Στο πάτο τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

esodaΣε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν τον Ιανουάριο οι εισπράξεις από φορολογικούς ελέγχους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Διενεργήθηκαν 1.484 έλεγχοι για ΦΠΑ και 172 για παρακρατούμενους φόρους, ήτοι συνολικά 1.656 έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 36,2 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα από ΦΠΑ και 3,7 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα από παρακρατούμενους φόρους.

Συνολικά από τα 40 εκατ. ευρώ φόρων και προστίμων εισπράχθηκαν μόλις 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 20,05% ή μόλις 1 στα 5 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως 1 στους 4 υπόχρεους σε δήλωση ΦΠΑ δεν υπέβαλε δήλωση τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφωθούν τον Ιανουάριο στα 1,54 δισ. ευρώ, όταν ο μηνιαίος στόχος ήταν 1,709 δισ. ευρώ.

Από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης η Κυβέρνηση εκτιμούσε τον Ιανουάριο έσοδα 993 εκατ. ευρώ και τελικώς εισέπραξε 699 εκατ. ευρώ, αφού το πετρέλαιο είναι σαν είδος πολυτελείας.

4 σκέψεις σχετικά με το “Στο πάτο τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

 1. Τό τρικομματικό κυβερνητικό έκτρωμα,δέν έχει καταλάβει ακόμη ότι οι φόροι,τρώνε,δέν φέρνουν φόρους…..καί μέ τόν
  πρασινόφαιο φοροεισπρακτικό μηχανισμό,φόροι δέν εισπράτονται,μέ τήν αστήρικτη,ψεύτικη δικαιολογία τής δήθεν
  φοροδιαφυγής τών εφοπλιστών….

  Μου αρέσει!

 2. Ο Θεοχάρης ξαναχτυπά!! Για να αντιμετωπίσει τα μειωμένα έσοδα «αποφασίζωμεν και διατάζωμεν» τις εφορίες να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

  Κι εις ανώτερα!

  h**p://www.zougla.gr/greece/article/egiklios-gia-tin-askisi-pinikon-diokseon-gia-xrei-ano-ton-5000-evro

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.