Δύο αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με AEGIS στέλνουν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό

20130403-000413.jpgΑμφότερα τα  σκάφη «θα είναι έτοιμα να απαντήσουν σε οιαδήποτε πυραυλική απειλή προς τους συμμάχους μας στην περιοχή», δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, με το βλέμμα στη Βόρεια Κορέα.

Δύο αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα AEGIS έχουν αποστείλει στα νερά του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως διεμήνυσε την Τρίτη το Πεντάγωνο, καθώς συνεχίζεται η ένταση μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, το σκάφος USS John McCain, το οποίο έχει δυνατότητες βαλλιστικής αντιπυραυλικής άμυνας, έχει ήδη τοποθετηθεί σε «προκαθορισμένη θέση» στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ένα δεύτερο αντιτορπιλικό, το USS Decatur, έχει λάβει θέσει στον δυτικό Ειρηνικό προκειμένου να «επιτελέσει μία πυραυλική αμυντική αποστολή».

Αμφότερα τα  σκάφη «θα είναι έτοιμα να απαντήσουν σε οιαδήποτε πυραυλική απειλή προς τους συμμάχους μας στην περιοχή», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Λιτλ, λίγες ώρες αφότου η Πιόνγκ Γιάνγκ προειδοποίησε ότι θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία έναν ανενεργό πυρηνικό αντιδραστήρα, ο οποίος μπορεί να παράγει πλουτώνιο κατάλληλο για πυρηνικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται εκ νέου σε «κατάσταση πολέμου».

Η αποστολή των δύο αντιτορπιλικών αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ τροποποιούν ελαφρά τη διάταξη των δυνάμεών τους στην ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, προκειμένου να καθησυχάσει τους συμμάχους της στην περιοχή.
Skai.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Δύο αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με AEGIS στέλνουν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό

 1. …» Αμφότερα τα δύο σκάφη» …

  Εσείς της ολυμπίας!!!
  Αφού ρεζιλέψατε τον πατριωτισμό, σειρά βάλατε και την ελληνική γλώσσα!!!!
  Έργο ‘αξιοσέβαστο’ !!!!

  Ου να χαθείτε!!!!

  Μου αρέσει!

 2. Το ίδιο είχαν κάνει και με το USS BADOΧ στο κόλπο του Τοκίνου, και όταν δύο Βιετναμέζικες τορπιλλάκατοι του επετέθησαν ο Τζόνσον, διέταξε τα στημένα Β 52 και βομβάρδισαν το Ανόι. Κάτι τέτοιο μυρίζει. Αν πέσουν οι βορειοκορεάτες στην παγίδα ζήτω που χεστήκανε.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.