Προκλητικός ο Τουρκικός τύπος: «Το έβαλαν στα πόδια οι ‘Ελληνες για την ΑΟΖ»

mntsytdkgi503f9d533781eΠροκαλεί ο τουρκικός τύπος για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, γράφοντας ότι οι Έλληνες το «έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια» μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις, αφού δεν ανακηρύξαμε μονομερώς την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.

Οι τουρκικές εφημερίδες, Milliyet, Star, Akşam, Radikal, επικαλούνται για να στηρίξουν αυτές τις πληροφορίες τους και δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και συγκεκριμένα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, όπως γράφει ο Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, σύμφωνα και με δημοσίευμα του κυπριακού Φιλελευθέρου, μετά από έντονες αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά και της δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ Νταβούτογλου, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να υποχωρεί και να βάζει ουσιαστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα της ανακήρυξης της ΑΟΖ, στο… «ψυγείο».

31 σκέψεις σχετικά με το “Προκλητικός ο Τουρκικός τύπος: «Το έβαλαν στα πόδια οι ‘Ελληνες για την ΑΟΖ»

  1. Αυτό έγινε αλλά δεν το έκαναν οι Έλληνες το έκαναν οι ξεβρακωτούλες της τρόικας.
    Αυτοί δεν είναι Έλληνες.
    Το πρόβλημα που έχουμε οι Έλληνες είναι ότι είμαστε πολύ ανεκτικοί και υποταγμένοι.

    Μου αρέσει!

    1. Σήμερα όλοι ασχολούνται με το Σύριζα που θέλει να δώσει τα πάντα στους γείτονες.

      Εσείς γιατί δεν λέτε για αυτό και κατηγορείτε την κυβέρνηση για ξεβράκωμα υποταγή και δωσιλογισμό;

      Θέλετε να πέσει και να έρθει ο Σύριζα;

      Μου αρέσει!

      1. Σημερα η κυβερνηση ξεπουλα μαρινες , φορολογει πολιτες για να πληρωνει τραπεζες , παραδιδει εθνικη κυριαρχια ανευ ορων στις ορεξεις των δανειστων εκβιαστων και κανει τα στραβα ματια σε εθνικα ζητηματα.

        Εσυ δεν λες γι’αυτο και ασχολεισαι με το τι ΘΑ κανει ο Συριζα ΑΝ ερθει στην εξουσια ;;

        Θες να μεινει καμια 40αρια χρονακια ακομα ο αντωνακης και η τρελοπαρεα του στο τιμονι της χωρας ;;

        Μου αρέσει!

      2. Ο σύριζα θα δώσει, εφόσον είμαστε τόσο ζώα και τον κάνουμε κυβέρνηση, ό, τι θα έχει αφήσει χωρίς να το χαρίσει το παρεάκι των ξεβρακωτούληδων που κάναμε κυβέρνηση στις 17/6/12.
        Τώρα δίνουν τα ξεβρακωτούλια. Κι επειδή καίγονται ετοιμάζουν το επόμενο χαρτί των τοκογλύφων τον Αλεξη Brookings- Δεν θα σκίσω την δανειακή.
        Ο σύριζα απαιτεί αλλαγή! Ο σύριζα κάνει επερώτηση! Ο σύριζα στο πλευρό του λαού!
        Ο σύριζα κι οι συνιστώσες του στο πλευρό των γυφτοσκοπιανών! Αλλά αυτό δεν το λένε…..
        Η συνιστώσαν «οικολογική παρέμβαση» δηλώνει την φιλία συνεργσία και αλληλεγγύη με τα γυφτοσκοπιανά κλεφτρόνια. Αυτά είναι τα οικωλογικά ενδαφέροντα της συνιστώσας του σόρος εεεε… του σύριζα.

        Αλλά πρέπει πρώτα τα πειθήνια ζουδερά να την κάνουν κυβέρνηση.
        Οι τοκογλύφοι δεν ανησυχούν. Όπου δούμε ξεβρακωτούλη που είναι «υπεράνω» και αλληλέγγυος με όποιον μαχαιρώνει την Ελλάδα τον κάνουν κυβέρνηση αμέσως!
        Τι Σαμαντρέου τι Τσιπραντρέου, είναι ακριβώς το ίδιο.

