άνω των 300 ευρώ…
  Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις (ντάνες) κατά των καταχρηστικών όρων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι κήνσορες της νομιμότητας, αυτοί που αφήνουν το λαό στο έλεος των τραπεζιτών, έχουν ενισχύσει τους τραπεζίτες με πάνω από 200 δισ. ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια.
  Υπήρξε δικαστική απόφαση που έλεγε «στοπ» στην είσπραξη χαρατσιών από τη ΔΕΗ. Οχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά βγήκε και ο Στουρνάρας για να δηλώσει ότι τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
  Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα, ο «πρώτος νόμος του κράτους»- που λέει ότι η εργασία είναι δικαίωμα για όλους. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά οι ταγοί της νομιμότητας το δικαίωμα στη δουλειά το έχουν αντικαταστήσει με το «δικαίωμα» στην ανεργία.
  Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα- που, στα χαρτιά, υπεραμύνεται της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, της εθνικής κυριαρχίας. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά στην πράξη όλες αυτές οι «πρόνοιες» είναι για το θεαθήναι, στο πλαίσιο ενός νόμου που η ίδια εκείνη τάξη που διά των κομμάτων της τον ψήφισε, τον χρειάζεται μόνο ως «κουρελόχαρτο».
  *
  Οι ίδιοι, βέβαια, που είδαμε ποια είναι η σχέση τους με τη νομιμότητα, με τη δική τους την αστική νομιμότητα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γίνονται μανιασμένοι εκπρόσωποι του νόμου και της επί …τάξης, όταν πρόκειται να επιβάλουν το νόμο της βαρβαρότητας σε όποιον αντιστέκεται.
  Παίρνουν, λοιπόν, τη ρομφαία του νόμου και με ύφος στρατοδίκη λένε σε όποιον διαμαρτύρεται:
  Αδικο το μνημόνιο – αλλά νόμος!
  Αδικο μέτρο το κόψιμο μισθών – αλλά νόμος!
  Αδικο μέτρο το κόψιμο συντάξεων – αλλά νόμος!
  Αδικο το χαράτσι και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ – αλλά νόμος!
  Αδικες οι απολύσεις εργαζομένων – αλλά νόμος!
  Αδικες και λεόντειες οι συμβάσεις για τα διόδια – αλλά νόμος!
  Αδικο το φορολογικό – αλλά νόμος!
  Αδικο το «ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο» – αλλά νόμος!
  Αδικο το αμοκ φόρων επί των φτωχόσπιτων – αλλά νόμος!
  Αδικος ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης – αλλά νόμος!
  Αδικος ο κόσμος – αλλά νόμιμος!

  Μου αρέσει!

 2. ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ!

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;;;

  ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.

  ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΤΣΟΥΞΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ;;;

  Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΞΥΔΑΚΙ!!! ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» ΤΣΙΠΡΑ!!!

  Μου αρέσει!

  1. +1000000000000000

   υγ. εντελώς προβοκατόρικο και παραπλανητικό θέμα με τις φωτογραφίες του Τζέφρυ…δλδ ποιος αξιωματούχος δεν χαιρετούσε τον πρ. Πρωθυπουργό;

   Μου αρέσει!

 3. ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 3000 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

  Μου αρέσει!

 4. Στην Κύπρο μας ο αείμνηστος Ντερτιλής αποκαλείται ήρωας, με το ΑΚΕΛ να έχει την πλειοψηφία του κυπριακού λαού.
  Πολέμησε δε, όπως επισημαίνουν επώνυμοι Κύπριοι και κατά των Γερμανών.
  Ο εκλιπών αγαπούσε την Ελλάδα μας. Ηταν και παλληκάρι αφού αποδέχτηκε την τιμωρία και δεν εδημιούργησε κανένα ζήτημα όσα χρόνια παρέμεινε έγκλειστος.
  Ηταν αξιος αξιωματικός, γενναίος άνδρας , έντιμος και περήφανος χαρακτήρας.

  Δεν θα σε ξεχάσω, στρατηγέ.

  Μου αρέσει!

