Τζαμί στο «ναυτικό οχυρό»!

Την ώρα που η Τουρκία εκβιάζει και εμπαίζει την ελληνική πλευρά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και εγείρει θέμα απόσυρσης της νομοθετικής διάταξης για τον διορισμό των ιμάμηδων στη δυτική Θράκη, η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε χθες στη Δι@ύγεια τη δημοπράτηση της κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό!

Σε τζαμί, χωρίς μιναρέδες, όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία» (9 Νοεμβρίου 2011), παρουσιάζοντας και
τη μακέτα, μετατρέπεται πλέον μετά τη δημοπράτηση το παλαιό οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού με κόστος που θα αγγίξει το 1.000.000 ευρώ και φυσικά θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα πολύ δύσκολη για την οικονομία της χώρας μας.

Ειδικότερα, η μελέτη κατασκευής του τζαμιού προβλέπει μία λιτή, διακριτική μετασκευή υπάρχοντος κτιρίου. Ο φέρων οργανισμός θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό, που θα συνάδει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής. Το εμβαδόν του τεμένους δεν θα ξεπερνά τα 1.000 τ.μ., η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 350 άτομα, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές. Η υλοποίησή του θα γίνει με ειδικούς πολεοδομικούς όρους, ενώ η μελέτη προβλέπει «συμμάζεμα» των υπαίθριων χώρων, που έχουν σημαντική λειτουργική σημασία στην ισλαμική πίστη. Στους εξωτερικούς χώρους θα δημιουργηθεί αυλή, που θα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς όταν ο εσωτερικός χώρος θα είναι πλήρης, καθώς και χώροι πρασίνου.

Το οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Πολεμικού Ναυτικού, είναι σήμερα σε αχρησία, εγκαταλειμμένο, καθώς παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει συνεργεία επισκευής των οχημάτων του Οπλου. Μέσα στον χώρο υπάρχουν και πέντε ερειπωμένα κτίρια. Οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου θα φέρουν την υπογραφή των γραφείων Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Η κατασκευή του προκαλεί αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήδη ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της ανέγερσης του τζαμιού, όσο και από ορισμένους ιερείς της Εκκλησίας, όπως ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που έχει προσφύγει νομικά κατά της κατασκευής.

Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. και τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που ανεγερθεί τζαμί στη συγκεκριμένη περιοχή τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια τάξη. Επιπλέον, εκφράζει τον προβληματισμό του και σημειώνει ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί το επίμαχο έργο ο Δήμος Αθηναίων χάνει συντελεστή δόμησης και εκτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για κάλυψη κοινωφελών αναγκών. Το θέμα αναμένεται να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επιμονή Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Κατάρ, στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου, του είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να χτιστεί το τζαμί στην Αθήνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα «Hurriyet» φέρεται ο Ερντογάν να είπε στον Σαμαρά ότι «πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους, δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς, αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας». Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης – Δημοκρατία

7 σκέψεις σχετικά με το “Τζαμί στο «ναυτικό οχυρό»!

 1. Για τη θεολογική σχολή της Χάλκης δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ασχολούμαστε. Γιατί μας εκβιάζουν; Για κάτι που δεν μας αφορά; Το θέμα του τζαμιού είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Για ποιό λόγο να κατασκευαστεί τέμενος; Για τους λαθρομετανάστες; Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης έχουν τα τζαμιά τους.

  Μου αρέσει!

 2. Γουρουνοκεφαλή και αίμα χοίρου έχουν ρίξει στο χώρο που θα γίνει το τζαμί στον Βοτανικό..(Βίντεο)

  Το συμβάν έγινε το 2010 και το θέμα εν μέσω κρίσης μάλλον ξεχάστηκε..από τους αρμοδίους.
  Δεν ξεχάστηκε όμως από όσους δεν θέλουν να γίνει το τζαμί στον Βοτανικό οι οποίοι στέλνουν πάλι το βίντεο για να υπενθυμίσουν ότι ο χώρος είναι ήδη «μολυσμένος» και θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να μολυνθεί όλο το σημείο που η κυβέρνηση υπέδειξε για να ανεγερθεί το ισλαμικό τέμενος.

  Το μήνυμα που συνόδευε τότε το βίντεο ανέφερε τα εξής.

  ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!
  Κάνατε πολλά τραγικά λάθη και τώρα θα αρχίσετε να πληρώνετε για κάθε ένα από αυτά. Δεν θα σας χαριστούμε για κανένα…
  Η πράξις μας ήτο προειδοποιητική!

  Ή εσείς… ή εμείς!!! ~ ΚΡΥΠΤΕΙΑ

  Μου αρέσει!

