Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

Τραπεζικοί λογαριασμοί εκατομμυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με καταθέτες αρχηγούς ελληνικών πολιτικών κομμάτων, νυν και πρώην υπουργούς, βρίσκονται μπλοκαρισμένοι

 

Το αίσθημα ασφάλειας που οδήγησε κάποιους έλληνες πολιτικούς να τοποθετήσουν χρηματικά ποσά στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου φαίνεται πως τώρα έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.

Αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα να βρίσκονται μπλοκαρισμένοι.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακά υποκαταστήματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει επτά λογαριασμούς

Στη συγκεκριμένη λίστα «φιγουράρουν» ηχηρά ονόματα, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χρήστου Σταϊκούρα, της Έλενας Ράπτης, κ.ά.

Στην πρώτη θέση των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Όπως προκύπτει από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του έχει λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.

Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακά υποκαταστήματα διαθέτουν τόσο ο πρώην βουλευτής Λάρισας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Ζώης, όσο και η σύζυγός του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης εμφανίζει με καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 235.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του ανήκει τραπεζικός λογαριασμός στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια στιγμή έχει σημαντικό αριθμό μετοχών της ίδιας τράπεζας.

Πάνω από 50.000 ευρώ έχει τοποθετήσει στη Λαϊκή Τράπεζα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. 

Το ποσό των 1.982,61 λιρών Αγγλίας στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου διαθέτει  και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία Κρητικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της βουλευτή Α΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Έλενα Κουντουρά η οποία όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει καταθέσει το ποσό των 103.976,64 ευρώ στη Λευκωσία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης περιλαμβάνει στη δήλωσή του ποσό 170.537,84 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Πρόκειται για χρήματα του πατέρα του με συνδικαιούχους τον πρώην υπουργό και τα δύο αδέρφια του. Παράλληλα, υπάρχει κοινός λογαριασμός με την κόρη του με κατάθεση ύψους 30.032,44 ευρώ.

Στην ίδια τράπεζα διαθέτει λογαριασμό και ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας του ΚΚΕ, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ποσό που φθάνει τα 35.864,48 ευρώ.

Τα 100.000 ευρώ ξεπερνά και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Βλατής, με πέντε οικογενειακούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Το συνολικό ποσό των λογαριασμών αγγίζει τα 157.932,48 ευρώ.

Καταθέτης επίσης της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς. Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται σε 139.238,65 ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, κ. Κώστας Κιλτίδης δηλώνει 100.983,65 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Συνολικές καταθέσεις ύψους 76.264,54 ευρώ και στις δύο κυπριακές τράπεζες έχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ.  Γιώργος Παπανικολάου.

Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα με ποσό 7.243,83 αγγλικές λίρες και 5.548,48 ελβετικά φράγκα διατηρεί η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.

Στην Τράπεζα Κύπρου διαθέτει λογαριασμό ύψους 20.000 ευρώ ο πρώην βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσος Καρυπίδης, όπως και ο σύζυγος της πρώην βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράς Κεφαλίδου με 30.203,36 ευρώ.

Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παπαδημάτου έχει τοποθετήσει στην Λαϊκή Τράπεζα 49.987,21 ευρώ.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 34.018 ευρώ.

Στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει όλες τις οικονομίες τη και η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη, μέσω δύο λογαριασμών ύψους 39.658,73 ευρώ.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην συνάδελφοί του, κκ. Στάθης Κουσουρνάς και Στέλιος Νικηφοράκης έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι πρώην βουλευτές κύριοι Σάββας Εμινίδης, Ιωάννης Κοραντής, Νίκος Λέγκας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Γιώργος Πεταλωτής και η κ. Κατερίνα Μπαντζελή διατηρούν προσωπικούς ή οικογενειακούς λογαριασμούς κάτω των 10.000 ευρώ.

Στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκονται 22.140,09 ευρώ της οικογένειας του πρώην υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.

Τέλος, στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει το ποσό των 26.017,85 ευρώ και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ζωίδη.

Πηγή: newsbomb.gr

29 σκέψεις σχετικά με το “Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

 1. καλε, ο Ευαγγελος δε μας ελεγε να φερουμε τα λεφτα μας σε «Ελληνικες» τραπεζες;

  αυτος γιατι τα εχει δλδ σε τραπεζες ξενων χωρων καλε; εγω δλδ γιατι μπερδευομαι τωρα;

  ε για να εχουν αυτοι σε ξενες τραπεζες μαλλον κατι θα ξερουν οποτε να μας πει ο Βαγγελης αν ειναι να τα παμε και εμεις εκει

  Μου αρέσει!