 5. Το αριστερίζων καταπιεστικό περιβάλλον της μεταπολίτευσης που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό,εξακολουθεί με κάθε ευκαιρία να χρησιμοποιεί το μπαμπούλα της χούντας για να επιβιώσει κρατώντας το ίδιο την ταμπέλα του δήθεν δημοκρατικού.Τρέμει βλέποντας ότι όλο και περισσότερος νέος κόσμος νοιώθει -και δεν διστάζει πλέον να το πει- ότι είναι πατριώτης και δεξιός ψάχνοντας ταυτόχρονα να βρει τι κρύβεται πίσω από την κατασκευασμένη ιστορία των ‘τυράννων’ συνταγματαρχών που βασάνισαν τον κοσμάκη.Το ποιός βασάνισε,έκλεψε και καταρράκωσε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού όμως δεν κρύβεται δυστυχώς για αυτούς.

  Μου αρέσει!

 6. Ο Αείμνηστος Στρατηγός Ντερτιλής δικάστηκε καί καταδικάστηκε από τή μόνη μία μαρτυρία τού οδηγού του γιά τήν
  δήθεν δολοφονία ,μέ πυροβολισμό,20 χρονου στήν οδό Πατησίων,κοντά στό Πολυτεχνείο..

  Δύο όμως εισαγγελικά πορίσματα,τό ένα τού Τσεβά,αποφαίνονται,ότι ό θάνατος τού 20χρονου εγινε στήν οδό
  Καρνεάδου,πού βρίσκεται στό Κολωνάκι……

  Γιά τό λόγο αυτό ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στήν ομιλία του ανέφερε ότι ό Στρατηγός Ντερτιλής

  Απλά τόν εκδικήθηκε ή τότε καραμανλική δημοκρατία,από τήν οποία οι επαναστάτες τής 7ετίας τής είχαν αφαι-
  ρέσει τή κουτάλα…

  Η εκδίκηση τής δημοκρατίας καί στό πρόσωπο τού Στρατηγού ήταν τά πραγματικά ισόβια,όταν αποφυλακίζονταν
  οι ρωχάμηδες,παπαχρήστοι,πρεζάκηδες…..

  Παρέμεινε καί στή φυλακή 37 χρόνια ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ,δέν λύγισε,δέν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας στή δημοκρατία
  τους,γιά νά αποφυλακιστεί,δήλωσε καί έτσι έγινε,τό αποφυλακιστήριο νά καρφωθεί στό φέρετρό του.

  Στρατιωτικός παλαιάς κοπής,πιστός σέ κώδικες καί αξίες,ξεχασμένες ήδη από καιρό

  Καλό σου ταξίδι ΣΤΡΑΤΗΓΕ………

  Μου αρέσει!

  1. Γιά τό λόγο αυτό ό Μητροπολίτης Αμβρόσιος,στήν ομιλία του ανέφερε ότι ‘Στρατηγός Ντερτιλής….
   Καταδικάστηκε άδικα,όπως ό Κολοκοτρώνης καί ό Σωκράτης……

   Μου αρέσει!

 7. Ο Ντερτιλής, ακόμα και να είχε σκοτώσει το νεαρό (που δεν τον σκότωσε), δεν μπήκε φυλακή ούτε για αυτό το λόγο, ούτε για εκδίκηση. Μπήκε μέσα γιατί τον έτρεμαν και ήξεραν πως θα μπορούσε να κάνει και πάλι πραξικόπημα.
  Όπως και οι Χουντικοί μπήκαν στη φυλακή επειδή ο Παπαδόπουλος είπε στον Καραμανλή πως θα κατέβαινε στις εκλογές (και πιθανότατα θα τις κέρδιζε.)
  Με εξαίρεση τους Παναγούληδες, όλοι οι άλλοι επι Χούντας δεν έκαναν απολύτως τίποτα και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

  Μου αρέσει!

 8. Πιστός στις ιδέες του μέχρι τέλους έμεινε 40χρόνια φυλακή από τους» Δημοκράτες» και την »Δημοκρατία» και που λειτουργεί κατά το δοκούν και δεν συγχωρεί !
  Μέχρι το τέλος της ζωής του οι Δημοκράτες φοβόταν τον γέροντα και δεν εφάρμοζαν την ευεργετική διάταξη του νόμου περί αποφυλακίσεως των κρατουμένων πάνω από 80χρονών !
  Η Ιστορία θα κρίνει ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε τον Στρατηγό και το φυλάκισε Ισόβια …¨οταν λέμε ισόβια εννοούμε Ισόβια είχε πει ένας που το ονόμασαν Εθνάρχη …Μόνο που του έπεφτε μακριά η Κύπρος όταν την έκαιγαν οι Τούρκοι ενώ ο Ντερτιλής πολέμησε στην Κύπρο !
  Πέθανε ο Στρατηγός …Η Δημοκρατία μπορεί να κοιμάται ήσυχη δεν κινδυνεύει πια !

