«Φτυστός ο Παπανδρέου»! Καταγγελίες σοκ από τον Σ. Μαλά: Έδιωξαν Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για να μας ρίξουν στα νύχια της Τρόικας!

20130325-203748.jpgΜπα καλέ. Συνωμοσιολόγος είναι και αυτός.

Την καταγγελία του Γ. Λιλλήκα επιβεβαίωσε σήμερα ακόμα και ο πολιτικός του αντίπαλος, Σ. Μαλας!

Οι γερμανικές τράπεζες έδιναν και μπόνους σε όποιον θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα!

Στην εκπομπή με το Σπύρο Χαριτάτο:

Σταύρος Μαλάς πρώην υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας – διεκδικητής της Κυπριακής Προεδρίας

Δήλωση-«βόμβα» στον Αlpha 9,89 του διεκδικητή της κυπριακής προεδρίας με τη στήριξη του ΑΚΕΛ στις πρόσφατες εκλογές, Σταύρου Μαλά, ο οποίος εκτίμησε πως πρέπει να συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να βάλει τους οικονομολόγους κάτω και να βρούμε λύση εκτός Τρόικας και αν αυτό δεν είναι δυνατό να συζητήσουμε και την έξοδο από την ευρωζώνη.»

«Καμιά λύση δεν πρέπει να αποκλειστεί» είπε ο κ .Μαλάς, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει κατ’ αρχήν να αναζητηθεί λύση εκτός τρόικας , χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «νέο οικονομικό Αττίλα».

«Δυστυχώς αυτά που βιώνει η Κύπρος είναι δραματικές εξελίξεις.

Αυτό που επιχειρήθηκε στο Γιουρογκρουπ θεωρείται ένας νέος οικονομικός Αττίλας για τη χώρα μας.

Και κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί γιατί να εφαρμοστεί μια τόσο ακραία πολιτική για ένα μικρό κράτος που έχει τη δυνατότητα σε λίγα χρόνια να αποπληρώσει το δανειστή του.»

«Επέβαλαν μια δυτικογενή εξωτερική πολιτική» πρόσθεσε ο κ. Μαλλάς, εξηγώντας πως, «από τη μια έδιωξαν τους Ρώσους κι από την άλλη σταμάτησαν τους Κινέζους».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, τον Νοέμβριο, επί προεδρίας Χριστόφια, υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα με τη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε και αντιμετωπίστηκε.

«Όμως και παλαιότερα επί Χριστόφια η Λαϊκή τράπεζα είχε πρόβλημα και το χειριστήκαμε με πάσα μυστικότητα .»
Για το κατά πόσο φταίει η Ελλάδα για την κυπριακή κρίση:

«Τα δεινά που υποφέρει σήμερα η Κύπρος είναι αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης.

Σίγουρα κάποιοι επώνυμοι επιχειρηματίες φταίνε γι αυτό.»

Επίσης, άφησε αιχμές και για τους ελληνικούς χειρισμούς, χαρακτηρίζοντας έγκλημα το γεγονός ότι το Μάιο του 2011 δύο θυγατρικές της Λαϊκής στην Ελλάδα, η Μαρφίν κι η Εγνατία, έγιναν κυπριακές,

«Το μεγαλύτερο κακό έγινε το 2011 όταν σε μια νύχτα 2 θυγατρικές εταιρείες της Λαϊκής και της Κύπρου μετατράπηκαν σε παραρτήματα κυπριακά.

Η χώρα μας φορτώθηκε κάποια δις ευρώ. Ήταν μια εγκληματική απόφαση.»

«Κάποιοι έβλεπαν τα προβλήματα κι ήθελαν να τα φορτώσουν στην Κύπρο» είπε τονίζοντας πως κατά κύριο λόγο οι ευθύνες βαραίνουν τις διοικήσεις των τραπεζών και την εποπτική αρχή.

«Να δούμε τις ευθύνες του οποιουδήποτε, οι μεγαλύτερες βαραίνουν τις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και τις εποπτικές αρχές.»

Ακόμη, ο κ. Μαλάς εξέφρασε τεράστια ερωτήματα γιατί έγινε αγορά ελληνικών ομολόγων από τη Λαϊκή Τράπεζα το 2011 από γερμανικές τράπεζες.

«Πρέπει να μάθουμε γιατί έγινε η αγορά των ελληνικών ομολόγων από τις γερμανικές τράπεζες το 2011.

Οι γερμανικές τράπεζες έδιναν και μπόνους σε όποιον θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα.»

Για ρωσικές καταθέσεις:

«Υπάρχουν αρκετά ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο απο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη Γερμανία υπάρχουν πολύ περισσότερα τέτοια κεφάλαια.

Έχουν έρθει στην Κύπρο εκπρόσωποι γερμανικών τραπεζών και προσπαθούν να προσελκύσουν τους Ρώσους καταθέτες που παίρνουν τις καταθέσεις τους.»

Για Κίνα:

«Τους τελευταίους 7 μήνες άρχισε μια έντονη οικονομική δραστηριότητα των Κινέζων στην Κύπρο.

Η Κίνα θα χρησιμοποιούσε την Κύπρο ως σημείο πρόσβασης στην Ευρώπη.

