Θυμάστε τι γράφαμε; Κρατήστε τα!

ete eurobankΗ είδηση των επόμενων ημερών θα είναι όχι μόνο η επιστροφή της τρόικα και οι απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και η ανασύνταξη του τραπεζικού κλάδου.

Η συγχώνευση Εθνικής – Eurobank θα είναι ένα από τα θέματα. Ο λόγος; Άλλα διαρρέει το Μαξίμου και άλλα η τρόικα! Διαβάστε τι γράφαμε προ εβδομάδων και κρατήστε τις ειδήσεις, αφού αρχικά δικαιώνονται όσα υποστηρίζαμε εδώ και καιρό, ενώ συνδέουν ολόκληρο το παζλ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το θέμα:

Τον Λατση “τσίμπησε” η Τρόικα!

Αν ο Λάτσης υποχρεωνόταν πριν αποχωρήσει από την Eurobank να προκαταβάλλει κεφάλαια θα έπρεπε να συνεισφέρει συνολικά 2,55 δισ ευρώ – Η συμφωνία με το ελληνικό κράτος τον απάλλαξε από αυτή την υποχρέωση!!

Διαχωρίζεται η EFG και η Eurobank. Στους κληρονόμους Λάτση η Eurobank (δηλαδή τους φίλους του Ανδρέα Παπανδρέου, γιού του Γιώργου;)

Το οικονομικό επιτελείο που συνεδριάζει πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες θέλει η ανακεφαλαιοποίηση Εθνικής – Eurobank να γίνει ταυτόχρονα, ενώ η τρόικα επιθυμεί να γίνει χωριστά για κάθε τράπεζα και μετά να ολοκληρωθεί η συγχώνευση. Αιτία είναι ο μεγαλομέτοχος της Eurobank που σύμφωνα με την τρόικα δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Αντιθέτως, διαχώρησε την EFG από τη Eurobank.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους τους οποίους μεταξύ άλλων επικαλείται και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των αυξημένων επισφαλειών αλλά κυρίως ότι το συνολικό ενεργητικό της ενιαίας τράπεζας θα προσεγγίσει τα 170 δισ. ευρώ – σχεδόν όσο ολόκληρο το ΑΕΠ της Ελλάδος – είναι οι βασικοί λόγοι που επικαλείται η τρόικα για να στηρίξει την αντίδρασή της στο deal.

Αντ’ αυτού, το σχέδιο των δανειστών είναι να ανακεφαλαιοποιηθούν ο δύο τράπεζες χωριστά, με ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι πιο εύκολη η πώλησή τους.

3 σκέψεις σχετικά με το “Θυμάστε τι γράφαμε; Κρατήστε τα!

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η DEUTCH BANK ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ.

    Μου αρέσει!

  2. Σωστό το άρθρο – άλλα κριτήρια για τους Γάλλους με την Εμπορική και άλλα για τον Λάτση ??

    αλλά αυτά γίνονται όταν έχεις έναν Προβόπουλο με προβιά λύκου που θάπρεπε να ειναι φυλακή ο άθλιος

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.