Μίχαλος: Το Μνημόνιο συνοδεύτηκε από τεράστια λάθη

Μίχαλος: Το Μνημόνιο συνοδεύτηκε από τεράστια λάθη

«Το Μνημόνιο συνοδεύτηκε από τεράστια λάθη, τόσο κατά το σχεδιασμό όσο και κατά την εφαρμογή του» δήλωσε με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση τριών χρόνων από την υπογραφή του Μνημονίου, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

 

Ο κ. Μίχαλος στη δήλωσή του επισήμανε ότι «η βασική ευθύνη γι’ αυτό ανήκει τόσο στην τρόικα που σχεδίασε και επέβαλε άκρως αντιαναπτυξιακά μέτρα για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας μας, όσο και στην κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν ετοίμασε και παρουσίασε, ως όφειλε, στους εταίρους της ένα εθνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών. Δυστυχώς τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων η τρόικα και να υπαγορεύσει ένα άκρως λανθασμένο μείγμα πολιτικής. Η επιβολή μέτρων εξοντωτικής λιτότητας, σε μια οικονομία που ήδη από τα τέλη του 2008 βρισκόταν σε ύφεση, ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε αδιέξοδο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, «Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη στο επίπεδο της εφαρμογής. Αντί να δοθεί έμφαση στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, το βάρος έπεσε στις φορολογικές αυξήσεις και στις οριζόντιες περικοπές μισθών. Αντί να μειωθεί το κράτος, με τολμηρές αποκρατικοποιήσεις και εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, φορολογούμενοι πολίτες και επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά το κόστος της συντήρησής του».

«Έτσι», επισήμανε, «το Μνημόνιο όχι μόνο δεν θεράπευσε τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αλλά επιτέθηκε και στα ελάχιστα υγιή της κύτταρα. Αντί να αντιμετωπίσει τις χρόνιες ασθένειες του δημόσιου τομέα, στράφηκε ενάντια στον ιδιωτικό τομέα με ένα θανατηφόρο συνδυασμό υπερφορολόγησης, κατάρρευσης της ζήτησης και ασφυκτικού περιορισμού της ρευστότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν στο διάστημα αυτό δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και να χαθούν 900.000 θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι «Σήμερα, μετά από μεγάλες θυσίες, η ελληνική οικονομία δείχνει να προσεγγίζει τους δημοσιονομικούς στόχους. Όμως η έξοδος από την ύφεση είναι ακόμη μακριά και η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντοχής. Η αυτοκριτική δεν φτάνει. Οι εταίροι μας οφείλουν να αναγνωρίσουν έμπρακτα το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί και να προχωρήσουν σε ακόμη πιο τολμηρές κινήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Όμως, η μεγάλη πρόκληση παραμένει στα δικά μας χέρια.

Η Ελλάδα οφείλει σήμερα να εστιάσει όλες τις δυνάμεις της στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στην προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η οικονομία να βγει από την ύφεση και θα αρχίσει σταδιακά η αποκατάσταση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει, έστω και τώρα να διασφαλίσει, ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες».

Πηγή: newsbomb.gr

13 σκέψεις σχετικά με το “Μίχαλος: Το Μνημόνιο συνοδεύτηκε από τεράστια λάθη

 1. …οι διαπιστώσεις είναι γνωστές … καθώς γνωστοί μας έγιναν και ΑΥΤΟΙ που ανοιχτά στηρίζουν αυτήν την κατάσταση… βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, ΚΚΕ … με την παρουσία τους νομιμοποιούν τα ΣΚΕΡΒΕΛΑ… τον πολιτικό χαβαλέ….
  όμως…
  στις ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ θα είναι το τέλος των τυχάρπαστων, ανεπάγγελτων… του κλειστού κυκλώματος, που νέμεται την εξουσία, μεταξύ 120 – 150 ατόμων… με αποτέλεσμα τελικά την πλήρη χρεοκοπία …
  όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά…
  σε Α` φάση θα έχουμε, ΠΑΣΟΚ (ότι έχει απομείνει), ΔΗΜΑΡ (επίσης ότι θα έχει απομείνει), και ΝΔ….το Β` σκέλος θα είναι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ …το ΚΚΕ αφήστε το ακόμη ψάχνει να καταλάβει τι θέλει να πει….
  οπότε θα έχουμε εκ των πραγμάτων,
  κανένας από τους σχηματισμούς να μην μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, παρ`όλο την δωρεά των 50…. τυχάρπαστων-καρεκλάτων …. οπότε επειδή η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ενδέχεται στο 21.5% … τότε ΌΛΟΙ μαζί θα συναινέσουν «δημοκρατικά» στα όρια δικής τους δημοκρατίας, να γίνουν «ένα» πολιτικό «μπαλόνι αοριστιών και φαύλατολογιας» και όλα αυτά υπό προϋποθέσεις,
  διοτι αν η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ δώσει έμφαση στις ερχόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ, δηλαδή στοχεύσει, να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση, σε ψήφο-δημοψήφισμα, όπου θα ζητά, νέο Σύνταγμα, και όχι ότι Σύνταγμα στο μεταξύ θα έχουν παρουσιάσει οι συνεργάτες…..που θα οδεύει στην άρση ασυλίας ΧΩΡΙΣ περιστροφής και θα στοχεύει στην τιμωρείται των ενόχων ..ΚΑΙ για όσα ακόμη έπονται… λογαριάστε, είμαστε ακόμη στα μισά…
  θα ζήσουμε 1.000.000 πολίτες στις φύλακες επειδή δεν θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν, το ψεύτικο ΧΡΕΟΣ που τους φόρτωσαν οι «συνεργάτες» όλων των πολιτικών αποχρώσεων, δηλαδή τα χαράτσια….κεφαλικούς φόρους των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ….την απώλεια περιουσιακών στοιχείων που θα αφορά, άλλο 1.000.000 πολίτες … τότε θα κληθεί όλος αυτός ο ΚΟΣΜΟΣ να αποφασίσει αν θα επιτρέψει σε αυτούς τους σημερινούς αερολογους.. να συνεχίσουν…..την πορεία, προς την ολοκληρωτική καταστροφής και διαλύσεως…

