Οι κύκλοι του πολέμου

The bondholder

Απόσπασμα από ένα άρθρο στην ιστοσελίδαhttp://www.ritholtz.com/blog/2013/04/top-economic-advisers-forecast-war-and-unrest/ . Συγγνώμη για την GOOGLE μετάφραση.

O πολύ-δισεκατομμυριούχος επενδυτής HugoΣαλίνας λέει:

«Τι συνέβη με την Λιβύη; Πολλοί εικάζουν, ότι ο πραγματικός λόγος που ανατράπηκε οΚαντάφι, ήταν ότι σχεδίαζε ένα all-Africanνόμισμα για τη διεξαγωγή του εμπορίου. Τοίδιο συνέβη και με τον ίδιο που συνέβη με τον Σαντάμ επειδή οι ΗΠΑ δεν θέλουν κανένασταθερό νόμισμα να ανταγωνίζονται το δολάριο. Ξέρετε ο Καντάφι μιλούσε για έναδηνάριο βασισμένο στο χρυσό. Όχι σαν τα άλλα νομίσματα που δεν έχουν αντίκρισμα.»

Ομοίως, ο Larry Edelson έγραψε ένα email στους συνδρομητές με τίτλο «Αυτό που οι« Κύκλοι του Πολέμου «λένε για το 2013», το οποία αναφέρει:

«Από το 1980, έχω μελετήσει τα λεγόμενα «κύκλοι του πολέμου» – οι φυσικοί ρυθμοί που προδιαθέτουν κοινωνίες να κατέβουν στο χάος, και ακόμη και διεθνή πόλεμο.
Είμαι σίγουρα δεν είμαι το πρώτο πρόσωπο για να εξετάσει αυτά τα πολύ διακριτικά σχέδια στην ιστορία. Υπήρξαν πολλοί πριν από εμένα, κυρίως, ο Raymond Wheeler, ο οποίος δημοσίευσε το πιο έγκυρο χρονικό του πολέμου ποτέ, και που καλύπτει μια περίοδο 2.600 χρόνων δεδομένων. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα, ακόμη και τώρα.

Και με βάση αυτά που βλέπω, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι απολύτως τεράστιες το 2013/2014.»

6 σκέψεις σχετικά με το “Οι κύκλοι του πολέμου

 1. Τίποτα από όλα αυτά..είναι θέμα καθαρά οικονομικής ανάπτυξης…….τό κράχ τού 1929 διέλυσε τίς οικονομίες,οι οποίες παρά
  τά new deals,τής αμερικάνικης οικονομίας,οι οικονομίες,παρέμεναν σέ ύφεση,μέχρι τό 1940,τήν έκρηξη δηλαδή τού Β΄πολέμου,

  Ο πόλεμος διέγραψε αυτόματα χρέη,δημιουργήθηκαν πολεμικές βιομηχανίες,έπεσε ή ανεργία καί εμφανίστηκε καινούργια
  δυναμική ανάπτυξης,πρώτα στήν αμερική…πού εξαπλώθηκε….

  Τό ίδιο θά συμβεί καί σήμερα…τό κράχ τού 2008,έχει διαλύσει όλες τίς οικονομίες…όσες συμφωνίες καί νά γίνουν,ΔΕΝ θά
  υπάρξει ανάπτυξη μέ τά τεράστια συσσωρευμένα χρέη,τίς ήδη διαλυμμένες τράπεζες…….αναπόφευκτος λοιπόν ο πόλεμος
  επειδή όπως έλεγε καί ο δικός μας Ηρόδοτος…..πόλεμος πατήρ πάντων…

  Μου αρέσει!

  1. Το σύστημα έχει μέσα του ενα καρκίνο που λέγεται τόκος … το καταπολεμούν με συνεχή ανάπτυξη … όμως η ανάπτυξη σε αντίθεση με τον τόκο δεν μπορεί να είναι εκθετική ..κάποια στιγμή λοιπόν ο καρκίνος θα σκοτώσει την οικονομία… δεν θα μπορεί η οικονομία να αποπληρώσει τόκους ..τότε πάμε σε αυστηροποιηση του συστήματος (μεγαλύτερο στύψιμο -φόρους – χαράτσια ) κ μετά σε πολέμους. όταν είπαν στον Κέινς ότι μπορεί και μαθηματικά να αποδειχθεί οτι μέσα σε 50 – 60 – 70(Ανάλογα με τη διαχείριση) το περισσότερο χρονιά ειναι καταδικασμένο το σύστημα απο τη μορφή του να πεθάνει …απάντησε …ολοι κάποτε θα πεθάνουμε …με λίγα λογία όπως ειπε κ ο γαλέος …κ όμως γυρίζει …κ εμείς πέσαμε στα κάτω …

   Μου αρέσει!

 2. Δεν είναι εικασίες. Ο πόλεμος του Ιράκ και η ανατροπή του Καντάφι έγιναν για την διασφάλιση του Δολλαρίου.

  Μου αρέσει!

  1. Λιγες ειναι οι χωρες που εχουν κεντρικη τραπεζα που δεν ελεγχεται απο τους εβραιομασωνους…
   Τρεις ? Τεσσερις ?
   Ειναι οι χωρες στις οποιες ταχιστα θα επιτεθουν…
   Ηδη βλεπουμε τι γινεται στη Συρια, απο πισω ακολουθει το Ιραν…

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.