Το μακάβριο χιούμορ της ιστορίας…

Του Θύμιου Παπανικολάου

Η ιστορία έχει χιούμορ και συχνά μακάβριο.

Στην ΑΕΚ, το σύλλογο των οργανωμένων «αναρχο-αυτόνομων χούλιγκαν» (συχνά «πολιτικών» κουκουλοφόρων) ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας χαιρέτησε …ναζιστικά!

Η ιστορία σηματοδοτεί και με το μακάβριο χιούμορ της…

Δεν σηματοδοτεί μόνο. Χλευάζει και τα υστερικά ουρλιαχτά των «αντιφασιστικά» παραληρούντων: Πώς βρέθηκε ένας παίχτης της ΑΕΚ να είναι ναζί;

Ουρλιαχτά που απαιτούν τη βίαιη καρατόμηση του ποδοσφαιριστή και με μια φρασεολογία εξίσου φασιστική: Μίσους και αίματος…

Διαβάστε και την ανακοίνωση της original21

http://original21.com/headlines/222

Όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από τις σύγχρονες ερπύστριες του φασισμού και το σύνολο, σχεδόν, των κομμάτων έχουν μεταβληθεί σε «ερπύστριες» του 4ου Ράιχ, είναι τουλάχιστο αστείο να γαυγίζεις με τέτοια λύσσα για έναν ποδοσφαιριστή ενός ΣΑΠΙΟΥ ποδοσφαίρου των «μαφιών» και «νονών»…

Αυτές οι «μαφίες» και οι «νονοί», καθώς και όλο το καθεστώς είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ πολύ χειρότερος από ένα χαιρετισμό ενός υπαλλήλου τους. Είναι αυτός που παράγει και τις συμμορίες του από τα κόπρανά του…

Το να μένουμε επιλεκτικά και αποκλειστικά στο «ναζιστικό» χαιρετισμό και να γαυγίζουμε ΥΣΤΕΡΙΚΑ γι αυτόν, ουσιαστικά συγκαλύπτουμε το νεοταξικό φασισμό που ζούμε, τους «νονούς» και τους «μαφιόζους» του, καθώς και τα εκτελεστικά, δωσίλογα πολιτικά του όργανα.

Και όχι μόνο συγκαλύπτουμε τα κυρίαρχα όργανα του σύγχρονου φασισμού, αλλά και τα αθωώνουμε. Αθωώνουμε αυτούς που όχι μόνο εκτρέφουν τις ακραίες τρομοκρατικές και παρακρατικές συμμορίες, σαν τη Χρυσή Αυγή (το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του), αλλά και καθιστούν γοητευτικά, στη νεολαία, τα σύμβολα και τους χαιρετισμούς του παλιού φασισμού (ναζισμός)…

Το να παραληρούμε υστερικά εναντίον του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, δίχως να αποκαλύπτουμε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ και μοναδικούς ΕΝΟΧΟΥΣ, τότε παίζουμε το παιχνίδι των ενόχων και του νέου φασισμού: Διαφημίζουμε το παιχνίδι τους, τους «μπαμπούλες» που χρησιμοποιούν για να μας εξαπατούν «δημοκρατικά»…

Και οι ένοχοι έχουν όνομα και πολιτική ταυτότητα: ολόκληρο το δωσίλογο καθεστώς με τα κυβερνητικά του ανδρείκελα και την «αριστερά»!!!

ΟΛΟΙ αυτοί και ιδιαίτερα η «αριστερά» εκτρέφουν τις συμμορίες» του κεφαλαίου από τα δικά τους απορρίμματα και τις καθιστούν γοητευτικές στην εξαθλιωμένη και ακρωτηριασμένη (από αυτούς) νεολαία…

Ο Κατής της ΑΕΚ μέρος αυτής της νεολαίας είναι, ένα σύμπτωμά της…

ΠΗΓΗ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7355

16 σκέψεις σχετικά με το “Το μακάβριο χιούμορ της ιστορίας…

 1. Ζητω συγνωμη για το μακροσκελες αρθρο αλλα ειναι ενδιαφερον να μαθουμε ολοι για τον
  Αρχαιο Δωρικο Χαιρετισμο….

  Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού. Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό.
  Κατά κανόνα οι συμβολικές αυτές χειρονομίες, οι χειραψίες και οι χαιρετισμοί γίνονται με τη χρήση των χεριών. Άλλωστε, οι ίδιες αυτές λέξεις έχουν ως κύριο συνθετικό τους τη λέξη «χέρι».
  Συνήθως, κάποια προσφώνηση, όπως π.χ. το «χαίρε», συνοδεύει κάθε χαιρετισμό, θέλοντας να δηλώσει χαρά, υγεία, καλή διάθεση.
  Σε σημαντικές στιγμές της κοινωνικής ζωής παρατηρούνται πολλοί και….
  διαφορετικοί τρόποι χειραψιών και χαιρετισμών, όπως για παράδειγμα στις τελετές γάμου, τελετές αποδοχής των νέων και των εφήβων στις παραδοσιακές κοινωνίες, σε υποσχέσεις και ορκωμοσίες και σε ανάλογου τύπου εκδηλώσεις. Είναι τεράστια η ποικιλομορφία χαιρετισμών και χειραψιών που εντοπίζονται στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι πολλά ζώα χρησιμοποιούν χαιρετισμούς και χειρονομίες ως μέσο κοινωνικής αναγνώρισης και επικοινωνίας μεταξύ τους.

  Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη.

  Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.

  Ασφαλώς για αυτό το λόγο, το επιστημονικό επιτελείο της ΝΑSΑ στις ΗΠΑ, διάλεξε αυτόν το χαιρετισμό, όταν έψαχνε για μια εικόνα αρκετά αντιπροσωπευτική της ανθρωπότητας ώστε να την στείλει στο διάστημα, χαραγμένη σε μια πλάκα ταυτότητας, σύμφωνα με την πρόταση του αστρονόμου Carl Sagan. Η πλάκα αυτή τοποθετήθηκε στο Pioneer 10, του οποίου αποστολή είναι να ταξιδεύει σε μακρινά αστέρια, αναζητώντας πιθανά νοήμονα όντα σε κάποιο απομακρυσμένο πλανήτη για να τους μεταβιβάσει ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας.

  Οι Έλληνες, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι πρώτοι Χριστιανοί, οι Ιππότες του Μεσαίωνα, ακόμα και οι Ινδιάνοι της αρχαίας Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτόν το χαιρετισμό, σε ένδειξη σεβασμού προς κάτι ανώτερο, σε ένδειξη ειρήνης και φιλίας.

  Στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία αναβίωσε ο αρχαίος χαιρετισμός, στην Ελλάδα με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, στην Ιταλία με το φασιστικό καθεστώς, στην Ισπανία με το καθεστώς του Φράνκο και στην Γερμανία με το εθνικοσοσιαλιστικό. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε από εθνικιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης, από την Αγγλία και την Ιρλανδία ως την Ρουμανία, αλλά και από ευρωπαϊκής καταγωγής αμερικάνους. Με την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Άξονα ο αρχαίος αυτός χαιρετισμός κατηγορήθηκε άδικα και δαιμονοποιήθηκε.

  Εντούτοις ο πανάρχαιος αυτός χαιρετισμός με το δεξί χέρι είναι μια παγκόσμια πρακτική. Ποιος όμως είναι ο λόγος αυτής της παγκόσμιας χρήσης ενός τόσου αρχαίου χαιρετισμού; Γιατί τον χρησιμοποίησαν και τον χρησιμοποιούν ακόμα, έστω και ασυνείδητα, τόσοι λαοί; Την εξήγηση μπορεί να μας τη δώσει η σύγχρονη επιστήμη.

  Σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης ιατρικής, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική μπαταρία που παράγει ηλεκτρικό και μαγνητικό ρεύμα. Ο Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές ιατρικές βασίζονται σε αυτό το γεγονός για να πετύχουν αξιοθαύμαστες θεραπείες. Η ίδια η πολικότητα του εγκεφάλου μας καθορίζει μια αντίστοιχη βιο-ενεργειακή πολικότητα στον ηλεκτρομαγνητισμό του σώματος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τις ανθρώπινες πράξεις «θετικού τύπου», όπως το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, να γράψουμε, να χειριστούμε εργαλεία, κλπ. τις κάνουμε με το δεξί χέρι, το θετικά φορτισμένο. Από εκεί προέρχεται και η έννοια του δεξιοτέχνη και του επι-δέξιου. Το δεξί χέρι λοιπόν, δίκαια καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον πιο αρχαίο και παγκόσμια διαδεδομένο ανθρώπινο χαιρετισμό. Ένα χαιρετισμό που, όπως μας έχει δείξει ο ιστορία, μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιούταν από άτομα τις ίδιας φυλής ως δήλωσης σεβασμού, φιλίας και αγάπης.

  Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία . Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με τεταμένο το δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.

  Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.

  Στην συνέχεια, αυτός ο χαιρετισμός επεκτάθηκε και στο κατώτερο ιερατείο, όταν αυτό απήυθηνε χαιρετισμό προς το ανώτερο και ανώτατο ιεράτευμα. Με την πάροδο των ετών, ο χαιρετισμός αυτός πέρασε και στην πολιτική ζωή. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι θεοί και οι βασιλείς. Από εκεί πέρασε και στον στρατό, όπου οι υφιστάμενοι χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τους προϊσταμένους τους. Για παράδειγμα, όταν ένας αξιωματικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήθελα να τον χαιρετήσει, στέκονταν με σεβασμό εμπρός του κρατώντας το κράνος του στο αριστερό χέρι, ύψωνε το δεξί χέρι λέγοντας: «χαίρε Αλέξανδρε, βασιλεύ των Μακεδόνων!». Τότε ο Αλέξανδρος, ανταπέδιδε τον χαιρετισμό και στην συνέχεια συζητούσαν αυτό που ήθελαν. Επίσης, υπήρχε κι άλλος ένας συμβολισμός σε αυτό: σε καιρό πολέμου, η ύψωση της χειρός ήταν ένδειξη ότι ο πρατάσων την χείρα ήταν έτοιμος να λάβει όπλο να πολεμήσει. Εν καιρώ ειρήνης ήταν δείγμα ετοιμότητος προς εργασία…

  Ο σεβασμός στους θεσμούς στην αρχαία Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Όπως επίσης ήταν πολύ σημαντικό το θέμα της εμπιστοσύνης. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθαρότητα προθέσεων κ.α.), ο χαιρετισμός αυτός ήταν μία αρχή ένδειξης καλής πίστης, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί η εμπιστοσύνη. Όπως είδαμε, η λέξη που συνόδευε αυτόν τον χαιρετισμό ήταν το «χαίρε». Ο χαιρετισμός έμελλε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ιονίου Πελάγους και να καταλήξει στην Ρώμη. Ήταν λογικό, διότι η Ρώμη εκτός του ότι είχε επηρεαστεί πολύ από την Ελλάδα, τα περισσότερα πρόσωπα του πολιτικού και του στρατιωτικού κόσμου είχαν Ελληνική καταγωγή. Η λέξη που συνόδευε την ύψωση της δεξιάς χειρός, ήταν το «ave», που στην Λατινική γλώσσα ερμηνεύεται ως «χαίρε» (ave Caesar! = χαίρε Καίσαρ!). Έτσι, στην Ιταλία ο χαιρετισμός είναι γνωστός ως «ρωμαϊκός».

  Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

  Σύμφωνα με το ‘Αρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά:

  Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτυλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού.
  Τέλος, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον, ο συμβολικός χαιρετισμός των αριστερών κινημάτων να είναι η αριστερή γροθιά υψωμένη και ο συμβολικός χαιρετισμός των Εθνικιστικών κινημάτων η δεξιά χείρα τεταμένη. Και αναμενόμενα, οι κυρίαρχοι δαιμονοποίησαν αυτό που φοβούνται.

  ideology-studies.blogspot.com

  Μου αρέσει!

