Ποια «κορυφαία» τράπεζα μας βγήκε ..προβληματική;

Deutsche-Bank-Tower-Beijing[2]Μα φυσικά το «καμάρι» της Μέρκελ που ακούει στο όνομα Deutsche Bank, στελέχη της οποίας ήταν και είναι σύμβουλοί της… Το δ’ τρίμηνο του 2012 κατέγραψε ζημίες 2,17 δισ. ευρώ έναντι κερδών 147 εκατ. ευρώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι έβαλαν το περασμένο έτος στο μάτι τη γερμανική τράπεζα. Οι FT έγραψαν ότι τα προηγούμενα χρόνια απέκρυψε ζημίες 12 δις ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την κρατική στήριξη, ενώ στους δίδυμους γυάλινους πύργους που στεγάζονται τα κεντρικά της γραφεία, «μπούκαραν» εισαγγελείς και αστυνομικοί με αφορμή την υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με φόντο την αγορά εκπομπών αέριων ρύπων.

Να δούμε τώρα τι θα κάνει η Μέρκελ για να σώσει το γερμανικό χρηματοπιστωτικό στολίδι της, που έχει ξεκινήσει να κόβει θέσεις εργασίας. Και μετά αναρωτιόντουσαν όλοι γιατί ήθελε να καθυστερήσει την τραπεζική εποπτεία στην Ευρωζώνη… Κάτι θα είχε πάρει το αυτί της, για σκελετούς στα ντουλάπια…

5 σκέψεις σχετικά με το “Ποια «κορυφαία» τράπεζα μας βγήκε ..προβληματική;

  1. Αυτή είναι η απάντηση του αρθρογράφου!

   Για συνέλθετε, παρακαλώ πολύ, ορισμένοι, που φαντασιώνεστε τους εαυτούς σας σαν public opinion leaders κι έχετε πάρει μια πέννα και γράφετε ότι σας κατέβη στο κεφάλι! Για αφήστε τον λαϊκισμό και την αμπελοφιλοσοφία στην άκρη.

   Μου αρέσει!

 1. Ποιά Μέρκελ ρέ παιδιά καί ποιό «γερμανικό χρηματοπιστωτικό στολίδι» καί ΠΟΙΕΣ «θέσεις ἐργασίας»…

  Γ@μεῖ καί δέρνει, δέρνει καί γ@μεῖ ἡ DB καί οἱ «διάφορες» ἐπιχειρησούλες της ἀνά τόν πλανήτη, γιά ψαχτεῖτε καλλίτερα οἱ…οἰκονομολογίζοντες…

  Καί μέ…10Κ Rio Mare…
  Χαιρέτα μου τήν κλεφτουριά.
  Καί μήν ἀκούσω χαζά περί 3.8Κ καί τά ρέστα…
  …Θά βρέξει μπουγέλα.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.