ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!

img_3107(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του «σφάλματος».

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!

Πηγαίνει αμέσως εκεί και ενημερώνεται από την γραμματέα του κυρίου Σημίτη, κυρία Μαρία Πλευράκη, ότι «δεν μπορούσε να εισέλθει». Επιένοντας, της ζητά να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό»
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν, παρέπεμψε εκείνες τις κρίσιμες ώρες τον αρχηγό της ΕΥΠ, στον επίορκο Μαντέλη! Τον άνθρωπο που όπως μάθαμε μετέπειτα, χρηματίστηκε από τον Χριστοφοράκο. Τον σύζυγο της Τουρκάλας συγγενούς του …Ντεμιρέλ!

Τον άνθρωπο που μετέπειτα πρωτοστάτησε για να περάσει η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, υβρίζοντας και αποκαλώντας «ακροδεξιούς» τους ίδιους τους συντρόφους του στο ΚΥΣΕΑ που αντιδρούσαν!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Ο Κώστας Σημίτης είναι ακόμα αμετανόητος και ελεύθερος. Το ίδιος και ο κύριος Μαντέλης.

Αντίθετα η Ελλάδα είναι υπόδουλη και έρμαιο της συμμορίας Σημίτη, ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος  Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.

Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.

Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.

“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.

Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05

http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html

ΙΜΙΑ-ΕΥΠ-CIA : Η τελευταία νύχτα …Tα φοβερά ντοκουμέντα !

Αποκάλυψη από τον Βετεράνο : Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !

Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές  Υπηρεσίες

πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».
 Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις. 
«Εστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους»
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια. 
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.
* H επιδρομή των  κομάντος
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια. 
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση»
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιουνίου. 
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία. 
Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
 Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
 Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
 Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι’ αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ενα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον  Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον  Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας. 
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987. Ο  Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες. 
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου. Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό. 
 Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου»
Ο κ. Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».
* H πρόταση της CIA
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.  
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο»
 Ο κ. Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης. 
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος. 
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
 Ο κ. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.
 Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν – μόνος του – στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
 Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».
* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό»
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του. 
Επειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο. 
Ο κ. Βασιλικόπουλος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
 Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.
01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.
01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.
01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.
Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.
02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.
Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.
03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.
03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.
03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).
03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.
03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.
03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.
04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.
Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.
04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.
04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.
04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.
04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.
04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.
Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.
05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.
05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.
05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.
05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.
07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.
OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ K. ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός N. ΚΟΥΡΗΣ Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας XP. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Λ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός ΕΥΠ
Εγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση; 
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες. 
Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας. 
Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, δεν είναι σαφές. 
Τα συμπεράσματα δικά σας !

84 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!

  1. Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
    Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
    Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.
    Ο Κώστας Σημίτης κανονικά λέγετε Ααρών Αβουρής.

    Μου αρέσει!

    1. η οικονομικη εξαθλιωση ξεκινησε επι Σημιτη και κορυφωηκε με το ευρο. Φυσικα ολες οι κυβερνησεις συνεχισαν την οικ εξαθλιωση. ΟΛΕΣ

      Μου αρέσει!

      1. Τα εθνικα συνορα θα περιοριστουν υπεγραψε,οχι οτι θα καταλυθουν..Αυτο ειπε η Μπενακη….
        Ο Παπουλιας ας λαβει θεση…Δε μπορει η καθε Μπενακη να κοροιδευει ολοκληρο εθνος..
        Οι τουρκοι εισχωρησαν ,ακομη μια φορα σε διαφορα σημεια της Ελλαδας,μετα απο ενα σκοτεινο παρελθον 400 σκλαβιας…
        Οι Αλβανοι απ την αλλη θελουν να φτασουν εως της Πρεβεζα,ωστε να αρπαξουν μεριδιο απο Αοζ!
        Σαμαρα,οι εχθροι εισεβαλαν κι εσυ τρεχεις στο Καταρ…

        Μου αρέσει!

      2. Τατσοπουλε αγαπητε τα βλεπεις?Οι τουρκοι μπηκαν…Εσυ το μονο που προσεφερες ηταν να μειωσεις των αγωνα των Ελληνων προς την ελευθερια,ιβρυζοντας τους ηρωες του 21.Τατσόπουλος : «Οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν…»..
        Το 21 ξεκινησε η επανασταση απ το Ιερα Μονη Μεγιστης Λαυρας,δινοντας την ευχη τους στου επαναστατες οι μοναχοι,διπλα απ το τον θρυλικο πλατανο…
        Μηπως σχεδιο κι εσυ ακολουθουσες?

        Μου αρέσει!

      3. Εμ βέβαια! Θα έλειπε από την σούπα της ανομίας ο «άξιος» συνεχιστής της τουρκαλβανικής φάρα των Papuljia; Τόσους Έλληνες έσφαξαν οι τουρκαλβανοί πρόγονοι του, ε να μην συνεχίσει κι αυτός το ίδιο χόμπι…

        Μου αρέσει!

      4. Παγκαλε ,εκτος απο το κουλεροπανο στα Ιμια(τιμησες την σημαια δοσιλογε….),απεκρυψες και κατι ακομα,για να μην ανεβει το σθενος των Ελληνων…
        Φτηνα τη γλιτωσες!
        ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

        Μου αρέσει!

      5. Πρωτος : Ανδρέας, μας εσκαψε τον λάκκο ( χρέος)
        Δεύτερος : Ααρών, μας έριξε μεσα ( ευρώ)
        Τρίτος : Jefrey, μας έριξε την ταφόπλακα ( μνημονιο)

        Ολοι οι υπολοιποι ( γνωστες και αγνωούντες, ημων των
        προβάτων περιλαμβανομένων)

        Μου αρέσει!

    1. Εχω γράψει στο παρελθόν ότι με την επιφυλακή του 1987 , βρέθηκα στον Εβρο και αντιμετώπισα παρόμοιες καταστάσεις . Και εμείς είμαστε ψύχραιμοι , δεν φοβόμασταν , υπήρχε συνεργασία μεταξύ εφέδρων και αξιωματικών και περιμέναμε διαταγές , για να αρχίσουμε τις επιχειρήσεις και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας.
      Ο στρατός όμως υπακούει στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρα μας .
      Σχετικά με τα Ιμια υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και την πραγματικότητα δεν θα την μάθουμε ίσως ποτέ . Ετυχε να γνωρίσω ένα άτομο (έφεδρο) που συμμετείχε στις επιχειρήσεις και μου είχε πει ότι περιμένανε διαταγή , ‘’να πατήσουν την σκανδάλη’’ και να κάνουν σκόνη την βραχονησίδα , που είχαν αποβιβασθεί οι Τούρκοι με πυραύλους εδάφους-εδάφους. Ερωτηματικά προκαλεί γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η αεροπορία . Το ότι δεν είχαν αποβιβάσει άτομα στη μία βραχονησίδα , ίσως ήταν και σκόπιμο , στρατηγικό σχέδιο. Μην περιμένουμε να μάθουμε πλήρεις λεπτομέρειες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις . Εκτιμήσεις και εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
      Το λάθος του Σημίτη , ήταν ότι κινητοποίησε τον στόλο , με την παρουσία καμερών , σαν να επρόκειτο για γύρισμα κινηματογραφικής ταινίας . Αν έστελνε ένα περιπολικό του Λιμενικού , να συλλάβει τον Τούρκο που ύψωσε την σημαία της χώρας του και να μη δώσει διάσταση στο θέμα , δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις. Τώρα αν ήταν λάθος του ,λάθος εξ επίτηδες , επιπολαιότητα , σκοπιμότητα , ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ.

      Μου αρέσει!

      1. Εστελαν κομμαντος που θα εδιναν και τη ζωη τους για την Ελληνικη σημαια!Ο ιδιος το αποκαλυψε…
        Δε θα λυνοταν το προβλημα με ενα σκαφος του λιμενικου…Επρεπε να υπαρξει ενταση στη περιοχη γιατι αυτο ηθελαν.Γι αυτο υπηρχαν και καμερες.Ηξεραν καλα τι εκαναν οι ανθελληνες πολιτικοι!Εκτιμησεις και εικασιες κανουμε για 1-2 θεματα…Οταν ολα ομως εχουν να κανουν με την καταβαραθρωση του Ελληνικου-χριστιανικου πνευματος,και την αποσταθεροποιηση της ευρυτερης περιοχης της Ελλαδας,καταλαβαινουμε οτι υποσκαπτονται υποχθονια σχεδια,προς οφελος μερικων..,

        Μου αρέσει!

  2. Τι θυμηθήκατε τον Σημίτη ρε παπαγάλοι του Καραμανλή??

    Σας πείραξε τον αρχηγό σας…??

    Ο ορισμός του κοπρόσκυλου.. ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ.

    Μου αρέσει!

  3. ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΡΚΩΤΑ
    ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    Α Μ Ε Σ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

    ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ

    ΚΑΙ ΕΦΗΡΜΟΣΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ

    ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!!!!!!

    Μου αρέσει!

      1. ακριβώς! ειδικό δικαστήριο ναι, αλλά με αυτούς; δεν τους βλέπεις πως βοηθούν ο ένας τον άλλο;

        ο ένας φτύνει κι ο άλλος καταπίνει

        Μου αρέσει!

      1. Στην αρχή καλά το πήγαινες, και είπα να το δω. Τον γερο-Παΐσιο όμως τι τον έπιασες στο στόμα σου;

        Δεν καταλαβαίνεις ότι θα πετάξουν όλοι στα σκουπίδια τα βίντεό σου;

        Κρίμα, και έχεις φάει πολλές ώρες για να τα φτιάξεις.

        Μου αρέσει!

      2. Η αληθεια ειναι ,οτι δε τα δημιουργησα εγω..Απλα δενουν με τις σκεψεις μου και τα επελεξα
        Αν πεταχτουν στα σκουπιδια,οπως λες καποιοι θα φροντιζουν να τα ανεβασουν ξανα για να τα εχουμε…
        Ωρες που εχω ξοδεψει πραγματικα,ειναι στο να σκεφτω τι γινεται με κλειστη τη τελεοραση…Η αληθεια ειναι οτι εχω να παρακολουθησω κατευθυνομενες ειδησεις εδω και χρονια!Προβαλουν την προπαγανδα,ανακατασκευαζοντας την αληθεια προσπαθοντας να ανακατευθυνουν την λαικη αποψη,απ τα γλεγοντα ζητηματα…
        Ο Πατερ Παισιος,ηταν ενα ζωντανο δειγμα της ορθοδοξιας μας…Καποιοι επαιξαν με το ονομα του στο παρελθον,αλλα και με τα ζητηματα που ανελυε..Και καποιοι συνεχιζουν ακομα!
        Φιλικα

        Μου αρέσει!

      3. Μαζί σου ρε αεροπιτσιλισμένε!

        Αφού όμως έχεις ορθή άποψη για τον γερο-Παΐσιο, τότε πως ανέβασες αυτό το κλιπ; Ή μήπως δεν το είδες;

        Μου αρέσει!

