Δηλώσεις Σαρρή, ΥΠΟΙΚ Κύπρου. Ποιου δηλώσεις σας θυμίζουν;;; copy-paste, δεν έχουν φαντασία οι άνθρωποι…

2013_03_16_10_44_48__92126123bbba46ea860948a7cccf463dΒρυξέλλες: Η Κύπρος επέλεξε τη λιγότερο οδυνηρή λύση, δήλωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε, μετά από συνεδρίαση 10 ωρών, η συμφωνία στο Eurogroup για τη στήριξη της Κύπρου.

Όπως δήλωσε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο κ. Σαρρής, η κυπριακή αντιπροσωπεία ήρθε στη συνεδρίαση κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, γιατί η χώρα βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η διαφαινόμενη άτακτη χρεοκοπία ένα από τα σοβαρά ενδεχόμενα.

«Εγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις με ιδιαίτερα σκληρή στάση του ΔΝΤ και κάποιων εταίρων μας που δημιούργησε βαρύ κλίμα, ενώ σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι συζητήσεις έφτασαν συχνά σε αδιέξοδο», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σωρεία επαφών με αξιωματούχους της Ευρωζώνης και Ευρωπαίους ηγέτες και κατάφερε με τις υπεράνθρωπες αυτές προσπάθειες να δώσει ένα κλίμα καλύτερης αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η συμφωνία που επιτεύχθηκε αποκαθιστά την εμπιστοσύνη της οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Οπως είπε, αποφεύχθηκαν καινούργιες περικοπές μισθών και συντάξεων που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, αποφεύχθηκε η εμπλοκή των ταμείων προνοίας των ημικρατικών και τραπεζικών οργανισμών που διατήρησαν την αυτονομία τους.

Το τελικό ποσό που θα δοθεί καθιστά διαχειρίσιμο το χρέος και κατανέμει κατά τρόπο δίκαιο το δυσβάστακτο βάρος μεταξύ της παρούσας και των επόμενων γενιών. Αποφύγαμε την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συνναλαγές που πολλοί πιστεύουν ότι θα ήταν καταστροφικός για την οικονομία μας.

Λόγω της σοβαρής απειλής εναντίον των τραπεζών και του χάους που θα ακολουθούσε από μια αρνητική πρωτοβουλία της ΕΚΤ έγινε αύξηση φορολογίας επί των τόκων και επιβάλλεται ένα εφάπαξ τέλος αλληλεγγύης και σταθερότητας πάνω στις καταθέσεις που θα συνοδεύεται από ισόποση ανταπόδοση του ποσού με μέτοχος συγκεκριμένων τραπεζικών οργανισμών.

Το ποσοστό του εφάπαξ τέλους θα ανέρχεται σε 6,75% για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000

Πιστεύουμε ότι ήταν μια ιστορικά δύσκολη απόφαση ευθύνης παρά τις οδυνηρές πτυχές της, που αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ αποκαθιστά την αβεβαιότητα και την εμπιστοσύνη και δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να προχωρήσει αποφασιστικά σε μια καινούργια αρχή ανέφερε ο κ. Σαρρής.

Οπως διευκρίνισε, ο φόρος που θα επιβληθεί στους τόκους των καταθέσεων θα είναι μεταξύ 20% και 25%. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές συζητήσεις και θα προσδιοριστεί το ακριβές ποσοστό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαρρής απάντησε ότι πάντοτε συμφωνείς υπό την αίρεση ότι τα αρμόδια όργανα, δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα υιοθετήσουν τα κατάλληλα νομοσχέδια πριν ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη το πρωί. Δεν προκαταλαμβάνει κανείς τις αποφάσεις της Βουλής, η οποία έχει δείξει ωριμότητα και κατανόηση, ξέρει ποιες ήταν οι επιλογές μας και ξέρει τους λόγους που της έγινε η εισήγηση, είπε.

Σε άλλη ερώτηση για την τύχη των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι λαμβανομένου υπόψη ότι το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος θα μειωθεί σημαντικά, μια καλή αρχή είναι με το να απορροφηθούν οι εργασίες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ένα από τους οργανισμούς που διαμορφώνονται στην ελληνική επικράτεια.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ οδυνηρών αποφάσεων και πιστεύω ότι προς το συμφέρον της Κύπρου και όλων των καταθετών αυτής και της επόμενης γενιάς επιλέξαμε τη λιγότερο οδυνηρή λύση. Πιστεύουμε ότι οι τράπεζες με το καινούργιο μέγεθος σε μια οικονομία με προοπτικές του φυσικού αερίου και άλλων, θα καταστήσουν τις μετοχές που θα δώσουν στους καταθέτες ως την καλύτερη λύση υπό τις παρούσες οδυνηρές περιστάσεις.

