ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλά έκθετη η σημερινή κυβέρνηση από το όχι του κυπριακού κοινοβουλίου

tsipras 2«Η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του κυπριακού κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τις συζητήσεις με τη Ρωσία.

«Είναι μια εξέλιξη που αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Δείχνει δε ότι οι χώρες, όσο μικρές και αν είναι, διαθέτουν διαπραγματευτικές δυνατότητες τις οποίες καμία ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να αξιοποιήσει, αλλά αντιθέτως όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, εκβίαζε τον ελληνικό λαό με τις αξιώσεις των δανειστών.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα του Νότου, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για συνολική ευρωπαϊκή λύση, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και της καταστροφικής λιτότητας αποτελεί προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και η διεκδίκηση συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, στα πρότυπα της λύσης του γερμανικού χρέους του 1953, ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας και διασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων που να στηρίζουν τις προσπάθειες ανασυγκρότησης των χωρών αυτών σε μια στρατηγική επανίδρυσης της Ευρωζώνης με βάση τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών».

7 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλά έκθετη η σημερινή κυβέρνηση από το όχι του κυπριακού κοινοβουλίου

 1. απο τον συμβουλο του συριζα.
  Θεός ο Βαρουφάκης! Υπέρ του κουρέματος των καταθέσεων “για το καλό των φορολογούμενων”!

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 20, 2013

  …το ότι οι γερμανικές τράπεζες θησαύρισαν από αυτή την ελεεινή μπαρούφα του Eurogroup, δεν προξενεί υποψίες ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε στα Ελληνικά ΜΜ”Ε”. Το ότι οι Γερμανοί έκαναν άλλη μία σπέκουλα κατά του Ευρωπαϊκού νότου γεμίζοντας ταμεία κερδοσκόπων και τοκογλύφων, δεν προξενεί καμμία υποψία.

  Βλέπετε εντέλει το ΙΕΚ Σημίτη – Γιάννου Παπαντωνίου θέλει να κρυφτεί αλλά (πλέον) δεν μπορεί. Αχ Βαρουφάκη, Βαρουφάκη…
  Υ.Γ. συριζα οπου φυσαει ο ανεμος.

  Μου αρέσει!

  1. poso μαλ*κας αδιαβαστος και προβοκατορας εισαι-μεινετε με την τροικα εσωτερικου ρε ζωα αυτο σας αξιζει

   Μου αρέσει!

   1. Η τρόικα εσωτερικού θα είναι η ίδια ακόμα πιο βάρβαρη αυτή τη φορά, με σύριζα κορυφή.
    Από το φαύλο στο φαυλότερο φίλτατε Βαγγέλη, μην τρέφεις αυταπάτες.
    Ήδη ο Τσίπρας έχει κολοτουμπιάσει για τα καλά αδερφέ…

    Μου αρέσει!

  2. Ας μας βάλει η Ολυμπία ολόκληρη το άρθρο ή το βίντεο
   με τις δηλώσεις του βαρουφάκη και θα το κρίνουμε τότε.

   Μέχρι σήμερα μόνο μπράβο έλεγε ο συγκεκριμένος για
   το ΟΧΙ των Κυπρίων.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.