 3. To ξαναβάζω μέχρι να εμπεδωθεί.

  Ποιους διάλλεξε το κράτος για να απαρτίσουν την Επιτροπή για την αναβάθμιση του θρησκευτικού εκπαιδευτικού συστήματος της μουσoυλμανικής μειονότητας της Θράκης;

  1. Χασάν Μπαντάουι, Επίκουρος Καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  2. Σαμπρί Μποσνάκ, Απόφοιτος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας, Καθηγητής Ισλαμικής Θεολογίας και Διευθυντής Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής

  3. Αλή Οσμάν, Διδάκτωρ Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Al Azhar

  4. Γιασάρ Δαμάδογλου, Πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ισλαμικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Al Azhar, Διδάκτωρ Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου Al Azhar

  5. Χαλήλ Τζιχάτ, Πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Ισλαμικό Ιερό Κήρυγμα και Διδάκτωρ Ισλαμικής Θεολογίας του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας.

  6. Φαχρή Ραήμ, Πτυχιούχος Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου Al Azhar

  7. Αγγελική Ζιάκα, Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στο Ισλάμ

  h-p://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html

  Χωρίς να γνωρίζουμε κάτι για τα υπόλοιπα μπουμπούκια, ας κοιτάξουμε αυτούς της ΜΕΔΙΝΑΣ.
  Από τους 7, οι τρεις είναι από το ισλαμικό πανεπιστήμιο της Μεδίνας της Σαουδικής Αραβίας.

  ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ
  Οι δικοί “μας” τυφλωμένοι από την προοδευτική μούχλα που τους διακατέχει, αλλά και την πλήρη ασχετοσύνη ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (βλέπε ποιους έβαλαν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων) δεν γνωρίζουν τι εστί ισλαμική σχολή Μεδίνας και οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην κοπή του ξυραφιού..

  ΠΟΙΟΥΣ «ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ» ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ) ΞΥΡΑΦΙΑ;;

  ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΔΙΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ.
  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΔΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ). </

  Αναφορά από μια αποστολή που μπήκε κρυφά στο κεντρικό και πιο γνωστό τζαμί του Λονδίνου που συστεγάζεται με το ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, ένα τζαμί που θεωρείται το πιο μετριοπαθές. To μότο τους είναι ότι προωθούν ανεκτικότητα και διαθρησκεία.

  Τι θα συμβεί σε αυτούς που παραβαίνουν τους ισλαμικούς νόμους, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων που αλλάζουν την πίστη τους;
  Tον σκοτώνουμε
  Τους μοιχούς;
  Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου
  Και αυτός που δεν είναι παντρεμένος;
  Μαστίγωμα 100 φορές.
  Αν μια γυναίκα συμπεριφέρεται σαν άνδρας;
  Θάνατος. Ρίξιμο από ένα υψηλό σημείο.
  Μια μαθήτρια παρεμβαίνει και λέει ότι μετά το ρίξιμο πρέπει να λιθοβολούμε τους ομοφυλόφιλους.
  Μια άλλη αναφέρει ένα απόσπασμα από το κοράνι και φιλοσοφεί: “και μετά τους μειώσαμε από το χαμηλό σημείο στο χαμηλότερο”. Και παρατηρεί ότι αυτό κάνεις όταν τους ρίχνεις από ένα ψηλό σημείο σε ένα χαμηλότερο.

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ..
  Δεν σας λέω να πάτε να σκοτώσετε τώρα ανθρώπους λέει η δασκάλα. Πρέπει να υπάρχει μουσουλμάνος ηγέτης, να έχει ισχυροποιηθεί ο μουσουλμανικός στρατός και το ισλάμ να έχει επεκταθεί. Με άλλα λόγια τους λέει, περιμένετε μέχρι να πλειοψηφίσουμε, να έχουμε το πάνω χέρι και τότε θα τους σκοτώσουμε. H δασκάλα έχει διδαχθεί στο τζαμί της Μεδίνα στη Σαουδική Αραβία.

  Δεν είναι αρκετό να λατρεύουμε μόνο τον αλάχ λέει η δασκάλα. Πρέπει να μισούμε αυτά που μισεί και να αγαπάμε αυτά που αγαπά, ειδικά όταν ζούμε σε μια χώρα που δεν είναι μουσουλμανική. Βάζει μετά μια μαθήτρια να διαβάσει από το κοράνι: “Αληθώς είμαστε ελεύθεροι από εσάς και από όσα λατρεύεται που δεν έχουν σχέση με τον αλάχ. Σας έχουμε απαρνηθεί και έχει εμφανισθεί μεταξύ μας αιώνια έχθρα και μίσος, έως ότου και εσείς πιστέψετε μόνο στον αλάχ.” Η δασκάλα εξηγεί πως αυτό σημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από τους άπιστους.

  Η μουσουλμάνα ρεπόρτερ ρωτά την δασκάλα πως μπορεί να εφαρμόσει αυτό που τους είπε πριν για το ότι πρέπει να αγαπάμε και να μισούμε αυτά που αγαπά και μισεί ο αλάχ. Η δασκάλα της λέει: “Δεν επιτρέπεται να είσαι πολύ καλός φίλος μαζί τους, να τους πεις τα μυστικά μας. Aφοσίωση έχουμε μόνο για τους μουσουλμάνους όχι για τους άπιστους.”

