Ζημιές – μαμούθ στις κυπριακές τράπεζες διαπιστώνει η Pimco

20130419-150353.jpgΟκτώ χαρακτηριστικά του κυπριακού τραπεζικού συστήματος οδήγησαν στις ζημιές-μαμούθ στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των εμπορικών τραπεζών, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του αμερικανικού οίκου Pimco, στον οποίο ανέθεσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου να κάνει διαγνωστικό έλεγχο.

Προσχέδιο της έκθεσης, με ημερομηνία «Μάρτιος 2013», περιγράφει με λεπτομέρεια τις ιδιαιτερότητες του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τις παραμέτρους, που εξηγούν τις τεράστιες κεφαλαιακές απώλειες οι οποίες οδήγησαν τελικά τις δύο μεγάλες τράπεζες σε διαδικασία εξυγίανσης.

«Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και οι πιστωτικές πρακτικές των οργανισμών που συμμετείχαν στο «due diligence» (διαγνωστικό έλεγχο) χαρακτηρίζεται από αριθμό ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών που διαφοροποιούν την Κύπρο από άλλα διεθνή τραπεζικά συστήματα», αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία καταγράφονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μέχρι τον Ιούνιο του 2015, και καλύπτονται η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή, η Ελληνική, η Eurobank, η Alpha και αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνεργατικών.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ζημιές – μαμούθ στις κυπριακές τράπεζες διαπιστώνει η Pimco

  1. ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ…ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ…..ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ……ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ …ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ !!!!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.