ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» ΚΕΜΑΛΟΝΑΖΙ. Κλείνει τα μάτια η «διεθνής κοινότητα»

Children stand near a tent at the Syrian refugee camp 5km from Diyarbakir, Turkey (AFP Photo / Stringer)Χρήση βίας από αστυνομικές δυνάμεις εναντίον προσφύγων από την Συρία, που είχαν την ατυχή κατάληξη να βρεθούν σε καταυλισμούς των ΗΕ στην Τουρκία.

Βίαια επαναπροώθηση προσφύγων με συνοπτικές διαδικασίες, χρήση βίας και εκβιασμοί, είναι κάποια από τα στοιχεία που βγαίνουν στην δημοσιότητα από τους ελεγκτές των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Τουρκία.

Και είναι λογικό. Αυτοί που εξοπλίζουν τους σφαγείς αμάχων στην Συρία, τι αντιμετώπιση θα είχαν απέναντι στα θύματα τους;

Τα κτήνη που βουλιάζουν πλοιάρια με γυναικόπαιδα αφού τους έχουν ληστέψει, τι θα έκαναν στους ανυπεράσπιστους ανθρώπους;

Τα καθάρματα που βαρύνονται με τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν γίνει στην ανθρωπότητα, πως θα συμπεριφερόντουσαν σε ανήμπορους ανθρώπους;

Όσο η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια, τόσο θα έχει στα κεφάλια της αίμα παιδιών.

7 σκέψεις σχετικά με το “ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» ΚΕΜΑΛΟΝΑΖΙ. Κλείνει τα μάτια η «διεθνής κοινότητα»

 1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ :

  Η Τουρκία με πλήρη περιφρόνηση προς την ιστορική αλήθεια αναφέρθηκε στη στάση του ελληνικού λαού,κατά τη διάρκεια των διωγμών των Εβραίων από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της κατοχής, η οποία κατ’αυτήν ήταν αρνητική. Η Τουρκία των γενοκτονιών των χριστιανικών πληθυσμών, επωφελήθηκε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να συμπεριφερθεί και στους Εβραίους υπηκόους της με την ίδια απάνθρωπη μεταχείρηση που γνώρισαν τότε οι Ελληνες , οι Αρμένιοι , αλλά και οι άλλοι μουσουλμάνοι μη «αυθεντικοί» Τούρκοι κάτοικοί της .

  Με το νόμο που επέβαλε φόρο επί του κεφαλαίου {βαρλίκ βεργκισί} το Νοέμβριο του 1942, για να αντιμετωπίσει δήθεν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δημιούργησεν ο πόλεμος στον οποίον δεν μετείχε, το τουρκικό κράτος επεδίωξε και πέτυχε την εξουθένωση των Εβραίων και τη λεηλασία των περιουσιών τους , όπως ακριβώς έπραξε και για τους Ελληνες . Ο φόρος υπολογίσθηκε αυθαίρετα , με τρόπο άδικο για τους Εβραίους ,τους Ελληνες και τους Αρμένιους, που κλήθησαν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά από αυτά που ζήτησαν από τους άλλους. Σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη συνολική αξία της περιουσίας τους. Η καταβολή του φόρου έπρεπε να γίνει εντός δεκαπέντε ημερών και σε μετρητά , χωρίς να υπάρχει κάποια δυνατότητα αποτελεσματικής προσφυγής . Οπως ήταν επόμενο οι περισσότεροι δεν είχαν τη δυνατότητα στο μικρό αυτό διάστημα, να βρούν μετρητά και έτσι απώλεσαν απώλεσαν τις περιουσίες τους.

  Εν συνεχεία τους έστειλαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στα βάθη της Ανατολίας.Οι μισοί από αυτούς ήσαν Εβραίοι. Ο ρατσιστικός χαρακτήρας αυτού του μέτρου αποδεικνύεται από τα εξής : {Οι λεγόμενοι «Ντονμέδες», εξισλαμισθέντες από τον 17ο αιώνα Εβραίοι}, είχαν δυσμενέστερη μεταχείρηση από τους άλλους μουσουλμάνους. Στούς Εβραίους που είχαν επιστρατευθεί στον τουρκικό στρατό δεν εδόθησαν όπλα , όπως και στους Ελληνες , αλλά τους χρησιμοποίησαν για τις σκληρές χειρωνακτικές εργασίες .

