ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι «ρουσφέτι» οι προτάσεις για την ανεργία

ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι «ρουσφέτι» οι προτάσεις για την ανεργία

«Εξοργιστικό» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, «το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι», σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος «σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας».

 

Απέναντι σε «συντονισμένα σημερινά δημοσιεύματα» τα οποία «δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις που εξ’ αντικειμένου υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία είναι το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα», το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σειρά παραμέτρων που αφορούν το πρόγραμμα που έχει προτείνει για την ανάσχεση της ανεργίας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας με τη στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους και κατά προτίμηση για ανέργους στις οικογένειες των οποίων δεν υπάρχει κανένα εργαζόμενο μέλος (απόλυτη ανεργία)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η άμεση προώθηση του προγράμματος αυτού είναι όρος αξιοπιστίας των κυβερνητικών χειρισμών σε σχέση με τη διαχείριση για την υπέρβαση της κρίσης» και επισημαίνεται ότι «η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού προϋποθέτει βεβαίως τη μεταφορά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, πόρων από Διαρθρωτικά Ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο».

Σημειώνει, δε, ότι «ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού». «Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως ρουσφέτι. Ντροπή τους!» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Πηγή: newsbomb.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι «ρουσφέτι» οι προτάσεις για την ανεργία

 1. ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ! ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΕΩ ΤΩΝ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΩΝ! ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΟΥΝ ΤΗΝ
  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ¨ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ….

  Μου αρέσει!

 2. Τι θα παράγουν αυτοί οι εργαζόμενοι;
  Γιατί αν παράγουν τότε καλά
  Αν όμως δεν παράγουν αλλά θα παρέχουν κοινωνική εργασία
  δηλαδή ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου τότε,
  ντροπή σας χαφιεδοπασόκια.
  Τι λέω, ποιός έχασε την ντροπή για να την βρείτε εσείς;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.