  Μου αρέσει!

 9. ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ ΡΕ ΑΣΤΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ?………ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ?……

  ΓΙΑΤΙ?……ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ?……..ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ……

  ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ , ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ……ΟΠΟΥ ΤΟ 1964 ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…….

  ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ,ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ?….ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΠΡΑΞΕ……

  ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ,ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ……..ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΤΙΜΟ ΝΑ ΖΗΤΗΖΕΙ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ……

  ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ,ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗ………

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?…….

  ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΛΕΩ, ΟΙ ΑΣΤΙΚΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ……

  Μου αρέσει!

  1. Τόσο εσύ, όσο και οι άλλοι που μας ….πρήξατε με τον ‘ήρωα ντερτιλή’, αποδεικνύεται ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!

   Όσοι τον γνώρισαν, θα σας πουν ότι ηταν ΝΤΡΟΠΗ για το σώμα των Ελλήνων στρατιωτικών!!!!!
   Τον ντερτιλή τον σεβόμαστε ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟ!!!

   Από προσωπική μου γνώση, διατύπωσα την ανακούφιση, ότι ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν χρειάστηκε για την πατρίδα μας,η στρατιωτική του …εφυία .

   Μου αρέσει!

   1. Ε ΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ….ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ…..ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ…

    ΔΙΟΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1964 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ……ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ) ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…..

    ΑΛΛΑ ΤΙ ΞΕΡΩ ΕΓΩ?……..ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΣΤΗ ΜΑΣΣΟΥΡΑ ΤΟ 1964 ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΣ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ…….

    Μου αρέσει!

   2. ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ……..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ….ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΔΙΚΑΙΩΝΤΑΙ»……..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ,ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ?……..

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΑΣ ?…….ΣΟΥ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ……ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΜΦΥΛΙΟΣ,ΚΟΡΕΑ ,ΚΥΠΡΟΣ…….

    Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ…..ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΟΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΚΑΠΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ……

    ΚΑΙ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ (ΤΣΕΒΑ-ΣΑΜΠΑΝΗ) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΠΡΑΞΕ…..

    ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΤΟΝ «ΔΕΔΙΚΑΙΩΣΕ» Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ……..ΟΧΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ……ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΑΡΗ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ……

    Μου αρέσει!

   3. Ποια αντικειμενική αξιολόγηση ρε μεγάλε;;; έψαχνε δράκο για το παραμύθι то καθεστώς για να δώσει στον κόσμο να χει να ασχολείται και να ξεχάσει τον αττιλα…. άντε τράβα στο μαντρί σου!!!!

    Μου αρέσει!

   4. Τον στρατηγό Ντερτιλή τον γνώρισα εγώ, προσωπικά. Και κάποιοι Κύπριοι, που έπιναν νερό σ΄όνομά του.
    Συσχολιαστή Περσέα, είναι άνανδρο να κατηγορείς έναν στρατιωτικό , που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για να σου απαντήσει.
    Ποιοί τον «θεωρούν ντροπή», μπορείς να τους ονομάσεις;

    Και τον φοβόντουσαν και τον μισούσαν οι …προοδευτικοί επειδή, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Σπύρος ο Προβοκάτορας, η 7ετία τους στέρησε την κουτάλα.
    Η ψεύτικη «δημοκρατία» τους ας κοιμάται ήσυχη, προς το παρόν.

    Αργότερα, θα χρειαστεί να ανησυχήσουν πάλι, επειδή τούτος ο τόπος βγάζει παλληκάρια και πατριώτες σαν τον Ντερτιλή, παρά τη συσσώρευση τα τελευταία χρόνια άφυλων (χωρίς συγκεκριμένο φύλο), ανερμάτιστων, ασεβών, παιδεραστών, κοκαϊνομανών κλπ.,
    που όταν αντικρύζουν Αντρες νιώθουν την ευτέλειά τους και λυσσούν.

    Μου αρέσει!

