Πύλη για την Ευρώπη ο Πειραιάς – Διεθνές ενδιαφέρον για τη μεταφορά προϊόντων

limpeiraΔιεθνείς κολοσσοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την COSCO για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

Μετά τη Hewlett Packard κι άλλες μεγάλες εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Πειραιά ως κόμβο για τη διακίνηση των προϊόντων τους στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως αυτές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μοντέλο αποτελεί η κατ’ αρχήν συμφωνία της ΗP με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της πρώτης από τη δεύτερη έως τον Πειραιά και από εκεί σιδηροδρομικώς προς τους τελικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εκδηλώσει επίσης οι εταιρείες ΙΚΕΑ, Dell, LG, Samsung, Lenovo, Sony και Hyundai.

Το ενδιαφέρον για τον Πειραιά οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της θέσης του και της αύξησης των τιμών των καυσίμων έχει αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες αποτελεί η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο, στον Πειραιά. Η γραμμή αναμένεται να είναι έτοιμη σύντομα και έως το τέλος του μήνα θα μπορούν να εκτελούνται εμπορικά δρομολόγια.

11 σκέψεις σχετικά με το “Πύλη για την Ευρώπη ο Πειραιάς – Διεθνές ενδιαφέρον για τη μεταφορά προϊόντων

  1. Πότε το ΑΚΟΥΣΕΣ αυτό ?? θα εξετάσει τις χαριστικές ΠΩΛΗΣΕΙΣ των Ελληνικών Εταιρειών του Δημοσίου ! η COSCO έχει την παραχώρηση και χρίση του Λιμανιού , μην μασάτε κουτόχορτο εκτός αν κάνετε τα ΠΡΟΒΑΤΑ

   Μου αρέσει!

 1. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες ναυτεργάτες
  Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 – 13:13

  Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτεργατών. Απαιτούμε τη διά νόμου θέσπιση της πρόσληψης μόνο Ελλήνων σε πλοία με ελληνική σημαία. Η ναυτιλία είναι η δύναμη του Ελληνισμού που η συγκυβέρνηση έχει θέσει στο περιθώριο.

  Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

  Μου αρέσει!

   1. Και αν μαθη ο Ιωαννης οτι εχω χαρισει ολη μου την περιουσια
    στην Χρυση Αυγη,θα αλλαξη γνωμη περι παντρειας.
    Μη του λες τιποτε,αστον να ελπιζη οτι θα κληρονομιση.

    Μου αρέσει!

  1. Στο ξανάπα μέσω της γούκι:

   Ιθαγένεια = υπηκοότητα χάρη στα αφεντικούλια σας και στα @@ τους η ….εθνικότητα!

   «Ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει.»

   Ιθαγένεια και εθνικότητα

   Επειδή τα σύγχρονα κράτη είναι δομημένα στη λογική του εθνικού κράτους, συνήθως τα μέλη τους έχουν ίδια ιθαγένεια και εθνικότητα. Αυτό έχει οδηγήσει στην εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για ταυτόσημες έννοιες, στην πραγματικότητα όμως οι δύο όροι σημαίνουν διαφορετικές σχέσεις:

   Η ιθαγένεια περιέχει πολιτική-νομική έννοια: εκφράζει τη σχέση κράτους – πολίτη, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για αμφότερα τα μέρη από αυτήν.
   Αντίθετα, η έννοια της εθνικότητας είναι ηθική-πολιτισμική: εκφράζει τη σχέση του ανθρώπου με τον πολιτισμό απ’ όπου προέρχεται η οικογένειά του και με τις αξίες της οποίας μεγαλώνει.

   Η διαφορά των εννοιών γίνεται εύκολα κατανοητή στην περίπτωση των μειονοτήτων. Για παράδειγμα, ένας Βορειοηπειρώτης είναι συνήθως αλβανικής ιθαγένειας, αλλά ελληνικής εθνικότητας.»

   Μόνο Έλληνες θα προσλαμβάνονται λοιπόν έτσι κι αλλιώς!

   Άιντε ξαναμπάι!

   Αλό!

   Μου αρέσει!

 2. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΤΟ ΔΩ : Πύλη για την Ευρώπη ο Πειραιάς – Διεθνές ενδιαφέρον για τη μεταφορά προϊόντων
  AΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σαν πόσοι νομίζετε οτι θα πρέπει να λαδωθουν σε τουτο το ρδέλλο??? Εχω πάψει προ πολλού να πιστευω σε ομορφα σεβιρισμένα «ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ» .,
  Σιγά μην τους πιστεψω ντε????
  Ουστ βρε παληοκοπρίτες του κερατά!!!!!!!!!!!!ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ & ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ-ΠΕΡΑ!!!!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.