Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: Αυτοσυντήρηση και επιβίωση

Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Περιεχόμενα.

1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου.

2. Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα.

3. Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης.

4. Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση.

5. Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: διάσωση και διασφάλιση της κοινωνίας και της οικονομίας.

6. Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευσης με τους τρίτους.

7. Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά» των κομμάτων

1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν. Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.

Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια πλούσια χώρα.Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα θα εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα βυθίζεται μέσα σε μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και διπλωματική δίνης θανάτου. Στην δε καλή «Βαλκανική γειτονιά μας» –διατύπωση του συρμού ασπόνδυλων οργανικών διανοουμένων της ξενοκρατίας την δεκαετία του 1990–, στα καρναβάλια ντυμένοι κανίβαλοι παρελαύνουν με σεντούκια πάνω στα οποία γράφεται «Ελλάδα: Επιτέλους πέθανε».

Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να έκαναν λάθος με το να εμπιστευτούν κάποιους λαοπλάνους κομματάρχες της ξενοκρατίας –κατά κανόνα λόγω αφέλειας και κατ’ εξαίρεση λόγω σύμπραξης με το φαύλο κομματικό πελατειακό σύστημα– αλλά η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη. Εν τέλει, ποιο σύγχρονο κράτος δεν είναι ατελές; Δεν είμαστε ουτοπιστές: Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Ο προσανατολισμός και η φορά κίνησης προς δημοκρατία και ελευθερία ενδιαφέρει και γι’ αυτό μιλάμε. Είναι κατεπείγον λοιπόν το κράτος να τεθεί υπό τον έλεγχο των εντολέων Ελλήνων πολιτών.

Ακόμη και οικονομικά νήπια γνωρίζουν τα αίτια της δεινής θέσης των Ελλήνων και μερικών ακόμη κοινωνιών. Εντοπίζονται πρωτίστως στο έλλειμμα της ευρωπαϊκής και ευρύτερα διακρατικής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, την δημιουργία μια επικράτειας ανεξέλεγκτης εγκληματικής ιδιωτείας στον διεθνικό κόσμο, την διάβρωση των κρατικών εξουσιών από αυτούς τους ιδιώτες και την μετατροπή της ΕΕ σε μια δυναστική τεχνόσφαιρα στερούμενη και την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση.

Εξάλλου, μια ανεύθυνη κραυγή «ο Τιτανικός βυθίζεται» σε συνδυασμό με ελλειμματική εθνική διακυβέρνηση αρκούν για να παρθούν χρηματοοικονομικές αποφάσεις σε όλο τον πλανήτη που προκαλούν χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε μια χώρα. Μερικοί λένε –λέτε να είναι φήμες;– ότι αυτοί οι θηριώδεις διεθνικοί αλήτες είχαν και εγχώρια βύσματα και ότι η συμφορά που μας βρήκε μεθοδεύτηκε.

Σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας –ναι, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι και μας επαναφέρουν στην προ-προπολιτική βαρβαρική εποχή– προσθέστε και τα δικά μας εμπορικά ελλείμματα που είναι τα εμπορικά πλεονάσματα των Βόρειων ισχυρών μελών της ΕΕ λόγω εγκληματικής ΟΝΕ. Ή μήπως και για αυτά φταίει ο εργαζόμενος πολίτης ή ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας ο οποίος θεωρεί ως δεδομένο ότι τη πολιτεία μεριμνά να του διασφαλίζει ανταγωνιστικότητά και ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον οικονομικής δραστηριότητας!

Αποτελεί ύβρη εάν κανείς ισχυριστεί ότι για την κρίση φταίνε οι συνήθεις επενδυτικές δραστηριότητες των ελλήνων πολιτών ή άλλων πολιτών του Ευρωπαϊκού νότου που δοκιμάζονται σκληρά. Μπορεί βέβαια να συνέβαλαν και πρακτικές διαφθοράς. Όμως, κάποια ξένα μεγαθήρια όπως η Ζήμενς είναι που διέφθειρε πολιτικά πρόσωπα, κάποια κράτη χρημάτισαν για υποβρύχια που έγερναν και κάποιοι ευρωπαίοι γραφειοκράτες συνηγόρησαν με το μαγείρεμα των ελληνικών στατιστικών –γνωστή πρακτική στην Ευρώπη– για να «επιτευχθεί» το άλμα στο κενό της ΟΝΕ. Ποιοι πολιτικοί του ξενοκρατικού συστήματος, επίσης, έφτιαξαν αεριτζίδικα νέα τζάκια των ληστών της λίστας Λαγκάρτ (και των πολλών άλλων λιστών-ληστών που δεν ξέρουμε), και ποιοι ευνοούν αυτές τις άνομες, παράνομες και καταχρηστικές κερδοσκοπικές δραστηριότητες; Μήπως ο μικροεπιχειρηματίας και ο τίμιος εργάτης ή ο μισθωτός που κτίζει ένα σπίτι;

2. Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα

Αντί όμως μιας ορθολογικής πορείας εξυγίανσης οι εγχώριοι και ξένοι δράστες της συμφοράς υποκριτικά και προσχηματικά αποδίδουν συλλογική ευθύνη στους πολίτες. Έτσι, πάνω από τα κεφάλια μας απλώνεται ο πιο αδίστακτος, στυγνός και εξεζητημένα γενοκτονικός φασισμός της πρόσφατης ιστορίας. Μας κλέβουν, μας ληστεύουν και οι ίδιοι υποκριτικά βρίζουν τα θύματά τους ως κλέφτες.

Μια απρόκλητη ξενόφερτη «τρόικα» απλώνει τα πλοκάμια της παντού χωρίς κανείς να ξέρει ποιος την καθοδηγεί: Οι υπηρεσίες των ηγεμονικών κρατών και ποιων; Η κοινωνικά ανεξέλεγκτη και πολιτικά ανεύθυνη κλίκα της τεχνόσφαιρας των Βρυξελλών; Η θηριώδης ιδιωτεία των διεθνικών χρηματοοικονομικών κερδοσκόπων; Εγκληματικά στοιχεία του διεθνικού υποκόσμου; Ποιοι τέλος πάντων κινούν τα νήματα, ποιοι ωφελούνται και ποιοι είναι αυτοί που έχουν το «δικαίωμα» να αρπάξουν την χώρα μας.