      4. Η αληθεια ειναι οτι δε το ειδα για τον Πατερ Παισιο…Πιο πολυ το εκθεσα ωστε να φανουν τα εβραιογενη ονοματα των πολιτικων,στην Ηλεκτρα και τον καθενα μας…
        Ουτε λιακοπουλο υποστηριζω…

        Μου αρέσει!

      5. Τώρα που γίναμε φίλοι, σου προτείνω στο όνομα της φιλίας μας, είτε να διαγράψεις το εν λόγω κλιπ, είτε να το επεξεργαστείς αφαιρώντας το συγκεκριμένο τμήμα.

        Μου αρέσει!

      1. Πάντως, όλοι αυτοί οι μασσόνοι βρε παιδί μου, ίδια μούρη έχουν όλοι (γουρουνίσια). Επαληθεύοντας την παροιμία:

        «΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν»

        Μου αρέσει!

  4. Το χεδιο ηταν απλα να καταστρεψουν τον χριστιανισμο και την Ελλαδα…
    Ξεκινησαν απο τα διαβατηρια,βγαζοντας πρωτα απο εκει το θρησκευμα,και συνεχισαν στις ταυτοτητες μπλα μπλα…..φτανοντας στην καταργηση του ορκου στα δικαστηρια και στην επιβολη barcode στα διαμονητηρια του Αγιου Ορους…
    Ποιος ο λογος?Για να μας χρεωσουν με ψευτικο χρεος,ωστε να αρπαψουν ξενα χερια τον πλουτο της Αοζ,βαζοντας μας και φορους ενω θα μπορουσαμε να ειχαμε ξεχρεωσει και να ζουμε πλουσιοπαροχα,καταστρεφοντας παραλληλα την αληθινη θρησκεια,ωστε να καταφερουν να φερουν τον ψευτικο μεσσια στο μεγαλο Ισραηλ που θελουν να ισρυσουν!
    Τα σχεδια του κισινγκερ,ειχαν αμεση σχεση με τον Ελληνισμο αλλα και με την επεκτατικη πολιτικη τους στην Μεσογειο,για να περασουτν στην συνεχεια στη μεση ανατολη,οπως φαινεται καθαρα στο βιντεο!

    Μου αρέσει!

  5. Μου αρέσει που διάβαζα παλιά , ότι η 17Ν έψαχνε στόχους και ΛΟΥΜΠΕΝ μεγαλοαστούς όπου γονάτιζαν οικονομικά και ηθικά τον λαό της Ελλάδας!
    Άι στα τσακίδια όλοι τους! Μα κατσιαπλιάδες και εγκληματικές οργανώσεις διοικούν παράνομα και νόμιμα αυτόν τον τόπο και μας ξεφτιλίζουν διαχρονικά. Αμά… το χαρακέτ δε θα αργήσει να γενεί!!

    Μου αρέσει!

  6. Μια ζωη το Ισραήλ και οι ΕΒΡΑΙΟΙ θα σας κάνουν κουμάντο!
    Χτυπάνε απροκάλυπτα Χριστιανούς κι εσείς δεν παίρνετε χαμπάρι οτι η κόντρα τους με τα Μεμμέτια είναι εξ αρχής στημένη!
    Ακόμα κι ΑΦΟΥ τους ισοπεδώσουν οι Ρώσσοι, ΟΤΑΝ θα βαφτίζονται Χριστιανοί για να ξεφύγουν και θα τρέχουν να κρυφτούν στην Ελλάδα, ακόμη και τότε θα ραδιουργούν εναντίον σας!

    ΚΟΡΟΙΔΑ!

    Μου αρέσει!

    1. Σμύρνη το σχεδιο του Θεού ακολουθουν κι αυτοι…
      Και στο τελος θα κριθουν ολοι για τις πραξεις τους.
      Οσο για τα γεγονοτα που εξιστορεις,μου φερνουν προσωπα τηλεπροφητων στο μυαλο.
      Κανεις δε ξερει και κανεις δεν ειδε τι θα γινει!

      Μου αρέσει!

      1. Στην εποχή μας παίζεται ενα σχέδιο όπου
        Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΨΕΙ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
        Τελικά μάλλον ΟΛΟΙ θα πέσουν μέσα.
        Είναι φανερό.
        Είμαι σίγουρος οτι ο Εβραίος σίγουρα δε θα διαλέξει να είναι Μουσουλμάνος αν μπορεί να επιλέξει και να γίνει Χριστιανός.
        Για μένα είναι σίγουρο οτι Εβραίος στο θρήσκευμα δεν θα μείνει.
        Η Ιστορία κάνει κύκλους.

        Μου αρέσει!

      2. Και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με τη «Ηρωϊκή συνεισφορά» της Ρωσίας, που θα καταστρέψει συν των άλλων ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, που με τη σειρά της θα καταστραφεί ΚΑΙ ΑΥΤΗ οικονομικά ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΗ.

        John Casti: an Optimist of the Apocalypse

        A long-time researcher at IIASA pinpoints the fragile links in modern technological interdependency – yet never loses hope
        by Jessica Spiegel on July 1, 2012
        Saved under Book Reviews
        Tags: Book Reviews, July/August 2012, Science

        Vienna-based complexity researcher and systems analyst John Casti has spent nearly four decades studying the risks arising from man-made actions Photo: Centre for Research in Social Stimulation (CRESS)

        John Casti

        Vienna-based complexity researcher and systems analyst John Casti has spent nearly four decades studying the risks arising from man-made actions

        Photo: Centre for Research in Social Stimulation (CRESS)

        The edifice of modern society rests upon an intricately woven web of complexity. Invisible to the everyday eye, the systems that sustain our lives and lifestyles are often so involved that, even if visible, they would be difficult to grasp – try asking a banker to explain credit default swaps and you’ll wonder if even the creators of the contemporary financial system truly understand it. But what happens when a thread in the web breaks?

        X-Events, the latest popular scientific work by complexity scientist John Casti, scours that web, searching for weaknesses. With the subtitle The Collapse of Everything and a book jacket flashing with orange flames, the mission seems clear before it’s opened: to warn mankind of our imminent demise.

        But a few pages into the first chapter and you realize it’s not just another scientific treatise proving how frail our existence is in a world of mass and matter; nor is it a mathematical foray into the probability of impending disaster; nor is it a philosophical musing on how we’ll respond when Judgment Day arrives.

        It is all of the above, a thoughtful (while at times scattered) synthesis of considered analysis by a man who has clearly seen too much of the world to boil down the explanation of our existence, or its end, to one academic discipline. Casti has worked at the Rand Corporation
        and, for nearly four decades, at the International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) in Laxenburg, south of Vienna, where he has collaborated with some of the most creative scientific minds of the last half-century. And it shows.

        Still, approaching this topic with novelty isn’t easy; bookstore shelves are lined with doomsday theories. Casti attempts to set X-events apart by defining them as a particular strain of life-altering occurrences, as those that are exclusively man-made, thus leaving giant tsunami, catastrophic earthquakes and the like to others.

        Perhaps a more defining feature of this book is his sense of optimism, inherent in the man-made underpinnings of the book’s premise: What we can cause, we can surely prevent.

        But when does a man-made debacle become more than just another disaster? Casti’s definition of an X-Event is shrouded in hazy gray. The difference, he writes, lies in their rarity, with an emphasis on surprise, rather than mere frequency, and impact, be they immediate or lasting.

        More interesting from a theoretical perspective is his explanation of when and why an X-event takes place. His theory is that, of all factors contributing to the occurrence of an X-event, the law of requisite variety – essentially gaps in degrees of complexity between two or more interacting systems – will result in a monumental and often devastating event bringing systems back into balance. To illustrate this, Casti uses a timely example from the Arab Spring, where Egyptian society (one system) becomes vastly more complex with modern information technology – think Facebook – than the rigid and static dictatorial regime of Hosni Mubarak (the competing system). Which brings with it the problem of events being defined by their rarity: There are no past occurrences on which to calculate probability and no known data from which to assess potential impact.

        With this mouthful of ambiguity, Casti goes on to describe the various pools from which an X-Event might emerge. The disproportionately large second part of the book, “Getting Down to Cases,” reads like a pitch for another line of Michael Crichton novels. When you take away natural disasters, what remains are electro-magnetic pulse attacks and financial meltdowns, robot take-overs and nuclear holocausts, synthetic black holes and shortages of oil, food and water.

        The overload of information on these doomsday prophecies is nothing if not entertaining, (did you know there are two easy-to-build devices that can create an electromagnetic pulse?), though at times it reads a little too much like a handbook on Terrorism for Dummies (for details on what goes into each of these two devices, see page 113).

        Many of the facts and figures will come as little surprise to those with open eyes and a thick skin: The end of oil, food shortages and a severe scarcity of clean water could bring life as we know it to a screeching halt.

        It’s the lesser-known tidbits that make this book a truly engaging read. A brief account of a tech consultant who, single handedly, hacked the Internet – not a site, not a server, but the entire Internet – is just one of many anecdotes that expose the shameful vulnerabilities of our critical systems.

        Casti makes a good-faith effort to pull the thread of his theory through the case studies; the Internet, for example, employs a 1970s infrastructure to support a system growing in complexity by the day, causing a disparity between the two systems that will have to be realigned, by X-event or otherwise. There is another way, and the author occasionally alludes to concerted and conscious human efforts that could rebalance systems before disaster sends us back to the Stone Age. Though, between the lines, one can’t help but wonder if mankind is truly capable of conscious acts, or if history can provide even one instance when concerted efforts have beaten X-Events to the punch. To this, the author gives only the suggestion of hope.

        While rich in breadth and thoughtfulness, the book lacks the rhetorical eloquence that would lend it more credibility (to witness catastrophe so chronicled, look no further than Naomi Klein’s The Shock Doctrine or Heresies by John Gray). Casti tries to make the denser sections of the book more accessible by throwing in colloquialisms rather than images or analogies that might enhance our understanding.

        Still, the information itself, even the highly mathematical and mechanical, is very manageable; just don’t expect articulate one-liners to suddenly shed light on the causes of the financial crisis or the functioning of the Large Hadron Collider.

        Where Casti falls short as a writer, he succeeds as a thinker – and by imparting wisdom that can only come from someone who has observed the world closely and knows how it works. In the closing pages, he warns of the dangers of “willful blindness” and encourages the reader to face reality head-on. From behind a veil of steady optimism, moments of worry leak through.

        “We are living in the most technologically advanced society ever known to humankind,” he writes in the concluding chapter, “yet we continue to sow the seeds of our own destruction, seeds that… are able to develop into the destruction of our entire species.”

        Certainly not the first time those thoughts have been uttered, but in a world of growing complexity, they deserve to be uttered many times over. To believe that our current way of life is eternally sustainable is the faith of a child without the cognitive blessing of reason. Casti reminds us of this, and that much of our fate is in our own hands.