 10. Ο χουντοφασιστικών φρονημάτων Αμβρόσιος που έχει κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις υπέρ της νεοναζιστικής ΧΑ, χαρακτήρισε ως ήρωα έναν χουντικό δολοφόνο, που εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν Έλληνα φοιτητή(«αυτουργός ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος νεαρού σπουδαστού και ηθικός αυτουργός ετέρων ανθρωποκτονιών τετελεσμένων και εν απόπειρα ως και σωματικών βλαβών.» – πόρισμα Τσεβά) και προέτρεπε στρατιώτες να πυροβολούν πολίτες στο ψαχνό.

  Συνέκρινε ο ιερόσυλος ιεράρχης με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη, τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή που υπηρέτησε την αμερικανοκίνητη χούντα του έμμισθου πράκτορα της ΚΥΠ Παπαδόπουλου που απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο αφήνοντας την μεγαλόνησο απροστάτευτη στρατιωτικά,
  το χουντικό καθεστώς που προκάλεσε την Κυπριακή τραγωδία με τους ανίκανους και προδοτικούς χειρισμούς των στελεχών του, που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και εδραίωσαν ένα κράτος ευνοιοκρατίας, φαυλοκρατίας και λογοκρισίας που βασάνιζε , σακάτευε, έστελνε στα ξερονήσια και εκτελούσε εν ψυχρώ Έλληνες πολίτες.
  Όσοι ηρωοποιούν τα χουντικά αποβράσματα και επευφημούν τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Ναζί που ματοκύλισαν την Ελλάδα, είναι προδότες και ανθέλληνες.

  Μου αρέσει!

 11. Λέω τώρα: ας τα δεχτούμε ΟΛΑ όσα γράφονται για τον Ντερτιλή.ΟΛΑ! Έτσι για την οικονομία της συζήτησης. Υπάρχει μια δικαστική απόφαση για την κατηγορία ενός πολύ συγκεκριμένου φόνου που έγινε με έναν πολύ σκληρό ομολογουμένως τρόπο. Αλλά ας πούμε ότι κι αυτός ο φόνος δεν είναι αποδεδειγμένος όσο δεν είναι αποδειγμένη εξάλλου και η προδοσία του Παπανδρέου. Ας δούμε το βιογραφικό αυτού του ανθρώπου: βιογραφικό χωρίς αισθήματα, χωρίς ανθρωπιά ακόμη και στα προσφιλέστερα και στα κατά αμάχητο τεκμήριο πιο αγαπημένα του πρόσωπα: τη γυναίκα του και το παιδί του. Τι είναι ένας άνθρωπος που δεν σπάει μπρος στο θάνατο του παιδιού του. Της γυναίκας του; Ποιο απόθεμα ψυχισμού μπορεί να κρύβει το πείσμα σε τήρηση κάποιων αρχών και καλά; Ποιες αρχές θα πρόδιδε αν προσέτρεχε στη σωρό του παιδιού του ή της γυναίκας του; Θα άφηνε μήπως τη θέση του στη σκοπιά. Θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει για λίγο έστω τα σύνορα; Θα έκανε τη διαδρομή ως το νεκροκρέβατο μέσω Τουρκίας; Αλλά ας πούμε και πάλι ότι ο μακαρίτης είχε αρχές απαρασάλευτες που δεν έστεργε με τίποτε να αθετήσει ακόμη και αν αυτό κόστιζε στους άλλους συναισθηματικά-στον ίδιο προφανώς δεν κόστισε αυτό: η μαροημέρευση του έδειξε απίστευτη αντοχή στον ψυχικό πόνο, αν ποτέ τον είχε αυτός ο πέτρινος άνθρωπος. Λοιπόν εγώ λέω ότι όλα καλά με τον «ηρωα» Ντερτιλή και όλα άψογα: ο νηφάλιος και στοχαστικός μητροπολίτης-υπέργηρος πια-γιατί ν’αφήσει τη Μητρόπολη του και να τρέξει στη κηδεία ενός ανθρώπου που δεν συνήθιζε να πηγαίνει σε κηδείες άλλων ακόμη και αν ήταν οι πιο στενοί του συγγενείς; Μια στοιχειώδης επιφύλαξη για το ποιον που το πλούσια αμφιλεγόμενο βιογραφικό του Ντερτιλή δεν θα τον έκανε να φανεί κάπως πιο συγκρατημένος; Και γιατί συνέπεσε αυτός ο Μητροπολίτης να αναγνωρίζει δίκαια σε ανθρώπους που μαζί του αναδείχθηκαν την ίδια περίοδο; Θέλω να πω μήπως Μητροπολίτης και Ντερτιλής ανήκαν σε μια ίδια συμμορία και που αδιαφορώντας για τις απόψεις της κοινωνίας γι’αυτή τη συμμορία, εκείνοι το θεωρούν επιβεβλημένο να τιμούν όταν δίνεται ευκαιρία τα μέλη που αποχαιρετούν αυτό το μάταιο κόσμο. Στην εσωτερική ηθική αυτής της συμμορίας αυτό έχει ειδική αξία-ρωτείστε τη μαφία να σας πει πόσο εκτιμάει τέτοιες συμπεριφορές, ακόμη και αν ο μεταστάς που αποχαιρετούν μπορεί νάχει σκοτώσει και καμιά κατοσταριά ανθρώπους. Συνοψίζω: γι’αυτή τη κηδεία το επιλήψιμο-σαν κηδεία-δεν είναι ο Ντερτιλής, ακόμη ακόμη ούτε και οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν. Το επιλήψιμο είναι το ήθος ενός Μητροπολίτη που χάριν του όρκου που τήρησε για τη συμμορία του, άφησε σκιά-άλλη μια!-στο λειτούργημα που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Για συμμορίτης έχει το ήθος που ταιριάζει σε συμμορίτες. Για Μητροπολίτης είναι πολύ συμμορίτης για να είναι Μητροπολίτης.

