Συνταγματική εκτροπή από τον Μανιτάκη καταγγέλει ο Αδαμόπουλος

adamopoulos dsaΓια συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος αναφερόμενος στη διάταξη για κατάργηση της δικαστικής προστασίας συμβασιούχων του δημοσίου που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τονίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θυμίζει «τις πιο μαύρες σελίδες της νεοελληνικής μας ιστορίας, όταν η “Κυβέρνησις” της χώρας “αποφάσιζε” και “διέταζε”, στερώντας συγχρόνως το δικαίωμα και τη δυνατότητα άσκησης οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος».

Ο κ. Αδαμόπουλος καλεί επίσης τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη «να μη συνυπογράψει αυτές τις επαίσχυντες και προδήλως αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον τεθούν προς ψήφιση, πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να απορριφθούν από τη Βουλή των Ελλήνων».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως προφανής στόχος των «προτάσεων» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης «είναι η απομάκρυνση από το δημόσιο τομέα των εκατοντάδων συμβασιούχων οι οποίοι διατηρούν μέχρι σήμερα τις θέσεις τους δυνάμει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, καταργώντας το θεμελιώδες δικαίωμα στην προσωρινή δικαστική προστασία αλλά και τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις, κατά πρόδηλη παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να «μη συμμορφωθεί με διατάξεις που τίθενται κατά κατάλυση του Συντάγματος (Σ. 87 παρ. 2) και να αρνηθεί την εφαρμογή τέτοιων διατάξεων, που το περιεχόμενό τους είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα (Σ. 93 παρ. 4)».

3 σκέψεις σχετικά με το “Συνταγματική εκτροπή από τον Μανιτάκη καταγγέλει ο Αδαμόπουλος

 1. Μπλα μπλα μπλα ο Αδαμόμουλος. Ρε Αδαμόμουλε, είσαι ή δεν είσαι ΝΔημοκράτης που υποστηρίζεις τον Σαμαρά;;;Ναι ή οχι;; Η απάντηση ειναι ναι, όπως ολοι ξέρουμε. Ολο μπλα μπλά μπλά εισαστε εσεις οι νδουλοι, τσάμπα μάγκες, φαινεται τα φιλαράκια σας τα πασοκια σας έχουν κάνει καλο φροντιστήριο

  Μου αρέσει!

 2. και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά….δλδ τέρμα η βουλή, το σύνταγμα…οι νόμοι γραμμένοι και άγραφοι, ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.. την διάλυση των θεσμών και του στρατεύματος….και ενώ όλα διαλύονται….
  οι ΑΝΕΛΛ κάνουν συνέδριο, για να μας ξανά πιουν πως ΘΑΑΑΑΑ… κυβερνήσουν το 2135 μχ !!!! παρέα με το αγνοούμενο… και ΦΥΓΆ ΤΣΙΠΡΑ του ΣΥΡΙΖΑ…καλα το ΚΚΕ αφήστε το… την κρατική επιχορήγηση να παίρνει και ΜΕΡΙΚΕΣ καρέκλες και ΟΚ!!!….την ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ δεν την χρεώνω, διοτι οι άνθρωποι της Χ.Α ότι και αν κάνουν… οι κατεστημένοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ – ΚΚΕ θα τους είναι ξινισμένο… οπότε… προς εσάς τους συστηματικούς ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ
  αν ΟΛΟΙ εσείς έχετε άντερα και κώλο .. αξιοπρέπεια και σέβεστε την πρόσωπικοτητατα σας… ο κ ΜΑΡΙΑΣ σας έδειξε τον δρόμο… τώρα θα δούμε πόσα χωράει ο σάκος… αλλά… και πόσες Παπαρδέλες
  ζουν και ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΎΝ ΑΚΌΜΗ ΑΝΆΜΕΣΑ ΜΑΣ

  Μου αρέσει!

 3. Δηλ.ακόμη νά καταλάβετε ότι σήμερα έχουμε τή χειρότερη μορφή δικτατορίας…????……τή λεγόμενη καί τηλεοπτική δημοκρατία..????…όταν μέ τή
  βοήθεια τών πρετεντέρηδων καταλύεται τό Σύνταγμα…….???????????????

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.