        X Events The Collapse of EverythingX-Events: The Collapse of Everything
        by John Casti
        William Morrow (June 12, 2012)

        GOOLE search: RAND Corporation
        (Της οποίας υπάλληλος διετέλεσε ο κος John Casti)

        What Rand had done through its propaganda war against the American people was to infuse the exact culture of selfishness needed to push the U.S. towards the socialist ideal. At the onset of any communist or national socialist society (sorry socialists, but they do indeed come from the same collectivist mindset), the masses are first convinced to hand over ultimate power to the establishment in order to safeguard THEMSELVES, not others. That is to say, the common collectivist man chooses to hand over his freedoms and participate in totalitarianism not because he wants what is best for the world, but because he wants what is best for himself, and he believes servitude to the system will get him what he wants with as little private sacrifice as possible (you know, except for his soul…).

        * A d v e r t i s e m e n t
        *

        The psychologist Carl Jung notes in his observations of collectivism in Nazi Germany and Stalinist Russia that most citizens of those nations did not necessarily want the formation of a tyrannical oligarchy, but, they went along with it anyway because they feared for their own comfort and livelihoods. Many a German supported the Third Reich simply because they did not want to lose a cushy job, or a steady paycheck, or they liked that the “trains ran on time”. Socialism is by far the most selfish movement in history, despite the fact that they claim to do what they do “for the greater good of the greater number”.

        Rand also used Rational Choice Theory as a means to remove questions of principle from the debate over social progress. Rational Choice propaganda commonly presents the target audience with a false conundrum. A perfect example would be the hardcore propaganda based television show ‘24’ starring Kiefer Sutherland, in which a government “anti-terrorism” agent is faced with a controlled choice scenario in nearly every episode. This choice almost always ends with the agent being forced to set aside his morals and conscience to torture, kill, and destroy without mercy, or, allow millions of innocents to die if he does not.

        Of course, the real world does not work this way. Life is not a chess game. Avenues to resolution of any crisis are limited only by our imagination and intelligence, not to mention the immense number of choices that could be made to defuse a crisis before it develops. Yet, Rand would like you to believe that we (and those in government) are required to become monstrous in order to survive. That we should be willing to forgo conscience and justice now for the promise of peace and tranquility later.

        This is the age old strategy of Centralization; to remove all choices within a system, by force or manipulation, until the masses think they have nothing left but the choices the elites give them. It is the bread and butter of elitist institutions like Rand Corporation, and is at the core of the push for globalization.

        In my studies on the developing economic disaster (or economic recovery depending on who you talk to) I have come across a particular methodology many times which set off my analyst alarm (or spidey-sense, if you will). This latest methodology, called “Linchpin Theory”, revolves around the work of John Casti, a Ph.D. from USC, “complexity scientist” and “systems theorist”, a Futurist, and most notably, a former employee of Rand Corporation:

        Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ του «LINCHPIN THEORY» o κος John Casti ήταν υπάλληλος της RAND Corporation.

        Μου αρέσει!

  7. Ζω για τη στιγμή που θα γίνουμε κράτος (όρα Ισραήλ) και θα φέρουν πίσω Έλληνες κομάντος τον Χριστοφοράκο με κουκούλα για να δικαστεί.
    Μετά ας πεθάνω…

    Μου αρέσει!

    1. Ά μπράβο ρε φίλε… αυτό ακριβώς.. και όχι μόνο τον χριστοτέτοιο.. όλα τα λαμόγια….
      και απευθείας μετάδοση στο ERT HD για τα περαιτέρω…

      Μου αρέσει!

  8. Σχετικὰ μὲ τὸν ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.
    Αὐτὰ ἀποκάλυπτε λίγο μετὰ τὰ Ἴμια ὁ ἀγαπητὸς Λάμπρος. Γνώριζε πολλὰ. Αὐτὰ πού ἔγραψαν οἱ 2 δημοσιογράφοι Ἰγνατίου κλπ. γιὰ τὰ Ἴμια εἶναι ΜΗΔΕΝ μπροστὰ σ’αὐτὰ ποὺ γνώριζε ὁ Λάμπρος.Ἔτσι ἔχασε τὴν δουλειὰ του μετὰ ἀπὸ πιέσεις τοῦ Σημίτη καὶ μετὰ ἔφυγε καὶ ἀπὸ τὴν ζωὴ.

    Μιά καταγραφή όσων συνέβησαν στην Ουάσιγκτον την κρίσιμη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996
    Του Λάμπρου Παπαντωνίου
    ΜΕΡΟΣ 1ο
    Το στίγμα για την χάραξη γραμμής στο Αιγαίο σηματοδοτήθηκε την κρίσιμη εκείνη νύχτα, της 31ης Ιανουαρίου 1996, στη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια, με τα όσα αποδέχθηκαν και συμφώνησαν οι κατ’ εξοχήν τότε υπεύθυνοι, πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, με Αμερικανούς και Τούρκους επισήμους. Υπήρξε το τελικό αποτέλεσμα της προσωπικής διαμεσολάβησης του π. Προέδρου τω Ηνωμένων Πολιτειών, WLLIAM JEFFERSON CLINTON, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τον όποιο και ευχαρίστησε ο τότε ΄Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Ενώ, λοιπόν, τα πάντα φαίνονταν πως οδηγούσαν σε Ελληνοτουρκική σύγκρουση, ξαφνικά το πολεμικό σκηνικό μεταβλήθηκε. Ακολούθησε η εκατέρωθεν απαγκίστρωση των Ελληνικών και Τουρκικών Δυνάμεων στο Ν/Α Αιγαίο. Κανένας μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εκμαιεύσει το μυστικό της κρίσιμης εκείνης βραδιάς, που στάθηκε κλειδί στην Ελληνοτουρκική συμφωνία -διότι περί αυτής πρόκειται-με την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Επειδή τα διαδραματισθέντα στην Ελλάδα, τις κρίσιμες εκείνες μέρες, είναι γνωστά σ’ όλους – απ’ όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν – εμείς θα επιχειρήσουμε μια καταγραφή, των όσων έλαβαν χώρα στην αμερικανική πρωτεύουσα, που διαδραμάτισε άλλωστε τον πιο σημαντικό ρόλο. Γεγονότα και καταστάσεις, τα οποία ζήσαμε προσωπικά, και καταδεικνύουν το μέγεθος της μειοδοσίας σε βάρος όχι μόνο των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, αλλά και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

    Σ’ όλη την διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης στα Ίμια, στις απανωτές ερωτήσεις μας στον τότε Εκπρόσωπο του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, NICKOLAS BURNS, και μετέπειτα Αμερικανό Πρεσβευτή στην Ελλάδα, παίρναμε την στερεότυπη απάντηση:
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση. Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοί μας και οφείλουν να παρακαθίσουν σε συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών τους.
    (Βλέπε επίσημα πρακτικά των τακτικών ενημερώσεων Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ των κρισίμων εκείνων ημερών, τα οποία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, ακόμη και στο διαδίκτυο).

    H θέση αυτή διατηρήθηκε αμετάβλητη μέχρι κα ι τις 31 Ιανουαρίου 1996. Το απόγευμα της ημέρας εκείνης είχε γίνει και κάποια δεξίωση στη Γερουσία για την μεταφορά Ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτων από διάφορα Ελληνικά Μουσεία, και παραβρέθηκαν και πολλοί Αμερικανοί επίσημοι. Στη δεξίωση αυτή είχε διαρρεύσει από Αμερικανούς επισήμους ότι, στις προσεχείς ώρες, οι Τούρκοι θα καταλάμβαναν Ελληνική Βραχονησίδα στην περιοχή των Ιμίων.

    Η σημαντική αυτή πληροφορία διαβιβάσθηκε έγκαιρα και παραχρήμα στην Αθήνα από τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς μας, αποδεδειγμένα, τηλεγραφικά και τηλεφωνικά.

    Για την ιστορία, πρέπει να πούμε ότι το διαβίβασε με κρυπτογραφικό μήνυμα ο τότε Επιτετραμμένος της Πρεσβείας μας, κ. Κωνσταντίνος Κοκώσης. Ο τότε Πρεσβευτής μας, Λουκάς Τσίλας, βρίσκονταν στήν Αθήνα. Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση Σημίτη είχε την πληροφορία αυτή πολύ έγκαιρα στα χέρια της.

    Πρέπει να τονισθεί, στο σημείο αυτό, ότι οι φήμες περί κατάληψης Ελληνικής βραχονησίδας από τους Τούρκους, κατέκλυσαν τους πολιτικούς, διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, αφού είχε λήξει η πολύωρη διαμεσολάβηση του κ. Κλίντον στο Λευκό Οίκο. Και όλοι διερωτώνται, ακόμη και σήμερα, πως η Τουρκική Κυβέρνηση, υπό την τότε Πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ, είχε το θράσος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή σε βάρος της Ελλάδας, μετά την «επιτυχή» διαμεσολάβηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΝΣ
    Στις 1 Φεβρουαρίου 1996, ημερομηνία ουσιαστικά ανακοίνωσης της «ανακωχής», ο τότε Εκπρόσωπος, Νίκολας Μπέρνς, στην τακτική ενημέρωση Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, τελείως αυτεπάγγελτα, χωρίς να προκληθεί από κανένα, με την μορφή ερώτησης, ως είθισται, απευθυνόμενος προς τον υποφαινόμενο, δήλωσε:
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες από σήμερα δεν αναγνωρίζουν Ελληνική κυριαρχία στη βραχονησίδα Ίμια!»

    Την ιστορική εκείνη στιγμή, ήμουνα ο πρώτος Έλληνας, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που άκουσα την ιταμή και προκλητική αυτή δήλωση σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Και ρωτήσαμε εναγωνίως ΓΙΑΤΙ;

    Ο κ. Μπέρνς επανέλαβε το ίδιο, οπότε ανταπαντήσαμε:
    «Κατά συνέπεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας».

    Δεν το δέχθηκε ο κ. Μπέρνς , εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ έχουν προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, σ΄ όλο το διάβα της ιστορίας. Και συνέχισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν Ελληνική κυριαρχία στην Βραχονησίδα Ίμια, καθώς και σε άλλα μικρά νησάκια, κατά μήκος των ακτών του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν το ίδιο καθεστώς με τα ΄Ιμια, και δεν είναι μεγαλύτερα από το κτίριο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών».
    (Bλέπε επίσημα πρακτικά της ενημέρωσης Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ).

    Στην ερώτηση μας, αν υπήρχε και λίστα, ο κ. Μπέρνς απάντησε καταφατικά! Αλλά, από τον προκληθέντα θόρυβο στην Ελλάδα και στην ομογένεια, αναγκάστηκε ν’ ανακαλέσει την δήλωσή του περί ύπαρξης τέτοιας λίστας νησίδων, την επομένη κιόλας μέρα. Οι διάλογοι μας αυτοί με τον τότε Εκπρόσωπο κ. Μπέρνς, παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, διότι δίδουν ανάγλυφη την εικόνα των διαδραματισθέντων.

