Αταυτοποίητες παραμένουν 140.928 συντάξεις

Aταυτοποίητες, χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, παραμένουν 140.928 συντάξεις (από τις 4.387.270) τέσσερις μήνες μετά την δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος «Ηλιος» που κατέγραψε για… πρώτη φορά όλες τις συντάξεις και τους συνταξιούχους, ώστε να διασταυρωθούν και να «φωτιστούν» οι γκρίζες περιοχές.

Με τις διασταυρώσεις μπορούν να εντοπιστούν οι διπλοεγγεγραμμένοι και όσοι έχουν περισσότερες από μία συντάξεις (κύριες και επικουρικές) οι οποίοι έως σήμερα λόγω ελλείψεων στη μηχανογράφηση που δεν μπορούσε να υπολογίσει το άθροισμα των αποδοχών του γλίτωναν τις περικοπές των συντάξεων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονίων.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας , ήταν πραγματικός άθλος ο περιορισμός των αδήλωτων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μέσα σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη καταγραφή στις 10-12-2012, 560.412 συντάξεις βρέθηκαν χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ. Στην τελευταία ροή στις 12-04-2013 έχουμε κατορθώσει – τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργού εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση- αυτό τον αριθμό να τον μειώσουμε στις 140.928 συντάξεις. Δηλαδή, από τις που χορηγούνται σήμερα ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1.52% δεν έχει ΑΜΚΑ (δηλαδή 66.859 συντάξεις) και μόλις το 1.69% των συντάξεων δεν έχουν ΑΦΜ (δηλαδή 74.069 συντάξεις).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ελλειπή στοιχεία σημειώνεται στα ταμεία του δημοσίου τομέα . Παρόλο που είχε καταστεί σαφές με διαδοχικές ενημερώσεις ότι οι αταυτοποίητες συντάξεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα ανασταλούν προσωρινά για το μήνα Μάιο, το υπουργείο Εργασίας λόγω της εορτής του Πάσχα, έδωσε εντολή στην ΗΔΙΚΑ να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο Τρίτη 23-4-2013) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τη μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις που αυτό χορηγεί.

Οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013 ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν οτι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στην συμπλήρωση τους. Ως εκ τούτου, τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013 σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Σημειώνεται δε οτι το σύνολο των δεδομένων του Ηλεκτρονικού Συστήματος «Ήλιος» θα αποσταλεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με αυτό τον τρόπο, τα δεδομένα θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, ώστε πέραν της σοβαρής εξοικονόμησης διοικητικού χαρακτήρα να κλείσει οριστικά μια ακόμη πηγή διαρροής εσόδων, δηλαδή αυτής από φοροδιαφυγή λόγω ανακριβών ή μη δηλωθεισών συντάξεων.
Πηγή: newmoney.gr

12 σκέψεις σχετικά με το “Αταυτοποίητες παραμένουν 140.928 συντάξεις

 1. έχουν τρελάνει τους γέρους
  μια τους ζητάνε να πάνε στην τράπεζα να δώσουν το ΑΦΜ
  μιά άλλη φορά να δώσουν το ΑΜΚΑ
  μια άλλη φορά πάνε στις τράπεζες να ρωτήσουν αν πρέπει να ταυτοποιηθούν και τους λένε όχι

  έχω πάει τον παπού μου 4 φορές στην τράπεζα και 2 φορές στο ΙΚΑ

  ΔΕΝ ΠΙΑΤΕΎΩ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ 146 000 απατεώνες
  δεν είχαμε τόσους πολλούς πολιτικούς τα 35 τελευταία χρόνια

  Μου αρέσει!

 2. ΝΔ πες αλεύρι
  το μακελειό σε γυρεύει

  βγήκαν τα τιμολόγια της siemens με τα δώρα που πήγαιναν στον σαμαρά στο σπίτι του στην Κηφισιά

  ανοίξτε το απαγορευμένο μακελειό του Στέφανου Χίου

  για να γελάσετε

  εδώ ο κόσμος τόχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι

  Μου αρέσει!

