Κύπρος: Δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό

?????????Δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταλόγου με τα ονόματα των περίπου έξι χιλιάδων προσώπων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που έγινε υπό την προεδρία του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση και μελέτη από τους βουλευτές, καθώς, ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται, υπάρχουν πολλοί που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο νόμιμων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζήτησε τη δημοσιοποίηση του καταλόγου, τονίζοντας ότι πρέπει να κατατεθούν στοιχεία για τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, δηλαδή μετά τις 15 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης άφησε αιχμές ότι, στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, διαμορφώνεται πλειοψηφία για τερματισμό της εξέτασης από την Επιτροπή του θέματος της εξαγωγής καταθέσεων. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε έντονη διαφωνία για το ενδεχόμενο αυτό και επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη.

«Έχω πολλές επιφυλάξεις για το πού πάμε, εάν η Επιτροπή Θεσμών δεν αφεθεί να λειτουργήσει κανονικά» είπε ο κ. Συλλούρης. Πρόσθεσε δε, ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης θα συζητηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το θέμα της έρευνας σε βάρος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενη παραπλάνηση της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ακούστηκαν απόψεις ότι δεν θα ήταν σκόπιμο ή πρόσφορο να εξεταστεί το θέμα του καταλόγου, δεδομένου ότι το ίδιο θέμα θα διερευνηθεί από την τριμελή ερευνητική επιτροπή, το έργο της οποίας αρχίζει τις επόμενες μέρες.

Πηγή:protothema.gr

7 σκέψεις σχετικά με το “Κύπρος: Δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό

 1. Γιατί να δημοσιευτούν ..? Έκαναν κάποιο έγκλημα ..?? Αυτοί τα λεφτά τους προσπάθησαν να προστατεύσουν από τους λωποδύτες και τους κλέφτες πολιτικούς .. Αυτοί έκαναν το έγκλημα , αυτοί είναι οι ένοχοι , οι κλεφταράδες που έφαγαν τα λεφτά και τον κόπο του κοσμάκη ..

  Μου αρέσει!

  1. και εγω εχω χρηματα στη τραπεζα δεν με ενοχλει αν δημοσιευτουν αφου ειναι νομιμα εσενα γιατι σε ενοχλει τι φοβασαι μην ζητησουν λυτρα οι απαγωγεις για τη γιαγιασου-πεθερασου

   Μου αρέσει!

   1. Γιατί αν δημοσιοποιήσουν ότι έχεις μερικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στη τράπεζα με τα πλήρη στοιχεία σου , αμέσως σε κάνουν στόχο πιθανής απαγωγής και όχι μόνο …

    Θα ακούσουμε και άλλες «έξυπνες» ερωτήσεις … ?

    Μου αρέσει!

 2. Προσωπικα δεδομενα ..αδελφια μου…

  Συνηγοροι….δεδομενα….και αλλα ομορφα φτιαγμενα απο τους ιδιους….για τις δικες τους δυσκολες περιπτωσεις…

  Ολα εχουν …προβλεφθει!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.