    Η θέση αυτή των ΗΠΑ περί μη αναγνώρισης Ελληνικής κυριαρχίας ειπώθηκε πολλάκις και κατ’ επανάληψη από τον κ. Μπέρνς, σ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, κάθε φορά που προέκυπτε το μείζον αυτό θέμα. Κάτι, δηλαδή, παρόμοια που κάνει, σήμερα, ο νυν Εκπρόσωπος Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, RICHARD BOUCHER, που στις 4 Νοεμβρίου 2004, την επάρατη εκείνη ημερομηνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ντροπή, αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας!». Αυτό παρενθετικά. Και συνεχίζουμε.

    Το φοβερό στην όλη ιστορία είναι, πως η Κυβέρνηση Σημίτη ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για την αυθαίρετη αυτή αμερικανική ενέργεια στα Ίμια. Όλως ιδιαίτερα, ο λαλίστατος τότε Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, που για άγνωστους λόγους αντιπαρέρχεται το θέμα μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός, ότι, σχεδόν καθημερινά, γραπτά και προφορικά, εκφέρει γνώμη για κάθε ζήτημα. Πρέπει να επισημάνουμε ακόμη, ότι ο. Μπέρνς δήλωσε κατ΄ επανάληψη, ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν στα ΄Ιμια ούτε τουρκική κυριαρχία και ήταν αυτός, που αποκάλεσε, για πρώτη φορά, και με δόση ειρωνείας, την Νησίδα και με την τουρκική της ονομασία «Καρντάκ!». Αυτό ήταν ό,τι το χειρότερο, διότι κάποιος τρίτος σχημάτιζε την εντύπωση ότι, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώριζαν και τουρκική κυριαρχία στα Ίμια, κάτι που το επικαλέσθηκε η τουρκική πλευρά.

    Το τι διαμείφθηκε εκείνη τα βραδιά, της 31ης Ιανουαρίου προς 1ης Φεβρουαρίου 1996, θα καταδειχθεί κάποτε από τα διάφορα έγγραφα, τα πρακτικά, τις σημειώσεις και τις μαγνητοταινίες, που τηρήθηκαν και παραμένουν απόρρητα.

    Ο ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ
    Την κρίσιμη εκείνη ημέρα, της 1ης Φεβρουρίου 1996, για ν’ αμβλυνθεί προφανώς η δυσμενής εικόνα για τα Ελληνικά συμφέροντα από τις δηλώσεις του κ.Μπέρνς εναντίον της Ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια, προγραμματίσθηκε έκτακτη συνάντηση του τότε Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον. Επισημαίνουμε δε ότι ο κ. Χόλμπρουκ είχε αναλάβει σημαίνοντα και κυρίαρχο ρόλο στις τηλεφωνικές εκείνες διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, αφού θεωρείται και ένας από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου.

    To αίτημα του κ. Χόλμπρουκ διαβιβάσθηκε στον τότε Έλληνα Πρεσβευτή, Λουκά Τσίλα, που στο μεταξύ είχε επιστρέψει από την Αθήνα, ο ποίος και το χειρίσθηκε. Εκείνος με την σειρά του το ανάθεσε στο διπλωματικό του προσωπικό, καθώς και στο αντίστοιχο του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας μας. Πρώτος και έγκαιρα, ειδοποιήθηκε ο τότε ανταποκριτής του «ΜΕGA» Τσάνελ και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» , στην Ουάσιγκτων, Αλέξης Παπαχελάς και όλοι οι άλλοι ανταποκριτές, συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινομένου, κατόπιν εορτής.

    Τελικά, άγνωστο το γιατί, μόνο κ. Παπαχελάς συνάντησε τον κ. Χόλμπρουκ και πήρε αποκλειστικές δηλώσεις, σε μια πρόδηλη προσπάθεια να επισκιάσουν τις δηλώσεις Μπέρνς. Και το φοβερό ήταν ότι ο κ. Χόλμπρουκ, την κρίσιμη εκείνη ημέρα, της 1ης Φεβρουαρίου, απέφυγε να πει ο,τιδήποτε γιάατις δηλώσεις Μπέρνς περί μη αναγνωρίσεως Ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια. Ο δε συγκεκριμένος ανταποκριτής απέφυγε τελείως να τον ρωτήσει, για άγνωστους λόγους.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκείνο το βράδυ, στην Ελλάδα,, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους όλα τα ΜΜΕ μετέδιδαν τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπέρνς, το «MEGA» Τσάνελ μετέδιδε τις άνευ σημασίας δηλώσεις του Ρίτσαρντ Χολμπρουκ!
    Συνεχίζεται…

    Μου αρέσει!

  9. Σχετικὰ μὲ τὸν ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.

    Ουάσιγκτον.- Του Λάμπρου Παπαντωνίου (Μέρος 2ο)
    Στις 6 Φεβρουαρίου, πέντε ακριβώς μέρες μετά την κρίση στα Iμια, από το Γραφείο του Πρεσβευτή Λουκά Τσίλα, λάβαμε ένα FAX, ΄Ήταν μια PRESS GUIDANCE (Νότα Τύπου) του Σταίητ Ντηπάρτμεντ. Σ’ αυτή την Νότα Τύπου διατυπώνονταν, για πρώτη φορά, ξεκάθαρα η θέση, ότι μόνο η κυριότητα (OWNERSHIP) της Βραχονησίδας Ίμια μπορεί να παραπεμφθεί προς επίλυση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καθαρά πολιτικού χαρακτήρα.

    Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Σταίητ Ντηπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο, αρμοδίως. Μας ειπώθηκε, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί, αλλά ούτε δήλωση! Αναγκαστήκαμε να ρωτήσουμε τον Λευκό Οίκο, αν υπάρχει έστω δήλωση, διότι στην σχετική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Τσίλα, μας είπε, ότι αυτούσιο κείμενο της ανύπαρκτης αυτής Νότας διαβάστηκε στο τέλος της τακτικής ενημέρωσης Τύπου από τον Εκπρόσωπο, Μάικ Μακέρρυ. Τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε, διότι τηρούνται επίσημα πρακτικά, στα οποία δεν ήταν καταγραμμένη.

    Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον κ. Τσίλα και ζητήσαμε εξηγήσεις περί τίνος πρόκειται. Προσπάθησε -μάταια όμως-να μας πείσει, ότι το χαρτί αυτό ήταν υπέρ των θέσεων μας, διότι «όλα τα προβλήματά μας με την Τουρκία στο Αιγαίο πάνε στη Χάγη»., για μα μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια του. Όταν τον ρωτήσαμε τι γίνεται με το καίριο ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, για το οποίο δεν έκανε καμιά αναφορά η Νότα Τύπου, ο Έλληνας Πρέσβης δεν ήταν σε θέση να δώσει καμιά απολύτως εξήγηση, επαναλαμβάνοντας την στερεότυπη άποψη ότι «όλα πάνε στη Χάγη!».

    Γύρω, στις 7 το βράδυ, της αυτής ημέρας, επικοινωνήσαμε με τον πλέον αρμόδιο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο οποίος μας είπε, ότι επρόκειτο για κατασκευασμένο χαρτί!! Από πλευράς μας και μόνο που διαπιστώσαμε, ότι απαλείφονταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, μας ενέβαλε σε ιδιαίτερες σκέψεις και προβληματισμούς.

    Τι είχε, όμως, συμβεί και με την δημοσιότητα του υποτιθεμένου αυτού εγγράφου στην Ελλάδα;

    Κατά πολύ περίεργο τρόπο, ο τότε ανταποκριτής, Αλέξης Παπαχελάς, είχε λάβει έγκαιρα την πληροφορία αυτού του κατασκευασμένου εγγράφου. Εμείς λάβαμε γνώση, για την ύπαρξή του, περί τις 6μμ, τοπική ώρα(1 τα χαράματα ώρα Ελλάδας). Ο συγκεκριμένος ανταποκριτής το παρουσίασε, ως εθνική νίκη της Ελλάδας, διότι αφελώς, έτσι αόριστα, υποστήριζε ότι «όλα τα προβλήματά μας με την Τουρκία πάνε στη Χάγη».

    Την επομένη, τον ακολούθησαν και οι μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες, με πηχυαίους τίτλους, περί δήθεν μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής υπέρ της Ελλάδας στο Αιγαίο.

    Τίποτε όμως απ’ αυτά δεν ευσταθούσε. Γι’ αυτό και δεν στείλαμε ανταπόκριση στο ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Ήμασταν τότε στην θέση του ανταποκριτή. Από την στιγμή που επρόκειτο για κατασκευασμένη Νότα Τύπου, όπως μας διευκρινίστηκε αρμοδίως, δεν μπορούσαμε να παγιδεύσουμε το Κρατικό ΑΠΕ σε μια τέτοια ιστορία. Ο Γενικός Διευθυντής του, Ανδρέας Χριστοδουλίδης, στην επακολουθήσασα απόλυσή, μας επέπληξε, γραπτά και προφορικά για το θέμα αυτό, λέγοντας:
    «Χάσατε την μεγάλη αυτή είδηση!»

    Του είπαμε, τότε, πως μέχρις ότου εξακριβώσουμε την όλη ιστορία, ήταν αδιανόητο για μας η αποστολή οποιασδήποτε ανταπόκρισης. Να πούμε ακόμη, στο σημείο αυτό, ότι και ο ρόλος του ΑΠΕ, σ’ όλη την διάρκεια της κρίσεως και έκτοτε, υπήρξε πολύ περίεργος. Αποτελεί μείζον θέμα, που δεν είναι της παρούσης. Αναμφισβήτητα η όλη ιστορία της Νότας Τύπου ήταν μια καλοστημένη παγίδα, που παραπλανητικά ανέφερε την Χάγη, εξαφανίζοντας την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

    Υπενθυμίζουμε, εδώ, ότι ο αείμνηστος Πρωθυπουργός ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μέχρι το τέλος της ζωής του διακήρυσσε ότι, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά μόνο τουρκικές διεκδικήσεις. Και το μόνο υφιστάμενο πρόβλημα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Καλούσε δεν την Άγκυρα για την υπογραφή του σχετικού συνυποσχετικού παραπομπής του θέματος στη Χάγη.

    Η κατασκευασμένη Νότα Τύπου έκανε λόγο μόνο για την παραπομπή των Ίμια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τίποτε άλλο. Περνούσε, λοιπόν, αυτό που είχε, προφανώς, συμφωνηθεί την κρίσιμη εκείνη βραδιά της 31ης Ιανουαρίου, χωρίς μέχρι την στιγμή εκείνη να το διατυπώσει δημόσια.

    Στην συζήτηση μας δε με τον τότε Πρέσβη, κ.Λουκά Τσίλα, του είπαμε, ότι, την επομένη μέρα, θα το κάναμε θέμα στην τακτική ενημέρωση Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ και, την μεθεπομένη, στην αντίστοιχη του Λευκού Οίκου.