 3. ΝΔ πες αλεύρι
  ο Μανώλης λαμπράκης σε γυρεύει

  ο μέγας Εθνάρχης 2 μέρες πριν την άφιξη του το 1974 είχε υπογράψει συμφωνία με το Κίσινγκερ

  να πάρει ότι έχει να πάρει η Τουρκία από την Κύπρο (όπως και τόκανε) και μετά ζητούσε ησυχία στην περιοχή

  εξ ού και αυτό που είχε πεί «Η Κύπρος είναι μακριά»

  Μου αρέσει!

  1. Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»»Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ «»….ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ………ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

   Μου αρέσει!

 4. δεν σας φαίνεται παράξενο που ο φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ;;;;;;

  αν έφταιγαν οι χουντικοί Ιωαννίδης κλπ αφού είχαν καταδικαστεί σε ισόβια γιατί δεν άνοιγαν και τον φάκελο της Κύπρου ;;;;;;;

  τα ισόβια τα είχαν εξασφαλισμένα

  θα ξεκαθάριζε η προδοσία της Κύπρου

  Μου αρέσει!

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΟΎΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΟ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΈΛΟΥ….Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΊΧΕ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΆΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΎΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ ΜΟΝΟ

   Μου αρέσει!

 5. Μια είναι –κατά τα φαινόμενα- η λύση του προβλήματος και να μην αρχίσομε τώρα να μιλάμε για τα έξοδα μιας αξιοπρεπούς κηδείας, αγαπητοί μου συμπολίτες, γιατί θα μελαγχολήσομε περισσότερο: θάψτε νύχτα τον συνταξιούχο σας, αν τα σειληνικά βουνά και τα λαγκάδια σας πέφτουν μακριά, στο πάρκο της γειτονιάς σας, χωρίς ψάλτη, μηδέ παπά. Κι αν, παρ’ ελπίδα, το πάρκο που έπεφτε στο μερδικό της γειτονιάς σας δόθηκε αντιπαροχή στον εργολάβο χορηγό, τι άλλο να κάνετε, χτίστε το αγαπημένο σας πρόσωπο στον τοίχο του σαλονιού σας, πίσω από το προικώο σκαλιστό σκρίνιο με τις πορσελάνες της προγιαγιάς. Μην παραλείψετε να δηλώστε την «εξαφάνισή» του αποδημήσαντα στο τοπικό γραφείο της Χρυσής Αυγής. Όλο και κάποιος ομοφυλόφιλος λαθρομετανάστης θα βρεθεί να λογοδοτήσει για το συμβάν. Εν τω μεταξύ, η σύνταξη, αχρεωστήτως, θα καταβάλλεται…http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/wagthedog.html

  Μου αρέσει!

   1. Γιατί βρε Φωτεινή το λές αυτό????…εμείς τους ψάξαμε και τους βρήκαμε…δεν δίδονται συντάξεις χωρίς απογραφή῞…

    Μου αρέσει!

 6. 4.000.000 συνταξιούχοι!!!!!!
  Αυτό κι αν είναι οικονομική φούσκα.
  Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς που παίρνετε ακόμη κάποιο
  είδος συνταξης ότι άν δέν αρχίσουμε να πουλάμε κατι σαν χώρα, στην καλύτερη θα καταλήξετε μέ ενα πιάτο φαγητό.

  Μου αρέσει!

 7. ΝΑΙ…….ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ!
  ΜΑΣ ΑΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ……ΟΛΟΥΣ…ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ
  ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ….
  ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟ….ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ;
  ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ…..ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΤΑΝ «ΚΑΨΑΝΕ» ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΟΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ»;
  Ε, ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ….ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ
  ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!
  ΣΕ ΛΙΓΟ…ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ (ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ)
  ΚΑΙ ΤΟ….ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΑΤΙ….ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ
  ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
  ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ»….Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ!
  ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.