  Μου αρέσει!

 2. Καληνύχτα Μίχαλε.

  «Η Ελλάδα οφείλει σήμερα να εστιάσει όλες τις δυνάμεις της στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων »

  Δηλαδή μάστορα, να ρίξει το τρίο Στούντζες μερικές ακόμη μεταρρυθμίσεις και αμέσως θα ξανάρθουμε στην ευθεία.

  Ενας ακόμη μ*λάκας που έχει λύσεις.

  Μου αρέσει!

 3. Ο κ. Μίχαλος συνεχίζει στον ίδιο τόνο, τις γνωστές νεοφιλελεύθερες ανοησίες. Απορώ με αυτούς του ΕΒΕΑ που συνεχίζουν να τον ανέχονται και να ακούνε τις ανοησίες του.Τα ίδια μπλα-μπλα περί επενδύσεων, θέσεων εργασίας και τρίχες κατσαρές.

  Μου αρέσει!

 4. τι λεει μωρε το γκολουμ του πασοκ? δε ντρεπεται? ξεχναει οταν πρωτομπηκαμε στο μνημονιο που εβγαινε στα μεγκα κ αλλου κ φωναζε πρεπει να παρουμε τα λεφτα γιατι πως θα τα βγαλουμε περα θα χρεωκοπησουμε!!!!!! ο χρεωκοπημενος πολιτικαντης!!!!!!!! αλλα γνωστο κοματοσκυλο στα γραφεια του πασοκ θα εφερνε αντιρρηση στη μεγαλη διανοια το γιο του μπαμπα του? για το αφεντικο σου το γιωργακη λεω…. αν εχεις φιλοτιμο βγες κ ζητα συγγνωμη απο τους εμποροβιοτεχνες που κλεισανε παλιολαμογιο!

  Μου αρέσει!

 5. Το μνημόνιο δεν απέτυχε .. Ίσα , ίσα που πέτυχε όλους τους στόχους του .. Ο στόχος ήταν η εξαθλίωση της κοινωνίας , η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η πλήρη κατάρρευση των πάντων … Μάλιστα ήταν τόσο γνώστες το που θα πάει η κατάσταση που το ομολογούσαν και μόνοι τους , ότι θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης .. Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες για να το στηρίξουν είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά της κοινωνίας μας και του Ελληνικού λαού ..

  Πλήρη γνώση στο που θα οδηγηθούμε πριν ακόμα έρθουν τα μνημόνια και η τρόικα .. Ένα καλά μελετημένο έγκλημα ..

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τις απόωεις τις οποίες εκθέτετε.

   Ο δε Μίχαλος και η παρέα του, γνώριζαν εξ αρχής ποία θα ήσαν τα αποτελέσματα των μηνμονίων.

   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΈΝΑ ΛΆΘΟς

   αλλά για εσκεμένη εγκληματική ενέργεια κατά της χώρας μας, με σκοπό την καταλήστευσή της,
   και ειδικότερα τον ορυλτό πλούτο της.

   Μου αρέσει!

   1. Συμφωνώ απόλυτα.
    Όποιος διαφωνεί, ας ψάξει τι έλεγε το λαμόγιο πριν 3 – 4 χρόνια.
    Μιλάνε, αφού τους το επιτρέπουμε, οι … νταβατζήδες για ηθική!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.