Χρυσόστομος: Να βρίσκεται σε εθνική εγρήγορση ο λαός

kyproyΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ διεμήνυσε σήμερα πως ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσει σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγει τόσο από την οικονομική δυσπραγία, όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το sigmalive, σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία για την 1η Απριλίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως «το όραμα που είχε ο λαός μας το ‘55 και ξεκίνησε τον αντιαποικιακό αγώνα, αυτό το όραμα πρέπει να επανέλθει στο λαό, γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι πιο δύσκολες από τότε».

«Πρέπει όλος ο λαός να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσουμε σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγουμε τόσο από την οικονομική δυσπραγία όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τόπος και ο λαός μας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση που ζητά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως αυτή είναι μια άποψη δική του, διευκρινίζοντας πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι πολύ καλές και ότι δεν σημαίνει πως ό,τι πει ο ίδιος πρέπει να το εκτελεί ο Πρόεδρος.

«Δημοκρατία έχουμε, ελεύθεροι άνθρωποι είμεθα, μπορεί να έχουμε και αντίθετες απόψεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό πάει να πει Δημοκρατία», είπε καταλήγοντας.

3 σκέψεις σχετικά με το “Χρυσόστομος: Να βρίσκεται σε εθνική εγρήγορση ο λαός

  1. Όχι στη διγλωσσία … Δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις στην πολιτική διακυβέρνηση. Υπάρχουν υπεύθυνες θέσεις και συνειδητοποιημένες πράξεις. Όσοι εκ των πολιτικών αισθάνονται ανεπαρκείς να πάνε στο σπίτι τους – η χώρα , η πατρίδα δεν είναι τσιφλίκι των διαφόρων καιροσκόπων και «εγκάθετων» . Όταν δεν μπορούν, να απευθυνθούν στο λαό …είναι σοφότερος …. Χρηστές πράξεις Παναγιότατε , διότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα βρεθεί σε μια δύνη γεγονότων (η οποία είναι προαποφασισμένη) που θα αποβούν μοιραία για τον ελληνισμό . Κάνετε κάτι πατριωτικό επιτέλους, προς όφελος των ανθρώπων ….

    Μου αρέσει!

  2. …και αυτή είναι η δημοκρατία, η έκφραση των πολλών – ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου ούτε το δικαίωμα να κόβει βόλτες στο προεδρικό μέγαρο, να εκτελεί εντολές άνωθεν , έξωθεν και να μιλά για κάποια δημοκρατία, γενικά και αόριστα. Σεβασμός σε όλα αυτά που δεν σας ανήκουν , λίγη αξιοπρέπεια και λίγη αισθητική στα πράγματα η οποία είναι χαμένη εν τη γενέσει της …ΕΛΕΟΣ !!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.