Γιατί τέτοια εμπάθεια με τον κλάδο των φαρμάκων κ. Στουρνάρα;

Γιατί τέτοια εμπάθεια με τον κλάδο των φαρμάκων κ. Στουρνάρα;

Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει στο απυρόβλητο κλάδους όπως η ναυτιλία και καταδικάζει τους Έλληνες να καταπίνουν φάρμακα αγνώστου προελεύσεωςΗ αναλγησία της κυβέρνησης και η προκλητική μνημονιακή πολιτική δεν έχουν πλέον όρια.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σφοδρότατης ανθρωπιστικής κρίσης, της χειρότερης ενδεχομένως που έχει ζήσει η Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάραςαδιαφορεί για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν οι Ελληνες και, όπως αποδεικνύεται, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να… πάρει καλό βαθμό από τους δανειστές μας.

Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Στουρνάρας ξεπέρασε κάθε όριο. Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, απάντησε ότι είναι δύο: η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Με περίσσιο θράσος ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, άφησε και πάλι στην «απ’ έξω» τους εφοπλιστές και ζητά πλέον απροκάλυπτα να δίνονται φάρμακα αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας στους Έλληνες πολίτες.

Και, ενώ η μεταρρύθμιση είναι προφανές ζητούμενο το οποίο ευαγγελίζονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, η αναφορά στη μείωση -κι άλλο!- των τιμών των φαρμάκων μόνο ως εμμονή θα μπορούσε να εκληφθεί. Ιδιαίτερα δεδομένου ότι -με τη βοήθεια των εγκληματικών πολιτικών που επιβάλλει η τρόικα και «καταπίνει αμάσητες» η τρικομματική κυβέρνηση- η φαρμακευτική δαπάνη έχει ήδη μειωθεί εντός των παράλογων ορίων που οι ίδιοι οι δανειστές μας έχουν ορίσει, αδιαφορώντας για την υγεία του Ελληνα. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η περαιτέρω μείωση της τιμής των φαρμάκων εξισώνεται με τον ίδιο τον στόχο των μεταρρυθμίσεων!

Παρότι οι στόχοι της φαρμακευτικής δαπάνης έχουν επιτευχθεί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, ο κ. Στουρνάρας επιμένει και στοχεύει σε διάλυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Οι κινήσεις του πλέον είναι απροκάλυπτες, καθώς σε συνεργασία με την τρόικα προωθούν την εφαρμογή του μέτρου της δυναμικής τιμολόγησης στα γενόσημα, ώστε ούτε λίγο ούτε πολύ, να πάψουν να υπάρχουν ελληνικά γενόσημα και να υποχρεούνται οι ασθενείς να καταπίνουν τα ξένα, ανεξάρτητα από πού προέρχονται.

Αδιαφορώντας για τις έρευνες που λένε ότι ο κλάδος των φαρμάκων έχει πληρώσει «το μάρμαρο» της κρίσης πολύ περισσότερο από κάθε άλλον (πτώση 45% σε μια διετία), ακόμη κι από αυτόν της οικοδομής.

Αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των γιατρών, που εκπέμπουν κραυγή αγωνίας ότι δε μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία των ασθενών τους τώρα που δεν γνωρίζουν καν πιο συγκεκριμένο φάρμακο καταλήγει στον οργανισμό τους.

Αδιαφορώντας για τα πρώτα περιστατικά που τα ανώνυμα γενόσημα, που παράγονται υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντες, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Κίνα, έθεσαν σε κίνδυνο ζωές Ελλήνων πολιτών.

Αδιαφορώντας για τις διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι, όπου εφαρμόστηκε η συνταγογράφηση δραστικής και προωθήθηκαν τα εξευτελιστικά φτηνά ανώνυμα γενόσημα μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού.

Αδιαφορώντας για το σάλο που έχει ξεσπάσει από τα προβλήματα που δημιουργούν αυτά τα φάρμακα-δολοφόνοι σε Ιταλία (όπου, ήδη, αλλάζουν τη νομοθεσία), Γερμανία (όπου τα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων εφημερίδων είναι καθημερινά) και ΗΠΑ (όπου αποσύρθηκε ακόμη και ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό που προκαλούσε τάσεις αυτοκτονίας)!

Αδιαφορώντας για τους 20.000 Ελληνες και τις οικογένειές τους που θα μείνουν στο δρόμο αν βάλει λουκέτο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για τα έσοδα που θα απολέσει το δημόσιο από τη φορολόγηση επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και για τη φαρμακευτική δαπάνη που, τελικά, θα αυξηθεί όταν οι πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων μονοπωλήσουν την αγορά και εκτοξεύσουν τις τιμές των σκευασμάτων τους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως για τον υπουργό Οικονομικών οι πολίτες είναι δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί να αιτιολογηθεί διαφορετικά αυτή η εμμονή του με τον τομέα των φαρμάκων. Από τη μία καταδικάζει τους Έλληνες να καταπίνουν αγνώστου προελεύσεως φάρμακα και από την άλλη αφήνει ανέγγιχτους τους «μεγαλοκαρχαρίες» εφοπλιστές.