        Μου αρέσει!

  2. Μπροστά στον έλληνα δεν μετράτε..δεν θα σας πολεμήσει ο τούρκογλης με τον τσαντ και το καραστούρναρο ,γι αυτό μην πολυξύνεστε ..

    Μου αρέσει!

    1. εδω και εναν αιωνα μας έχουν απαυτωσει σε ολα τα επιπεδα.

      ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ και μάλιστα από έναν λαό που η αναλογία τέκνων ανα γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας είναι στο 1,1 πια, με όριο ανανέωσης του πληθυσμού τα 2,1 παιδιά…

      ΚΟΙΝΩΣ ;;;;; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΑΣΜΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ

      Μου αρέσει!

      1. φίλε μου Ιωάννη,

        Μακάρι να έκανα λάθος !!!
        Μα δεν κάνω !!!
        Για τις ελληνιδες μάνες 1,1 παιδιά ήταν πρόπερσι !!
        πέρυσι ήταν 0,9 για τις ελληνίδες μάνες, και ανέβηκαν στο 1,2 με τις γεννήσεις αλλοδαπών:

        h..p://www.thebest.gr/news/index/viewStory/174587

        Μου αρέσει!

  3. Και πολύ καλά κάναμε.
    Δεν λέμε στην τρόικα τι έχουμε για να μην μας τα πάρουν και αυτά.
    Ξέρουμε ότι αυτό είναι το κύριο πιάτο για αυτούς αλλά σκοπεύουμε να τους αφήσουμε
    νηστικούς.

    Μου αρέσει!

    1. μα τοσο μυαλο !!!
      που σε κρυβανε?
      τα πετρελαια θα τα παρει αυτος που θα υπερισχυσει
      -ειτε λεγεται αμερικανοι ειτε λεγεται γερμανια
      και θα βγουν
      και θα τ ΄αρπαξουν
      και θα παρουσιασθει σαν επιτυχια
      απο τα ντοπια δοσιλογα οργανα τους
      Λες και ηταν κανενα μυστικο
      και το κρυβουμε στα ανυπαρκτα
      παντελονια τους οι πολιτικοι μας!
      μην τρελαθουμε κιολας.

      Μου αρέσει!

  4. Είναι που δεν έχει ανοιξει ακόμα το αλεξιπτωτο που έχει καταπιεί ο Μπαρουφαήλος…

    Μόλις ανοιξει και τον δουν, θα τρέχουν πανικοβλητοι οι Μεμέτηδες….

    Μου αρέσει!

  5. Ψέματα λένε? Αλήθεια είναι. Μόνο λόγια είμαστε όπως έγινε και στα Ίμια.
    Σας πήραν τα παντελόνια οι γυναίκες που πάνε με λάθρους και σας κάνουν κουμάντο αντί να τις κλείδώσετε πίσω στις κουζίνες και να πάρετε τα όπλα.

    Μου αρέσει!

  6. Το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ έχει κουράσει … γενικώς!

    Η μία και μοναδική αλήθεια είναι πιά πολυεθνική θα εκμεταλλευτεί τα αποθέματα, … τίποτα άλλο. Οπότε, όλες οι άλλες παράμετροι -τσαμπουκάδες Τούρκων, δισταγμοί Ελλήνων, κλπ- απλά καθοδηγούνται και εξυπηρετούν τον πόλεμο των πολυεθνικών (και των κρατών που αντιπροσωπεύουν) για το πιά θα επικρατήσει.

    Επίσης, έχει κουράσει όλη αυτή η υπερεκτίμηση της Τουρκίας! Πωπωπωωω, τρομάξαμε …. Έλεος …. Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πόλεμος με την Τουρκία -λόγω όσμωσης οικονομικών συμφερόντων-, άλλα και αν γινόταν, «κρύψε» 2-3 υποβρύχια στον βυθό του Αιγαίου και άσε τους Τούρκους με τις φρεγάτες να δίνουν στόχο σαν βάρκες μέσα σε μπανιέρα! Οι Ισραηλινοί γιατί έχουν τα πιό σύγχρονα υποβρύχια … χαχαχα … κάτι ξέρουν!

    Μου αρέσει!

