ΔΝΤ: Θα δώσουμε βοήθεια στην Αλβανία αν στις εκλογές του Ιουνίου νικήσουν οι σοσιαλιστές

20130423-154806.jpgΒοήθεια ύψους 1.3 δισ. ευρώ θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη νέα κυβέρνηση των Σοσιαλιστών – εφόσον βέβαια κατακτήσουν τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, στην Αλβανία – όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντίτα» των Τιράνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα (δεύτερη σε κυκλοφορία στη χώρα), ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του ΔΝΤ, χθες, στη Σκόδρα, τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι, μετά την ανάληψη της εξουσίας, θα αποκαταστήσει τη σχέση της Αλβανίας με το ΔΝΤ, που διακόπηκε από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα το 2009.

«Σε αντάλλαγμα, το ΔΝΤ θα διαθέσει για την Αλβανία 1,3 δισ. ευρώ ως ΄πακέτο΄ βοήθειας για τα μακροπρόθεσμα χαμηλότοκα δάνεια και επιχορηγήσεις, προκειμένου να μειωθεί το χρέος με υψηλό επιτόκιο που έχει συσσωρευτεί» αναφέρει η «Ντίτα».

Η αλβανική κυβέρνηση συσσωρεύει πρόσθετο χρέος περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος για να εξοφλήσει τους τόκους για τα προηγούμενα χρέη, σημειώνει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως «τα χρήματα αυτά είναι αρκετά για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου από τη Σκόδρα στην Αυλώνα». Με τη βοήθεια του ΔΝΤ, αναφέρει η εφημερίδα, το ύψος του χρέους μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για δρόμους, σχολεία, κ.λπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σκέψεις σχετικά με το “ΔΝΤ: Θα δώσουμε βοήθεια στην Αλβανία αν στις εκλογές του Ιουνίου νικήσουν οι σοσιαλιστές

 1. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ Η ΑΛΒΑΝΙΑ. ΘΑ ΞΕΝΗΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

  Μου αρέσει!

 2. Το να υπερασπιζόμαστε τον γνωστό Μπερίσα (σ.σ. θυμηθείτε τα «αεροπλανάκια» του 1997) έναντι άλλων ποιός θα τόλεγε.
  Αυτού του είδους οι σοσιαλΗστές, οπαδούς του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της Παγκ. Τράπεζας κλπ., σαν τον εορτάζοντα σήμερα ΓΑΠ, τον Μπερσάνι, τον Ντ’ Αλέμα, τον Θαπατέρο, τον Ολαντρέου κλπ., είναι χειρότεροι και από τους «γνήσιους» εκπροσώπους και πολιτικούς εκφραστές του ανά την οικουμένην κεφαλαίου (χριστιανοδημοκράτες, φιλελεύθερους, συντηρητικούς). Τουλάχιστον αυτοί το λένε ευθέως ότι εκπροσωπούν (πρωτίστως) τους πλουσίους και δεν πουλούν λίγο κεφάλαιο, λίγο σοσιαλισμό, λίγο πράσινη ανάπτυξη, λίγο νέα τάξη, λίγο ρεάλ πολιτίκ κλπ., όπως οι της «σοσιαλιστικής διεθνούς». Εχουν τόση σχέση με σοσιαλισμό όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
  Και μια κι έρχεται οσονούπω Μεγ. Εβδομάδα, ας θυμηθεί κανείς το υπό του Ιησού ρηθέν περί της δυνατότητας των πλουσίων να εισέλθουν εις την αιώνιον βασιλείαν.
  Τέτοια έλεγε και οι εκπρόσωποι του Γιαχβέ (Φαρισαίοι κλπ.) δεν αργοπόρησαν και τον οδήγησαν στη σταύρωση. Από τότε (αλλά και νωρίτερα, λ.χ. Σπάρτακος) έχουν σταυρωθεί εκατομμύρια, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
  Σήμερα είναι μια αποφράς επέτειος, της νέας σταυρώσεως της χώρας και του Ελληνισμού υπό του σοσιαλΗστού, όστις έδωκεν τον εκ Καστελλορίζου ισκαριώτικον ασπασμόν τη πατρίδι.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.