  1. α στη λιστα βλεπω και βουλευτες των ψεκασμενων

   αυτοι δεν εμπιστευονται το Ελληνικο ανεξαρτητο τραπεζικο συστημα;

   γιατι πανε κ καταθετουν τις αποταμιευσεις τους σε ξενες χωρες; εδω δεν ειναι ασφαλης; ε;

   γιατι καλε κυριε αυτοι εχουν τοσα ευρω, ενω εμεις που θεωρητικα ειμαστε στο ευρω δεν εχουμε ουτε για σπαστο φραπε;

   Μου αρέσει!

  2. Για σοβαρέψου λίγο, μιλάς για τον Βαγγέλη Τούρκογλου. Έχει ένα πολύ μικρό μέρος των καταθέσεών του σε Κυπριακή τράπεζα, για να βοηθήσει τη Κύπρο. Κακό είναι αυτό;
   Το θέμα είναι, πού τα βρήκε τα εκατομμύρια ο συνταγματολόγος, από τη δουλειά του; Νομίζω ήταν καθηγητής, πριν βγει στην πολιτική, ή μήπως πήρε το χρήμα λόγω της πολιτικής του ενασχόλησης. Όχι ποτέ, τέτοιες κακίες δε λέω εγώ

   Το σημαντικότερο είναι το εξής: Δίνουν επιτόκιο 5% σε Ευρώ οι Κυπριακές τράπεζες. 5%, πολύ τεράστιο νούμερο, όταν στο Λουξεμβούργο δίνουν 0,6%.
   Αντί λοιπόν να κουρέψουν καταθέσεις ας κουρέψουν τόκους, όλους τους τόκους. Πόσα δις είναι τα τελευταία 5 χρόνια, από τότε που μπήκε η Κύπρος στο Ευρώ; Νομίζω, πάνω από 5 δις, άρα πλησιάζουν το ζητούμενο ποσό. Αλλά, όπως λέει και ο Καζάκης, μήπως το χρήμα δεν υπάρχει καν στις Κυπριακές τράπεζες, αλλά έχει κάνει φτερά από πολιτικούς και τραπεζίτες; Οι οποίοι θέλουν τα κηρύξουν πτώχευση οι τράπεζες;

   Εάν όμως δεν είναι έτσι, τότε η πρότασή μου είναι ενδιαφέρουσα.

   Μου αρέσει!

 2. στην Κυπρο η στα εδω καταστηματα της Κυπρου;
  γιατι αν ειναι στα εδω καταστηματα
  καταλαβαμε τον νταλκα του Στουρναριου εδω κα μια εβδομαδα να περασουν τα καταστηματα σε Ελληνικες τραπεζες

  Μου αρέσει!

   1. Ο νυν τίτλος θα έπρεπε να είναι η απάντηση στο ερώτημα: Γιατί εδώ και μια βδομάδα κάνουμε το παν για να περάσουν τα υποκαταστηματα των Κυπριακών τραπεζών σε Ελληνικες τραπεζες;

    Μου αρέσει!

  1. Ακριβώς! Επίσης, καλό θα ήταν να μάθουμε αν «πρόλαβαν»-πληροφορήθηκαν και έβγαλαν τα χρήματα πριν το κούρεμα και την γενικότερη αναταραχή στις Κυπρακές τράπεζες (στην Ελλάδα ή στην Κύπρο)… έχει σημασία!

   Μου αρέσει!

  2. Ακριβώς το ίδιο ετοιμαζόμουν να ρωτήσω και εγώ!
   Να μπει λοιπόν το θέμα στη σωστή του διάσταση και να αποσταλεί και στην Κύπρο να πάψει ο κόσμος να αναρωτιέται «ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα δεν ήταν στο πλευρό της Κύπρου;»
   ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

   Μου αρέσει!

 3. Φτωχαδάκια τα τσαμένα, οι περισσότεροι. Τι είναι 35.000 ή 100.000 ευρά;
  Και μη μου πείτε ότι έχουν και σ΄άλλες Τράπεζες καταθέσεις οφ-σορικές ή σε διάφορα κράτη, δεν θα το πιστέψω.
  Γι΄αυτό το ξεπουπούλιασμα το κάνουν σ΄έμας, που έχουμε κάτι μισθούς και συντ’αξεις νάααα! Αυτοί τι να δώσουν;

  Ας δώσει η Τύχη δω στη ζωή μου να αιτιολογούν τα πλούτη τους βολευτάδες, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, συνδικαλισταράδες, μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους κι ας πω μετά, νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα!
  Οσο σκέφτομαι τις οικογένειες των ανέργων με παιδιά που στερούνται και τ΄αναγκαία, τους ηλικιωμένους των λίγων ευρώ σύνταξη, τους επιχειρηματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και χρωστάνε … τρελλαίνομαι.
  Πολύ περισσότερο αφού ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι δα και τόσο…οδυνηρό να διατηρήσει κανείς την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του.