Οι ίδιοι περίπου εγχώριοι δράστες ενός κλειστού ξενοκρατικού κομματικού πελατειακού κυκλώματος που επί δεκαετίες λεηλατούσαν την χώρα μετατρέπονται τελικά σε πρόθυμους πραιτοριανούς που υπηρετούν αδίστακτα την δεύτερη και μεγαλύτερη λεηλασία της Ελλάδας από ξένα αρπακτικά. Έτσι, ενώ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εμφυλίου πολέμουεπειδή η ελληνική κοινωνία διακρίνεται από μια μοναδική συνοχή, οι ξένοι και οι ντόπιοι πραιτοριανοί μας εξωθούν –ελέω και κάποιων προβοκατόρων ή πρακτόρων– σε εμφύλιες συγκρούσεις που θα προκύψουν εάν η κοινωνική καταστολή μετατραπεί σε κοινωνική εξέγερση.

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η οδοιπορία ενός κυβερνητικού θιάσου στην Άγκυρα την στιγμή που η Τουρκία εισβάλλει αρπακτικά στον θαλάσσιο χώρο μας, απειλεί καθημερινά, κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου, ασχημονεί στην Θράκη και εντείνει κάθε είδους ηγεμονικές και αναθεωρητικές αξιώσεις. Κατευνάζοντας στις διεθνείς σχέσεις σημαίνει: Καλώ τον αντίπαλο να μου επιτεθεί.

3. Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης

Επιχειρείται το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα: Λεηλασία της Ελλάδας, κατάργηση της δημοκρατίας, καταστροφή της οικονομίας, εξευτελιστική εκποίηση του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των οικιών των νοικοκυριών, αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πόρων, εξώθηση των Ελλήνων σε εμφύλιο και προετοιμασία του εδάφους για εκμετάλλευση της αδυναμίας μας με επιθέσεις εχθρικών κρατών. Το νεοελληνικό εθνοκράτος κινδυνεύει να εκμηδενιστεί ολοσχερώς. Μπροστά στην καταστροφή που επέρχεται, το 1922, η χούντα και το 1974 θα αποτελούν δυσάρεστα πλην συγκριτικά μικρά και ασήμαντα ιστορικά γεγονότα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να αφήσουν τους εαυτούς τους να διολισθήσουν άλλο στην κατάθλιψη, την εξουθένωση, την εγκατάλειψη των δικαιωμάτων τους, την εκμηδένιση της δημοκρατίας τους και την καταστολή της ελευθερίας τους. Σύμφωνα και με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος το νεοελληνικός κράτος θα πρέπει να περιέλθει υπό τον έλεγχο των εντολέων ελλήνων πολιτών.

Σήμερα, καμιά παλαιοκομματική παράταξη δεν είναι σε θέση να διακυβερνήσει την Ελλάδα. Πρέπει να καταναγκαστούν ειρηνικά να αποχωρήσουν από το προσκήνιο πριν είναι πολύ αργά. Τον ειρηνικό τρόπο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να είναι αναίμακτος. Η μετάβαση πρέπει να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια, την δημόσια τάξη κατά προβοκατόρων, την διαχείριση της οικονομίας και –τέσσερα χρόνια μετά την εγκληματική εξαγγελία της επικείμενης «βύθισης του Τιτανικού»– επιτέλους κάποιος να διαπραγματευτεί εξ ονόματος των Ελλήνων.

Εν τέλει, είναι αντί-αισθητικό και ανορθολογικό να κάθεται στο σβέρκο μας το ίδιο πολιτικό προσωπικό που μας οδήγησε στο χείλος της αβύσσου. Καθημερινά φτύνουν πάνω στην έννοια Δημοκρατία. Εκλέχθηκαν εν μέσω πολιτικών εκβιασμών, νομοθετούν ερήμην της κοινωνίας και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, καταστρατήγησαν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και στο πεδίο της εθνικής επιβίωσης πέρασαν κόκκινες γραμμές. Τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν πειθήνιοι υποτελείς μιας ξενόφερτης τεχνόσφαιρας που κατάργησε την λαϊκή κυριαρχία. Τους υποχρεώνουν να ψηφίζουν χιλιάδες σελίδες νόμων που δεν διαβάζουν, δέχονται να δένουν την ελληνική κοινωνία χειροπόδαρα χωρίς έλεος, σέρνονται μπροστά στους τεχνοκράτες παίρνοντας μέτρα που οι ίδιοι (οι τεχνοκράτες) ομολογούν ότι είναι λάθος και σαδιστικά σκόπιμα κάνουν λάθος διαγνώσεις της κατάστασης για να διαιωνίσουν την καταστροφική εξουσία τους και για να εξουθενώσουν την κοινωνία μέχρι πτώσεως. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η φασιστική απόδοση συλλογικών ευθυνών των θυτών κατά τον θυμάτων. Έτσι εκτελούνται οι μεταμοντέρνες γενοκτονίες.

4. Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση

Η ΔΙΈΞΟΔΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΦΙΚΤΉ.Χωρίς υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφέρουμε τα αυτονόητα.

ΠΡΏΤΟΝ, η εντολέας κοινωνία επιβάλλει ένα ειρηνικό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΌ να αποχωρήσουν οι φαύλοι, οι υπάλληλοι των ξένων και οι εγχώριοι μεταπράτες-τεχνοκράτες. Εάν χρειαστεί όλοι οι πολίτες κάθονται στις πλατείες μέχρι νεοτέρας μέχρι τα μέλη του φαυλοκρατικού παλαιοκομματισμού να πάνε σπίτια τους.

ΔΕΎΤΕΡΟΝ, οι ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ πιστές στην Υψηλή αποστολή προάσπισης της συλλογικής ελευθερίας των ελλήνων βελτιστοποιούν και μεγιστοποιούν τους όποιους συντελεστές ισχύος διαθέτουμε και με ακλόνητη ετοιμότητα αφοσιώνονται στην προάσπιση της εθνικής επικράτειας κατά κάθε έξωθεν απειλής. Το κόστος κατά όποιου σκεφτεί να μας βλάψει πρέπει να είναι συντριπτικά και ανελέητα υψηλό. Γνωρίζουμε ότι ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος.

ΤΡΊΤΟΝ, οι ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉΣ ΤΆΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ: Είναι δικά μας παιδιά που υπηρετούν τις δυνάμεις εσωτερικής τάξης προστατεύουν αποτελεσματικά την κοινωνία κατά προβοκατόρων που πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες στιγμές. Αυτονόητα θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θέλουν να αγγίξουν ούτε μια τρίχα ελλήνων πολιτών οι οποίοι συμπεριφέρονται ειρηνικά και με τους οποίους θα πρέπει να αγκαλιάζονται και όχι να συγκρούονται. Κάθε εξάλλου διαταγή να κτυπηθούν άοπλοι ειρηνικά συμπεριφερόμενοι πολίτες είναι παράνομη, ανήθικη και αντί-πατριωτική.

