Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε, όλοι γνώριζαν και τους εκθέτουν τα γεγονότα. Οι μόνοι που δεν ήξεραν ήταν οι πολίτες!
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Στις 11 Φεβρουαρίου, πάνω στην προεκλογική περίοδο της Κυπρου, η εφημερίδα Financial Times προχώρησε σε μια αποκάλυψη – βόμβα για το σχέδιο των Βρυξελλών για τη διάσωση της Κυπρου. Το σχέδιο περιλαμβάνει κούρεμα των μη εγγυημένων καταθέσεων.
Μάλιστα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα η Εκπροσωπος της Κεντρικής τράπεζας της Κυπρου, , Αλίκη Στυλιανού, είχε πει: «Ούτε τέθηκε ούτε τίθεται θέμα των δικαιωμάτων των καταθετών, ούτως ή άλλως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική όπως επίσης αντισυνταγματική θα ήταν η όποια ενέργεια περιορισμού στην ανάληψη και χρήση των καταθέσεων από τους ιδιοκτήτες τους».
Θεωρούσαν δηλαδή, αντισυνταγματικό το να μπει «χέρι» σε μη εγγυημένες καταθέσεις, ενώ τώρα δέχονται να κουράζουν ακόμα και τις εγγυημένες! Που πήγε η ευρωπαϊκή συμφωνία για εγγυημένη κατάθεση εώς του ποσού των 100.000 ευρω ανα πρόσωπο και ανα λογαριασμό;
Μετά το δημοσίευμα των FT, επέμεναν για το κούρεμα γερμανικές εφημερίδες, όπως η Süddeutsche Zeitung, που επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στο προγραμμα διάσωσης της Κυπρου. Ημερομηνία 13 Μαρτίου.
Το άρθρο αναφέρει ότι η Κυπριακή πλευρά απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ να γίνει κούρεμα χρέους και καταθέσεων στην Κύπρο. «Μέχρι πρόσφατα το ΔΝΤ επέμενε στη συμμετοχή πιστωτών και καταθετών των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών στο κόστος της διάσωσης. Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ΔΝΤ, αρνούμενη να συναινέσει σε ένα κούρεμα καταθέσεων», επισημαίνεται σχετικά.
Στις 11 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Από το πρωί εκείνης της ημέρας έρχεται η πληροφορία ότι θα ζητήσει στήριξη ύψους 2 δις για τη διάσωση της Κυπρου, με συμμετοχή της Ελλάδας στο σύστημα κυπριακών τραπεζών. Διαβάστε εδώ: Ιδού που παίζεται το παιχνίδι αυτή την ώρα!
Την προηγούμενη ημέρα, 10 Μαρτίου ο κ. Αναστασιαδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ. Μια μέρα πριν έρθει στην Αθήνα, παρούσα η Τροικα σε Ελλάδα και Κύπρο (άρα υπήρχε παρασκηνιακή συνεργασία), και λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, στην οποία πήγε την τελευταία στιγμή και η Lagarde (η οποία σημειωτέον έχει χαθεί από το προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες), που σημαίνει ότι ήταν όλα έτοιμα για την Κύπρο.
Την ίδια ώρα, ο κ. Αναστασιαδης επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις και τελικά, είπε ότι βρέθηκε μπροστά σε «προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα γεγονότα».
Σε λίγες μέρες ανακοινώνονται τα στοιχεία της ΕΚΤ για τις τραπεζικές καταθέσεις κάθε χώρας (μηνιαία στοιχεία). Για να δούμε τι ποσά έφυγαν από την Κύπρο. Ας δώσουν στη δημοσιότητα οι κεντρικές τράπεζες Ελλαδας και Κυπρου τα στοιχεία για το ποιοι έβγαλαν χρήματα από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα λίγες μέρες πριν την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων.