  Υπήρχαν όμως και Τούρκοι Εβραίοι που ζούσαν σε άλλες χώρες . Με γραφειοκρατικές μεθοδεύσεις πολλοί από αυτούς έπαψαν να αναγνωρίζονται ως Τούρκοι υπήκοοι. Αυτό είχε τραγικές συνέπειες για τους διαβιούντες σε χώρες υπό γερμανική κατοχή. Στους Εβραίους με ξένη υπηκοότητα που προσπάθησαν να καταφύγουν στο έδαφος της Τουρκίας , απαγορεύτηκε η παραμονή τους σε τουρκικό έδαφος και επετράπη μόνον η διέλευσή τους από αυτό, υπό την πρϋπόθεση ότι είχαν κατορθώσει να εξασφαλίσουν άδεια εισόδου και εισιτήρια για τη χώρα του προορισμού τους .

  Το τραγικό συμβάν του πλοίου «Στρούμα» που πήγε από τη Ρουμανία στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβριο του 1941, μεταφέροντας περίπου {800} Εβραίους , είναι χαρακτηριστικό αυτής της ρατσιστικής πολιτικής της Τουρκίας . Το παλαιό μικρό αυτό πλοίο ήταν αδύνατο να συνεχίσει το ταξίδι του. Οι Τουρκικές Αρχές απομόνωσαν το πλοίο και δεν επέτρεψαν στους επιβάτες του να αποβιβασθούν. Οι Βρετανοί δέν επιθυμούσαν να δεχθούν τους Εβραίους επιβάτες του «Σρούμα» στην Παλαιστίνη.

  Τελικώς η τουρκική κυβέρνηση διέταξε να ρυμουλκηθεί το πλοίο βιαίως έξω από τα χωρικά ύδατα της Τουρκιας .Εκεί εγκαταλείφθηκε ακυβέρνητο και χωρίς εφόδια. Λίγο αργότερα αυτό βυθίστηκε από τορπίλη που εκτόξευσε κατά λάθος {;} ρωσικό υποβρύχιο. Από τους {760} Εβραίους επιβάτες , μόνο ένας σώθηκε !… 4-4-2009 Φ.Π. Υ.Γ. 29-03-2013 Θα επιθυμούσα να πληροφορηθώ την άποψη του τρανού κ. Νετανιάχου , που με δουλοπρέπεια και ενώ παλαιότερα είχε δηλώσει ότι ουδέποτε θα ζητήσει συγνώμην από την Τουρκία για τα εξής :

  α} Γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που από τη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους το 1830 είναι αυτή που αγκαλιασε τους Εβραίους που κατοικούσαν στα ελληνικά εδάφη και τους παρεχώρησεν ελληνική υπηκοότητα με όλα τα απορρέοντα από αυτήν ;

  β} Ποία η θέση των Ισραηλινών Σάμπρας για την εν ψυχρώ δολοφονία των προγόνων τους Εβραίων ; Μήπως το κράτος του Ισραήλ διέγραψε τους Εβραίους από τα κατάστιχά του ;

  γ} Οι Ελληνες δεν ξεχώρισαν τους γηγενείς Ελληνες από τους Εβραίους όπως οι νυν φίλοι του Ισραήλ Τούρκοι φιλοναζιστές και Γερμανοί ναζί , τους οποίους πολέμησαν οι Ελληνοεβραίοι κατά τον Β’Π.Π. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ηρωικού Ελληνοεβραίου συνταγματάρχη «Μαρδοχαίου Φριζή» και τόσων άλλων που έπεσαν ηρωικώς πολεμώντας τους φασίστες – ναζί τιμώντας την Ελλάδα , για να είσθε σήμερα ελεύθερος κ. Νετανιάχου και να ζητάτε συγνώμην από τους γενοκτόνους και της φυλής σας Τούρκους , και να στρέφεσθε εναντίον της Ελλάδας . Φ.Π.