ΤΈΤΑΡΤΟΝ, ως πασίδηλο κοινωνικό αίτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει άμεσα την (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΉ) ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ της χώρας σε «δέκα» αδιάφθορους και ικανούς Έλληνες. Εάν δεν βρούμε δέκα ικανούς και αδιάφθορους έλληνες εκτός του φαύλου παλαιοκομματικού συστήματος θα πάθουμε ότι μας αξίζει. Η εντολή ρητή και ξεκάθαρη, σχεδόν μηδενικού σκοπού: Να επιχειρήσουν να σώσουν των χώρα, να αναθερμάνουν την οικονομία και να διεξάγουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους τρίτους.

ΠΈΜΠΤΟΝ, δημιουργείται μια ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ για Συνταγματική αναθεώρηση από την οποία θα απουσιάζουν οι γνωστοί επιστημονικά μεταμφιεσμένοι κομματάνθρωποι. Το νέο Σύνταγμα να τεθεί σε δημοψήφισμα σε έξη μήνες ή το πολύ σε ένα χρόνο. Κύριοι σκοποί της μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων:

α) Εμπράγματη απόδοση της εξουσίας στους εντολείς πολίτες με ευρηματικές προσεγγίσεις της ημέτερης μακραίωνης δημοκρατικής παράδοσης που θα δημιουργούν αδιάλειπτη φορά κίνησης προς δημοκρατική αποκέντρωση σε συνδυασμό με κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό.

β) Άμεση Δημοκρατία στο επίπεδο του Ανώτατου Άρχοντα του οποίου οι αρμοδιότητες –ιδιαίτερα στα μακροοικονομικά και στα στρατηγικά– θα διευρυνθούν με πρόβλεψη 1)δυνατότητας ανάκλησης και 2) συνταγματικό περιορισμό για θητεία ενός έτους.

γ) Δημιουργία νομοθετικής εθνοσυνέλευσης θητείας ενός έτους η οποία θα ορίζει την εκτελεστική εξουσία, θεσμού του οποίου τα ανακλητά μέλη εκλέγονται όχι στην βάση κλικών-κομμάτων ή απαρχαιωμένων ιδεολογιών αλλά στην βάση τοπικής, περιφερειακής και εθνικής αριστείας.

δ) Στην βάση των ημέτερων δημοκρατικών παραδόσεων, δημιουργία δυνατοτήτων διαρκών ευρηματικών κοινωνικοπολιτικών ελέγχων και εξισορροπήσεων της εξουσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν ασκείται.

ε) Συνταγματική ρήτρα που θα καθιστά την διαφθορά εσχάτη προδοσία με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

στ) Δημιουργία Συνταγματικών προϋποθέσεων ούτως ώστε οι κρατικοί λειτουργοί να γνωρίζουν ότι είναι εντολοδόχοι των πολιτών.

ζ) Συνταγματική ρήτρα που να απαγορεύει έξοδα περισσότερα από τα έσοδα.

5. Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: Διασφάλιση και διάσωση της κοινωνίας και της οικονομίας

ΠΈΜΠΤΟΝ, μια άξια μεταβατική διακυβέρνηση με την οποία θα συμπράξουμε όλοι μας και η οποία θα μεριμνήσει να αυτοσυντηρηθούμε υποχρεωτικά θα κινηθεί στην βάση των εξής αρχών προσανατολισμών και προσεγγίσεων:

α) Εφεξής δεν δανειζόμαστε και «ξοδεύουμε ότι παράγουμε». Ούτε ευρώ περισσότερο. Έτσι μόνο θα ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας θέση,

β) Με άμεσο νόμο διασφαλίζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά κατά ντόπιων και εγχώριων τρωκτικών,

γ) Οι τράπεζες που εισέπραξαν δεκάδες δισεκατομμύρια. Γι’ αυτότίθενται υπό δημόσιο έλεγχο. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν δόσεις μόνο όσο μπορούν. Σε κάθε περίπτωση μέχρι νεοτέρας δεν χάνουν οτιδήποτε. Υπό τις περιστάσεις τίποτα δεν εκποιείται, κανείς δεν απειλείται.

δ) Οι εγγυήσεις προς τους πολίτες στο όνομα της ελευθερίας τους, της δημοκρατίας τους, της ασφάλειάς τους και του μέλλοντος των νέων μας συνοδεύονται από απαίτηση να ζήσουν λιτά για λίγους μήνες ή όσο χρειαστεί.

ε) Δεν θα λείψει στους πολίτες οτιδήποτε παρά μόνο αχρείαστες πολυτέλειες.Αποτελεί προσβολή κατά της νοημοσύνης μας να λέγεται ότι θα κοπούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα φάρμακα. Τα κλεμμένα των κερδοσκόπων είναι που πρέπει να κοπούν. Με επιστράτευση όλων των δεξιοτήτων μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το ελάχιστο διαβίωσης των πολιτών, τους συνταξιούχους, το ιερό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας και την λειτουργία του κράτους.

στ) Αναζητούμε με «κανόνια και πυραύλους» όλες τις «λίστες των ληστών» που λεηλάτησαν την χώρα και τους ζητούμε να φέρουν τα χρήματά μας!! πίσω για να φορολογηθούν.

ζ) Όποιος δεν το πράξει με νόμο δημεύονται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και τίθενται υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.

η) Με προειδοποιητικό νόμο καθίσταται σαφές σε αυτούς τους «ληστές των λιστών»ότι να μην νομίσουν ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα και θα επαναφέρουν τα κονδύλια για να κατεξουσιάσουν ξανά τους Έλληνες. Ποτέ δεν θέλουμε τα κλεμμένα τους και θα τιμωρηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

θ) Με νόμο ορίζεται ότι κανένας έλληνας δεν περνά το κατώφλι της εξαθλίωσης και όλοι μαζί μονιασμένοι θα αναπτύξουμε την οικονομία προς δημιουργικούς τομείς με ότι έχουμε.

ι) Καθιστούμε άμεσα την Ελλάδα επενδυτικό παράδεισο ξένων επενδύσεων. Όχι όμως με εκποίηση του δημόσιου πλούτου μας, της πολιτισμικής και φυσικής μας κληρονομιάς (νήσοι, νησίδες και βραχονησίδες). Με τον σωστό τρόπο, με σωστούς επιχειρηματίες (υπάρχουν πάμπολλοι, πανέτοιμοι και όχι κατ’ ανάγκη στην Εσπερία).

