«Κούρεμα» καταθέσεων στις προβληματικές τράπεζες μετά το 2015

 Κούρεμα   καταθέσεων στις προβληματικές τράπεζες μετά το 2015Το κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αναμένεται να συζητήσουν στο Eurogroup της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συζητήσουν το πώς θα λάβει μορφή αυτή η απόφαση η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015.

Πάντως στο «κούρεμα» θα προηγούνται οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι και στη συνέχεια αν υπάρχει ανάγκη θα «κουρεύονται» οι μεγάλοι καταθέτες με καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Η Κομισιόν έχει ήδη συντάξει το πρώτο προσχέδιο του νόμου, αλλά μετέθεσε στις χώρες μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την ευθύνη να αποφασίσουν το εάν και το πότε οι καταθέτες θα υποστούν ζημιά, στην περίπτωση που μια προβληματική τράπεζα διασωθεί ή κλείσει.

Έτσι και αλλιώς, η απόφαση για τη διάσωση της Κύπρου με κούρεμα των καταθέσεων, για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη, αποτελεί ένα προηγούμενο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Όμως, οι Ευρωπαίοι χαράσσοντες την πολιτική έχουν επιχειρήσει να είναι προσεκτικοί. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες.

Όμως, το έγγραφο το οποίο ετοίμασε η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ κάνει λόγο για κούρεμα και στις καταθέσεις της διατραπεζικής αγοράς, διάρκειας κάτω του ενός μήνα. Η κίνηση αυτή θεωρείται αρκετά παρακινδυνευμένη, καθώς η ΕΚΤ ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το “πάγωμα” της διατραπεζικής αγοράς για τις τράπεζες από τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες.

imerisia.gr

15 σκέψεις σχετικά με το “«Κούρεμα» καταθέσεων στις προβληματικές τράπεζες μετά το 2015

  1. μολις εσκασε βομβα απο το εχτρα τσαννελ πως κουρευονται κ αλλο τα ασφαλιστικα ταμεια ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! την ιδια στιγμη ο γαπ δεν ερχεται στη εξεταστικη κ ο λατσης απο την ελβετια λεει στη τραπεζα που εκλεψε κ χρεωσε ΑΝΤΕ ΓΜΣ!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΟ ΟΙ CSI POLYGYROY επιασαν δυο πατεραδες στον υπνο ……..ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΡΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΩΝ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ???????? ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΗΔΗ ,,,,,,,,Κ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Κ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ

    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    Μου αρέσει!

      1. νομιζω πως εισαι αγενης αλλα σ ευχαριστω πολυ κ πραγματι ποτε δεν υπηρξα κομματοσκυλο απλα ενας καθημερινος ανθρωπος. μητερα ,αργαζομενη καποτε , ταλαιπωρημενη σημερα.

        Μου αρέσει!

      2. Η βρισια ειναι το καταφυγιο του βλακος.Το σπαραγμα της πνευματικης ενδειας.Το δραμα του εμπαθους.Ο πιο σιγουρος δεικτης αντικοινωνικοτητας του κοινωνικως αναπηρου.

        Μου αρέσει!

    1. Βαρβάρα μου νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τους δώσεις τα κλειδιά της κρεββατοκάμαρά σου!!!! Δεν τα χρειάζονται για να μπουν….έχουν και λοστούς τα παλληκάρια της φακής και οι πόρτες, ακόμα και θωρακισμένες δεν αντέχουνε !!!!! Το αποδείξανε εξ άλλου !!!!!!

      Μου αρέσει!

    2. Ειπε ο γαιδαρος το πετεινο κεφαλα ,να χαιρεται η ΣΑΜΑΡΟΦΥΛΑΚΗ τα φυντανια που βγαζει , με phd στην ΨΕΥΤΙΑ , ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟ

      Μου αρέσει!

    3. Η χώρα κυλάει όλο και περισσότερο προς τον κυβερνητικό φασισμό.
      Τους βλέπουμε και τους ακούμε κάθε μέρα.

      Πως αλλιώς άλλωστε μπορούν να κρατηθούν στην εξουσία.
      Φοβούνται πολύ για το μέλλον τους και θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν εαυτούς και συμφέροντα.
      ….και ο Αλέξης μας είπε ότι δεν έχουμε Κατοχή….

      Μου αρέσει!

  2. Τώρα σας …. πιστέψαμε !!!!! Το 2015, εε;;;
    Παιδιά μαζέψτε τα λεφτά πριν τον Οκτώβριο φέτος !!!!
    Στην καλύτερη των περιπτώσεων φυσικά !!!!!!
    Σε ότι αφορά τις εγγυημένες καταθέσεις κάτω των 100.000 €, μπορεί κάποιος να μου πει πως με κεφάλαιο 6,5 δις που έχει ο φορέας εγγυήσεων θα εγγυηθεί την καταβολή των 162 δισ καταθέσεων σε «Ελληνικές» τράπεζες ;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

      1. Θα περιμένουνε μέχρι τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, και θα προσπαθήσουνε να πείσουνε κανένα κορόϊδο ακόμα μήπως και φέρει τις καταθέσεις του πίσω και κάνουν καλύτερη αρπαχτή !!!!

        Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.