Ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: newpost.gr

11 σκέψεις σχετικά με το “Ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

 1. Καλά,ο εν λόγω «κύριος» από την Καλαμάτα,λίγο τσίπα δεν έχει απάνω του;;Για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με τα λιγότερα δυνατά έξοδα,παίζει με την υγεία των (ουσιαστικά)υποψηφίων πελατών του;;Αν έχουμε σοβαρό κράτος,πρέπει να συλληφθεί και να κρατηθεί και φυσικά να του απαγγελθούν κατηγορίες!!!Τι είπα όμως τώρα!!Υπάρχει κράτος;;
  Έχουμε κάνει σημαία μας την κουτοπονηριά!!Δεν είναι να απορεί κάποιος,που φτάσαμε ως εδώ!!
  Τι να κάνουμε!!!Υπάρχουν και οι ασυνείδητοι!!

  Μου αρέσει!

 2. Κι αυτοί οι αληταράδες οι Χαλκιδικιώτες της ΕΛΑΙΑ συλλαμβάνονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ (μια περιήγηση στο ιντερνετ θα σας πείσει) και συνεχίζουν να πωλούν νοθευμένο λάδι. Θα πρέπει να αρχίσουμε τις μηνύσεις ατομικά μου φάινεται -όχι πρόστιμα και τέτοια. Αγωγές αποζημείωσης και μηνύσεις..

  Μου αρέσει!

  1. Το ίδιο και με τα αλλαντικά ΝΙΚΑΣ. Γεννηθήκαμε άνθρωποι και θα φύγουμε απο τις αρρώστιες των ζώων. Μη φύγουμε και με τα χαρακτηριστικά τους κιόλας..

   Μου αρέσει!

   1. Καλημέρα, Ρολόϊ, νάσαι καλά. Πρωτομαγιά με δύο από τα πιο χιουμοριστικά, εμπνευσμένα σχόλια!
    Μούυυτς

    Μου αρέσει!

 3. Πρ4ωτα τα τρωμε στη ..μαπα ….λαδια σκυλια και γατες….

  ποντικια και αραχνες…

  και αφου αρωσταινουμε….

  ψαχνομαστε για να αγαπιομαστε…

  Τι τυρωμε?

  Τι πινουμε?

  Τι αναπνεουμε?

  http://www.katohika.gr/2013/04/ti-periexei-to-aima-ellinon-me-basi-aimatologikes-eksetasis.html

  Μου αρέσει!

 4. Όχι προϊόντα λαδιού ρε … παί
  Ελαιόλαδο νοθευμένο πούλαγαν.
  Δηλαδή ελαιόλαδο βαφτισμένο.
  Προϊόντα ελαιολάδου είναι άλλο πράμα.
  π.χ. πάστα ελιάς , υδρογονωμένα έλαια,
  Πουυυυ ρε πάν τα ελληνικά τα κάνες αχταρμά, αρθρογράφε
  κάτι σαν τα νοθευμένα ελαιόλαδα.

  Μου αρέσει!

 5. Και ο γελοίος με τις γελοίες μαιμούδες του μιλούσε εχθές στα νέα για το ελληνικό θαύμα επιτυχίας. Γιατί δεν ακούγοντε πλέον οι εισαγγελείς Πεπόνης κ Μουζακίτης? τι έγιναν αυτοί οι άνθρωποι? Τους έκλεισε το στόμα η εννομη γερμανική μπότα μέσω των τοποτηρητών?

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.