  7. 1) Ο ορισμός του τι σημαίνει “υφαλοκρηπίδα” και “ΑΟΖ” δίνεται μόνο μέσα στο Νόμο της Θάλασσας του OHE (διαβάστε τον εδώ στα Αγγλικά, γιατί στα Ελληνικά δεν τον βρήκα…), τον οποίο η Τουρκία δεν έχει ψηφίσει. Αρα,

    η Τουρκία δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ εκτός αν δώσει άλλο ορισμό απο τον διεθνώς αποδεκτό.
    Αν η Τουρκία ανακηρύξει ΑΟΖ χωρίς να έχει επικυρώσει το Νόμο της Θάλασσας θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία με την οποία δεν βλέπω να μπορεί να μπεί στην ΕΕ. Πρώτα ψηφίζεις και μετά ανακηρύσσεις ΑΟΖ, για να ξέρεις γιατί μιλάς…

    2) Σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας “νησίδες” και “βραχονησίδες” δεν υπάρχουν. Είναι Ελληνικές εφευρέσεις…! Υπάρχουν μόνο “νησιά” και βράχοι. Τα “νησιά” καθορίζονται από το αν δεν τα υπερκαλύπτει στο εικοσιτετράωρο η επιφάνεια της θάλασσας, που ανεβοκατεβαίνει. ΑΟΖ έχουν μόνο τα νησιά που μπορούν να επιδείξουν οικονομική δραστηριότητα.

    3) Η ΑΟΖ υπερκαλύπτει και δίνει μεγαλύτερο ζωτικό χώρο στην Ελλάδα από ότι θα δώσει η συζήτηση, που γίνεται επί χρόνια με την Τουρκία με βάση την υφαλοκρηπίδα. Και στις δύο περιπτώσεις η χάραξη της μέσης γραμμής για την ΑΟΖ προυποθέτει να ληφθούν υπόψη όσες συμφωνίες Ελλάδας και Τουρκίας έχουν υπογραφεί
    απο .triklopodia.g

    Μου αρέσει!

  8. Την ορεξη στους τουρκους ανοιξανε κυριως οι χουντικοι.
    Αυτοι που μοιραζανε παρασημα στους δολοφονους αμαχων(οπως το….»παληκαρι» που θαψανε προσφατα) αλλα μπροστα στον στρατο εισβολης στην κυπρο κανανε τη μονη στρατηγικη κινηση που ξερανε, δειξανε τα……οπισθια τους! (τα οποια φυσικα οι τουρκοι……»κατεκτησαν»).
    Γιαυτη την «πατριωτικη» τους πραξη αυτοαποκαλουνται ηρωες!, οι δε σημερινοι επιγονοι τους συνεχιζοντας τις «ηρωικες» παραδοσεις «εκεινων» επιτιθονται με περισση…..γεναιοτητα εναντιων φουκαραδων ανυπερασπιστων πακιστανων αλλα αποφευγουν, οπως ο διαβολος το λιβανι, τις ενοπλες συμμοριες αλλων εθνικοτητων ( ισως βεβαια γιατι ειναι «στρατηγικες» και η πρεσβεια που τις «προστατευη» εχει εκδοσει….. «απαγορευτικο»).

    Μου αρέσει!

    1. Οι Τούρκοι μπουκάρανε στην Κύπρο γιατί πήραν την άδεια των Αμερικανών και του Κίσινγκερ. Όσον αφορά για το τί έδειξαν οι Έλληνες που πολέμησαν στην Κύπρο, στους Τούρκους, σου προτείνω να διαβάσεις τα ιστορικά ντοκουμέντα από τη μάχη της Κύπρου.
      Αιωνία η μνήμη των ηρώων Ελλήνων που έπεσαν στη μεγαλόνησο …

      Μου αρέσει!

      1. Το βραδυ των Ιμίων κι ενω ειχαμε συντριπτικο στρατηγικο πλεονέκτημα στην περιοχή, ο Χολμπρουκ είπε στους δικους μας: «οι τουρκοι έχουν τις θέσεις όλων των πλοιων του στολου σας και μπορουν να τα βυθισουν όλα εντός πέντε λεπτών».Ποιος τους εδωσε τις θεσεις των πλοιων μας ;;

        Μου αρέσει!