Τέλος, αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν και στα δημοσιεύματα για την κατάρρευση της Ελλάδας, θα δει εκπληκτικές ομοιότητες με το τι έγινε στην Κύπρο: θα κλείσουν οι αγορές μια ωραία Παρασκευή και θα έχουν 48 ώρες μέχρι να ανοίξουν οι αγορές της Ασίας. Λόγω αργίας της Δευτέρας στη χωρα, οι πολίτες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα δουν κλειστές τις τράπεζες..
Τότε λέγαμε ότι είναι σενάριο βγαλμένο απο ταινία, τώρα μάλλον σενάριο βγαλμένο απο το συρτάρι της Μέρκελ.
Α! στο διάολο;;
Τι λες βρε παιδί μου
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αυτά παθαίνουν οι λαοί που αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια των απατεώνων.
Το πρόβλημα των λαών της Κύπρου, της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα είναι ότι έχουν παραχωρήσει τη διαχείριση της εξουσίας σε μια μικρή κάστα ανθρώπων, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως ολιγάρχες και δεν λαμβάνουν υπόψιν τα συμφέροντα των λαών τους αλλά τα συμφέροντα τα δικά τους και των φίλων τους.
Η λύση είναι μία και μοναδική. Να πάρουν οι λαοί επιτέλους τις τύχες τους στα δικά τους χέρια μέσω της πραγματικής δημοκρατίας.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Deneb, συμφωνώ απολύτως.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Παρά είναι ίδιο το παιχνίδι!…Σε βαθμό μάλιστα που σε κάνει να πιστεύεις ή ότι αυτοί που το παίζουν είναι ηλίθιοι οι τόσο σίγουροι για την δικιά μας βλακεία που θεωρούν την οποιαδήποτε αλλαγή περιττή !Από κάθε άποψη η βλακώδης αυτή αλαζονία δεν προμηνύει τίποτα καλό ούτε γι’αυτούς ούτε γιά εμάς!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους…
Καμία διαπραγμάτευση δε γίνεται στις Βρυξέλλες!
Η συμμορία των Βρυξελλών είναι επιλεγμένα και διορισμένα ανδρείκελα των καρτέλ και υπηρετούν τους σκοπούς της «παγκοσμιοποίησης» που δεν είναι άλλοι από τη λεηλασία και υποταγή των λαών στα συμφέροντά τους!
Στις Βρυξέλλες λοιπόν βρίσκονται οι «ανώτεροι» υπάλληλοι- ανδρείκελα και οι «ηγέτες» είναι τα κατώτερα ανδρείκελα που παίρνουν τις εντολές από τους παραπάνω… Η παράτα που στήνεται με τις «συνόδους κορυφής» και τα υπόλοιπα τσίρκα καθώς και το ευρωκοινοβούλιο είναι το πρόσχημα «δημοκρατικών» διαδικασιών για το πόπολο, που τόσα χρόνια μέσα στη νιρβάνα του έχαψε τα παραμύθι και έδινε χρόνο στην υλοποίηση ενός διαβολικού σχεδίου που ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β’ΠΠ, όταν δεν τους βγήκε με τον Χίτλερ!!!
Επίσης είναι θέσεις που πληρώνονται από τους πολίτες της Ευρώπης με παχυλότατους μισθούς και παροχές και έτσι στήνεται ένας στρατός υποστήριξης και υλοποίησης του σκοπού!!!
Και ας τελειώνουμε και με τον όρο «κούρεμα» καταθέσεων…
Πρόκειται για καθαρή ΚΛΟΠΗ που εφαρμόζεται με πρόσχημα κάποια απόφαση, χωρίς νομιμοποίηση και υλοποιείται πριν υπάρξει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο!!! (έστω και αντισυνταγματικό και πέρα από κάθε λογική, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και το ανέχονται οι ραγιάδες!)
Πρόκειται για μονομερή αλλαγή κανόνων και παραβίαση συμβολαίου!!!
Πρόκειται για ευρύτερη εφαρμογή της λογικής «θα κάνω ό,τι γουστάρω, όποτε γουστάρω…» σε βάρος των λαών και των πολιτών!!!
Πρόκειται για ωμή καταστρατήγηση κανόνων, καταστρατήγηση που θα γίνεται πάντα όταν τους συμφέρει σε βάρος των πολιτών στη νεοφασιστική ΕΕ!!!