κ) Δρομολογούμε άμεσα με όποιο τρόπο το επιτυγχάνει την κατά το συντομότερο δυνατόεκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πλουτοπαραγωγικών μας πόρων.

6. Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευση με τους τρίτους

ΈΚΤΟΝ, αφού είναι λογικό να πούμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε με το να καταναλώνουμε ότι παράγουμε –θα είναι ντροπή εάν πούμε το αντίθετο μιας και το τίμημα είναι η ελευθερία μας, η δημοκρατία μας και το μέλλον των παιδιών μας– λέμε σε όλους τους ξένους ότι όλα είναι υπό διαπραγμάτευση:

α) η Ελλάδα αρνείται –και μεθοδεύει να την μιμηθούν και άλλα κράτη-μέλη– να γίνει το θύμα των ελλειμμάτων της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης ή βορά των ανεξέλεγκτων θηρίων του διεθνικού κόσμου. Από το ευρώ βέβαια δεν φεύγουμε! Το ζήτημα ήταν να μην είχε διαπραχτεί το έγκλημα της απροετοίμαστης ένταξής μας στο ΟΝΕ. Τώρα δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη να φύγουμε. Στους καθημερινούς εκβιασμούς αντιτάσσουμε πως δεχόμαστε μια δίκαιη συντεταγμένη οικονομική διασφάλισή μας (πχ ολική διαγραφή των άδικων χρεών), οπότε ευχαρίστως αποχαιρετούμε το ευρώ.

β) Επιστρατεύονται όλα τα ταλέντα των κρατικών λειτουργών και όλων των μελών του έθνους οπουδήποτε και εάν βρίσκονται για να συγκροτηθούν άμεσα στέρεα και ακλόνητα νομικά, πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα,

γ) Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αποδεχόμαστε τις οφειλές μας για χρέη που είναι θεμιτά. Αρνούμαστε όμως τα καταχρηστικά ή τα οφειλόμενα σε λάθη άλλων, ιδιαίτερα τα καταχρηστικά κέρδη των άλλων λόγω δημιουργίας της τερατώδους κατασκευής της ΟΝΕ (όποιος ξέρει γιατί δημιουργήθηκε, φρίττει).

δ) Ετοιμαζόμαστε άμεσα και πυρετωδώς για μια σκληρή διεθνή νομική, ηθική, πολιτική και επικοινωνιακή μάχη υπεράσπισης μιας ακλόνητης θέσης: η θυματοποίηση των Ελλήνων (ή πολιτών άλλων κοινωνιών) απορρίπτεται. «Στα τσακίδια» άνομες και καταχρηστικές κανονιστικές ρυθμίσεις οποιουδήποτε είδους. Ότι βλάπτει τον άνθρωπο είναι παράνομο, καταχρηστικό και εγκληματικό.

ε) Στα κάτι κοράκια του διεθνούς εγκληματικού χρηματοοικονομικού περίγυρου λέμε ότι εάν όπως ακούεται σκοπεύουν να αγοράσουν «κόκκινα δάνεια» για να κερδοσκοπήσουν ισχύει το εξής: 1) δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και 2) δεν θα βρίσκονται στην εξουσία στην Ελλάδα εγχώριοι πραιτοριανοί για να εκτελέσουν τις εγκληματικές, παράνομες και ανήθικες εκποιήσεις του πλούτου των ελλήνων πολιτών. Κανένας νόμος δεν το δικαιολογεί και εάν υπάρχουν τέτοιοι εγκληματικοί νόμοι καταργούνται άμεσα. Οποιοσδήποτε δήθεν «νόμος» ή δήθεν «δίκαιο» επιβάλλει εξαθλίωση και εξόντωση μιας κοινωνίας απορρίπτεται και σε κάθε περίπτωση οι έλληνες τον απορρίπτουν και παλεύουν μέχρι νεοτέρας για να καταδείξουν ότι αυτό είναι σωστό και ορθολογιστικό.

ε) Με σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις γινόμαστε σημαιοφόροι μιας υπεύθυνης και συντεταγμένης μεταρρύθμισης της ΕΕ που θα προϋποθέτει, μεταξύ άλλων: 1)Συντεταγμένη κατάργηση της τερατώδους ΟΝΕ και επιστροφή στην νομισματική και δημοσιονομική ευελιξία και τις ισόρροπες εμπορικές συναλλαγές με ρήτρες και διασφαλίσεις. 2)Εμπέδωση των διακυβερνητικών θεσμών ως εντολέων των εντολοδόχων υπερεθνικών θεσμών (οι τεχνοκράτες δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή ανεξάρτητη εξουσία – τα αντι-αισθητικά πρόσωπα της τρόικα να εξαφανιστούν). 3) Καθολική καθιέρωση της ομοφωνίας στην λήψη των αποφάσεων της ΕΕ καθότι μεταξύ κυρίαρχων κρατών αυτό μόνο είναι δημοκρατία. 4)Διασφάλιση με κάθε τρόπο του αντί-ηγεμονικού χαρακτήρα της ΕΕ. 5) Πρόταξη ως έσχατου θεσφάτου ότι τίποτα και ποτέ δεν αποφασίζεται που δυνατό να βλάψει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πολλοί θα συνηγορήσουν και εάν δεν πλειοψηφήσουν τότε εξ αντικειμένου η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έκλεισε τον κύκλο της.

Για την αντι-αισθητική, φασιστική και καταχρηστική εκβιαστική προπαγάνδα όταν υπογράφονταν τα μνημόνια («δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν θα έχουμε φάρμακα») υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η πραγματικότητα είναι η εξής: α)Πολλά εκατομμύρια είναι άνεργοι, β) εκτός από αυτές που έβαλαν λουκέτο, καμιά βασικά επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει, γ) υπάρχει μεγάλο έλλειμμα φαρμάκων σε κρίσιμους τομείς της υγείας και δ) οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν σε βαθμό που απλά οι έλληνες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που δυναστικά επιβάλλονται καθημερινά.

