Ρε παιδιά ξεχάσαμε να τους πούμε χρόνια πολλά…

treisΓιορτάζουν σήμερα κι ας μην είναι η μόνη μέρα που λένε ψέμματα..

Ας πούμε ένα μεγάλο χρόνια πολλά στους πολιτικούς μας…

treis

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Ρε παιδιά ξεχάσαμε να τους πούμε χρόνια πολλά…

 1. Με τίτλο «Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων» ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος σχολίασε τα συμβαίνοντα εδώ, στην Κύπρο μας και στην ΕΕ, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

  Στο άρθρο του «υπενθυμίζει στους αριστεροδεξιούς που, συμπλέοντες, επικαλούνται την αποτελεσματικότητα του ΟΧΙ του ‘ 40 ότι ο Μεταξάς είχε ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ιταλικής επίθεσης».
  Επισημαίνει ότι με σκληρότητα στη δεύτερη απόφασή τους οι γκάγκστερ για την Κύπρο δήμευσαν βάναυσα όλες τις άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις.
  Στο μυαλό των αντιστασιακών που ζητωκραύγασαν το ΟΧΙ δεν υπήρχε, βλέπετε, εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της χρεωκοπίας. Κι ακολούθησαν τα χειρότερα.

  -Τώρα ξέρουμε τι σημαίνει όταν λες ΟΧΙ στην ευρωζώνη. Δεν εκβιάζεται από άοπλους και από μύθους.
  Στο τέλος-τέλος και στην αναμέτρηση του Δαβίδ με τον Γολιάθ ο νικητής διέθετε την αποτελεσματική σφεντόνα του για να εξουδετερώσει τον γίγαντα.
  Τραγικά διαψεύσθηκε επίσης και η επί τρείς αιώνες βεβαιότητα ότι θα μας σώσει το ξανθό γένος, υπογραμμίζει ο έγκυρος δημοσιογράφος.

  Επειδή διάβασα σε άλλη ανάρτηση περί νέου ΕΑΜ, θάλεγα ότι η δημιουργία του θα είναι νομοτελειακή αν και όταν προσδιοριστεί συγκεκριμένα τι θα ακολουθήσει μετά.
  Το ΕΑΜ της Κατοχής μεγαλούργησε προσφέροντας τα μέγιστα στην Αντίσταση. Μετά;

  Το νέο ΕΑΜ ή όπως ονομαστεί θα γίνει για να ακολουθήσει ποιά διάδοχη κατάσταση;

  «Ούτε οι καταθέσεις είναι πια ασφαλείς ούτε τα αντιστασιακά Οχι μας σώζουν ο΄υτε ο ρώσος μας σώζει», όπως λέει ο Γ. Μαρίνος.

  Μ΄άλλα λόγια, αντί να εξευτελίζουμε τους πολιτικούς, αντί να καμωνόμαστε ότι λέμε …αλήθειες που δεν προτείνουν όμως τούτο ή τ΄άλλο, όπως σήμερα ο κ. Τσίπρας , αντί να χυδαιολογούμε άλλοι κατά των κομμουνιστών κι άλλοι κατά της Χρυσής Αυγής, τον Κώστα Καραμανλή κ.α., να ψάξουμε λύσεις εφικτές, να καταρτίσουμε πρόγραμμα ενεργειών, να ξεχάσουμε τα πάθη της Κατοχικής και της μετακατοχικής περιόδου αφού μήτε το σημερινό ΚΚΕ είναι όπως το ΕΑΜ ούτε οι Χρυσαυγίτες έχουν σχέση με τους Γερμανούς κατακτητές μας και να τραβήξουμε αποφασιστικά, συναινετικά κι ομόφωνα, μπροστά.
  Πόσο μπροστά; Αν σοβαρευτούμε και το μελετήσουμε -μυαλά δόξα τω Θεώ διαθέτουμε- θα φανεί μόνο του μπρος στα μάτια μας.
  Εθελοτυφλούμε, παρασυρόμαστε από επιτήδειους, μένουμε καρφωμένοι στα αριστερά ή άλλα δόγματα και χάνουμε την ουσία: ότι οδηγούμαστε κι εμείς, όπως κι όλοι οι λαοί της Μεσογείου τουλάχιστον για την ώρα, να γίνει απελπιστικά ανυπόφορη η ζωή μας.
  Και να κινδυνεύσουμε, συν γυναιξί και τέκνοις.
  Κι αυτοί που τα απεργάζονται σε βάρος μας έχουν όλους τους…εγκεφάλους της γης μαζί τους, για να είναι πιο αποτελεσματικά κι άρρηκτα τα δεσμά μας.

  Αφορισμοί, ύβρεις, απειλές, λόγια ατελείωτα και χωρίς έρεισμα στα ιστολόγια, ενθουσιασμοί ή εκτονώσεις δεν πρόκειται να μας σώσουν.

  Η σφεντόνα η δική μας θα μας σώσει. Αλλά θα πρέπει να την κρατάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συγχρονισμένα, έχοντας την ίδια ώρα στο μυαλό μας τις ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ και ΣΚΕΨΕΙΣ για το αύριο.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.