  Μου αρέσει!

  1. πιστεύεις ότι θα έχουνε στην Κύπρο λογαριασμούς ;;;;;;;;;;; ΄λοιπόν θέλω να γνωρίζεις ότι εάν ήθελα τα ανδρείκελα νεκρά θα τα είχα …… δεν τα θέλω νεκρά ….. δεν υπολογίζουμε εμείς ως παράπλευρη απώλεια τον όποιο Έλληνα ……… διότι είναι αδελφός μας ….. εάν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε το όποιον θέλουμε …….. έλα να σου μάθω και οπλοτεχνική …..

   Μου αρέσει!

  1. Αντί να κουρέψουν καταθέσεις ας κουρέψουν τόκους, όλους τους τόκους, από όλες τις Κυπριακές τράπεζες. Πόσα δις είναι τα τελευταία 5 χρόνια, από τότε που μπήκε η Κύπρος στο Ευρώ; Νομίζω, πάνω από 5 δις, άρα πλησιάζουν το ζητούμενο ποσό.
   Ας δώσει και η Ελλάδα μερικά δις για την ανακεφαλοποίηση Κυπριακών τραπεζών, αυτά τα δις που έχασαν λόγω του Ελληνικού PSI. Μόνο στις Ελληνικές τράπεζες θα δίνουμε; Αλλά εδώ δεν δίνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία, θα δώσουμε στις τράπεζες Κύπρου;

   Μου αρέσει!

 4. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΩΧΛΙΔΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Γ** ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΙΥΜΑΙ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΟΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ.ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Μου αρέσει!

 5. ΑΦΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑ ΤΩΡΑ ΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΗΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ………… ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ

  Μου αρέσει!

 6. Οι σωτηρες σας….!

  Θλιβομαι επειδη χανουν…

  Θλιψη μεγαλη …μαζι τους!

  Διαδηλωση θα κανουν για αυτη την ..αδικια?

  Μαζι τους….!

  Ολοι μαζι πολιτικοι λαος στο Συνταγμα…

  Μην τους τα παρουν….γιατι θα μας τα ξαναπαρουν οσα χασουν!

  Μου αρέσει!

 7. Η ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

  Μου αρέσει!

   1. Η οικογένειά της είναι πλούσια (ο πατέρας της έχει εκδοτικό οίκο). Η Ράπτη έγινε βουλευτής λόγω των ΧΡΗΜΑΤΩΝ (πολλών) του πατέρα της. Μπορεί να είναι υποταγμένη, ματαιόδοξη κλπ αλλά δεν είναι βιζιτού. Αν βέβαια χρησιμοποίησε (διολου απίθανο) το βουλευτιλίκι για να βγάλει χρήματα τότε στην πυρά!

    Μου αρέσει!

 8. Εγώ πιστεύω ότι το γνώριζαν από πριν και τα τράβηξαν.
  Αν πάλι είναι μέσα στις τράπεζες, εύχομαι να τους τα κλέψουν και να μην τους μείνει τίποτα. Μια φορά ας υποστούν κλοπή κι αυτοί..
  Δυστυχώς ο αφορολόγητος κουρέλης τα εκατομμύρια τα έχει στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του.

  Μου αρέσει!

 9. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑ , ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ . ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ ΝΑΖΙ .ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ . ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ .

  Μου αρέσει!

 10. Τα χρήματα προφανώς δεν υπάρχουν στις κυπριακές τράπεζες, όπως δεν υπάρχουν σε καμμία τράπεζα. Είναι ζήτημα αν διατίθεται 10% των καταθέσεων, διότι τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται στα πάσης φύσεως δάνεια.

  Όταν τα δάνεια δεν αποπληρώνονται, τότε η τράπεζα κινδυνεύει με κατάρρευση και χρεωκοπία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της Κύπρου.

  Υπάρχει, βέβαια, το ερώτημα πού έχουν δοθεί και ποια δάνεια και το σωστό θα ήταν να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι χρήματα δεν υπάρχουν.

  Παρεμπιπτόντως, αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο τώρα (κλειστές τράπεζες, έλλειψη μετρητών, άδειασμα ραφιών, κούρεμα καταθέσεων) είναι ακριβώς το σενάριο που υποστηρίζουν μετά μανίας οι δραχμολάγνοι και κάτι αντίστοιχο θα είχαμε υποστεί εάν ακολουθούσαμε τις ιδεοληψίες τους.

  Ειδικά το κούρεμα των καταθέσεων συμβαίνει οποτεδήποτε χρεωκοπεί μια τράπεζα. Έχει ξαναγίνει π.χ. στη Δανία και φυσικά το ίδιο συνέβη στην Ισλανδία, όπου οι τράπεζες έκλεισαν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.