  1. Ένας παπάς στην από άμβωνος ομιλίας του αναφέρεται
   στο συνεχώς διογκούμενο κύμα χρήσεως ναρκωτικών
   στοχεύοντας στην αποτρεπτική ευαισθητοποίηση του
   εκκλησιάσματος
   Μετά το πέρας της ομιλίας τον πλησιάζει κάποιος από
   το εκκλησίασμα και τον ευχαριστεί με θέρμη
   Ευχαριστημένος ο παπάς που τα λόγια του έφεραν
   αποτέλεσμα τον συγχαίρει και τον ρωτά :
   Ώστε σε βοήθησαν τα λόγια μου να αποφασίσεις να
   κόψεις τα ναρκωτικά;
   Για να πάρει την απάντηση :
   Με βοήθησαν να πάρω επί τέλους την απόφαση να
   ανοίξω τεκέ

   Μου αρέσει!

   1. Αν ο νεαρος παικτης ειχε ανυψωσει το αριστερο χερι με την γροθια σφιγμενη,
    θα ειχε λαβει το επεισοδιο την ιδια διασταση;;

    Μου αρέσει!

  2. Ας μας πουν κάποιοι λοιπόν πως χαιρετούσαν εκείνη την εποχή του Μεταξά 2 από τα στελέχη της ΕΟΝ ονόματι Μίκης Θεοδωράκης και Εμμανουήλ Γλέζος…..

   Δημοσιεύθηκε στις 19 Νοέ 2012

   ΕΤΣΙ χαιρετούσαν αυτοί που είπαν ΟΧΙ στούς Ναζί και τους Φασίστες το 1940.Αναφερόμαστε φυσικά στο περίφημο χαιρετισμό για τον οποίον εμείς σημειώνουμε απλά πως αποτελεί καθαρά Αρχαιοελληνικό χαιρετισμό και σαν τέτοιος χρησιμοποιήθηκε απο το Καθεστώς της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και τον Εθνικό Κυβερνήτη ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ. Στον δε Κανονισμό της περίφημης ΕΟΝ (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) υπήρχε και το παρακάτω σχετικό άρθρο: Χαιρετισμός Σύμφωνα με το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, «Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού». Αυτός ο χαιρετισμός καθιερώθηκε και απο τους Ρωμαίους σ’ολη την αυτοκρατορία τους ενώ στην διάρκεια του Μεσοπολέμου χρησιμοποιήθηκε απο όλα τα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη και απο τους Ναζί-Φασίστες.

   Το μοναδικό Έθνος στον κόσμο που «έθαψε» τον Ηγέτη του ΟΧΙ της Νίκης και της Δόξας δεν υπάρχει πουθενά ούτε οδός ούτε Ανδριάντας εκτός από το Οχυρό Ρούπελ και αυτό χάριν του Παπαδόπουλου που από χώρο πλιάτσικου των Βουλγάρων μετετράπη σε Μουσείο Αγώνων και Θυσιών του Έθνους μας.

   Μου αρέσει!

 2. Βγήκαν πολλοί όψιμοι δημοκράτες και καταδίκασαν τον Κατίδη.
  Πού ήταν αυτοί τρία χρόνια που η Ελλάδα ξεπουλιέται;
  Πού ήταν αυτοί να βγάλουν μιά ανακοίνωση για την αποβολή της Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
  Πού ήταν η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, όταν η βουλευτής του κόμματός του κ. Ρεπούση, δεν δέχονταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Ποντίων; Θυμίζω πως ο ποδοσφαιριστής Κατίδης είναι από προσφυγική οικογένεια.
  ΚΥΡΙΟΙ: η υποκρισία των δήθεν ευαίσθητων, δεν μπορεί να συνεχίζεται.
  Φαίνεται πως κάποιοι έχουν ανάγκη να αποκτήσουν πιστοποιοτικό δημοκρατικότητας, ίσως γιατί το έχασαν, υποκύπτοντας στη Μέρκελ του ναζισμού.

  Μου αρέσει!

  1. Αν ο νεαρος ειχε τατουαζ το σφυροδρεπανο,θα του εβγαζαν και συνταξη αντιστασιακου.