Υ.Γ. Μόλις είδα στο ΡΙΚ ότι οι Ισπανοί (που βλέπουν πέρα από τη μύτη τους) κατέβηκαν στους δρόμους για να δείξουν την αντίθεσή τους στην απόφαση και τη συμπαράστασή τους στον Κυπριακό λαό!
Οι Έλληνες πού είναι;
Φαίνεται ότι οι Ισπανοί βλέπουν την ευρύτερη εικόνα, αντίθετα με τους Έλληνες που μόνο για καρναβάλια είναι!
Αφού μόνο για τα καρναβάλια είστε, σήμερα που καίνε τον καρνάβαλο (κατά το έθιμο) είστε να κάψουμε τους καρνάβαλους που λεηλατούν τις ζωές μας;
Y.Γ. 2 ΟΧΙ! Δεν έχω λεφτά σε κυπριακές τράπεζες!!! Κανείς νοήμων δε θα εμπιστευόταν τα λεφτά του και την περιουσία του σε λαμόγια ολκής στην ευρώπη που μπορεί να αλλάζει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους κανόνες και να σε κλέβει νύχτα!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά προβλήματα υπάρχει αυτός που τα ανακαλύπτει και ενίοτε αυτός που τα λύνει. Φυσικά και αναφέρομαι στην τελευταία επίθεση, προς τους Ευρωπαίους Ελληνόφωνους , δηλαδή στην Κύπρο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε αριθμούς. Βέβαιος, αυτό που έγινε στην Μεγαλόνησο και ο τρόπος με των οποίο έγινε – δεν ήταν για να βρει τα χρήματα η Ε.Ε ή γενικότερα για να διαφυλάξει την σταθερότητα του το Ευρώ Σύστημα (αυτά είναι μπούρδες). Και μην ξεχνά με ότι , ο λόγος για να ενεργήσεις φαίνεται από τα τελευταία δεδομένα ( πετρέλαια Πολλά ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΑ ΛΕΜΕ,ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΙΓΜΕΝΑ )
Λοιπόν, αφού το έκανε σε μία Χώρα μέλος της Ε.Ε # Η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα (μετά ακολούθησε το Βέλγιο) η οποία κάλυπτε μέχρι κεραίας όλες της προϋποθέσεις της συνθήκης του Μάαστριχ , για να γίνει μια χώρα μέλος . Θα το κάνει και σε μεγαλύτερες και με διαφορετικό συντελεστή.- απλά τώρα συλλέγει «δεδομένα» από το πείραμα, αντιδράσεις της κοινωνίας + αντιδράσεις από το εξωτερικό που θίχτηκε (Ρωσία) με την απόφαση Ε.Ε «Μερκελ».
Προσοχή ,η Ε.Ε δεν είναι χαζή ή κακιά – είναι σαν ένα μαχαίρι/λάμα/ξυράφι/νυστέρι-αναλωγιστίτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα μαχαίρι ,να καθαρίσετε ένα μύλο, να προστατευτείτε από μια απειλή , να … να…. Να….
Τώρα αναλογιστείτε τι θα κάνει σε όλους εμάς ένας Γερμανός με αυτό το μαχαίρι ,,,,γιατί??? Γιατί μπορεί να σου απαντήσει ακόμα και ένα 5χρονο ότι ναι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα μας πει όλη την αλήθεια . Είμαστε μελή την Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά δεν είμαστε -ενεργά μέλη – δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από το να μένουμε με το κεφάλι έτυμο για το επόμενο σκαμπίλι. Επιπρόσθετα, να γίνει κάτι το οποίο θέλεις ,λχ. Στο Euro group ,πρέπει να το επιβάλεις ,και για να το επιβάλεις πρέπει να «τσιραρεις» ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά από Το Ευρωπαϊκό Ακαθάριστο Προϊών ή να δημιουργήσεις συνέργειες…..