    Στις 7 Φεβρουαρίου, φέραμε το θέμα στην τακτική ενημέρωση Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, για να βρούμε την αλήθεια. Διατυπώσαμε, λοιπόν, την ερώτησή μας για την Νότα, που κυκλοφόρησε ο Έλληνας Πρέσβης και που παρουσίασε ως εθνική νίκη της Ελλάδας, το μεγάλο Κανάλι της Αθήνας “MEGA”. Χωρίς περιστροφές, ο τότε Εκπρόσωπος, Νίκολας Μπέρνς, δήλωσε, ότι το χαρτί αυτό δεν εκφράζει την Αμερικανική Κυβέρνηση και πως είναι ανύπαρκτο!(Bλέπε τα επίσημα πρακτικά του Σταίητ Ντηπάρτμεντ της ημέρας εκείνης).

    Την άλλη μέρα, 8 Φεβρουαρίου, φέραμε το ζήτημα και στην τακτική ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου. Υποβάλαμε την ίδια ακριβώς ερώτηση στον τότε Εκπρόσωπο Μάικ Μακέρρυ και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή δεν τους εκφράζει και δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί. Παρών στον διάλογο αυτό και ο τότε ανταποκριτής, Αλέξης Παπαχελάς.

    Ο κ. Μακκέρυ, όμως,πήγε ακόμη παραπέρα, διότι για πρώτη φορά έκανε αναφορά και για όλο το σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.(Βλέπε επίσημα πρακτικά του Λευκού Οίκου).

    Ο παριστάμενος κ. Αλέξης Παπαχελάς, που τον αφορούσε άμεσα το θέμα, μια και το κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ως εθνική νίκη, δεν υπέβαλε απολύτως καμιά ερώτηση, προς μεγάλη μας έκπληξη!΄ Εστω, για την τιμή των όπλων της μάχιμης δημοσιογραφίας, για ν’ αμβλύνει τουλάχιστον κάπως την εικόνα. Η απάντηση του κ. Μακκέρυ ήταν καταπέλτης, γιατί δεν υπήρχαν τέτοια περιθώρια.

    Στις 12 Φεβρουρίου, νωρίς το πρωί, έλαβε χώρα, στο Λευκό Οίκο, έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη, για τα εθνικά μας θέματα, με αρμόδιους Αμερικανικούς επισήμους και μια ομάδα ομογενειακών παραγόντων, υπό την εποπτεία της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. Στην διάρκεια της συνάντησης, υποβάλαμε την εξή ερώτηση, στον πλέον αρμόδιο αξιωματούχο, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος:

    «Γιατί οι ΗΠΑ ζητούν μόνο την παραπομπή της ιδιοκτησίας (OWNERSHIP) των Ίμια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πριν από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Πρακτικής, με κίνδυνο την επαναχάραξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων στο Ν/Α Αιγαίο».

    Απάντησε ο επίσημος: «Υπεισέρχεστε στην καρδιά του προβλήματος. Έχετε δίκαιο. Εχουν ασχοληθεί δεκάδες νομικοί. Πρόκειται για πολύπλοκο ζήτημα. Τα Ίμια δεν συμπεριλαμβάνονται στην Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.Μην κατηγορείτε, όμως, εμάς!»..

    Και απευθυνόμενος σε άλλο παριστάμενο αρμόδιο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τον ρώτησε: «κ….δεν μας το πρότεινε αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση;».

    Και ακούσαμε όλοι με κατάπληξη την μονολεκτική απάντηση: «Μάλιστα!!!».

    Και συνέχισε, απευθυνόμενος σε μας, μ’ ενοχλητικό τρόπο:
    «Η μητέρα μου, με συμβούλεψε, από μικρό παιδί, να μην εκφέρω γνώμη σε νομικά προβλήματα τέτοιας φύσεως».

    Δεν δόθηκε συνέχεια, τονίζοντας ξεκάθαρα, στην συζήτηση που ακολούθησε, ότι το πρότεινε η Κυβέρνηση Σημίτη!!

    Τελικά. επιστρατεύθηκε ο Πρόεδρος Κλίντον, για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Στις 12 Φεβρουαρίου το βράδυ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τους, προς τους συνδαιτημόνες της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, στο ξενοδοχείο WASHINGTON HILTON, που μετέφερε προσωπικά ο τότε στενός Σύμβουλός του, στο Λευκό Οίκο, ομογενής Τζωρτζ Στεφανόπουλος, ανάμεσα στ΄ άλλα είπε, για την Ελληνοτουρκική κρίση των Ιμίων:
    «Η διαφορά, για την κυριότητα της Ίμια, πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνες Δικαστήριο της Χάγης, όπως πρότεινε η Ελληνική Κυβέρνηση!!!».

    Η επίσημη Αθήνα πάγωσε. Ισχυρίσθηκε, με την σειρά της, ότι ουδέποτε η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε κάτι τέτοιο!!.

    Και πάλι στο προσκήνιο ο ανταποκριτής, Αλέξης Παπαχελάς, για την μεταφορά της είδησης στην Αθήνα. Τι συνέβη; Η βιντεοκασέτα του δόθηκε πολλές ώρες πριν επιδειχθεί στους συνδαιτυμόνες ομογενείς της ΑΧΕΠΑ, για να παίζονταν, πολύ απλά, έγκαιρα στα βραδινά δελτία ειδήσεων. Έτσι και έγινε. Του την είχε δώσει, προφανώς, ο κ.Στεφανόπουλος. Προβλήθηκε από τον “MEGA” Τσάνελ, ως μεγάλη είδηση, κατά πανηγυρικό τρόπο. Κατέρρευσε, όμως, η είδηση αυτή διότι αυτό που ισχυρίζονταν ο κ. Κλίντον δεν ήταν αλήθεια.΄ Οπως προαναφέραμε, το αρνήθηκε η Κυβέρνηση Σημίτη.

    Την άλλη μέρα, φέραμε αμέσως το προκύψαν ζήτημα στην τακτική ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου. Ο Εκπρόσωπος, Μάικ Μακέρρυ δήλωσε, πώς επρόκειτο περί ανθρώπινου λάθους εκ παραδρομής εκ μέρους του Προέδρου Κλίντον!!!(Βλέπε επίσημα πρακτικά του Λευκού Οίκου της ημέρας εκείνης).

    Μετά την διόρθωση της δήλωσης του Προέδρου Κλίντον, η αμερικανική πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής:
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν, όπως το θέμα της κυριότητας των Ίμια παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

    Και όπως κατ’ επανάληψη δήλωσε ο τότε ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος: «Εμείς δεν προσφεύγουμε, γιατί δεν έχουμε λόγο να προσφύγουμε και δεν είμαστε οι επισπεύδοντες». Διότι διαφορετικά η Ελλάδα θ’ αμφισβητούσε την κυριαρχία, που ήδη μονομερώς της αφαίρεσε η αμερικανική πλευρά από τα Ίμια και τις άλλες βραχονησίδες, χωρίς ως τώρα να διαμαρτυρηθεί. Κατά συνέπεια, ο κ. Πάγκαλος, με πολύ εύσχημο τρόπο, απέρριψε την αμερικανική πρόταση-υπόδειξη, ως προς το Ελληνικό σκέλος. Όσο για το τουρκικό, εναπόκειται στην Άγκυρα να το αποφασίσει.

    Στις 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Πάγκαλος έκανε σχετική δήλωση στο πνεύμα απόρριψης της αμερικανικής πρότασης. Την δήλωση αυτή, ότι η Ελληνική πλευρά απορρίπτει την αμερικανική πρόταση, μετέδωσαν και τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, με πρώτο το αμερικανικό UPI. Το σχετικό τηλεγράφημα κυκλοφόρησε και το Γραφείο Τύπου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ. Στη ακολουθήσασα ενημέρωση Τύπου της ημέρας εκείνης, ζητήσαμε από τον κ. Μπέρνς να την σχολιάσει, κάτι που έκανε. Θέλαμε να διαπιστώσουμε την επόμενη εναλλακτική θέση των ΗΠΑ.

    Ο κ. Μπέρνς επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση: «Διάλογο και συμβιβασμό!». Στις 16 Φεβρουαρίου, πληροφορηθήκαμε ότι το MEGA Tσάνελ, με έκτακτη ανταπόκριση του Αλέξη Παπαχελά, έκανε επίθεση σε βάρος μας, παρουσιάζοντάς μας σκόπιμα την στιγμή, που υποβάλαμε την ερώτηση με υπότιτλους και προς την κατεύθυνση-όπως μας το μετέφεραν- ότι ο προτεινόμενος διάλογος προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο!!

    Την ίδια μέρα, λάβαμε από τον κ. Παπαχελά, στον αυτόματο τηλεφωνητή μας ένα έξαλλο και καθ’ όλα απαράδεκτο μήνυμα, με το οποίο μας αποκαλούσε «Τούρκο!».(Υπάρχει στο αρχείο μου η σχετική μαγνητοταινία από τον αυτόματο τηλεφωνητή).

    Την ίδια μέρα, 16 Φεβρουαρίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, ότι κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 9 Απριλίου, για συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, είναι πρόδηλο, πως κάτω υπό την πίεση της κρίσης στα Ίμια και την απειλή του πολέμου, η Ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την αμερικανική πρόταση, που βασικά υπέδειξε ο κ. Χόλμπρουκ. Με το πέρας της κρίσης, ο. Χόλμπρουκ φιλοδοξούσε να επισκεφθεί Αθήνα και Άγκυρα, για να την υλοποιήσει. Ο κ. Πάγκαλος, όταν συνειδητοποίησε τι επρόκειτο να συμβεί, δεν τον δέχθηκε. Τον κήρυξε ανεπιθύμητο. Έτσι, η επίσκεψη Χόλμπρουκ ματαιώθηκε. Ακολούθησε, όπως είδαμε, η ιστορία της κατασκευασμένης Νότας του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, η οποία κατέρρευσε. Στη συνέχεια, η δήλωση Κλίντον, με τα γνωστά επακόλουθα. Και αφού εξαντλήθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις, αποφασίστηκε η επίσκεψη Σημίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έριξε άπλετο φως στα τεκταινόμενα. Ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης ξεκαθάρισε πλήρως την όλη εικόνα.

    **** Η συνέχεια …

    Μου αρέσει!

  10. Σχετικὰ μὲ τὸν ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.

    Μιά καταγραφή όσων συνέβησαν στην Ουάσιγκτον την κρίσιμη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996
    Του Λάμπρου Παπαντωνίου (ΜΕΡΟΣ 3ο)
    Στις 9 Απριλίου, έγινε η συνάντηση Κλίντον-Σημίτη, στο Λευκό Οίκο. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, στο ξενοδοχείο WILLARD, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπήρξε λίαν αποκαλυπτικός. Δήλωσε, ανάμεσα στ’ άλλα:
    «Ο κ. Κλίντον αποδέχθηκε την δική μας προσέγγιση, για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει από τα τουρκικά αιτήματα, την τουρκική επιθετικότητα. Δηλαδή, αποδέχθηκε ην προσέγγισή μας, ότι η λύση δεν είναι δυνατόν να προέλθει από ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης, άλλά η λύση μπορεί να προέλθει από μια προσέγγιση κατά βήματα.

