Αποσύρθηκε η διάταξη για το ψωμί-θα μπει στο Πολυνομοσχέδιο

Αποσύρθηκε η διάταξη για το ψωμί-θα μπει στο Πολυνομοσχέδιο

 Αποσύρθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά η διάταξη για τη διάθεση ψωμιού που είχε κατατεθεί από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

 

Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αποσύρεται προκειμένου να κατατεθεί επαναδιατυπωμένο στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον υφυπουργό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου χαρακτήρισε αδιανόητη την πρακτική της κυβέρνησης η οποία «είναι τόσο υποτελής που υλοποιεί τα χθεσινά αποφθέγματα των επισκεπτών της Τρόϊκας μέσα σε μια μέρα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω μέσα σε 24 ώρες τι νομοτεχνική βελτίωση θα έχει μια διάταξη που δεν δέχεται η πλειοψηφία», ανέφερε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα πράξει σωστά να φέρει άρθρο στο πολυνομοσχέδιο για το περάσει από την πίσω πόρτα. Τη θέση ότι για να εξυπηρετηθούν οι πολυεθνικές, θυσιάζεται ένας ολόκληρος κλάδος, των αρτοποιών, διατύπωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Αλλά και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «δεν είναι δυνατόν η τρόϊκα να μας επιβάλει το ψήσιμο του bake-off». Την αντίθεση τους με την τυχόν εσπευσμένη συζήτηση της διάταξης στο πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γιώργος Ορφανός ενώ ο εισηγητής του κόμματος Δάνης Τζαμτζής κάλεσε την κυβέρνηση να μελετήσει τις παρατηρήσεις που έχουν μέχρι στιγμής γίνει από τους βουλευτές. Ενστάσεις διατύπωσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γιώργος Βλάχος ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν προστατευτικές διατάξεις για τη διακίνηση του ψωμιού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς, η διάταξη πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν από το Eurogroup. Διαβεβαίωσε όμως ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα διατύπωση η οποία θα είναι στο πνεύμα των παρατηρήσεων που έγιναν στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο υφυπουργός είπε ακόμη ότι με το συγκεκριμένο άρθρο δεν αλλάζει τίποτε από όλα όσα προβλέπει η αρτοποιητική νομοθεσία. Δηλαδή, δεν αλλάζουν όσα έχουν προβλεφθεί για τα αρτοπαρασκευάσματα, για το bake-off και τα αρτοσυσκευάσματα, δεν αλλάζουν και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Το μόνο σημείο που αλλάζει είναι τα σημεία διάθεσης άρτου.

Ο κ. Σκορδάς είπε επίσης ότι «σε περιόδους κρίσεως το να βοηθήσουμε ένα κατάστημα να διευρύνει τη δυνατότητά του να πουλάει και άλλα προϊόντα για να την αντιμετωπίσει δεν είναι κακό». Κατηγορηματικά αντίθετος με το συγκεκριμένο άρθρο δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Γκιόκας καταγγέλλοντας ότι καταργούνται και οι ελάχιστοι περιορισμοί που έθεταν οι υφιστάμενοι νόμοι για την παραγωγή και διακίνηση άρτου και οδηγούνται σε κλείσιμο τα παραδοσιακά αρτοποιεία. Αντίθετοι με την επανακατάθεση των συγκεκριμένων διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

8 σκέψεις σχετικά με το “Αποσύρθηκε η διάταξη για το ψωμί-θα μπει στο Πολυνομοσχέδιο

 1. στο πολυνομοσχεδιο αποφασιζουμε και διατασομεν θα τρωμε ψωμι απο το Πακισταν .Ιραν ,Αφγανισταν εκει θα το κανουν και θα το φερνουν εδω ολοι τους γιατι δεν θα κοστιζει τιποτα. ΛΑΜΟΓΙΑ

  Μου αρέσει!

 2. Να σοβαρευτοθμε και λιγο. Τοοοοοοσο δυσκολο ειναι να βαλουν ενα ταμπελακι πανω να γραφει αν ειναι προψημενο και χωρα προελευσεως; Τι τους πληρωνουμε τοσους αχρηστους ;

  Μου αρέσει!

 3. Ο καταναλωτής πρέπει να έχει το δικαίωμα επιλογής. Ας έχουν «bake off» αλλά ως γράφουν τι προελεύσεως είναι η ζύμη. Και αν το αγοράσει κανείς καλώς (που αποκλείεται).
  Όπως μας έφερναν σκόρδα ΚΙΝΑΣ που ουδέποτε δέχθηκα να αγοράσω! Έλεος.

  Μου αρέσει!

 4. ΟΛΑ ΤΑ …..ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΑΡΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΚΙΝΑΣ
  ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΙΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
  ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ!!!!
  ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.