Οι πολίτες είναι σε απελπισία και απόγνωση. Η πιο πάνω συντεταγμένη διέξοδος που προβλέπει μεταβατική διακυβέρνηση, Συνταγματική μεταρρύθμιση, ορθολογιστικές διαπραγματεύσεις με τους τρίτους και διασφάλιση των Ελλήνων πολιτών είναι η μόνη που αρμόζει σε μια κοινωνία τα μέλη της οποίας δεν έχασαν ακόμη το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Μια κοινωνία που διαφυλάττει πάση θυσία την δημοκρατία της και μια κοινωνία τα μέλη της οποίας είναι έτοιμα να επιδείξουν αυτοθυσία για την ελευθερία τους. Όλα πλήττονται θανάσιμα και οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να γίνουν εντολείς της τύχης τους.

7. Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά» των κομμάτων

Τέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν υποστηρίζουμε ότι όσοι αναμείχθηκαν με την πολιτική ή συμμετείχαν στο κομματικό σύστημα είναι ένοχοι και δράστες. Όσοι εντός των παρατάξεων του σάπιου παλαιοκομματικού συστήματος είναι αδιάφθοροι και κατανοούν την κρισιμότητα των περιστάσεων να το αποδείξουν με το να υποστηρίξουν μια υπερκομματική σωτήρια μετάβαση για να διασωθεί η οικονομία, να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις μας και να ανασυγκροτηθεί το πολιτικό σύστημα σε δημοκρατική βάση σύμφωνα με τις πολιτικές μας παραδόσεις.

34 σκέψεις σχετικά με το “Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: Αυτοσυντήρηση και επιβίωση

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

   ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΡΕΝΤΟ

   ΤΙ ΛΕΤΕ; Ε;

   ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΛΚΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ

   ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ;
   ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ Η ΡΑΧΗΛ << ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ, Ε;
   ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ;

   ΠΟΣΑΑΑΑ;;

   ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ

   Μου αρέσει!

   1. Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Μήπως αυτοί που ήταν στο Βιβλίο Μητσοτάκη; Μήπως αυτοί που ήταν στους ακαδημαϊκούς; Μήπως αυτοί που ήταν σαν υπεύθυνοι πραιτωριανοί στην Ιερισσό; Δυστυχώς είμαστε από κάτω.

    Μου αρέσει!

   2. ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ , βλέπουμε ότι άφησες το ΚΑΦΕΝΕΙΟ και μετέφερες τις απόψεις σου περί «αεροψεκασμένων» σε αυτό εδώ το μπλογκ.
    Παρά την οικονομική στενότητα του κράτους εσένα (από ότι φαίνεται) ο μισθός σου τρέχει κανονικά.
    Πρόσεξε την υγεία σου γιατί οι κατάρες των «αεροψεκασμένων» σε ακολουθούν.

    Μου αρέσει!

  2. Ε, όχι και παπαγαλάκι ο Παναγιώτης Ήφαιστος.
   Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι Έλληνες σαν αυτόν και δεν θα είμασταν σ΄αυτά τα χάλια.

   Μου αρέσει!

 1. Επειδή οι τελευταίες 3 κυβερνήσεις έχουν καταλύσει και καταργήσει ΚΑΤΑΦΩΡΑ ακόμα και αυτό το ελλιπές Σύνταγμα,
  Επειδή έχουν καταργήσει την Δημοκρατία, αγνοώντας την θέληση του Λαού,
  Επειδή έχουν καταπατήσει και καταργήσει όχι μόνο τα εργασιακά αλλά ακόμα και τα βασικά μας ανθρώπινα δικαιώματα,
  Επειδή έχουν εξολοθρεύσει χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, με το να τους οδηγήσουν στην αυτοκτονία,
  Επειδή έχουν καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδων νοικοκυριών και έχουν οδηγήσει οικογένειες στην κατάθλιψη, ανεργία, και απόγνωση,
  Επειδή υπακούν τυφλά στις επιταγές και εντολές από το εξωτερικό,
  Επειδή «ανακεφαλαιώνουν» τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες για να ξεπληρώσουν τα ΔΙΚΑ τους λάθη και διασπάθιση των καταθέσεων του Λαού, ρίχνοντας τα στην πλάτη του Λαού λες και αυτός έφταιξε,
  Επειδή κατέλυσαν την κυριαρχία του Κράτους,
  Επειδή ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπου ο εργαζόμενος θα είναι νόμιμα ΣΚΛΑΒΟΣ,
  Επειδή ξεπουλούν για ένα πινάκιο φακής, τα κοινά αγαθά και συλλογικές ιδιοκτησίες του Ελληνικού Λαού, όπως είναι ο Χρυσός, τις παραλίες, τα δάση, το νερό, τα λιμάνια, το ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ. κλπ.,
  Επειδή έχουν ξεφτιλίσει την Πατρίδα Δημοσίως στο εξωτερικό και μας είπαν τεμπέληδες,
  Επειδή έχουν παραδεχθεί ότι ψηφίζουν τα νέα μέτρα «με το πιστόλι στον κρόταφο», και ως εκ τούτου έχουν καταλύσει την Βουλή, το Σύνταγμα και έχουν καταπατήσει τον Όρκο τους να υπερασπίζονται την Πατρίδα,
  Επειδή έχουν με λόγια αλλά και έμπρακτα πει ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα των «επενδυτών» σε βάρος του Κράτους, του Λαού και της Πατρίδας,
  Επειδή έχουν επιβάλει στον Λαό ένα νόμισμα και Τράπεζες που ελέγχεται από αψήφιστους τοκογλυφικούς οργανισμούς με διαπλεκόμενα συμφέροντα,
  Επειδή θέλουν να δώσουν γη και ύδωρ στους γείτονές μας,
  Επειδή έχουν προωθήσει επιμελώς την καταστροφή της Εθνικής Συνειδήσεως του Λαού,
  Επειδή έχουν καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς, το Κράτος Δικαίου, την Υγεία, την Παιδεία,
  Επειδή μας έχουν προδώσει με αμέτρητους και απίστευτους τρόπους,
  Επειδή έχουν μετατρέψει τον Λαό σε καταχρεωμένο , γονατισμένο δούλο χωρίς σθένος να αντισταθεί στους διεθνείς και εγχώριους «θεσμούς» που του πίνουν το αίμα,
  Επειδή προωθούν την ομοσπονδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλύοντας οριστικά τα Κράτη και τις θελήσεις των Λαών τους,
  Επειδή έχουν ξεπουλήσει το σώμα τους, το πνεύμα τους και την ψυχή τους στην παγκοσμιοποίηση, την Νέα Τάξη Πραγμάτων, και τον ραγιαδισμό τους..
  Επειδή…
  Επειδή…
  Επειδή…
  Επειδή…

  ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ!
  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ!
  ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ!
  ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

  Γενική πολιτική απεργία ΤΩΡΑ: http://epamnt.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2.html
  ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!