Από το http://www.philenews.com

7 σκέψεις σχετικά με το “Δηλώσεις Σαρρή, ΥΠΟΙΚ Κύπρου. Ποιου δηλώσεις σας θυμίζουν;;; copy-paste, δεν έχουν φαντασία οι άνθρωποι…

 1. Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από τις πληροφορίες που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σχετικά με τη «σύλληψη» του πρώην υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Σαρρή και την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο αφού φέρεται να συνελήφθη σε γκέι πάρτι με ανήλικους.

  Συγκεκριμένα, οι Τουρκοκύπριοι εμπλέκουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε μια υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτήματα και ανησυχίες αυτή την ώρα.

  Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, o Σαρρής συνελήφθη από την τουρκοκυπριακή αστυνομία σε γκέι πάρτι που διοργανώθηκε στα Κατεχόμενα.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Σαρρής συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν παρέα με άλλους άνδρες ενώ κάποιες άλλες μιλάνε και για παρουσία ανηλίκων σε σπίτι στην Κατεχόμενη Λευκωσία.

  Οι τουρκοκύπριοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Κατηγορείται για «σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης» σύμφωνα με τους κανονισμούς του ψευδοκράτους.

  Ο ίδιος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στον εισαγγελέα τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατείται στα Κατεχόμενα.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού, εναντίον του πρώην υπουργού εκδόθηκε «διάταγμα τριήμερης κράτησης».

  Ερωτηθείς για το θέμα της «συλλήψεως» του κ. Σαρρή από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους για ερωτικό αδίκημα, στο οποίο εμπλέκονται και ανήλικοι, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα έχει επικοινωνήσει ο Ελληνοκύπριος – Μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα με τον Αξιωματικό – Σύνδεσμο Αρχηγείου Αστυνομίας και μας ενημέρωσε για τη σύλληψη χθες το βράδυ του συγκεκριμένου προσώπου από τις κατοχικές αρχές».

  Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο κ. Σαρρής «σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον ψευδοδικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο τριών ημερών».

  Ο Μιχάλης Σαρρής ήταν υπουργός Οικονομικών της Δημοκρατίας της Κύπρου από τον Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι τον Μάρτιο του 2008, επί Τάσου Παπαδόπουλου.

  h**p://directnews.gr/world/6937-kupros-se-gkei-parti-sunelhfthh-o-prohn-upourgos-mixalhs-sarrhs.html

  Μου αρέσει!

  1. Σκληρές διαπραγματεύσεις…. στα τέσσερα με τα βρακιά κατεβασμένα!
   Τέτοιες ακριβώς κάνουν και τα δικά μας τρελλά΄αγόρια.
   Μόνο που εδώ θες λόγω διαφθοράς… θες από εχεμύθεια… τα μαθαίνει η αμερικάνικη πρεσβεία που παρακολουθεί με ευλάβεια ότι έχει σχεση με «Dante’s cove» style, και μετά οι «διαπραγματεύσεις» είναι οι γνωστές «σκληρές»!

   Μου αρέσει!

 2. Βρυξέλλες: Η Κύπρος επέλεξε τη λιγότερο οδυνηρή λύση, δήλωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε, μετά από συνεδρίαση 10 ωρών, η συμφωνία στο Eurogroup για τη στήριξη της Κύπρου.
  (!!!!!)
  ==================================================

  ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ότι η παραπάνω δήλωση προέρχεται από ΥΠΟΙΚ της Κύπρου η οποία, χωρίς καμία αμφιβολία, καταστρέφεται με την απόφαση των Βρυξελλών για κούρεμα των καταθέσεών της!!!!

  Κρίμα, τόσο ΚΡΙΜΑ για την Κύπρο μας, που βρέθηκε πετρέλαιο κλπ στις θάλασσές της. Υπάρχει, όμως και KYPREXIT……δεν είναι ώρα τώρα να τεθεί επί τάπητος;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.