Έχω την εντύπωση πως μετά από αυτές της στρατιωτικές αποφάσεις της Ε.Ε –οι συζητήσεις για Ευρώπη 2ταχυτήτων ,Ευρωασιατική Ένωση , Βαλκανική Ένωση κτλ. Θα είναι ένας καλός λόγος να πουλήσουν όπλα κάποιοι- και κάποιοι άλλοι να προετοιμάζονται να τα χρησιμοποιήσουν.
Φιλικά
Α.Λ
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πολλοί γνώριζαν για την Κύπρο και ειδικά ο Αναστασιάδης γι αυτό και η Μέρκελ συνάντησε μόνον αυτόν όταν πήγε στην Κύπρο…
Το σχέδιο ήταν έτοιμο θα μπείτε σε κούρεμα καταθέσεων χωρίς νόμο, έτσι ξαφνικά θα χάσουν χρήματα και οι ξένοι μέρος των καταθέσεων , θα φύγουν όλες οι καταθέσεις , θα διαλυθεί το νησί και η Γερμανία σε συνεργασία με την Τουρκία θα είναι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ με τα 10 δις που θα πάρουν οι Τράπεζες. Αυτή είναι και η συμφωνία με την Τουρκία γι αυτό και οι Τούρκοι έπαψαν να ενοχλούν τις έρευνες της Κυπριακής ΑΟΖ..
Το σχέδιο ήταν στο μυαλό των Γερμανών εδώ και πολύ καιρό και υλοποιήθηκε μετά την αποτυχία της Ευρώπης, να επιβληθεί στην Συρία , λόγω Ρωσίας και το ίδιο πρέπει να κάνουν αύριο οι Ρώσοι αν η Κύπρος αποχωρήσει από την Ευρώπη , για να μην περάσουν οι εκβιασμοί της Γερμανίας περί Τουρκίας η οι εκβιασμοί ότι θα ξυπνήσει ο Τούρκος γίγαντας με τα ξύλινα πόδια σήμερα , δοσίλογος, κλέφτης αλλά συνεργάτης της Μέρκελ και των κουτσών και ανωμάλων της Γερμανίας.
Κάποτε ο Τράγκας και πολλοί άλλοι μιλούσαν για Γερμανική κατοχή και ουδείς τους πίστευε, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια το Δ.’ ΡΑΙΧ είναι σε δράση και το ίδιο η παρόμοιο θα ζήσει η Ελλάδα μετά την Κύπρο , Αν λέω αν τολμήσει την Ελληνική ΑΟΖ, χωρίς το δώσει το ποσοστό του στον ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ
Ίσως να είναι η ώρα η Ρωσία να δείξει τα δόντια της, πραγματικά στην ΒΡΩΜΙΚΗ Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, όχι με φωνές όπως έπραξε με την Συρία αλλά με όπλα…
Μόνο έτσι οι απόγονοι του ΧΙΤΛΕΡ θα αντιληφθούν ότι πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα κατακτητικά τους σχέδια αλλιώς η Ευρώπη θα θρηνήσει και άλλες χώρες στο βωμό του Γερμανού κατακτητή.. η υπόλοιπη Ευρώπη δεν μπορεί είναι ελεγχόμενη , ρουφιάνοι της Γερμανίας και όσοι δεν είναι στο Γερμανικό σχέδιο η δημιουργούν προβλήματα , θα έχουν την τύχη του ΓΑΠ, αν δεν είχε πει τίποτα για το Ευρώ και το δημοψήφισμα ακόμη θα ήταν στην εξουσία..