Υπό το φόβο τα «πλουσιόπαιδα» να πάρουν τα καράβια τους και να φύγουν, ο κ. Στουρνάρας προτιμά να μην τους φορολογεί, δημιουργώντας έναν φορολογικό παράδεισο για τους εφοπλιστές στην Ελλάδα.

Έτσι του έμαθαν μάλλον του κ. Στουρνάρα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που σπούδασε, πως οι πολίτες είναι δύο ταχυτήτων και πως πάντα πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον του ισχυρού και όχι τον πολίτη που πεθαίνει αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια.

12 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί τέτοια εμπάθεια με τον κλάδο των φαρμάκων κ. Στουρνάρα;

 1. Αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των γιατρών, που εκπέμπουν κραυγή αγωνίας ότι δε μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία των ασθενών τους τώρα που δεν γνωρίζουν καν πιο συγκεκριμένο φάρμακο καταλήγει στον οργανισμό τους.

  ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ… ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  Μου αρέσει!

 2. Αδιαφορώντας για τις διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι, όπου εφαρμόστηκε η συνταγογράφηση δραστικής και προωθήθηκαν τα εξευτελιστικά φτηνά ανώνυμα γενόσημα μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού.

  ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ… ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  Μου αρέσει!

  1. Σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη η φαρμακευτική ουσία αναγράφεται, όχι το εμπορικό όνομα. Όποιος ξέρει από φάρμακ, θα δει ότι σε κάθε φαρμακοθεραπευτική κατηγορία συνταγογραφούνται σχεδόν πάντα τα αντίγραφα των πιο μεγάλων… και δυνατών… εταιρειών. Τυχαίο;

   Μου αρέσει!

 3. Η ελάττωση όσο το δυνατόν περισσότερων ελλήνων είναι φανερό πλέον ότι είναι ένας αν όχι ο κύριος στόχος των εβραϊκών συμφερόντων που κινούν τα νήματα είτε ως (δανειστές)είτε ως αγορές είτε ως αφεντικά φοροεισπρακτόρων (βλέπε Γερμανία) με την επίσης εβραϊκής επιρροής D,B.
  Η είσπραξη χρήματος είναι σαφώς δευτερευούσης σημασίας εμπρός στην απόκτηση ελληνικών εδαφών και περιουσιών στην αρχή μέσω ενός πολυεθνικού πολυφυλετικού κράτους , διασπασμένου και πολύκατατετμημένου μέσω της δημιουργίας ΕΟΖ.
  Τα φάρμακα και τα εμβόλια όπως δημοσίως έχουν παραδεχτεί οι φανεροί διαχωριστές των εβραϊκών συμφερόντων τύπου Bill Gates. ,είναι ο καλλίτερος τρόπος μείωσης του πληθυσμού είτε δρώντας απευθείας στα υποκείμενα είτε καταστρέφοντας την δυνατότητα αναπαραγωγής των ,της τελευταίας επιτυγχανόμενης και μέσω των μεταλλαγμένων τροφίμων.

  Μου αρέσει!

 4. Βρέ παιδιὰ μολονότι αὐτὸς εἶναι στοῦρνος ἐμεῖς δὲν καταλαβαίνουμε τὰ ἑξῆς:

  Πρῶτον,
  ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ζοῦμε πολλά χρὸνια,
  Δεύτερον
  ὁ πληθυσμὸς πρέπει νὰ μειωθῆ στὰ 500ἑκ.

  Ἀπό σεβασμὸ στὴν φύσι;
  Ἤ τόσοι δοῦλοι χρειάζεται ἡ ἀ(ε)λίτ;

  Τίς κοτρῶνες πού μοιάζουν μὲ τὰ Μενίρ τοῦ ᾿Ομπελίξ,δὲν τὶς διαβάσατε;

  Μου αρέσει!

  1. To «παραμυθι της Τζεωρζια» ελεγε για 700 εκ, τωρα απο οτι βλεπω βγαλαμε καινουργια εκδοχη για 500 εκ, .. να μαντεψω οτι η επομενη θα ειναι για 300 εκ,. καιη μεθεπομενη για 100 εκ.; Δειξε μου εναν οπαδο σεναριων συνομωσιας και θα σου δειξω καποιον που η φυσικη του θεση ειναι στο Δαφνι…

   Μου αρέσει!

 5. Αδιαφορώντας για τα πρώτα περιστατικά που τα ανώνυμα γενόσημα, που παράγονται υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντες, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Κίνα, έθεσαν σε κίνδυνο ζωές Ελλήνων πολιτών.

  ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ… ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΝΩΝΥΜΟ… ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ… ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Φ.

  Μου αρέσει!

 6. Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει στο απυρόβλητο κλάδους όπως η ναυτιλία και καταδικάζει…
  ____________________
  Δηλαδή οι φαρμακοποιοί που δεν τους άνοιξαν…το κλειστό… τους επάγγελμα, δεν έμειναν… στο απυρόβλητο; Ε..;

  Και όταν λέω άνοιγμα.., δεν εννοώ να ανοίγει η κάθε πολυεθνική εταιρεία φαρμακεία (αυτό δνε είανι άνοιγμα.., είναι αλητεία), εννοώ να μπορεί ο οποισδήποτε Έλληνας φαρμακοποιός (φυσικό πρόσωπο δηλαδή, μονάδα) να ασκέι ελεύερα το επάγγελμα που σπούδασε, όπως όλοι οι άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, γιατροί,δικηγόροι, μηχανικοί, οδοντίατροι, οικονομολόγοι και χιλιάδες άλλοι.

