Ποιες γερμανικές αποζημιώσεις; Ας ήταν μίζες και τα λέγαμε!

του Στρατή Μαζίδη

Να διεκδικήσουμε διαβάζω δεξιά και αριστερά τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και ότι οι πολιτικοί μας δε φορούν παντελόνια για να τις απαιτήσουν.

Ποια παντελόνια και ποιες αποζημιώσεις και κατοχικά αναγκαστικά δάνεια βρε παιδιά; Αυτά δεν έχουν δωράκι…

Ας ήταν καμιά παραγγελία υποβρυχίων, αρμάτων μάχης ή τίποτε συστήματα επικοινωνίας και εκεί θα βλέπαμε κατα πόσο κάποιοι διαθέτουν το θάρρος που χρειάζεται.

Διότι μπορεί οι γερμανικές αποζημιώσεις να θυμίζουν χαμένο θησαυρό των Ναζί στον πάτο της θάλασσας που τόσα χρόνια κανείς δεν αναζήτησε αλλά η απαίτηση της απαραίτητης ενδιάμεσης ανταμοιβής, γνωστής και ως μίζας, για να κλείσουν οι εκάστοτε δουλειές γινόταν πάντα εγκαίρως και επαγγελματικά. Τώρα αν κάποιοι κατέληξαν στη φυλακή, δικό τους πρόβλημα. Ας πρόσεχαν.

Κι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο της κατάντιας του ελληνικού λαού. Ανέδειξε ανάξιους πολιτικούς όντας τελικά ανάξιος κι ο ίδιος αφού κατά το λαό κι η ηγεσία. Παλαιότερα κάποιοι πέθαιναν στην ψάθα γιατί έτρωγαν τα λεφτά τους στην πολιτική. Σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο.

Η κυβέρνηση για την ώρα μόνο ένα διεκδικεί, το πως θα διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται στην εξουσία. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν την “κατάλληλη στιγμή”.

Άραγε αν τους πείθαμε ότι μας τα χρωστά η ΜΙΖΕΝΣ;
Πηγή: freepen.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Ποιες γερμανικές αποζημιώσεις; Ας ήταν μίζες και τα λέγαμε!

  1. Ηθελα καί νάξερα….ή τότε φωτογραφία εκτέλεσης…σέ τί διαφέρει από τήν σημερινή εκτέλεση τών Ελλήνων…?????..Απάντηση…στούς εκτελεσμένους
    ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι,απαραίτητων γιά τή συλλογή τών φόρων….

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.