  Μου αρέσει!

  1. Πολυ σωστα,

   Γενική πολιτική απεργία ΤΩΡΑ !!!

   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
   ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
   ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

   Μου αρέσει!

  2. Καζακης=παραμαγαζο του ΚΚΕ….ΕΞΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ…ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΑΛΛΟΥ…

   Μου αρέσει!

   1. Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν είναι ο Καζάκης, ούτε και ο Καζάκης το Ε.ΠΑ.Μ. Όχι οτι διαφωνώ με όσα λέει ο Καζάκης. Ούτε και το Ε.ΠΑ.Μ. παραμάγαζο του ΚΚΕ.
    Και με το ΚΚΕ διαφωνώ σε πολλά, μεταξύ των οποίων και η απόλυτη υποκρισία τους όσο και ιδεολογικά.
    Όποιος βάζει την ιδεολογία του, ή το μίσος του για μια ιδεολογιά, πάνω από το συφερον του Λαού, είναι μέρος του προβλήματος.
    Ξυπνήστε και ενωθείτε πριν μας καταστρέψουν όλους!

    Μου αρέσει!

 2. Ποιος υπογράφει το κείμενο; Είναι πολύ καλό, αλλά δυστυχώς για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται το παλαιό – φαύλο – πολιτικό σύστημα να παραδώσει την εξουσία, πράγμα που δεν θα πράξει ποτέ ειρηνικά και χωρίς αίμα. Ως εκ τούτου το κείμενο δεν είναι εφικτό χωρίς επανάσταση. Αν υπάρχουν κάποιοι μάγκες που μπορούν να την οργανώσουν/εκτελέσουν εν μια νυκτί και αναίμακτα, τότε είμαι μαζί τους, αλλά ούτε αυτό το βλέπω εφικτό.

  Μου αρέσει!

  1. Το γράφει επάνω Leroy, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, είναι ο αρθρογράφος.
   O Παναγιώτης Hφαιστος είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και γνήσιος πατριώτης από την πολύπαθο Κύπρο.

   Μου αρέσει!

  2. Ε οχι και πολυ καλο…
   Αλλα ειναι καλα και αλλα απαραδεκτα.
   Καποιοι προσπαθουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο.

   Γιατι μεσα στο ευρω ?

   ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !

   ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,
   ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ !

   ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

   Μου αρέσει!

   1. χωρις χρυσο
    το μονο που θα κοβουμε θα ειναι τα μαλια μας.. οι φαλακροι δεν ξερω τι θα κανουν..
    ……………………..
    και δεν ειμαι λατρης του ευρω

    Μου αρέσει!

 3. Μόνον αυτό που γράφεις θα ήταν αρκετό για να εμπιστευθώ (κατ’ αρχήν) κάποια νέα Κυβέρνηση :
  «Με νόμο ορίζεται ότι, κανένας Έλληνας δεν περνά το κατώφλι της εξαθλίωσης και όλοι μαζί μονιασμένοι θα αναπτύξουμε την οικονομία προς δημιουργικούς τομείς με ότι έχουμε».

  Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης η εξουσία έπρεπε να χρησιμοποιήσει ως «σχάσιμο υλικό» το μισό πελατειακό κράτος. Δυστυχώς, το άλλο μισό μάλλον αγνοούσε την ….ταυτότητά του…και συνηγορούσε υπέρ του …»βομβαρδισμού».
  Η αλυσιδωτή αντίδραση βέβαια είχε προβλεφθεί, ήταν απολύτως ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ από τους κυβερνώντες και προκάλεσε τέτοια καταστροφή που επιβεβαιώνει τις απόψεις μου για το πραγματικό μέγεθος του πελατειακού Κράτους.
  Διότι, οι πελάτες του Κράτους δεν ήταν μόνον αυτοί που έμπαιναν φανερά από την κύρια είσοδο αλλά, και πάρα πολλοί άλλοι (ίσως οι περισσότεροι), οι οποίοι έμπαιναν πάντα από την πίσω πόρτα…..
  Κι άλλοι πολλοί «ελεύθεροι και ωραίοι» που όμως απολάμβαναν φορολογική αφασία – ανοχή και αμνηστεία διαρκείας….
  Κι άλλοι πολλοί που μας χρέωναν 20 φορές περισσότερο από το κανονικό κάθε έργο που αναλάμβαναν για λογαριασμό του Δημοσίου….
  Κι άλλοι πολλοί ….προστάτες των εργατικών συμφερόντων , ηρωϊκοί συνδικαλιστές και σωτήρες…
  Κι άλλοι πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης , ειδικοί γνώστες των καταστάσεων και πολυδιαφημιστές της ποιότητας της Κρατικής μηχανής που ποτέ όμως δεν αξιώθηκαν να μας προειδοποιήσουν για τα επερχόμενα δεινά …..
  Κι άλλοι πολλοί οι …πελάτες του Κράτους….που σήμερα σου φωνάζουν «Πάρε κόσμε, ότι έπαιρνες 90 ευρώ , τώρα μόνον 9 ευρώ….!!» (Τα υπόλοιπα 81 ποιός τα πλήρωνε προ κρίσης και σε ποιες τσέπες πήγαιναν 😉

  Το γράφεις βέβαια με ένα ιδιαίτερο τρόπο και λες : » η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη.»
  Μεταξύ μας τώρα ….είναι ρητορικό σχήμα…….
  Διότι η καταστροφή είναι ΕΝΤΟΣ αναλογιών και η Ελληνική κοινωνία ΦΕΡΕΙ ευθύνη.
  ΌΛΟΙ φέρουμε και όχι οι ΜΙΣΟΙ ! (εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν)
  Μόνον όταν η κοινωνία αναλάβει αυτήν την ευθύνη σε συλλογικό επίπεδο, θα προχωρήσει μπροστά και θα είναι σε θέση να καταλάβει αυτά τα όμορφα που γράφεις.
  Αυτό εκμεταλλεύονται οι κυβερνώντες, ακριβώς αυτό ότι, μας αρέσει να αποποιούμεθα τις ευθύνες μας.

  Μου αρέσει!

  1. ΥΓ. Άκουγα τις προάλλες μια τηλε-παρουσιάστρια να «παρατηρεί» κατά τρόπον τινά ένα πολιτικό πρόσωπο (διόλου συμπαθές σε εμένα τουλάχιστον) για τις υψηλές αποδοχές του. Ο πολιτικός απλά ρώτησε την κυρία για τις δικές της αποδοχές κι εκείνη παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ υψηλότερες, πλην όμως τόνισε ότι , δεν προέρχονταν από το ΔΗΜΟΣΙΟ.
   Και ερωτώ, αν το τηλεοπτικό κανάλι κατέβαλλε τους φόρους που έπρεπε στο Δημόσιο ανάλογα με τα κέρδη του, τότε ποιος θα ήταν ο μισθός της κυρίας ;

   Μου αρέσει!

