Σσσς … η κυβέρνηση κοιμάται!

 

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Θα αναφερθούμε για ένα θέμα που συγκλονίζει αυτό το διάστημα όλο τον κόσμο και τον διεθνή τραπεζικό τομέα και τις εφαρμοζόμενες πρακτικές του. Θα αναφερθούμε για το θέμα της Κύπρου, μίας χώρας «εξωτικής και μακρινής», που δεν έχουμε μάθει την ύπαρξή της ούτε στους σχολικούς Άτλαντες.
Η ανεξάρτητη και περήφανη Ελληνική κυβέρνηση ήταν παρούσα στην πρόσφατη ευρωπαική συνεδρίαση που αποφασίστηκε ο δανεισμός και οι όροι του για την Κύπρο! Η κυβέρνηση, επίσης, όλες αυτές τις ημέρες που γίνεται η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην Κύπρο, είναι παρούσα μόνο στο Μαξίμου! Η κυβέρνηση, επίσης, έχει προτείνει μέτρα και έχει δηλώσει την παρουσία της για τις εκεί καταθέσεις των πολιτών της!
Όλα αυτά που «έκανε» η κυβέρνηση, μας ενδυνάμωσαν σαν χώρα και μας καταξίωσαν ακόμη περισσότερο στο διεθνές στερέωμα! Μπράβο!
Τι θα περίμενα εγώ ο απλός πολίτης να είχε κάνει;
Να πάρει εξ’ αρχής θέση στο ευρωπαικό συμβούλιο, ότι είναι στο πλευρό της Κύπρου.
Να δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι ενιαίο σώμα και η αντιμετώπιση κοινή.
Να αντιταχθεί στην υποδούλωση ενός αδερφού λαού, με πρόσχημα τα οικονομικά στοιχεία.
Να προτείνει εναλλακτικές λύσεις και να τείνει χείρα βοηθείας, απαλλαγμένη από την εσωτερική εξυπηρέτηση συμφερόντων και την σχέση της με τον τραπεζικό τομέα.
Να εγγυηθεί, έστω και προφορικά, τις καταθέσεις των πολιτών της στην Κύπρο. Ξέρετε, δεν είναι όλες οι καταθέσεις παράνομες, υπάρχει και το εμπόριο εντός των χωρών της Ευρώπης.
Όλα αυτά και τα όνειρό μου για ισχυρή διεθνή παρουσία της χώρας μου περίμενα εγώ. Μάλλον ζω αλλού όμως και περιμένω τις επόμενες εκλογές, για να προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα τα ¨θέλω¨ μου για την Πατρίδα.
Εν τω μεταξύ θα παρακαλέσω, όλες οι ενέργειες να γίνονται με ησυχία, ακόμη και οι τουρκικές παραβιάσεις. Η κυβέρνηση κοιμάται και δεν επιτρέπεται να την ξυπνήσουμε!

http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/991-ssss-i-kyvernisi-koimatai

5 σκέψεις σχετικά με το “Σσσς … η κυβέρνηση κοιμάται!

      1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Καθόλου δεν κοιμούνται. Αντιθέτως ΕΚΤΕΛΟΥΝ κατά γράμμα της εντολές των αφεντικών τους και ολοκληρώνουν σιγά σιγά το ξεπούλημα της χώρας. Ο μόνος που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είναι ο λαός…. άντε να δούμε έως πότε…!!!!

        Μου αρέσει!

  1. Εάν έκανε αυτά που λες, πώς θα πανηγύριζε τώρα, για το κούρεμα της Κύπρου; Πώς θα έλεγαν σε εμάς τα προβατάκια, ευτυχώς που δεν είπαμε όχι γιατί θα παθαίναμε το ίδιο; Πάλι καλά που εμείς λέμε ναι σε όλα.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.