  Το βίντεο αναφέρει ότι οι διδαχές στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου βασίζονται σε μια σκληρή μετάφραση της σαουδαραβικής σχολής. Αυτό λοιπόν το τζαμί, έχει και ένα διαθρησκειακό τμήμα το οποίο επισκέπτονται παγκόσμιοι ηγέτες, πολιτικοί και χιλιάδες μαθητές της βρετανίας και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών. Το τζαμί λέει ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι να προωθήσει κατανόηση και σεβασμό ανάμεσα στις κοινωνίες.

  Σε μια από αυτές τις επισκέψεις η μυστική κάμερα καταγράφει μια ομάδα μη μουσουλμάνων που επισκεύτηκε την περίφημη δασκάλα. Τους προωθεί το ισλάμ αλλά τους μιλάει ευγενικά για τις άλλες θρησκείες. “Το κοράνι ήρθε να επιβεβαιώσει την αλήθεια στις προγενέστερες γραφές” τους λέει. Με το που φεύγει όμως η ομάδα των μη μουσουλμάνων, ο τόνος της δασκάλας άλλαξε εντελώς. Τώρα λέει ότι οι διδαχές της Χριστιανοσύνης είναι πρόστυχες. “Δε νοιώθουμε ένα τίποτα όταν περνάμε από τις εκκλησίες τους; Δεν τις κοιτάμε με αηδία σκεπτόμενοι, τί κάνουν εκεί μέσα αυτοί οι άνθρωποι; Αυτά που λένε με τις γλώσσες τους είναι τόσο πρόστυχα και αηδιαστικά. Πραγματικά βδελύγματα.

  Ένας μουσουλμάνος δεν πρέπει να ανέχεται άλλες θρησκείες.
  “Ενας μουσουλμάνος” λέει η δασκάλα, “δεν πρέπει να είναι αδιάφορος και να λέει, εσύ πήγαινε στην εκκλησία, εγώ θα πάω στο τζαμί, ας μείνουμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια και να είμαστε όλοι ενωμένοι ως ανθρωπότητα. Αυτό είναι ψέμμα, δεν λειτουργεί, αυτή η ιδέα είναι κάλπικη, μία φάρσα.

  ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

  ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Στη Συρία, οι περισσότερες σφαγές των πολιτών γινόντουσαν τις ημέρες που έβγαιναν τα ισλαμοφασισταριά από τα τζαμιά.
  ΑΒΡΑΜΟ-ΣΑΜΑΡ, ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ..

  Μου αρέσει!

 4. Στους χώρους του ελληνικού δημοσίου καλό θα ήταν να φτιάχνονται νοσοκομεία και όχι τζαμιά ή οτιδήποτε άλλο αναχρονιστικό και ύποπτο Το παραμύθι να τελειώνει. Αυτός ο λαός έχει ανάγκη από κοινωνικές παροχές και όχι μέσα στην φτώχεια του να χαρίζει οικόπεδα και να κατασκευάζει τζαμιά για παράνομους μετανάστες που μπήκαν λαθραία στην χώρα δημιουργώντας μόνο προβλήματα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

  Μου αρέσει!

 5. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο “. !!!

  ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ειναι η υλοποίηση – συγκεκριμένη κατασκευή που γίνεται με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου…την στιγμή μάλιστα που η Χριστιανική πίστη διώκεται στις μουσουλμανικές χώρες, με τις εκκλησίες να καίγονται και τους ιερείς να σφάζονται….η’ να απαγάγονται και να εκτελούνται απο ακραία υποκινούμενα ισλαμικά στοιχεία.!!!

  Αλλά και ο χώρος που επιλέχτηκε και ουσιαστικά δωρίζεται…προκειμένου να λειτουργήσει τέμενος και ιεροδιδασκαλείο, έχει τον δικό του συμβολικό χαρακτήρα……..καθώς ανήκει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό …..Ναυτικό Οχυρό !!!!!!!!!!!

  Απόφαση του κου δημάρχου Καμίνη…αργότερα….η δημιουργία άκουσον – άκουσον…14 νέων τζαμιών……..δηλαδή 2 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα της πόλης…..όταν στη γειτονιά μου – κάτω απο την πολυκατοικία μου, κάτω απο τα πόδια μου…..ήδη διαθέτω ενα !!!
  Ετσι μάλλον προγραμματίζουν – σκοπεύουν { βλέπε και σχετικό άρθρο του Αεροπαγίτη κ.Κόκκινου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ } να καταστήσουν τους Ελληνες, σε κάθε γειτονιά, είδος προς εξαφάνιση !!!!!!!!!!!!!!

  ΠΛΕΚΤΑΝΗ………..σίγουρα εις βάρος του του κατατρεγμένου Ελληνικού Λαού.

  Ετσι όλοι αυτοί οι κύριοι “ταγοί”…….Θεωρούν αναβάθμιση την παράδοση του κέντρου της Αθήνας στα……..στίφη – ορδές των μουσουλμάνων που θα το κατακλύσουν, μετατρέποντας τον Βοτανικό, αλλά και την ευρύτερη, απο τα αρχαία χρόνια Ιερή περιοχή του Κεραμικού……….σε κατεχόμενη ζώνη !!!!!!!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.