Τελικά αυτό το καρκίνωμα που λέγετε Ευρώ και φωνάζω από το 2002 είναι η καταστροφή και το όπλο των Γερμανών για να εισέλθουν μέσα σε όλες τις χώρες οι Γερμανοί κατακτητές και το Δ.’ ράιχ , με όπλο το Ευρώ για να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη…
Ο μόνος πλέον αντίπαλος όπως και τότε με τον παππού Χίτλερ , είναι πάλι η Ρωσία …
Ουδείς άλλος είναι ικανός να κατακτήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, από τον κατακτητή Γερμανό , ο οποίος έχει κατάσχει τον πλούτο των χωρών η θα κατάσχει αν έχει μείνει και καμιά χώρα έξω από το παιχνίδι του και παίζει με εκατ Ευρωπαίους και εκατ θύματα του οικονομικού πολέμου που άρχισε εδώ και αρκετά χρόνια από το 1999/2000 με το όπλο του το ‘’ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ –ΕΥΡΩ- ‘’ που αλλάζει την ισοτιμία τρείς/δέκα φορές την ημέρα παίζοντας ακόμη και ανθρώπινες ψυχές στον Βωμό των αγορών που ελέγχει στην Ευρώπη κατά 100 τοις εκατό.. Η ρόλος που παίζει και με όπλο το καρκίνωμα είναι .. η μου τον δίνεις οικονομικά οφέλη η σε τελειώνω με το καρκίνωμα που ελέγχω και έχω στα χέρια μου… Μόνο η Ρωσία μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατακτητή και ήρθε η ώρα… εκτός αν ηττηθεί και αυτή και χάσει εκτός από καταθέσεις και το μερίδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ..
Ξύπνησε Πούτιν, Δείξε τα δόντια σου βγάζοντας το συνέταιρο και αδελφό Κυπριακό λαό από την Γερμανική κατοχή και από το Ευρώ και ο δρόμος τότε θα ανοίξει στην Ανατολική Ευρώπη για την μεγάλη Ρωσία ? Ξύπνησε και μην αφήνεις τον ΓΕΡΜΑΝΟ κατακτητή και να διακινδυνεύεις και τα δικά σου οικονομικά δικαιώματα.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ!!!!!
ΣΩΣΤΗ 10000%………………
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αδελφέ Κυπριακέ λαέ !!
Δώστε ένα τέλος στον Γερμανό κατακτητή και περάστε για πρώτη φορά το μήνυμα ότι, όλα στην Ε.Ε. δεν είναι η Γερμανία, η Μέρκελ και ο κουτσός Σόιμπλε???…
Ποία είναι η Γερμανία που τιμωρεί??? Ποία είναι Η Γερμανία που χρηματοδοτεί όποιον γουστάρει ??? Ποία είναι η Γερμανία που χαιδεύει όποιον γουστάρει π.χ ΛΕΤΟΝΙΑ ??? Και τιμωρεί η διώχνει από την Ε.Ε. όποιον δεν κάνει τα κέφια της ??? Π.Χ ΚΥΠΡΟ…
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπα ότι εγώ θέλω να είμαι Γερμανίδα , ανώμαλη και λεσβία .. ΠΟΙΟΣ !!
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπε ότι εγώ θέλω να παίρνετε καθημερινά δανεικά από την
Ξευτιλισμένη Γερμανία , υποθηκεύοντας την χώρα μου .. ΠΟΙΟΣ !!
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπε ότι εγώ συμφώνησαν να με κυβερνά μια λεσβία και ένας
Κουτσός .. ΠΟΙΟΣ !!
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπε ότι εγώ συμφώνησα να με υποθηκεύσετε στην Γερμανία , να εισπράττει τους φόρους μας και να μας δίνει την ελεημοσύνη με μέτρα λιτότητας ..ΠΟΙΟΣ !!
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπε ότι εσείς και ένας ηλίθιος απατεώνας ο ΓΑΠ , σας έδωσε εξουσιοδότηση να υποθηκεύσετε την χώρα σε Ε.Ε και τρόικα ενώ αυτή η αδελφάρα με το ποδηλατικό STRING έκανε τις ανακοινώσεις κάνοντας κανώ.. ΠΟΙΟΣ !!
Ποιος ρε αλήτες πολιτικοί σας είπε ότι ο απατεώνας Σημίτης με την συμμορία και τον τότε πανίσχυρο Άκη , θα έδινε τον χρυσό και τα μηχανήματα κοπής νομίσματος της χώρας μας στους Γερμανούς κατακτητές και τοκογλύφους , απατεώνες .. ΠΟΙΟΣ !!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!