Ελλάδα – Ισλανδία: Κάθε χώρα έχει την κρίση που της αξίζει

ellada-islandia-kathe-xora-exei-thn-krish-poy-ths-aksizeiΟ zerohedge παρουσιάζει ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον γράφημα για την Ελλάδα και την Ισλανδία.
Δυο χώρες, δυο κρίσεις χρέους, δυο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Η Ισλανδία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της μια προς μια τις νεοφιλελεύθερες συμβουλές της ΕΕ και του ΔΝΤ.Έκανε στάση πληρωμών, υποτίμησε το νόμισμά της, εθνικοποίησε τις τράπεζες επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έδωσε το λόγο στους πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων.Σήμερα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας, όπως διατυπώθηκαν μέσω της ελληνικής κυβέρνησης και έμμισθων κονδυλοφόρων μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων.
Οι πολίτες έχασαν πέντε χρόνια από το προσδόκιμο ζωής, οι εργασιακές συνθήκες επέστρεψαν στο καθεστώς του 19ου αιώνα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρα από 20% και το χρέος αυξήθηκε – συνθήκες οι οποίες είναι χειρότερες από την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του ’30 και δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.
Κάθε χώρα έχει τελικά την ηγεσία (και τα ΜΜΕ) που της αρμόζουν. Πολύ περισσότερο όμως έχει την κοινωνική γενοκτονία που αναλογεί στη συμπεριφορά της.  L1 από το Info-War

5 σκέψεις σχετικά με το “Ελλάδα – Ισλανδία: Κάθε χώρα έχει την κρίση που της αξίζει

  1. «Ελλάδα – Ισλανδία: Κάθε χώρα έχει την κρίση που της αξίζει»
    Πόσο πάει η καραμέλα του ενοχικού:»αυτό μας αξίζει»;
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ τόσα χρόνια χορτάσαμε!
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ που να χτυπάτε την έδρα σας χάμω.
    Εκτός και το λέτε επί προσωπικού κατά-δικού σας…

    Μου αρέσει!

    1. Μπορεί να μην αξίζει στον 741. Ξεχνάς ότι ένας στους δύο Ελληνάρες ψήφισε την τρικομματική, εσύ μπορεί να μην εισαι ανάμεσα σε αυτούς, αλλά ένας στους δύο από αυτούς που ψήφισαν, επέλεξαν τρικομματική. Και ένας στους τρεις Ελληνάρες δεν πήγε καθόλου να ψηφίσει.
      Τί άλλο να σου πω. Ο Σαμαράς σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Δηλαδή, η πλειοψηφία από τους Ελληνάρες πιστεύει, ακόμα και τώρα, ότι ο Αντωνάκης προσπαθεί να μας σώσει.
      Όχι μόνο η κρίση μας αξίζει, αυτοί που μας κυβερνάνε μας αξίζουν.
      Τέτοιοι είμαστε, αυτοί μας αξίζουν.-

      Μου αρέσει!

      1. Υπάρχουν τα μικρά ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και μετά οι δημοσκοπήσεις… Όσο για τις εκλογές, ποιος ασχολείται με τη βουλή; Δηλαδή, αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι βουλευτές και η κυβέρνηση και δεν το κατάλαβα; Γιατί εγώ νόμιζα ότι εμάς, όπως κι όλο τον κόσμο, τον κυβερνούν μερικές οικογένειες όχι Ελλήνων τραπεζιτών. Εκτός αν τον Παπαδήμο ή την τρόικα ή τους αρχηγούς των κομμάτων τους ψήφισα εγώ. Και, πάντως, όταν σε βάζουν να διαλέξεις ανάμεσα σε όμοια δεν πρόκειται πραγματικά για επιλογή. Οι Έλληνες που θα κάνουν τη διαφορά πιθανότατα έχουν πάψει να ασχολούνται με τη ψευτοδημοκρατία και πιθανότατα δε γράφουν και σχόλια εδώ.

        Μου αρέσει!

  2. Ο τιτλος του αρθρου ειναι 100% αληθηνοτατος
    Τα Λαμογια που κυβερνουν την πατριδα μας (και οχι πατριδα τους), Σαμαρας, κουβελης, Βενιζελος, Καραμανλης, Σημιτης, Παπαρηγα, Τσιπρας κλπ, με συνεργασια διεθνες οχετου οπως Μερκελ, Ολαντ, Καμερον, Ομπαμα κλπ εδωσαν τη μνημονιακη λυση για 2 λογους
    1. Να δημηργιουσουν πηγες εσοδων για τα αφεντικα τους
    2. Να καλυψουν τις εγληματικες παρανομιες τους απο 1973 εως σημερα για να μην παω και πιο πισω

    Δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο Δισ να επραταν διαφορετικα.

    Δυστυχως για μας και τα παιδια μας παρεδωσαν την πατριδα μας παλι στους αιωνιους εχθρους μας και οχι μονο και υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    Προβλεπω συρραξη πολυ συντομα αλλα ειναι αναγκαιο κακο για να διατηρησουμε το εθνος μας και τον πολιτισμο μας

    Ελληνες μη φοβαστε, ψηλα το κεφαλι, θα νικησουμε

    Αλλα μεχρι να φτασουμε στο πολεμο
    Αγοραζετε ΜΟΝΟ ελληνικα προιντα και ενωθειτε με αλληλεγυη και πατριωτισμο

    Μου αρέσει!

  3. Μα τι λέτε αρθρογραφε…
    Και να φυγουμε απ το ευρώ??? Δεν θα είχαμε λεφτά να πάρουμε πετρέλαιο (γιατί ευτυχώς τώρα μας τρέχουν απ τα πατζακια). Δεν θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις (μιλάμε για λεφτά πολλά, 500 ευρώ το μήνα, όχι αστεία). Η ανεργία θα έφτανε στα ύψη. Και οι 7000 δόσεις της (μόνο στην Ελλάδα) 316??? Τι θα γινόταν? Άσε που δε θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε λιαγκα να βλέπουμε πρωινό μου, ούτε να αγοράσουμε τα νέα επεισόδια του Σουλεϊμάν. Μια εθνική καταστροφή που ευτυχώς απετράπη… να ναι καλά το ΜΕΓΚΑ κι Σκάι που μας ξεστραβωσαν σαν λαό, αν και το χουμε περηφάνια πόσο ξύπνιοι είμαστε…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.