   Μου αρέσει!

 3. Όταν στην ζωή υπάρχει το καλό και το κακό, το αίτιο και το αιτιατό,είναι καλό να μην πυροβολούμε ένα παιδί 20 χρόνων αλλά να ψάχνουμε να βρούμε και τα δικά μας λάθη. Ερώτηση πρώτη. Είχε δασκάλους το παιδί αυτό και τι του δίδαξαν; Ερώτηση δεύτερη. Κε Πρωθυπουργέ οι πρόσφυγες μόνο από τους φασίστες υπέφεραν; Οι Δημοκράτες του κ Βενιζέλου Ελ. δεν τους άρπαξαν τις περιουσίες και τους ξεσπίτωσαν για να κάνουν τα χατίρια των Μ. Δυνάμεων και τους έβαλαν σε παράγκες λαμαρίνας και τους χλεύαζαν;
  Μην ξεχνάτε ότι ο Δημιουργός του Φασισμού Μουσολίνι ήταν αρχικά μέλος του ΚΚΙ. Κομμουνιστάκος δηλαδή και μας το κρύβουν.Δεν το λέω εγώ αυτό. Ο Στάλιν το είπε όταν τον ρώτησαν για το φαινόμενο Μουσολίνι και φασισμού , είπε ότι είναι η άλλη όψη ενός και του αυτού νομίσματος.

  Μου αρέσει!

  1. Απίστευτη αποκάλυψη.Το άγαλμα του Βασιλιά της Ηπείρου Πύρρου χαιρετάει ναζιστικά.
   Να κατεδαφιστεί αμέσως ή να του κόψουν το χέρι.
   Δεν έχει σημασία που χρονικά τον Βασιλιά Πύρρο…
   και τον Χίτλερ τους χωρίζουν γύρω στα 2 χιλιάδες χρόνια.Αφού το είπε το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι αυτός ο χαιρετισμός είναι ναζιστικός πάει και τελείωσε…

   Μου αρέσει!

   1. Πω πω, τώρα θά τρέμω, μη σηκώσω το χέρι για να με δει κάνας γνωστός μέσα στο πλήθος και την άλλη μέρα απολυθώ για το ναζιστικό μου φρόνημα. Όντως ζει ο φασισμός στην Ελλάδα, μόνο που τον ασκεί η εξουσία και τον ενισχύει η συστημική αριστερά. Αίσχος ξεφτίλες ψευτοδημοκράτες, υποκριτές, φασιστόμουτρα. Μπράβο στον Θύμιο Παπανικολάου, που δεν μασάει και λέει την αλήθεια. Μόνο που με όλα αυτά, στο τέλος θα με πείσουν κι εμένα να ψηφίσω Χρυσή Αυγή, παρά το οτι αντιλαμβάνομαι ότι παίζουν με το μυαλό μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πολύ φοβάμαι αγαπητέ Θύμιο ότι θα μας οδηγήσουν πραγματικά στον εμφύλιο που ονειρεύονται. Δυστυχώς, δεν επικράτησαν οι ενωτικές φωνές, όλο το σύστημα φροντίζει γι’αυτό.

    Μου αρέσει!

 4. O Δωρικος χαιρετισμος εγηνε μισητος μετα την τουρκοκρατια .Οραγιας που σναντουσε στο δρομο του μουσουλμανο παραμεριζε εσκυβε το κεφαλι του και χαρετουσε τον μουσουλμανο με το χερι απλωμενο οπως στον Δωρικο χαιρετισμο με την διαφορα οτι το χερι του ραγια μα τα δαχτυλα ειχαν κατευθηνση τα υποδηματα του μουσουλμανου .Αλοιμονο στον ραγια που θα τολμουσε να σηκωσει το χεριψηλοτερα.Λεγεται οτι ο κολοκοτρωνης χαιρετουσε με τοχερι ψηλα ισως και αλλοι καπεταναιοι . Η αναμνηση του χαιρετισμου του ραγα εγινε αιτια να τοαπαρνηθει ο λαος τον χαιρετισμο αυτον

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.