  Μου αρέσει!

  1. Εικονολόγε.-Ακόμα και ένας Μητροπολίτης,έχει το δικαίωμα να προβάλει τις απόψεις του(Σωστές γιά μεν Λάθος για δε)…Το πρόβλημα είναι ότι τόσο οι «μεν» τόσο και οι «δε»όταν κάτι δεν συνάδει με τις προσωπικές τους απόψεις ,προτάσουν τα δικά τους πιστεύω γιά το πως θά ήθελαν ΑΥΤΟΙ να όμιλεί και να σκέπτεται.Αυτό είναι μέγα λάθος, και δεν τους κάνει λιγότερο «χουντικούς» από τους χουντικούς!…Μου θυμίζει το παλιό:-¨Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι :κομμουνιστής,φασίστας,αναρχικός,δεξιός,αριστερός,Χριστιανός,άθεος(βάλε ότι θέλεις ακόμα!) Για τον Ντερτιλή δεν ξέρω αν ισχύουν τα όσα λες και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη.Εκείνο που βιώνω όμως κάθε μέρα είναι τό ‘οτι η «δημοκρατία»μας στέκεται πολύ άσπλαχνα απέναντι στον Λαο σε αντιθέση με την «σκληρή» ΧΟΥΝΤΑ!

   Μου αρέσει!

 12. Μια ακομα επιβεβαιωση μου…

  Η χουντογενια που μας κατεστρεψε οπως και οι σποροι τους…

  κανοντας ….τους δημοκρατες…..

  Και οχι η γενια του πολυτεχνειου….

  τα 5000 παιδια……

  Μια ζωη χουντοσποροι…ειμαστε και θα ειμαστε εις τους αιωνες…

  και τα περι φερτζε τους δημοκρατιας…

  στιους ασχετους!

  Για σας ελληναραδες μεχρι χθες …χουντοσποροι …..!

  και σημερα ….ελληναραδες!

  Αρκετοι εισαστε…..

  γιατι δεν κανετε εναν ερανο και να του στησετε αδριαντα του ηρωα?

  Μη ξεχασετε να βαλετε και το φοιτητη…και ας μην ηταν ο αδελφος σας!

  Γονατιστο μπροστα του…κατι σαν να τον…προσκυνα τον ηρωα για το καλο που τους εκανε!

  Βαλτε …σε μωσαικο και την Κυπρο…που επολεμησε ….και μετα εχεσε!

  Μου αρέσει!