  Μου αρέσει!

 7. Καταναλώνετε πλαστά φάρμακα Made in India.
  Τα 6 στα 10 φάρμακα στον κόσμο είναι ΠΛΑΣΤΑ, απλές αντιγραφές κανονικών φαρμάκων, χωρίς καμία πιστοποίηση και έλεγχο.
  Οι Ινδοί έχουν θησαυρίσει απο αυτή τη βιομηχανία των 60 δις το χρόνο.
  Προχτεσινή έρευνα του BBC!

  Εδω τα παίρνουν 2 ευρώ και τα πουλάνε 20!!! π.χ.

  Μου αρέσει!

  1. Τα λαμόγια της χώρας έχουν μπεί ήδη σε mode of operation «Αρπάχτε οτι προλάβετε οσο είμαστε ακόμη στο ευρώ!».
   Σε λίγο, ΔΕΗ στα ύψη, φόροι στα ύψη, τιμές τροφίμων στα ύψη, πλαστό φάρμακαο σύνεφο, φακελάκι, ρουσφέτι κι οτι άλλο προλάβουν να αρπάξουν απο το κοσμάκι πριν βγουμε απο το ευρω! Αλ-α-βανός = Λαγός.

   ΞΥΠΝΑΤΕ!

   Μου αρέσει!

 8. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!
  Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 – 22:44.

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Γραφει η scorpio

  Τον δρόμο του κοινοβουλευτικού ελέγχου παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις που αφορούν στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου με τη εταιρεία Mindwork Business Solution που αναλαμβάνει τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων.

  Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας, που διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στις 13-15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton διοργανώθηκε από την εταιρεία Mindwork Business Solutions, διευθυντικό στέλεχος της οποίας, είναι η κυρία Λίνα Νικολοπούλου σύζυγος του κ.Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ο υπουργός ήταν επίσημος ομιλητής.

  Ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ζητά να μάθει πόσο κόστισε το εν λόγω συνέδριο και ποιο ποσό εισέπραξε για τις εργασίες της, η εταιρεία Mindwork, αν διενεργήθηκε διαγωνιστική διαδικασία ή πρόκειται περί απευθείας αναθέσεως, ποιες άλλες, διοργανώσεις εκδηλώσεων, για λογαριασμό του δημοσίου, έχει αναλάβει η Mindwork Business Solutions και με ποια ποσά έχει αμειφθεί για κάθε μια από αυτές;

  Οι συνεδρίες της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου υγείας µε την ευγενική χορηγία του συνόλου σχεδόν των πολυεθνικών φαρµακευτικών κολοσσών και των εταιρειών υπηρεσιών Υγείας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
  Η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας»’ το οποίο από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρις σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Στην εταιρεία γενική διευθύντρια είναι η κα Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του κύριου Στουρνάρα.

  Σύμφωνα όμως με το υπ. 14903 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 μέτοχοι της εταιρείας μετά την αγορά μεριδίων είναι η κα. Μυρτώ Στουρνάρα και η κα. Νεφέλη Στουρνάρα.

  Εδώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Σε έναν άλλο διαγωνισμό, στις 13 Ιουλίου με το έγγραφο της Α.Π. 7230, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, απορρίπτει και ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ έναν διαγωνισμό στην εταιρία, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή.

  Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι εάν ο όρος αυτός υπήρχε και στις υπόλοιπες διακηρύξεις….

  Βέβαια τα συνέδρια δεν είναι οι μόνες δουλειές που αναλαμβάνει η εταιρεία της οικογένιεας Στουρνάρα. Πρόσφατα ο ΕΟΦ ανέθεσε την «Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» στην ένωση εταιρειών Mindwork Business Solutions / V+O Communication. Η ανάδοχος θα διαχειριστεί το κονδύλι των 500.000 ευρώ για 2 χρόνια, καταρτίζοντας επικοινωνιακό σχέδιο δράσης και διαφημιστικής προβολής σε πανελλαδικό επίπεδο.

  Μου αρέσει!

  1. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως είπατε.
   Την ιστορία ξεκίνησε ο Λοβέρδος με τους «επενδυτές» από το Ισραήλ.
   Μετά την απόφαση που έκρινε παράνομη την ίδρυση αλυσίδων φαρμακείων από πολυεθνικές συνέχισε με στάση πληρωμών των φαρμακείων-εταιριών για να βγουν όσοι δεν άντεξαν από την αγορά.
   Τα αγνώστου προέλευσης φάρμακα προωθήθηκαν από εταιρία που ελέχθη ότι είναι συμφερόντων πρώην πρωθυπουργού.
   Το κράτος έχει συνέχεια και κυβερνούν οι ίδιοι υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα.

   Συνέχεια στο ανωτέρω.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.