Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ (ΚΑΙ) ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου!

 Έκθεση σοκ των ορκωτών για ρεμούλες δεκάδων εκατομμυρίων στα ταμεία του κινήματος κατά την προεδρία Παπανδρέου! Βρήκαν εντολές και με την υπογραφή του!

Τελικά είχε ο δίκιο ο Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Κανείς δεν γνώριζε όμως πως εννοούσε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!

Το πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών, αποκαλύπτει την αλόγιστη σπατάλη και τη «ρεμούλα» χρημάτων στο Κίνημα τη χρονική περίοδο 2004-2010.

Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 και για λόγους που δεν έχουν καταστεί γνωστοί και εφικτοί να διευκρινιστούν έκαναν φτερά.

Τα συνταρακτικά στοιχεία που φέρνει στο φως καθημερινή εφημερίδα, αποκαλύπτουν πως 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ρ. Σπυρόπουλουπου συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικάκαθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Η πρώτη ενημέρωση των στελεχών της Ιπποκράτους έγινε πριν από μερικές ημέρες. Η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι εάν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης, εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή, η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη σταλεί επιστολή στον Νίκο Αθανασάκη, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των 300.000 ευρώ που καταγράφηκε ως έξοδα και που μάλιστα εγκρίθηκε με την υπογραφή του.

Πρόθεση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά στο ερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ η κατάσταση πρέπει να ήταν εις γνώση του, καθώς σε κομματική συνεδρίαση στις 17 Απριλίου είχε ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών του κόμματος πριν από τον κ. Σαλαγιάννη.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 2004 έως το 2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες.

10 σκέψεις σχετικά με το “Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ (ΚΑΙ) ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

  1. και συμπληρώσω, εσύ και εγώ τα πληρώνουμε !

   Ήδη τα πλήρωσες με την Αγροτική τράπεζα και την διαγραφή – παραγραφή των μαύρων δανείων τους και με την απαλλαγή των τραπεζιτών που έδωσαν αυτά τα δάνεια !

   Και βέβαια γι αυτά δεν θα υπάρξει αναφορά στο mega

   Μου αρέσει!

 1. Το χειρότερο απ όλα το διάβασα στο τέλος.Εκεί που λέει ότι συνέχιζε να δανειοδοτήται.Όλοι στο κόλπο εδώ και χρόνια.

  Μου αρέσει!

 2. «Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή, η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους.»
  χαχαχα επιτέλους να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και ένας αδιάφθορος.. Ικανοί στο Πασοκ υπάρχουν!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.