  1. Ήσουνα μπροστά και είσαι τόσο σίγουρος;;; Σε μια δίκη υπάρχει και ο αντίλογος του κατηγορομένου. Αν όποιος φέρνει αντιρρήσεις για τη πορεία μια δίκης που απο ποινική εξελίχθηκε σε πολιτική είναι χουντόσπορος… δεν πειράζει…κράτα τον τίτλο του δημοκράτη και συ και οι 5000 και άσε τους αραπάκηδες και τους μπονάνους ξεχασμένους….

   Μου αρέσει!

   1. Αυτο το ησουνα μπροστα…με τρελανες!

    Ησουν εσυ???

    Παντως ο οδηγος του ηταν!

    Και το θυμα …πεθανε…εξακριβωμενο ….

    Ειμαστε υπερηφανα αυτα τα 5000 παιδια..

    Αντισταθηκαμε στο φασισμο!

    Στον ολοκληρωτιμο του αποφαζιζει ενας γελοιος και ολοι να κλεινομαστε στο σπιτι!

    Να κουρευομαστε με την ψιλη μηχανη σαν στρατιωτες …..

    Να μη μπορουμε να αναπνευσουμε…

    Και ειχαμε τα αντερα να αντιμετωπισουμε ναζιστικες τιμωριες…

    Εσυ ….τι κανεις σημερα απο την καρεκλα?

    Πως συγκρινετε το σημερα με τη χουντα?

    Θα ερθει,,,,οπου να ειναι….και θα τη νοιωσετε…

    Αλλα τι σας νοιαζει?

    Μαθημενοι να προσαρμοζεστε….να κρυβεστε στο καβουκι…

    Μου αρέσει!

   2. Είστε περήφανοι που έπεσε ο Παπαδόπουλος και έπεσε ο Ιωαννίδης;;; που ξαναμπήκε στρατιωτικός νόμος και δεν έγιναν εκλογές, που σας καπέλωσαν οι δαμανακολαλιώτηδες, που αναφέρεσαι στην υπόθεση της δολοφονίας Μυρογιάννη σαν ήσουν μπροστά και δεν ασχολεισαι με το οτι μαζι με τις βαθείες εισπνοές-εκπνοές δημοκρατίας και ελευθερίας, οι γαλατσομπονανοαραπακηδες πήρανε παχυλές συντάξεις για τις «ανεκτίμητες υπηρεσίες τους».
    Δηλ εσύ κρίνεις ενα καθεστώς χουντικό μόνο με το αν σ’αφήνει να χεις μακριά μαλλιά και να σου απαγορεύει να βγαίνεις μετα τις 11:00 το βράδυ. Όχι με το οτι 40 χρόνια σε ταϊζουν και σε εθίζουν σε δηλητήρια κάθε είδους, και μας έχουν επιβάλλει την δικτατορία της ηλιθιότητας και φτάσαμε στο σημείο να φωνάζουμε και να τσιρίζουμε για τα απλά και στοιχειώδη, οχι με το οτι και τώρα μετα τις 11:00 δεν μπορούμε να βγούμε και ας μην υπάρχει στρατιωτικός νόμος.
    Και είναι πάρα πολύς κόσμος που όλο αυτό τον καιρο έχει πάει στα συλλαλήτηρια και έχει φάει δακρυγόνα και ξύλο, αλλά δε νιώθει κανείς Κολοκοτρώνης…..

    Μου αρέσει!

  2. Και μια μια που μιλαμε για τον «πατριωτισμο» του νεκρου υπαρχουν και αναφορες οτι αυτος ειχε παραλαβει οπλισμο απο τους ναζι κατα διαρκεια της κατοχης «για αντικομμουνστικο αγωνα».Φοβερος πατριωτισμος
   ΥΓη πηγη που εχω υποψη μου ΔΕΝ ειναι Ελληνας και ΔΕΝ θα τον χαρακτηριζα ως αριστερο

   Μου αρέσει!

 13. Τι καλύτερο να περιμέναμε από έναν παλιοχωροφύλακα που έγινε τραγόπαπας; Έβαλε… ίσα κια όμοια τον μεγάλο φιλόσοφο των αρχαίων γραμμάτων Σωκράτη κια τον εθνικό ήρωα Θ. Κολοκοτρώνη με έναν αγράμματο χουντικό και δολοφόνο καραβανά. Ντροπή σου ******* δημόσιε υπάλληλε.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.