Η Κύπρος θα πληρώσει πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ αν βγει νωρίτερα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα πόσα θα πληρώσει;

2c5427beffd845c83fb6299f3b86ec4e_XLΑν η Κύπρος θελήσει να απαλλαγεί νωρίτερα από τους δανειστές της, τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο (για διαφυγόντα κέρδη των τοκογλύφων μήπως;) ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 0,58% του ετήσιου ΑΕΠ της.

Τα κόμματα ζητούσαν πρόνοια πρόωρου απεγκλωβισμού από το μνημόνιο, θέμα το οποίο είχε θέσει και ο Ανανστασιάδης.

Μία ημέρα πριν το χρονικό όριο που τέθηκε στην Κύπρο για να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το μνημόνιο με την τρόικα, θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής, έχοντας ενώπιόν της τέσσερα νομοθετικά κείμενα: το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση με τον ΕΜΣ και τους γενικούς και συγκεκριμένους όρους που τη συνοδεύουν.

Τα τέσσερα κείμενα κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, και οι βουλευτές -κυρίως τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών- έχουν μπροστά τους τις επόμενες τρεις μέρες για να τα μελετήσουν. Γι’ αυτό και συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Οικονομικών και από κοινού με την επιτροπή Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη συνοδευτική επιστολή των νομοσχεδίων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, οι λόγοι ψήφισης του κυρωτικού νομοσχεδίου για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο πριν την 1η Μαΐου αναφέρονται σε δύο ημερομηνίες:

Η πρώτη ημερομηνία είναι η Δευτέρα 29 Απριλίου, οπότε σε συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί η κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδότησής της, «με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των μέτρων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης».  Η δεύτερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 3 Μαίου, οπότε θα συνέλθει το δ.σ. του ΕΜΣ για έγκριση της δανειακής σύμβασης και εκταμίευσης της πρώτης δόσης.

9 σκέψεις σχετικά με το “Η Κύπρος θα πληρώσει πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ αν βγει νωρίτερα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα πόσα θα πληρώσει;

 1. Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΘΥΣΙΕΣ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

  Μου αρέσει!

 2. Κοιτάξτε. Η γερμανία μας έχει στην μπότα της. Και εμείς οι νότιοι, αλλά και οι δικοί της οι βόρειοι. θα πούνε τον δεσπότη Παναγιώτη. Ακόμα και οι Ιησούς δεν μιλάει για την άχρηστη γερμανία και τους άχρηστους θεους της. Οι θεοί της είναι το χρήμα. δεν εχει τίποτα να κάνει με τον Ιησού. Και εμείς καθόμαστε και βλέπουμε τους προτεστάντες να βάζουν χέρι στην τσέπη μας.???

  Μου αρέσει!

 3. Η μέρκελ έχει βάλει μνημόνια στην χώρα της. Και τώρα για να τα δικαιολογήσει μας σκοτώνει. Αδέρφια γερμανοί δεν σας πέρνουμε τα λεφτά σας. η μέρκελ ΄πέρνει τα λεφτά με την ντόιτσεμπανκ. Και εσείς και εμείς τρώμε χώμα. Θα την ψηφίσετε.? Έχετε δει καλό από την μέρκελκαι τον μισάνθρωπο σόιβλε??? από την ανατολική γερμανία. βεβαίως. όχι από εμάς.

  Μου αρέσει!

 4. ¨αρα τί σημαίνει??? ότι υπάρχει τοκογλυφικό προυγούμενο. Αν σας ξοφλίσουμε θα μπατάρετε βρε βλάκες. Αρα δεν μας αφήνετε να προχωρήσουμε. Η μέρκελκαιο σόιμπλε πόσα λεφτά πήραν και δεν τα απόδοσαν στον γερμανικό λαό??Όμως τα σάβανα έχουν ριχές τσέπες. και δεν μαζεύουν τα λεφτάα σας

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.