Σήμα κινδύνου από Σουλτς για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας

Σήμα κινδύνου από Σουλτς για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας

 Λανθασμένο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, το επιχείρημα ότι με τη μείωση των δημοσίων προϋπολογισμών επανέρχεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ εκπέμπει για μία ακόμη φορά «σήμα κινδύνου» για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.

 

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. πηγαίνουν «υπερβολικά μακριά» στην πολιτική της λιτότητας, εκτιμά ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Για τον Σουλτς, «καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου, που υποστηρίζει την αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, ο Σουλτς τονίζει ότι «δεν μπορεί να κατηγορήσει την Άγκελα Μέρκελ ότι αποφασίζει μόνη, ενώ υπάρχουν 26 ακόμη ηγέτες γύρω από το τραπέζι» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι η Γερμανία «δεν έχει παρά μια ψήφο».

«Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης. Αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά;», διερωτάται.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό σχέδιο στο σύνολό του εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, ο κ. Σουλτς δηλώνει ότι «καταλαβαίνει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος» και θεωρεί ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση«.

«Πρέπει να πάμε να βρούμε τους πολίτες εκεί όπου βρίσκονται. Και βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση σκεπτικισμού που είναι κατανοητός: είναι η αναποτελεσματικότητα της ΕΕ, η έλλειψη διαφάνειας στις αποφάσεις, μια τρόικα που επιβάλλει μέτρα στις χώρες», τονίζει.

3 σκέψεις σχετικά με το “Σήμα κινδύνου από Σουλτς για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας

 1. Μη τον Σόϊμπλέ άπτου,
  τι θέλετε όσοι τα βάζετε με τον Schäuble για να καταλάβετε ότι ο Wolfy ( χαϊδευτικά το Wolfgang) κάνει τα πάντα να μας βοηθήσει, όχι μόνο να μας βοηθήσει αλλά να μας σώσει και μας υπαγορεύει το σωστό να κάνουμε όχι λάθος!

  Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αφού το κατάλαβε τον ακολουθεί κατά γράμμα; Ευτυχώς ο Βενιζέλος το είχε καταλάβει πολύ πιο νωρίς για αυτό μας έβαλε τα χαράτσια και έλεγε σε όλα ναι στους φωτισμένους ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου.
  Επίσης δεν βλέπετε ότι και ο αγωνιστής για κοινωνική δικαιοσύνη συμφωνεί;;;
  Τι άλλο να σας πω, ο Wolfy ξέρει…

  Μου αρέσει!

 2. ΓΙατι ρε Σουλτς μας χαλας τη ζωη,
  οπως τωρα συνηθισαμε και μας αρεσει;
  Ειδες κανενα απο εμας,
  εκτος απο το διδικτυο που…..γκρινιαζουμε……
  νας σας ενοχλησει και απειλησει;;;;;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.