 4. Τι εγινε και ολα τα παπαγαλακια ξεκινουν δραση?
  Φοβουνται και θελουν καποιοι να συνεχισουν να κινουν τα νηματα ?

  Μου αρέσει!

 5. στην »μεταβαση»,στον ΄΄εξαναγκασμο»πασχουμε,στο οργανωτικο πασχουμε,σε μια τετοια παγκοσμια κοινωνια που μονο οταν δανειζεσαι »προοδευεις» που θα πρεπει να επιβαλλεις θεσεις και να εισαι προετοιμασμενος να τις υπερασπιστεις αλλιως να τα βροντηξεις και να φυγεις–πασχουμε,αλλα συμφωνω ,συμφωνω,συμφωνω,η
  μεγαλυτερη ιστορικη,εθνικη και ανθρωπιστικη μας ευθυνη θα ναι οτι δεν καναμε τιποτα…
  Εχουμε ηδη αργησει εξωφρενικα,εμειςεπιτρεπουμε τη δολοφονια μας

  Μου αρέσει!

  1. Ποιος σου ειπε φιλε μου οτι προοδευεις μονο οταν δανειζεσαι? Το διαβασες καπου? Το ακουσες καπου? Ή το λες ειρωνικα? Αν το λες ειρωνικα συμφωνω. Αν το εννοεις ομως, επιτρεψε μου να σου πω οτι κανεις λαθος.

   Μου αρέσει!

 6. Εκφραση ιδεων. Σκεφτομαι και γραφω σαν αυτο του δημοτικου. Ανουσιες και ανεδαφικες φαντασιωσεις, οι οποιες λεγονται με πομπωδεις και εμφατικες διατυπωσεις. Δηθεν σκληρες, διαπιστωσεις, που ομως στην πραγματικοτητα χαιδευουν αυτια, ξεμυαλιζουν και αποπροσανατολιζουν τον κοσμο.

  Το προβλημα δηλαδη ειναι να βρεθουν καποιοι αριστοι. Και ποιοι ειναι οι αριστοι δηλαδη? Υπαρχει εκλογικο συστημα που εκλεγει εν δυναμει οποιονδηποτε Ελληνα που δεν ειναι κατα συρροη εγκληματιας. Που ειναι αυτοι οι αριστοι, και γιατι δεν εκαναν τοσα χρονια καποιο κομμα? Μηπως επειδη τα μασουλουσαν τα δανεικα παρεα με τον υπολοιπο λαο? Μηπως επειδη δεν υπαρχουν αριστοι? Μηπως υπαρχουν και εκαναν και κομμα αλλα δεν τους ψηφισε ο λαος? Σε αυτη την περιπτωση ειναι ποιοι? Ο Αβραμοπουλος που ειχε κανει κομμα? Η Μπακογιαννη? Ο Τσοβολας? Ο Σαμαρας? Ο Τζημερος? Ο Ανταρσυα? Ο Καμμενος? Η Αρσενενα που ηταν ο εμπνευστης του προεκλογικου «λεφτα υπαρχουν»? Ο Στεφανοπουλος ο ΔΗΑΝΑ?

  Ή μηπως οι αριστοι εχουν χωθει μεσα στους κομματικους στρατους, και εχουν αποκατασταθει επαγγελματικως απο τα κομματα?

  Ή μηπως σκοπευεις να κανεις μεταγραφη αριστους απο αλλες χωρες?

  Ή μηπως εννοεις ως αριστους αυτους που λενε οτι θα επαναφερουν με ενα αρθρο τους μισθους εκει που βρισκονταν προ κρισης και θα προσλαβουν και αλλο κοσμο στο δημοσιο? Η θεωρεις ως αριστους αυτους που λενε οτι θα διαγραψουν το χρεος απο μονοι τους και θα τροφοδοτησουν τα υπολοιπα ελλειμματα απο τα πετρελαια που θα βγαλουν σε χρονο dt?

  Υποτιθεται οτι με τις εκλογες ο λαος πηγαινει καθε 4 χρονια και ψηφιζει τους πιο ικανους απο το συνολο των πολιτων – που ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ενεργα- να κυβερνησουν.
  Αν πουμε οτι δεν κυβερνουν οι αριστοι, αλλα αχρηστοι, πως βρεθηκαν εκει? Με αλεξιπτωτα επεφταν τοσα χρονια απο τον ουρανο?
  Η πηραν την εξουσια πραξικοπηματικα δια της βιας?

  Ο λαος τους ψηφισε.

  Διωξε αυτους που βρισκονται στο προσκηνιο της πολιτικης ζωης αυτη τη στιγμη… Ο ΙΔΙΟΣ λαος που 4 χρονια πριν εδινε στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ 85%, ο ΙΔΙΟΣ λαος θα ψηφισει, με το ΙΔΙΟ μυαλο, με τις ΙΔΙΕΣ γνωσεις, και πανω απ ολα….με τα ΙΔΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.
  Δεν θα εκλεξουν καποιον που θα εχει την φατσα του Παπανδρεου που θα λεει «λεφτα υπαρχουν», επειδη θα τον εχεις αποσυρει δια της βιας? Θα εκλεξει καποιον αλλον με καποια αλλη φατσα που θα ταζει οτι λεφτα υπαρχουν.

