«Βόμβα» Ρεν: Ετοιμάζουμε οδηγία για κούρεμα καταθέσεων

20130406-165432.jpgΟ Επίτροπος Οικονομίας αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νόμο για κούρεμα μεγάλων καταθέσεων σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών! Διευκρίνισε όμως, μιλώντας στο φιλανδικό κανάλι YLE, πως οι καταθέσεις που θα κουρευτούν θα είναι πάνω από 100.000 ευρώ και ότι η Κύπρος ήταν ξεχωριστή περίπτωση.

«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση, αλλά η επερχόμενη οδηγία υποθέτει ότι επενδυτές και καταθέτες θα αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης μιας τράπεζας», δήλωσε ο Ρεν.

«Αλλά υπάρχει μια πολύ σαφής ιεραρχία, πρώτα οι μέτοχοι και στη συνέχεια ίσως οι μη ασφαλισμένες επενδύσεις και καταθέσεις. Ωστόσο, το όριο των 100.000 ευρώ είναι ιερό, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πάντα ασφαλείς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται οδηγία για την ασφάλεια των τραπεζών, η οποία θα ενσωματώνει το ζήτημα της ευθύνης των επενδυτών, στη νομοθεσία των κρατών-μελών.

Ο Όλι ρεν δήλωσε ακόμη ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη. «Επομένως, η συζήτηση της ΕΚΤ την Πέμπτη για τα συμβατικά και μη συμβατικά μέτρα είναι πολύ σημαντική καθώς η ΕΚΤ ίσως έχει ένα ρόλο στο να κάνει πιο εύκολη την κατάσταση», είπε.
Πηγή:newsit.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “«Βόμβα» Ρεν: Ετοιμάζουμε οδηγία για κούρεμα καταθέσεων

 1. Καλα να μας κάνουν όλους! Μα όλους! Γυναίκες και άνδρες που νομίζουμε ότι η ζωη μας αξίζει πιο πολυ απο την ελευθερία μας. Πάνω στον φόβο μας βασίζονται. Αφου βλέπουν ότι και να μας κάνουν δεν το κουναμε απο την καλοπέραση μας. Ολο απειλές και βρισιές απο εδω είμαστε και μεγαλα λόγια απο το καταραμένο το παλιοκουτι.

  Μου αρέσει!

 2. Δέν είναι βόμβα,είναι ή αλήθεια…..ΟΛΕΣ οι τράπεζες,μέ δικές τους επιλογές σέ τοξικά προιόντα,είναι βουλιαγμένες.

  Οταν σκάσει,λοιπόν μία τράπεζα,τότε τίς ζημιές,αποφάσισε ή ΕΕ,θά τίς πληρώνουν οι καταθέτες τών τραπεζών,όπως έγινε
  στή Κύπρο,γιά τίς 2 τράπεζες….τό πρόβλημα είναι ότι στίς 2 αυτές τράπεζες είχαν τά λεφτά τους τά ασφαλιστικά ταμεία,συντα-
  ξιοδοτικά ταμεία,τά θύματα τού αεροπορικού ατυχήματος τής ΗΛΙΟΣ….

  Στήν Ελλάδα,από τούς εδώ πολιτικούς επελέγη ή διάσωση τού δημοσίου,πού έσκασε καί ΟΛΩΝ τών προβληματικών τραπεζών,πού ήδη έχουν πάρει 230 δισ.νά γίνει είς βάρος ΟΛΩΝ τών Ελλήνων πολιτών,αφού ΟΛΑ μπήκαν στό δημόσιο
  χρέος…

  Μου αρέσει!

 3. Μα ομολογουν οτι μας κανουν σκλαβους και εμεις τους κοιταμε σαν ηλιθιοι????

  Η μοιρα μας θα ειναι και των παιδιων μας,….μεχρι τα 100 χιλιαρικα???

  Δηλαδη μνονο αυτοι θα εχουν τα δις και τα αχρηστα παιδια τους????

  Και τους κοιταμε?????

  Μπραβο ….κοσμε!

  Και μονο που το ειπε,,,

  επρεπε να ειχαμε ορισει τοπο, ημερα…..ωρα!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.