Τώρα με αυτό που έγινε έδιωξαν τη Ρωσία και πάγωσαν τη δραστηριότητα των Κινέζων .»

Για έξοδο κεφαλαίων από πολιτικά πρόσωπα στην Κύπρο:

«Για τις φήμες για έξοδο κεφαλαίων από πολιτικά πρόσωπα, είναι μια κατηγορία για συγγενικό πρόσωπο Χριστόφια, είμαι σίγουρος ότι δεν έχει γίνει.

Για άλλα πρόσωπα ζητούμε να γίνουν έλεγχοι αλλά δε μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι.

Είναι γεγονός όμως ότι έχουν φύγει χρήματα τις τελευταίες μέρες από τη χώρα μας γι αυτό και η Λαϊκή τράπεζα είχε πρόβλημα ρευστότητας.»

Για κούρεμα καταθέσεων:

«Τουλάχιστον για την τράπεζα Κύπρου για καταθέσεις άνω των 100.000 είναι αβέβαιο το ποσοστό κουρέματος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ξεπερνάει το 30%.»

6 σκέψεις σχετικά με το “«Φτυστός ο Παπανδρέου»! Καταγγελίες σοκ από τον Σ. Μαλά: Έδιωξαν Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για να μας ρίξουν στα νύχια της Τρόικας!

 1. Ένα ματσο καραγκιοζηδες παίζουν την ζωη των ανθρώπων κορονα γράμματα και όταν η μια φατρια κατηγορήσει την άλλη η δεύτερη διαψεύδει.
  Όταν πριν λίγες μέρες βουλευτής κατήγγειλε το ιδο που λέει τώρα ο Λιλληκας και ο Μαλας, το διέψευσαν απο την κυβέρνηση αμέσως μετα.
  Δηλαδή γίνεται ο λαός μπαλάκι στα χέρια τους και ποιος να ανακαλύψει την αλήθεια; Γι αυτο τα κακά μας θα συνεχίζονται.

  Μου αρέσει!

 2. Το ΑΚΕΛ είναι συνδυασμός πασοκ-σύριζα-κκε. Κρατάτε και καμιά πισινή στα όσα λένε, γιατί μπορεί να εκτεθείτε.

  Ο Μαλάς ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Χριστόφια που ακύρωσε όλες τις επενδύσεις (Κινέζους, Ρώσους, Άραβες) με τις παλινωδίες της. Ειδικά με τους Κινέζους τα έκαναν μαντάρα με τη γυναίκα μεγαλοστέλεχους του ΑΚΕΛ στο υπουργείο εξωτερικών να είναι διευθύντρια στην εταιρεία που ίδρυσε ο Κινέζος στην κύπρο για να επενδύσει στο παλιό αεροδρόμια της Λάρνακας. Η ίδια λέγεται ότι διαχειρίστηκε μέσω οφσορ εταιρειών και τα λεφτά που έφερε στην Κύπρο ο Μιλόσεβιτς….

  Ψάξτε τις δηλώσεις Κασίνη, του ανθρώπου που προώθησε όσο κανείς άλλος την ιστορία με το φυσικό αέριο, για το τι πόλεμο έφαγε από το ΑΚΕΛ και τον Mr 10% (από το ποσοστό που ζητάει από κάθε έργο που ενέκρινε για το κόμμα και τον εαυτό του)….

  Πιο καπιταλιστές αριστεροί από αυτούς τους ΑΚΕΛ μόνο στην Κίνα υπάρχουν. Κάνουν τιτάνια προσπάθεια να πείσουν ότι δε φταίνε για τίποτα, ότι όλα τα είχαν έτοιμα και τα διέλυσε ο Αναστασιάδης και οι κακοί Ευρωπαίοι. Παρέλαβαν μια οικονομία με 4% πλεόνασμα από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και με πολιτική πασοκ της δεκαετίας του 80 εν μέσω κρίσης τα έκαναν όλα μαντάρα. Ο Χριστόφιας για να μην υπογράψει το μνημόνιο και να μην πάρει αντιλαϊκά μέτρα, άφησε την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Κωλυσιεργούσε εδώ και ένα χρόνο περιμένοντας να έρθουν οι εκλογές, γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει.

  Ο Αναστασιάδης είναι λίγος και yesman αλλά δε γίνεται να φταίει για όλα έγιναν όντας στην εξουσία 15 μέρες πριν αρχίσει η ιστορία με το Eurogroup.

  Ο ΓΑΠ μπροστά στον Χριστόφια είναι άγιος! Εκείνος τουλάχιστον παρέλαβε μια υπερχρεωμένη χώρα πριν μας βάλει στο μνημόνιο…

  Μου αρέσει!

 3. Ρε καραγκιόζη μαλα, ξεφ**λισμενε, αυτό το **χιδι ο χριστοφιας, όταν πήγε κ στήθηκε στα 4 στους βογιαρους, γιατί πήρε *** μόνο κ τπτ άλλο;
  Ήθελε να βάλει το νησί στη τρόικα;
  Αλλά οι κο-μουνι-στες είστε τόσο ξεφ**λισμενοι.

  Μου αρέσει!

 4. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ?
  ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧ@ΔΙΑ ΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΡΗΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΚΟΛΟΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΕΙ 30% ΤΗΝ ΑΛΛΗ 40%, ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΖΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ.
  ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΩΣΟ ΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.