  Δεν προλαβε να στεγνωσει το μελανι της προστυχης φρασης του Παπανδρεου «λεφτα υπαρχουν» και ηδη ο λαος ψαχνει να βρει τον εναλλακτικο εκλεκτο του «λεφτα υπαρχουν» H τον «λεφτα σε ξενους που χρωσταμε, δεν δινουμε, και λεφτα υπαρχουν απο τα πετρελαια ή απο νεα δανεια απο τους Ρωσους».
  Και αυτο οχι επειδη ειναι κακα παιδια αυτοι οι συγκεκριμενοι…Εαν δεν το εκαναν αυτοι, θα εβγαιναν αλλοι να το κανουν και να το πουν. Ειναι μια κερδοφορα μπιζνα και καποιος πρεπει να την κανει. Καποιος θα την κανει ειτε ετσι ειτε αλλιως. Ειναι η μοιρα απ την οποια δεν μπορεις να ξεφυγεις. Ειναι ο δρομος ο πιο πολυταξιδεμενος σε ολες τις καθυστερημενες χωρες με λαους που ψαχνουν για ηγετη και γητευτη, που θα τους μιλησει για λεφτα που θα μοιρασει και για οσα θα παρουν απο την κοινωνια οι πολιτες, και ποτε για οσα θα πρεπει να προσφερουν οι ιδιοι οι πολιτες.,Παντα ενα κλεισιμο ματιου για ενα παρτυ που θα στηθει,για να γλεντησει ο λαος και ποτε για υποχρεωσεις τις υποχρεωσεις του. Ειναι η ειμαρμενη. Γραψε αυτη την λεξη, να την θυμασαι. Της εχουν δωσει πολλα διαφορετικα ονοματα, μοιρα,τυχη,συνηθεια,ατυχια, συνωμοσια. Η λεξη ειναι μια ομως: Ειμαρμενη. Διαμορφωνει χαρακτηρα ο οποιος χαρασει μοιρα και χτιζει αδιεξοδα με περιοδικη συχνοτητα.

  Οσα γραφεις – δεν τα διαβασα ολα για να ειμαι ειλικρινης, διαβασα ομως οσα ηταν αρκετα για να καταληξω στο συμπερασμα οτι τα υπολοιπα ηταν περιττα- ειναι απο ανεδαφικα μεχρι ανουσια. Σιγουρα παντως εχουν μεγαλη μυρωδια λαικισμου. Ενος λαικισμου που ειναι και της μοδας αυτον τον καιρο. Και γενικως οταν τελειωνουν τα λεφτα των αλλων.

  Μου αρέσει!

  1. Τοποθετεῖσαι μυαλωμένα καί κυρίως μέ…ἔνστικτο…
   Καιρός ἤτανε, μέ τά ΑΑΑχάμπαρα Γελάδια πού σηκωμένα στά πισινά ἀσθενικά ποδάρια τους…χειροκροτάνε τόν κάθε…βαλτό…πατριώτη, νά διαβάσουμε καί μιά…βασανισμένη ἄποψη.

   + 10

   Μου αρέσει!

 7. Ο Παναγιώτης Ήφαιστος δέν λέει τίποτε γιά λαθρομετανάστες, δέν ζεί στήν Έλλάδα; Δέν μπορεί νά ύπολογίσει τό κόστος τους γιά ποιά συνοχή μιλάει μέ έκατομμύρια λαθρομουσουλμάνους στή χώρα μας άμέτρητων φυλών καί έθνοτήτων; Καί φυσικά δέν έχει τό θάρρος νά πεί κάτι γιά τή Χρυσή Αύγή. Ύπάρχουν άπαγορευμένες ζώνες στίς έπιλογές τού προδομένου έλληνικού λαού; Έχουμε έτοιμη λύση, έχουμε βάλει τή Χρυσή Αύγή στή Βουλή μέ 7% καί τώρα έχει 17% τό λιγότερο καί συζητάμε θεωρητικά… Άν φοβάστε τή Χρυσή Αύγή άφήστε τούς θαρραλέους νά τό κάνουν. Άν έχετε ίδεολογικές άγκυλώσεις τήν ώρα πού όλες οί ίδεολογίες σάς πρόδωσαν περαστικά σας άλλά μήν μάς κάνετε προτάσεις χωρίς τή Χρυσή Αύγή γιατί στρουθοκαμηλίζετε… Νά γίνετε ρεαλιστές καί νά χρησιμοποιήσετε αύτό τό έργαλείο γιά νά σώσουμε όλοι τήν πατρίδα μας τά σπίτια μας τά παιδιά μας, τέρμα οί άμπελοφιλοσοφίες…

  Μου αρέσει!

 8. Χρειάζεται ριζική αλλαγή το πολιτικό μας σκηνικό. Ανθρώπους που δε έχουν καμία σχέση με τους προδότες και τους λωποδύτες που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν και στήριξαν τα συμφέροντα που μας έφτασαν σε αυτή την εξαθλίωση. Έλληνες τίμιους,ηθικούς και να αγαπούν την Πατρίδα τους. Η πρόταση είναι πολιτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Μου αρέσει!

 9. Λιτά…

  1. «ε) Με σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις γινόμαστε σημαιοφόροι μιας υπεύθυνης και συντεταγμένης μεταρρύθμισης της ΕΕ που θα προϋποθέτει…»…μπλα μπλα μπλα…

  Τελείωσες…
  …Κάηκες στό ζέσταμα.

  2. ΔΕΝ κατονομάζεις τόν ΕΧΘΡΟ…
  Συνεπῶς ΟΤΙ καί νά λές, ΟΤΙ καί νά προτείνεις, ΟΤΙ καί νά…εὐαγγελίζεσαι, σέ καθιστά ΑΑΑναξιόπιστο συνομιλιτή.

  3. Ἄν γιά χάρη τῆς συζήτησης…συμφωνήσω, πάλι ὅσα προτείνεις ΔΕΝ ἔχουν τύχη, διότι ἀπευθύνεσαι σέ…ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΛΑΟ.

  …λαουτζίκο ΕΚΕΙΝΟΥ τοῦ φυράματος πού μοῦ λέει…ὁ λογισμός, ὅτι ἅμα τοῦ σκάσει κάποιος ἀπόνα τριχίλιαρο τά…ἐθνικοπατριωτικά…παραληρήματά σου καί τά δικά μου καί τῆς καημένης τῆς Πατρίδας πάνε στόν πρῶτο τυχόντα…ΧΥΤΗ.

  Συμπέρασμα:
  Ἡ εὐκαιρίες…περίσσεψαν…
  Τό κάρο ἔγειρε καί τό βόδι ἔσκασε…
  Ὁ χείμμαρος πού…διαλέξαμε θά ἀφανίσει τά πάντα…

  Τώρα μιλάνε οἱ Πνευματικοί Νόμοι…
  …Καί…ἀπαιτοῦν τόν «χρόνο» τους.

  υ.γ. Ὅσα καταθέτεις κατά καιρούς στό σχετικό σου ἱστολόγιο ἄξίζουν ΚΑΙ προσοχῆς ΚΑΙ σεβασμοῦ…
  Τόν ἔχεις…ἁπλόχερα.

  Μου αρέσει!

 10. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι η επέμβαση των Ενόπλων δυνάμεων…

  Και μάλιστα ΆΜΕΣΑ!!!!

  Μέχρι τότε Καληνύχτα σας…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.