  Φ.Π. Υ.Γ. : Επ’αυτού επισημαίνω τη στάση της Ελλάδας , που όταν έγινε ελεύθερο κράτος το 1830, αναγνώρισε τους Εβραίους κατοίκους της ως Ελληνες με τα αυτά δικαιώματα των εξ’ αίματος Ελλήνων. Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που το έπραξε αυτό, και οι φίλοι Εβραίοι και {Ισραηλινοί Σάμπρας} δεν πρέπει να το ξεχνούν. Οσο γιά την πικρία τους από την αθώωση του κ. Κ. Πλεύρη από την Ελληνική Δικαιοσύνη , αυτή δεν έχει σχέση με πιθανό αντισημιτισμό των Ελλήνων, αλλά απέβλεψε στη διαφύλαξη της ελεύθερης έκφρασης του λόγου. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στα δύσκολα χρόνια της ναζιστικής κατοχής προστάτεψε -όσο αυτό ήταν δυνατό- τους ευραϊκής καταγωγής Ελληνες , από το μένος και τη θηριωδία των γερμανικών κατοχικών αρχών και πλείστοι Ελληνες εκτελέσθησαν από τους εισβολείς γιατί απέκρυπταν Εβραίους στα σπίτια τους !… Επίσης στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούσαν κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. πολέμου, αρκετοί Ελληνοεβραίοι αξιωματικοί και οπλίτες ! Eνα τρανό παράδειγμα αυτού, είναι και ο ηρωικός συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής που έπεσεν υπέρ της πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο ! 10-7-2009 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

  1. Αγαπητέ μου φίλε όλα σωστά όσα γράφεις αλλά.. για το χρήμα και η δόξα είναι τα χαρακτηριστικά που μεταβάλλουν τον Ανθρωπο σε ανθρωποειδές … εξ’άλλου η ανωτέρα φυλή έχει πολλά συμφέροντα από την συνεργασία με τους τούρκους και ας μην ξεχνάμε και το (κρυφό) μίσος εναντίον των ελλήνων..ψάξου λίγο και θα βρείς..

   Μου αρέσει!

 2. οι τουρκοι όταν τα κάνουν αυτά είναι βάρβαροι όταν τα κάνουμε εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατι δεν σκοτώνουμε αρκετούς.
  εχει και ο φαρισαισμός τα όρια του

  Μου αρέσει!

  1. ποιοι »εμεις» εννοεις και γιατι δεν διευκρινιζεις ποιος εισαι? γιατι εχει και η ξεδιαντροπια τα ορια της!
   συγκρίνεις το γένος των Ελλήνων με τους αιμοσταγεις δολοφόνους μογγολότουρκους? αιντε να παρακολουθήσεις τον σουβλειμαν τον μαγαροπρεπή

   Μου αρέσει!

   1. εμείς είμαστε οι έλληνες πολίτες και το ελληνικό κράτος
    σιχαίνομαι όλων των ειδών τις σαπουνόπερες ειδικότερα αυτές που στηρίζονται στην υποκρισία
    οι τούρκοι εκδιώκουν τους σύρους, βυθίζουν τα πλοιάρια και φέρονται στους πρόσφυγες με το χειρότερο δυνατό τρόπο συγκινούμαστε λοιπόν και γινόμαστε ανθρωπιστές, ανθρωπισμό που αφήνουμε στην άκρη όμως όσον αφορά πρόσφυγες που έρχονται στην ελλάδα, θυμάσαι μάλλον εκείνο το πλοιάριο με σύρους που βυθίστηκε πριν λίγο καιρό και περισυλλέγαν πτώματα για μερες, πόσοι τότε πανηγυρίζαν και λέγανε καλά να πάθουνε οι «λάθρο», όχι;;
    αυτό λέγεται φαρισαισμός και ξεδιαντροπία ή είμαστε ανθρωπιστές συνολικά η καθόλου δεν υπάρχει σε όλα μέση λυση

    Μου αρέσει!

 3. χεστηκε ο ΟΗΕ για τους προσφυγες. οι προσφυγες ειναι καλες ΜΚΟ για να φευγουν λεφτα κ να συρρεουν για δουλεμποριο!!!! οσο για τους τουρκους παλια τους τεχνη κοσκινο μονο να σκοτωνουν ξερρουν. ζουμε την εποχη της απολυτης διαφθορας παρακμης κ της εξευτελιστικης διαστρευλωσης της αληθειας. αν αυτα δεν ειναι στοιχεια μιας καταρεουσας εποχης τοτε τι ειναι? τα εχουν βαλει με την ανθρωποτητα που σημαινει οτι φοβουνται τους ανθρωπους κ θα κανουν τα παντα για να μας εξωντοσουν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.