    Πρώτο βήμα, το οποίο εμείς προτείναμε, και πρόκυψε από την συζήτηση, είναι ότι εκείνο το οποίο θα επιδιωχθεί είναι η αντιμετώπιση του τουρκικού αιτήματος για τα θέματα των Ιμίων ή για το θέμα της Δωδεκανήσου. Ο κ. Κλίντον είπε, ότι πράγματι το θέμα αυτό πρέπει να επιλυθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

    Έτσι, η επίσημη Ελλάδα πρότεινε την παραπομπή των Ίμια στη Χάγη, εφόσον το ζητήσει η Τουρκική Κυβέρνηση, μια και απαιτείται η συγκατάθεση των δυό πλευρών. Αυτό που υποστηρίζουν ειδήμονες είναι πως, σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, που θα έχει άσχημο δεδικασμένο και σε βάρος άλλων Βραχονησίδων στο Αιγαίο, θα γίνει επαναχάραξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων στο Ν/Α Αιγαίο, πριν από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, πράγμα τελείως ανακόλουθο.

    Σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία και πρακτική, γίνεται πρώτα η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και, στη συνέχεια, προχωρά η οποιαδήποτε άλλη διαδικασία διευθέτησης αμφισβητούμενης κυριαρχίας, όπως στα Ίμια. Ο κ. Σημίτης μας πληροφόρησε, πολύ απλά, στη συνέντευξη εκείνη ότι, μετά τα Ίμια, θα προχωρήσει η επίλυση και των άλλων Ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Δήλωσε συγκεκριμένα:
    «Λοιπόν, το δεύτερο βήμα για μας-το διατύπωσα σαφέστατα στον κ. Κλίντον-είναι να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο εκκρεμεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας….Αφού λυθεί-αυτή είναι δική μας άποψη-το θέμα της υφαλοκρηπίδας, τότε, βεβαίως μπορούμε να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των περαιτέρω προβλημάτων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τουρκικής πλευράς και τα οποία θέτει η τουρκική πλευρά, όπως το θέμα του FIR, του εναερίου χώρου κ.λ.π.».

    Ο δε παριστάμενος στην συνέντευξη κ. Πάγκαλος συμπλήρωσε:
    «Θα κάνουμε τώρα το πρώτο βήμα. Έχουμε προβλέψει τα δυό επόμενα βεβαίως και από εκεί και πέρα θα δούμε».

    Και ο κ. Σημίτης συνέχισε: «Πολύ σωστά έθεσε το θέμα ο κ. Πάγκαλος. Θέλω και εγώ να τονίσω, πως βήμα προς βήμα σημαίνει, ότι πρέπει να ολοκληρώνεται πρώτα ο ένας κύκλος και μετά ν΄ αρχίζει ο δεύτερος κύκλος».

    Οι ειδήμονες, όμως, διατείνονται πως από τον πρώτο κύκλο θα έχουν τελειώσει όλα. Θα έχει χαραχθεί γραμμή στο Αιγαίο. Εκείνο που πρέπει να γίνει πρώτα είναι η παραπομπή της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το μοναδικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι κ. Σημίτης και Πάγκαλος όχι μόνο το αντιπαρήλθαν, αλλά το απεμπόλησαν, θέτοντας πρώτα την παραπομπή των Ιμίων στη Χάγη. Είτε το έκαναν εν γνώσει, βάσει σχεδίου, είτε γιατί δεν είχαν αντιληφθεί τις ολέθριες συνέπειες. Εκείνο που δεν διευκρίνισαν ήταν, αν το Δικαστήριο της Χάγης εκδώσει αρνητική απόφαση, θα την εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση, που με την ,μορφή άσχημου δεδικασμένου, θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις και επί άλλων Βραχονησίδων του Ελληνικού Αρχιπελάγους;

    Σ’ αυτό το καίριο ερώτημα οι κ. Σημίτης και Πάγκαλος δεν απάντησαν. Όταν μάλιστα, στις 9 Απριλίου 1996, ρωτήσαμε ευθέως τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, στη διάρκεια της συνέντευξης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κλίντον, απάντησε πως το δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας και το Δικαστήριο θα βγάλει ευνοϊκή απόφαση. Αναφορικά δε με το θέμα, ότι η Κυβέρνησή του πρότεινε πρώτα τα Ίμια και μετά την υφαλοκρηπίδα, ο κ. Σημίτης απέφυγε ν’ απαντήσει. Και δεν δέχθηκε καν την βάση της ερώτησης μας, ότι μ’ όσα πρότεινε και συμφώνησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα οδηγήσουν στην επαναχάραξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων στο N/Α Αιγαίο, με την διατυπωθείσα λογική ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας Αλλά και ούτε πουθενά έγινε οποιαδήποτε αναφορά, ότι η όλη ιστορία αφορά αποκλειστικά και μόνο τα Ίμια, χωρίς να έχει επιπτώσεις σ’ άλλες Βραχονησίδες, με την μορφή του δεδικασμένου.

    Ο διάλογος αυτός στάθηκε αιτία να μας απολύσουν και από την θέση του ανταποκριτή της ΕΡΤ3 στην Ουάσιγκτων, περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο συνομιλητής μας, που μας το ανήγγειλε, μας είπε:
    «Μου είπαν να σου πω, σύμφωνα με οδηγίες από την Αθήνα, ότι πήραν την απόφαση αυτή, διότι οι ανταποκρίσεις σου παρεμβάλλουν εμπόδια στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την επίλυση των Ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο».

    Απάντησα, χωρίς περιστροφές: «Τότε, κακώς κάθομαι στην Ουάσιγκτων. Θα έπρεπε να βρίσκομαι στην Αθήνα, στο ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού είμαι σε θέση να παρεμβάλλω τέτοια εμπόδια στην Κυβέρνηση». Δεν δώσαμε καμιά συνέχεια, γιατί δεν συνηθίζουμε ν΄ αντιδικούμε με Ελληνικές Κυβερνήσεις.

    Όπως υποστηρίζουν οι καλά πληροφορημένοι, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , που είναι πολιτικό όργανο, μπορεί ν΄ αποφανθεί προς τέσσερις κατευθύνσεις.

    Συγκεκριμένα ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά, ή τουρκικά ή ουδέτερα-αμφισβητούμενα, ή ότι δεν υπάρχει υπόθεση, απορρίπτοντας την προσφυγή ως νόμω αβάσιμη. Και επιμένουν ότι θ’ αποφανθεί, ότι τα Ίμια είναι ουδέτερα-αμφισβητούμενα αιτιολογώντας πως πρόκειται για εγκαταλειμμένες βραχονησίδες επί των οποίων δεν ασκήθηκε ποτέ κυριαρχία είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία. Και θα προσδώσει ένα νέο καθεστώς με την μορφή του δεδικασμένου. Γι’ αυτό, άλλωστε, λέγεται πως πρώτα οι ΗΠΑ έσπευσαν να διακηρύξουν από τις 1 Φεβρουαρίου και έκτοτε, ότι δεν αναγνωρίζουν Ελληνική κυριαρχία, ούτε τουρκική, όπως προαναφέραμε.

    Μέχρι της έκδοσης απόφασης θα έχει προσδιορισθεί και πόσες άλλες Βραχονησίδες έχουν παρόμοιο καθεστώς με τα Ίμια, που θ’ αποτελέσουν λίστα, η οποία θα επισυναφθεί στην αρχική απόφαση και, με την μορφή του δεδικασμένου, θα επεκταθεί και σ’ αυτές.

    Ο ξένος Τύπος είχε γράψει, κατά καιρούς, για 500 μέχρι 1000 τέτοιες Βραχονησίδες, που έχουν παρόμοιο καθεστώς με τα Ίμια. Η απόφαση αυτή δε πρόκειται να έχει εφαρμογή στις Βραχονησίδες ένθεν και ένθεν των ακτών του Αιγαίου, στο εύρος των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων, από τις ακτές της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά μέσα στο Αρχιπέλαγος.Και θα επιχειρηθεί να έχει εφαρμογή σε Βραχονησίδες, που είναι πλησιέστερες προς τις τουρκικές ακτές. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, θα χαραχθεί γραμμή. Διότι συνέχεια, θα εφαρμοσθεί το δεύτερο βήμα, που διακήρυξε ο κ. Σημίτης: Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

    Είναι περιττό ν’ αναπτύξει κανείς το τι θα συμβεί. Διότι αν κάποιος προσδώσει στις Νησίδες αυτές και χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα, που αναλογούν, αντιλαμβάνεται ότι όχι μόνο θα έχει χαραχθεί γραμμή, αλλά θα έχει γίνει κυριολεκτικά διχοτόμηση του Αιγαίου, με τον πλέον νόμιμο και πανηγυρικό τρόπο: Με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Γι’ αυτό και προέχει πρώτα η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που απεμπόλησε, δυστυχώς, η τότε Κυβέρνηση Σημίτη και απέκλινε τελείως από την μέχρι σήμερα πάγια πολιτική, που διακήρυσσε ο αείμνηστος Πρωθυπουργός ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή πρακτική.

    Υπάρχουν και εκείνοι που λένε, ότι αν υπάρξει αδιέξοδο, τότε, ίσως, βρεθεί φόρμουλα πάλι με την Χάγη, οι ουδέτερες-αμφισβητούμενες αυτές Βραχονησίδες να γίνουν συμμαχικές, γκρίζες ή ο,τιδήποτε άλλο, αλλά και πάλι θα ωφεληθεί η Τουρκία διότι ύστερα από χρόνια, όταν θα εκλείψουν οι λόγοι να είναι συμμαχικές ή ο,τιδήποτε άλλο, θα έχει να καταπολεμήσει ξένη κυριαρχία και όχι Ελληνική.

    Οι ΗΠΑ φαίνονται να θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα, ασφαλώς στα δικά τους μέτρα, αν είναι εφικτό, το ταχύτερο δυνατόν, λόγω των σχεδίων τους στα Βαλκάνια και εκείθεν στα ενδότερα της Ευρώπης. Χρειάζονται το Αιγαίο στρατηγικά ,στο τρίγωνο Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα. Για να κάμψουν την βούληση της Ελλάδας συνεργαζόμενοι με το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο, που δεν το βάζει κάτω, παρά την εκλογή του δημοφιλούς Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ερντογάν. Μαζί με τους συνοδοιπόρους τους, θα μας εκβιάσουν, σε εύθετο χρόνο, και μπορεί να μας ζητήσουν την εφαρμογή της σε Βραχονησίδες πλησιέστερες προς τις κυρίως ακτές της Ελλάδας, πέρα από τα χωρικά ύδατα και στη διεθνή θάλασσα. Οι συνέπειες θα είναι καταστρεπτικές επί των Ελληνικών Βραχονησίδων.

    Αξίζει να σημειωθεί εδώ τι είχε δηλώσει και ο κ. Πάγκαλος στην συνέντευξη εκείνη με τον κ. Σημίτη, στην Ουάσιγκτων:
    «Θα προχωρήσουμε στο δεύτερο βήμα για την υφαλοκρηπίδα. Και οι δυό χώρες θα ωφεληθούν. Διότι ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας και η άρση της ασάφειας και της έλλειψης κανόνων στην περιοχή, θα ωφελήσει και τις δυό χώρες».

