Εξπρές άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων

Φωτογραφία για Εξπρές άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων

Ηλεκτρονικό “φακέλωμα” όλων των τραπεζικών λογαριασμών και άνοιγμα εξπρές για περιπτώσεις “υπόπτων” για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ζητά… η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Όπως ρητά αναφέρεται στην νέα έκθεση της “η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή ώστε να εφαρμοστεί το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών”.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ομάδας υπό τον Χ. Ράιχενμπαχ που όμως έως τώρα δεν το έχει προωθήσει η κυβέρνηση.

Μέσω του «τραπεζικού μητρώου» οι φοροελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Οι υπάλληλοι που θα ασχοληθούν με την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών θα είναι πιστοποιημένοι λήπτες πληροφοριών, θα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για να «μπαίνουν» απευθείας στα αρχεία των τραπεζών.

Στην έκθεση της Ομάδας Δράσης αναφέρεται ότι πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο για την αποτελεσματική εφαρμογή του μητρώου τραπεζικών λογαριασμών. Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και τεχνική έκθεση με λεπτομερή στοιχεία για το προβλεπόμενο σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ηλεκτρονικό μητρώο, θα καταχωρούνται ο αριθμός του λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος αυτού και οι συναλλαγές, τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων. Το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

Μέσω του τραπεζικού μητρώου θα αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου. Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των 6 μηνών.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι έρχεται νέος κώδικας φορολογικής δικονομίας για την επιτάχυνση της επίλυσης των φορολογικών διαφορών καθώς και ότι από τις αρχές του 2012 έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2013 έχουν σταλεί για έλεγχο 967 υποθέσεις φοροδιαφυγής στο ΣΔΟΕ και στις υπόλοιπες φορολογικές αρχές βάσει πληροφοριών που συνέλεξε η μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Πρόκειται για ομάδα 280 κρατικών υπαλλήλων που έχουν εκπαιδευτεί στο να εντοπίζουν συναλλαγές ύποπτες για φοροδιαφυγή. Επίσης, από τις υποθέσεις αυτές έχει προκύψει η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 114,8 εκατ. ευρώ.
Πηγή: imerisia.gr

14 σκέψεις σχετικά με το “Εξπρές άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων

  1. Τώρα εσύ γιατί χάρηκες με την είδηση..είναι ένα ερώτημα.
   Μάλλον σαν καλός ραγιάς πιστεύεις, ότι ο αγαθός Αγάς Ράιχενμπαχ θέλει το καλό μας χαχα

   Αυτά τα ‘μέτρα’ αφορούν τους πολλούς μικρούς ραγιάδες και όχι τους λίγους μεγάλους ‘φαναριώτες’ που έχουν θάψει τα μαύρα τους χρήματα σε νήσους μακρινούς.

   Μου αρέσει!

 1. Νωρίτερα το απόγευμα έμαθα πως δέσμευσαν για χρέη προς εφορία σε τραπεζικό λογαριασμό φτωχής μητέρας τη μηνιαία διατροφή που της καταβάλει ο πρώην σύζυγος για τα ανήλικα τέκνα τους. Τί θα φάνε αυτά τα παιδιά;
  Αυτούς τους «φαναριώτες» θα πιάσουν;

  Μου αρέσει!

  1. Ποιός να τους πιάσει φίλε? ο λύκος να πιάσει τον εαυτό του? αδύνατον! εσείς να πιάσετε τους λύκους γιατί θα σας φάνε, πότε θα ξυπνήσει ο Έλληνας?

   Μου αρέσει!

 2. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!
  ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ;
  ΜΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΦΜ ΣΟΥ…….ΜΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!…..ΜΕΤΑ;
  ΜΕΤΑ ΝΑ «ΕΛΕΓΧΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ….ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΕ ΤΣΑΚΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ (ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ)
  ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ…..ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!
  ΑΚΟΥ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ!!!!!!! (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ;)

  Μου αρέσει!

  1. Ξέχασες και το άλλο φασιστικό:

   Όλες οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ, θα πρέπει λέει να γίνονται μέσω τραπέζης.

   Για να τρώει και το κατιτίς της η τράπεζα ― και για ελέγχουν ότι και να κάνεις..

   Μου αρέσει!

  1. Καλημερα.Στο εξης και βασει νομοθετικου διαταγματος σε καθε χρηματοκιβωτιο που θα πωλειται υποχρεωτικα θα υπαρχει και 3ο κλειδι που ο πωλητης θα πρεπει να καταθετει με courier στην τοπικη «Ομαδα Δρασης» της εφορειας μαζι με τα κλειδια του σπιτιου σου.Αυτο θα ισχυσει βασει του διαταγματος και στις θυριδες σας στις τραπεζες.Φυσικα θα απαλλασονται ποθεν εσχες τα κειμηλια της γιαγιας σας.Καλη σας ορεξη οσοι δηλωνετε «αποροι» αλλα εχετε στο…χρηματοκιβωτιο ,πλεον,μεγαλο κομποδεμα.Ηρθε η ωρα να παψει ο διπλανος σας που δεν εχει κανενα αποθεμα να ζει και εσας.Προφητικο?Ισως….

   Μου αρέσει!

 3. Αααααα, καταλαβα …. καταλαβα ….

  εαν ειναι ετσι να πανε να τα παρουνε ολα οσα εχουνε και να τα θαψουνε στο χωμα

  Thankzzzzzzzzzzzzzzzz boyzzzzzzzzzzzzzz !!!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.