      2. Μίσα,
        συμφωνώ φίλε μου!

        Άσε -υποθετικά- τους Αμερικάνους εκτός διαμάχης, και θα δούμε τί μπορούν να κάνουν τα μεμέτια μόνα τους …. Θα τους πνίξουμε σαν τα κουνέλια στο Αιγαίο! Εδώ ολόκληρη η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ και δεν τόλμησε τότε να στείλει πεζικό στα βουνά και τα δάση της Σερβίας, θα κάνουν εισβολή οι Τουρκοι στην γεμάτη βουνά και νησιά Ελλάδα …? χαχαχαχαχαχαχαχα!

        Μου αρέσει!

      3. .
        Μεμονομενες πραξεις αντιστασης, ακομα και ηρωικης γινονται κατω και απο τις πιο επονειδιστες συνθηκες προδοσιας και ηττας, αυτο ομως δεν φερνει κανενα αποτελεσμα αν η ηγεσια δεν εχει ουτε σχεδιο, ουτε αποφαση να αντισταθη.

        Μου αρέσει!

      4. ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ (ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ)…
        ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ 40-50 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΝΤΟΣ 5 ΛΕΠΤΩΝ!!!
        ΟΥΤΕ ΟΙ ΗΠΑ! ΕΛΕΟΣ…
        ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ….ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ…

        Μου αρέσει!

  9. Κοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκο…..
    Χεστηδες όλοι που δεν πιστεύουν….
    Προσκυνούν για μια καρέκλα όλοι αυτοί που μας κυβερνούν χεστηκαν για την Ελλάδα μας.

    Μου αρέσει!

  10. Την ίδια ώρα που οι Τουρκαλάδες μετατρέπουν ξανά τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί κι ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, το κατοχικό ψευδοκράτος του Μνημονίου φτιάχνει τζαμί στην Αθήνα!

    Έτσι, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γεωργίου Γερμενή στην Ολομέλεια, σχετικά με την ανακίνηση του ενδεχομένου κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κων/νος Τσιάρας, διέψευσε μεν ότι υπογράφηκε σχετική συμφωνία Αντωνάκη-Ερντογάν κατά την πρόσφατη «συνήθη» συνάντησή τους στην Ντόχα του Κατάρ, επιβεβαίωσε δε ότι η κατασκευή τζαμιού στο κέντρο των Αθηνών προχωράει κανονικότατα κι έχουν γίνει οι σχετικές απαλλοτριώσεις! Μάλιστα, ο υφυπουργός της κατοχικής συγκυβέρνησης είπε ότι το τζαμί στην Αθήνα είναι «πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Αττική μουσουλμάνων» (λαθρομεταναστών!) και ότι το κόστος «θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους», δηλαδή από το αίμα και τον ιδρώτα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού! Κι όλα αυτά, μια μόλις ημέρα μετά τις συγκλονιστικές εικόνες –που έκαναν το γύρο του κόσμου- με τα εκατοντάδες απλωμένα χέρια απελπισμένων Ελλήνων, που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν μια σακούλα με οπωρολαχανικά που μοίραζαν οι αγρότες στην Πλατεία Βάθης. Λεφτά για την κατασκευή τζαμιού υπάρχουν, λεφτά για να ζήσουν αξιοπρεπώς οι Έλληνες δεν υπάρχουν!

    Στην δε επισήμανση του βουλευτού της Χρυσής Αυγής, ότι από το τέμενος θα βγουν «ωρολογιακές βόμβες τζιχάντ» που θα καλλιεργούν το μίσος κατά των χριστιανών, ο μνημονιακός υφυπουργός απάντησε ότι η απουσία τζαμιού στην Αθήνα… εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα και ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από την ευρεία πλειοψηφία της βουλής (του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος…), με 198 ψήφους υπέρ και μόνο 16 κατά. Πληροφορούμε τον ρέκτη υφυπουργό, πως μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής να είναι υπέρ της ανέγερσης του τζαμιού, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει την αντίθετη γνώμη. Η Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο λαϊκό κίνημα, θα αγωνισθεί μέχρις εσχάτων για να μη φτιαχτεί τζαμί ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.