    Ειδικά για την υφαλοκρηπίδα υποστηρίζεται πως, ύστερα από μια τέτοια ευνοϊκή απόφαση υπέρ των Τούρκων, κάτι που επιδιώκουν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η οριοθέτηση της θα προχωρήσει σε χρόνο μηδέν, χωρίς πολλές διατυπώσεις. Πολύ απλά, η Άγκυρα, έχοντας εξασφαλίσει εκατοντάδες Βραχονησίδες θα αποδεχθεί την αρχή, που μέχρι τώρα αρνιόταν για την Ελλάδα, ότι ως ακτές θεωρούνται και οι ακτές των Βραχονησίδων, οπότε αυτοδικαίως μαζί μ΄ αυτές θα εξασφαλίσει και υφαλοκρηπίδα. Και κοντά σ’ αυτήν και χωρικά ύδατα 12ν.μ. μάλιστα, διότι με την εξασφάλιση των Βραχονησίδων θα την συμφέρει πλέον η επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 ν.μ. στο Αιγαίο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η Άγκυρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχει εξασφαλίσει νομότυπα στεριά, θάλασσα, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και αέρα. Και θα έχει χαραχθεί γραμμή κατά μήκος του Αιγαίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουν εγκλωβισθεί ουσιαστικά και κατοικημένα Ελληνικά Νησιά, τα οποία, με την παρέλευση του χρόνου, θα διεκδικήσει η ΄Αγκυρα. Άλλωστε, για τα νησιά αυτά κωλυσιεργεί και η προσφυγή της Τουρκίας στη Χάγη, διότι θέλει τώρα, με την ίδια απόφαση, παράλληλα με τον αριθμό των Βραχονησίδων, που επιβουλεύεται να πάρει, να πετύχει και την αποστρατικοποίησή τους.

    Ετσι, ίσως φθάσουμε κάποτε στην εξής κατάσταση: Να υπάρχουν οι τουρκικές Μικρασιατικές ακτές. Δίπλα σ΄ αυτές μεγάλα Ελληνικά Νησιά κατοικημένα, σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, αλλά αποστρατικοποιημένα, ανάμεσα σε τουρκικές Βραχονησίδες και να πετούν κάθε τόσο, πάνω από αυτά, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, με παραβάσεις και παραβιάσεις. Ως πότε αυτά τα Νησιά θα είναι Ελληνικά;

    ***Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στο επόμενο φύλλο.

    /////////////////////////////////////////// \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

    Αὐτὸς ἦταν ὁ Σημίτης.

    Τὸ 4 Μέρος δὲν δημοσιεύθηκε ποτὲ.Τὸ γιατὶ εἶναι ἄγνωστο.

    Μου αρέσει!

    1. Ετσι, ίσως φθάσουμε κάποτε στην εξής κατάσταση: Να υπάρχουν οι τουρκικές Μικρασιατικές ακτές. Δίπλα σ΄ αυτές μεγάλα Ελληνικά Νησιά κατοικημένα, σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, αλλά αποστρατικοποιημένα, ανάμεσα σε τουρκικές Βραχονησίδες και να πετούν κάθε τόσο, πάνω από αυτά, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, με παραβάσεις και παραβιάσεις. Ως πότε αυτά τα Νησιά θα είναι Ελληνικά;

      Παντα θα ειναι ελληνικα οπως τα παραλια της Μ.Ασιας και η Κωνσταντινουπολη…
      Μετα το πολεμο μεταξυ Ρωσιας και τουρκιας,θα περασουν στα χερια μας…

      Μου αρέσει!

    2. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΠΑΠΑΧΕΛΑ, ΣΗΜΙΤΗ, ΣΑΜΑΡΑ, ΓΑΠ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

      GOOGLE search key words:

      Council On Foreign Relations globalisation propaganda

      the Tavistock Institute globalisation propaganda

      the Bilderberg Group globalisation propaganda

      monsanto globalisation propaganda

      goldman sachs new world order

      JP Morgan new world order

      the Carlyle Group new world order

      george soros new world order

      Μου αρέσει!

  11. Για αυτόν τον άνθρωπο οι ΠΑΣΟΚοι έλεγαν ότι ήταν ο πιο σοβαρός πολιτικός της Ελλάδος.
    Το θυμάται κανένας αυτό;

    Μετά τα Ίμια, μας έκλεψε όλα τα λεφτά στο σκάνδαλο-κλοπή του χρηματιστηρίου (όχι μόνον τα δικά μας αλλά και των ταμείων, ίσως ακόμη και της εκκλησίας που έπαιξε στο ΧΑΑ) αλλά τον ξαναέβγαλαν οι ΠΑΣΟΚοι.

    Εν συνεχεία, αφού καθυστερούσε σκοπίμως τα Ολυμπιακά έργα (έλεγε ο Καραμανλής: τρέξτε τα έργα για να μην πάτε μετά σε απευθείας αναθέσεις λόγω πιέσεως χρόνου) τελικά κατάφερε να μας κοστίσουν οι Ο.Α. πολλαπλάσια χρήματα.

    Υπουργός του Σημίτου ήταν ο ΓΑΠ, τον οποίον όμως εψήφισαν πάλι 3 εκ. ΠΑΣΟΚων, παρόλη την εμφανή του ανικανότητα και παρόλο που το είχε κάνει γνωστό ότι προτίθετο να πουλήσει τμήμα της Ελλάδος (καλλίτερα μερικά στρέμματα λιγότερα…έλεγε, ατύπως βεβαίως βεβαίως).

    Σήμερα, οι ίδιοι ΠΑΣΟΚοι, αυτοί που κράτησαν το σύστημα της διαφθοράς και του ρουσφετιού επί 30 χρόνια στην εξουσία, οι ίδιοι άνθρωποι μετεκόμησαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να μας ξανασώσουν όπως μας έσωζαν με τας επί 30 χρόνια επιλογές των (τον ΣΥΡΙΖΑ που ατύπως βεβαίως βεβαίως έχει πει και αυτό ότι θα ελληνοποιήσει το σύμπαν και θα τουρκοποιήσει την Θράκη).

    Αυτοί που ψήφισαν την «Αλλαγή», την στροφή δηλαδή στο ρουσφέτι και την πρασινοκρατία, αυτοί που ψήφιζαν τον Σημίτη και που έφεραν το Giorgo στην εξουσία, έχουν σήμερα το θράσος να μας φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ καπέλο, δηλαδή να μας μετατρέψουν σε κομμουνιστικό κράτος.

    Ο Σημίτης δεν έχει ευθύνες. Κάποιοι τον ψήφισαν. Θα μπορούσαν να ψηφίσουν οποιονδήποτε προδότη, οποιονδήποτε κλέφτη, όπως το ξαναέκαναν, όπως θα το ξανακάνουν.

    Μου αρέσει!

    1. και όταν ήρθε στην Εξουσία ο Κ,Κ. τι έκανε ??? τον είχε στο χέρι από 10 πλευρές , μόνο για το αεροπλάνακι στην Σοφοκλέους έπρεπε και όφειλε να τον μαγκώσει…!

      ………Η ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ΌΠΩς Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ..!

      Μου αρέσει!

      1. Το θέμα δεν είναι τι έκανε ο Καραμανλής αλλά οι ΝΔτες ψηφοφόροι, οι οποίοι έφυγαν όταν είδαν ότι ο Καραμανλής δεν σκότωσε τον όφιν. Μόνον ένας Έβερτ προσπάθησε (;) να διαλευκάνει το ζήτημα του ΧΑΑ, ενώ ουδέποτε μάθαμε τι έγινε στις εκλογές του 2000, όταν άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών την τελευταία στιγμή.

        Οι ΝΔτες δηλαδή επέδειξαν ανωτερότητα όταν είδαν πως ο ΚΚ δεν έσπασε τα αυγά και έφυγαν. Δεν επέμειναν να ψηφίζουν τα φαντάσματα.
        Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του ΠΑΣΟΚου από τον ΝΔτη. Ο δεύτερος έχει τιμή, ο πρώτος έχει συμφέρον, ένα συμφέρον που επί 35 χρόνια ήταν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα μετοίκησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Στον κόσμο αναφέρομαι.

        Μου αρέσει!

      2. Μάθαμε….αγαπητέ….στο Δρομολόγιο Ραφήνα – Ρηγίλλης , ξεκίνησε για Πρωθυπουργός αλλά στην διαδρομή του θύμισαν…ότι θα περιμένει…μαζί με τον Άρη…4 χρόνια ακόμη Επιλογή δεν είχε…αφού τα wikki…είχαν καταγράψει…κάποιες νεανικές εφηβικές ιπποδρομίες..η δε Νατάσα που δεν γνώριζε….πάτησε γκάζι για απόδραση….αλλά την έπεισαν ότι τα καλύτερα έρχονται…δηλ- πτυχία και διδακτορικά στην Ιατρική , μετά ήρθαν τα παιδάκια και το 04 η πρωθυπουργία ! ( ο αβούρης είχε ευρώ-χρηματιστήρια και λοιπά αναπτυξιακά πρότζεκτ ….να υλοποιήσει…)

        κ ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα !

        αν τραβήξεις την κουρτίνα της πολιτικής σκηνής η μπόχα που αναδύεται μόνο οι ρυπαροί….την αντέχουν .

        όσο για το εκλογικό Σώμα , αυτό έχει αποδείξει ότι είναι κενοκέφαλο…αφού έδωσε 10% αέρα στον GAP και τελικά μετά από πορείες αγανακτισμένους και το λουρί της μάνας ανέδειξε Σαμαρά Βενιζέλο κ τον άλλο πως τον λένε..!

        1 φορά εάν σε γελάσω….είμαι απατεώνας , την 2η μάλλον πρέπει να έχεις εγκεφαλική υποπίεση..( καταλαβαίνεις το πνεύμα…)

        Κερδοσκόποι….πολιτικοί σε συνάντηση…με κερδοσκόπους Πολίτες Ψηφο-φόρους έφεραν τους ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !

        Μου αρέσει!

  12. Τιμή και Δόξα στους Πεσόντες !

    αλλά για τον ΕΚΤΟΡΑ που γνώρισα ειδική Τιμή από εμένα αφού ποτέ δεν σε ξέχασα χαμογελαστέ και ευγενικέ Φίλε & Κληρούχα μου …. έφυγες νωρίς και άδικα από Τούρκικο Χέρι !

    Θα θυμάμε πάντα το καθαρό σου βλέμμα …. έχεις την πρώτη σειρά μέσα στην συν είδηση μου !

    Πρίν μπείς στο Αγκούστα Μπελ 212 Νο 21 είπες…

    «Τώρα θα μιλάτε με μένα, αύριο με την ψυχή μου»

    Αναπαύσου εν Ειρήνη .

    Μου αρέσει!

  13. Μητσοτακης -Σημιτης.

    Δυο λαθρο καπεταναιοι,

    που γυρισαν την Ιστορια μας και τα παραδοσιακα κομματα ΝΔ και πασοκ…360 μοιρες….!

    Σημιτης ο ξενοκαταγτωγης
    Λαθρεπιβατης στο πασοκ….αλλα κρυφοπρακτορας ξενων δυναμεων!

    Πίστευε όμως πάντοτε στα «κόμματα των μαζών» και γνώριζε ότι έστω και αν ένιωθε κάτι σαν λαθρεπιβάτης στο όχημα του Ανδρέα, δεν έπρεπε να κατέβει ποτέ από αυτό. Και η ιστορία τον δικαίωσε! Στην πορεία του στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε πολλές φορές απέναντι στον ιδρυτή του Κινήματος. Η αφίσα για την ΕΟΚ, η (πρώτη) αποπομπή του από την κυβέρνηση το 1987, το «Πεντελικό» είναι μόνο μερικές από αυτές. Ποτέ όμως δεν είχε τραβήξει στα άκρα.
    Αντίθετα, το έπραξε τέλη του 1994, όταν ήταν υπερυπουργός (Βιομηχανίας και Εμπορίου) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, συμμετέχοντας ενεργά -κάτι σαν άτυπος επικεφαλής- στην ομάδα των «τεσσάρων», μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τη Βάσω Παπανδρέου και τον Παρασκευά Αυγερινό.
    Κι εκεί όμως αποδείχθηκε περισσότερο έξυπνος και πιο μεθοδικός από τους άλλους. Την ώρα που οι υπόλοιποι τρεις εργάζονταν για τον κοινό σκοπό (αντικατάσταση Ανδρέα) εκείνος, παράλληλα, έστηνε δικό του μηχανισμό. Και γι’ αυτή τη δουλειά ευτύχησε να συνεργαστεί με τον «πρώτο των πρώτων», τον Θόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος -με αντικειμενική κρίση- είναι το κορυφαίο οργανωτικά στέλεχος που έχει αναδείξει η πολιτική ζωή του τόπου.

    Το 1987 ο Αντρεας τους απεπεμψε..σαν τριαδα….

    Τι ηξερε?

    Τι μυριστηκε?

    Κατι συνταρακτικο βεβαια για να διωξει και τον γιο του με τους αλλους!

    Και τι ειδαμε στη πορεια?

    Το τριδυμο….στενα συνδεδεμενο να ξεσκιζει την ελλαδα σε αλλη ροτα…

    Της οικονομικης εξαφανισης , της μελλοντικης επαιτειας…και την παραδοση στα αγριμια της σαρκας μας..
    Το πετυχαν!

    Το βλεπουμε σημερα !

    Και ομως…δεν τους αναγκασαμε να απολογηθουν και να τιμωρηθουν!

    Ολοι ανεκτηκαμε τοτε την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟ ΑΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!

    Τους….ψηφιζαμε τους προδοτες!

    Και ας ηξεραν ακομα και τα παιδια …οτι ησαν προδοτες!

    Επειδη απλα δεν υπηρξαμε μεταπολεμικα ΕΛΛΗΝΕΣ!

    Ειμαστε κατι σαν ….μπασταρδα του Ελληνικου γεννους!

    Ουτε ακομα και μκε αυτα που αναλυτικα πλεον γραφετε….θα ξυπνησουμε…

    Επετειο ειχαμε …και εμεις ασχολουμαστε με τη μειωση των συνταξεων και ποσα παιρνουνξ οι..οδηγοι!

    Χαιρονται οι Σημιτοπαγκαλογαπ με αυτα που βλεπουν!

    Γιατιν απλα ..εχουμε χρονια μποστα μας ωστε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

    Μιλα …ειπε ….εκεινη την ωρα…

    με τον μαντελη!

    Τον αλλο σοσιαληστΗ !

    υτο το κλεφτη …χουντικο …στρατονομο!

    Α ρε μαλακες , αρχιμαλακες πρασινοσκουφεσομενοι…..τι ψηφιζατε!

    Αντε ….προδοτες μ,αλακες….

    Δεν θα ερθει η αγια μερα!

    Μεχρι τοτε….καλα εξηγιεται σε προδοτες της πατριδας τους…η Μερκελ!

    Σας τιμωρει….σαν κουκουλοφορους!

    Ετσι εκαναν κατα την αοποχωρηση οι γονεις της εδω….

    Εκτελεσαν τους …ελληνες προδοτες….!

    Και η μερκελ…συνεχιζει το εργο τους!

    Μου αρέσει!

    1. Δεν είναι και όσο μακρυά μας φαίνεται.. αρκεί να μη κοιμόμαστε ορθοί.
      Είναι καιροί μεγάλων και σοβαρών αποφάσεων απο όλους μας.

      Μου αρέσει!

  14. ο μαντελης πρέπει να ανακριθεί μήπως πέρασε απόρρητες πληροφορίες στη γυναίκα του
    και εκείνη να τα έδωσε στον ντεμιρελ πριν την κρίση στα Ίμια?

    Μου αρέσει!

  15. η Olympia ασχολείται πολύ με τα φαντάσματα του παρελθόντος τελευταία…..
    ακόμα κι άν αυτά καθόρισαν το μέλλον(το παρών δηλαδή στην προκειμένη),ποιός είπε οτι πρέπει να τους τρώμε ακόμα στη μάπα?!
    και καλά ο Κωστάκης ο χοντρός,πάει κι έρχεται(τουλάχιστον δεν μου προκαλεί αναγούλα)….αλλά ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΑΘΑΙΝΩ ΛΕΜΕ !!!
    είναι δυνατόν?!
    πάρτε τον κινέζο απο μπροστά μας,έλεος!

    Μου αρέσει!

  16. Διάβασα το άρθρο αλλά, είδα και το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στ. Χίου χθες το βράδυ.
    Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής :
    Μην ξεχνάμε ποτέ ότι, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ την ψηφίζουμε εμείς με φουλ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, δίνοντάς της έτσι το δικαίωμα να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ νόμιμα εις το όνομα του Ελληνικού λαού !
    Κάθε εντολή της πολιτικής ηγεσίας είναι εντολή του Ελληνικού λαού.
    Αν ένας αξιωματικός δεν εκτελέσει εντολές εκλεγμένων πολιτικών τότε, αγνοεί τον Ελληνικό λαό και ως εκ τούτου θα θεωρηθεί επίορκος.
    Να προσέχουμε λοιπόν ποιους ψηφίζουμε και ….πριν καλέσουμε τον όποιον Λυμπέρη να αυτοδικήσει, να ζητήσουμε το ίδιο από όλους όσους ψήφισαν λάθος ανθρώπους να μας κυβερνούν.-

    Μου αρέσει!

    1. …Μπράβο.
      Ἄρα αὐτοί πού ἔχεις στό μυαλό σου νά ψηφίσεις τήν ἑπόμενη φορά, …προσέχονταε ΠΑΝΤΑ, θά διορθώσουν μέ τίς…πατριωτικές ἐπιλογές τους τό…λάθος τῶν ἄλλων…
      Βαμβακόπιττα…
      …Καί ἀφήστε τούς ἄλλους ν’ ἀναρωτιῶνται.

      Μου αρέσει!

    2. Δεν εχω χρόνο… θα ειμαι συντομος και ΣΑΦΗΣ… προς ολους τους «F» (???) που, με χρηση διαφορων ανουσιων ψευδονυμων ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ τις «Παγκαλιες ρησεις» ενοχοποιησης του λαου (…κατα Γκαιμπελσ)… και Μηχαλιδες που βρισκει τις «λυσεις».

      Πρωτο και κορυφαίο : «Ουδεις αμοιρος ευθυνων» και «Καθεις φέρει την ευθυνη που του αναλογει»
      Δευτερο αμέσως μετα : Αλλοι ΕΠΙΛΕΓΑΝ αυτους που εμεις ΘΑ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.
      Τρίτο : Και αν δεν ηταν της «επιλογης τους»… τον ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝΕ (πχ Σιμητης – Ιμια – Ευχαριστίες !! κ.ά.πολλα ).

      Δωσαμε «φωνη» στον Καρατζαφέρη… κολοτουμπα !!
      Δωσαμε «φωνη» στον Κουβέλη… κολοτουμπα !!
      Θα δώσουμε την εξουσια στον Τσίπρα… ηδη «κολοτουμπιάζει» (πασα διαψευση αποτελει επιβεβαίωση.. αλά ΓΑΠ) !!

      Απο κει-και-πέρα…
      ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ : το «συστημα» σου δείνει ΔΥΟ (2) επιλογες .. ελεγχόμενες απο αυτο. Οταν «δυσαρεστήσαι» απο την «μια», πας «αναγκαστικα» στην αλλη.
      Ποιοι «εξελεξαν» τον ΓΑΠ πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και με ποιες «διαφανεις διαδικασίες;
      Ποιοι «εξελεξαν» το Σαμαρι πρόεδρο της ΝΔ και με ποιες «διαφανεις διαδικασίες;
      Το «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ» υπο την εννοια της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ» που επι δεκαετίες ζησαμε ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ

      ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΥΗΣΥΧΑΣΜΟΣ : Απονευρωση απο «πολιτισμικα αποθεματα, γλώσσα, Θρησκεια»… και καλλιέργεια του «κοινωνικου υλιστικου ατομικισμου και απληστίας»

      Και ΚΥΡΙΩΣ :
      ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,
      ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ,
      ΔΟΛΙΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ μέσω ΜΜΕ, ΚΑΙ…
      ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΛΗΜΑΤΑ ΕΣΩΘΕΝ ..ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΝ (ανευ, βεβαιως, καποιας εκτιμησης «κόστους διαφορετικων σεναρίων») !!!!!!!

      Προς ολους : Για ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (;;) ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ μιλαμε; Για ποια Δημοκρατία; ποια «οριμοτητα εκλογικου Σωματος» επιζητητε;;

      Ποιοι αποδέχονται την «Θατσέρειο ρηση» … «Καθεις αξίζει τους Ηγέτες του» ;
      ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ… στο μαντρι για αρμεγμα, τωρα !!! Αντε… ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, νομιζετε οτι εσεις ανηκετε στην «ελιτ»;; Ετοιμαστητε!!

      Μου αρέσει!

  17. Παράθεμα: Ίμια | topakas
  18. Πρέπει επιτέλους να βρούμε το σθένος να κοιτάξουμε στον καθρέφτη.Να δούμε μια χωρα με πολιτικούς προδότες και ένα λαό κότες.Στα Ιμια οι Τούρκοι μας έριξαν σφαλιάρες και από τότε μέχρι σήμερα μας έχουν ταράξει στις κλωτσιές.Εάν δεν δεχθούμε την αλήθεια τότε αντί να αλλάξουμε τα πάντα σε λίγο θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ

    Μου αρέσει!

  19. If volunteering is the one thing that makes you feel useful and worthwhile, you want someone who would, at the very
    least, support you if not join you in your volunteer
    projects. As it’s a first date, make small talk.
    You could be avoiding his call just to have control over when you talk.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.