Τίτλοι τέλους στη σχέση Παπανδρέου – ΠAΣOΚ;

Τίτλοι τέλους στη σχέση Παπανδρέου - ΠαΣοΚ;Δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με τη διαχείριση χρημάτων επί προεδρίας τουΠολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠαΣοΚ στον απόηχο της συνάντησης των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου. Η αντιπαράθεση του νυν και του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ, όπως εκτιμούν πολλά στελέχη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά τυφλής σύγκρουσης. Ορισμένοι μάλιστα έχουν φτάσει να μιλούν ανοιχτά για τον κίνδυνο διάσπασης του ΠαΣοΚ και ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Επίσης, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κυβέρνηση καθώς το ΠαΣοΚ αποτελούσε έναν πυλώνα σταθερότητας.

Κύκλοι της Ιπποκράτους διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργού και σε κάθε περίπτωση πρώτα θα παραληφθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να φέρει το πόρισμα στα όργανα του κόμματος.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου. Θεωρείται απίθανο, πάντως, να παραστεί ως μέλος της ΚΠΕ στη συνεδρίαση που θα συζητηθούν τα οικονομικά του ΠαΣοΚ. Πολύ περισσότερο που αρνήθηκε να πάρει τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία tου κόμματος που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος, καθώς όπως εξηγούν στελέχη του περιβάλλοντός του, δεν μπορούσε να συνεργαστεί με αυτούς που προσπαθούν να τον απαξιώσουν ηθικά.

Η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού κάνει σαφές ότι ο ίδιος θεωρεί υπεύθυνο για τις διαρροές περί μαύρης τρύπας εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του ΠαΣοΚ και υπέρογκες δαπάνες ταξιδιών, τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Παπανδρέου  είχε εκνευριστεί πολύ από τις πρώτες κιόλας διαρροές αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της ενόχλησης του μέχρι χθες το απόγευμα. Η φράση στην πρώτη άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου είχαν καιρό να μιλήσουν επειδή ο πρώην πρωθυπουργός απουσίαζε τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό, πυροδότησε μια οργισμένη ανακοίνωση για τις «απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομικήδιαχείριση στο κίνημα κατά τη περίοδο της προεδρίας του».

Η Ιπποκράτους απάντησε ότι η σημερινή ηγεσία δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς, και χυδαίες συκοφαντίες και προέτρεψε τον κ. Παπανδρέου αν ενοχλείται από δημοσιεύματα να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Έπειτα από αυτά υπάρχει η εκτίμηση ότι ο κ. Παπανδρέου χάραξε τη δική του πορεία όπως φαίνεται από το ύφος της ανακοίνωσης του αλλά και ότι ο κ. Βενιζέλος σήκωσε το γάντι όταν τον προέτρεψε να συμμετάσχει στην ΚΠΕ «ως πρώην πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής» όπου θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στη σχετική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του ΠαΣοΚ.

Από την πλευρά Παπανδρέου λέγεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ΠαΣοΚ, αν και δέχτηκε σχετικές εισηγήσεις, αλλά και ότι δεν πρόκειται  να δεχτεί τη ρετσινιά ότι «φαγώθηκαν» χρήματα από το ταμείο του κόμματος επί των ημερών του. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι δεν έχει στο μυαλό του να φτιάξει κόμμα και να συγκεντρώσει τους πιστούς παπανδρεϊκούς κάτω από μια νέα στέγη. Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε την  καυτή πατάτα των χρεών του κόμματος, τα οποία έχουν γίνει μη διαχειρίσιμα.

Στο βάθος της σύγκρουσης βρίσκεται η βαθιά καχυποψία του ενός πολιτικού για τον άλλο. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται να πιστεύει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης του από τη σημερινή ηγεσία του ΠαΣοΚ. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι υπονομεύεται συστηματικά από στελέχη προσκείμενα στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος δεν κάνει καμία προσπάθεια να τα συγκρατήσει. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι δύσκολο να κάνει πίσω είτε ο νυν είτε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ και η συμβίωση τους μοιάζει πλέον αδύνατη.

tovima.gr

30 σκέψεις σχετικά με το “Τίτλοι τέλους στη σχέση Παπανδρέου – ΠAΣOΚ;

 1. τοσες και τοσες αγωγες εχει ο γαπ μα, δεν βρισκεται κανενα δικαστηριο να τον καλεσει. διελυσε πρωτα την ελλαδα και μετα το κομμα του για προσωπικο οικονομικο οφελος. Πες τον χαζο, αλλα ξερει να καρπωνεται εκατομμυρια, αυτα του ακη θα αποδειχτουν μπουρμπουτσαλα μπροστα σε αυτα που εχει φαει η οικογενεια

  Μου αρέσει!

 2. Και τι εγινε αν το μενου εχει τωρα Γιωργο;
  το θεμα ειναι ,οχι αν τρωγονται τα μεγαλα ψαρια.
  Ειναι πως θα γλυτωσουμε εμεις.
  Και μετα αποδοση δικαιοσυνης για ολους.
  Σκασιλα μας αν τρωγονται οι Πασοκοι.
  Θα μπει φυλακη ο ΓΑΠ για ο,τι εκανε;
  Γιατι αν αποδειχθει και τιμωρηθει για μεθοδευση εναντι αντιτιμου της εξαθλιωσης της Χωρας του θα πρεπει να ακολουθησουν και ολοι οσοι γνωριζαν για το »λαθος»και το συνεχισαν,το συνεχιζουν και μας δουλευουν ακομα…

  Μου αρέσει!

 3. Σιγά να μη μας δώσει και λογαριασμό !!! έφαγε ότι έφαγε και πάει να γίνει γείτονας της Γκάγκα στο Νιού γιόρκ….. άφησε όμως Κοτζάμ Τσίπρα στο πόδι του…..του πάσαρε και τους μηχανισμούς του και τους αφισοκολλητές του και τους Ψευτο-Θόδωρους του να κάνουν παιχνίδι.

  Μου αρέσει!

 4. Πρέπει να βρούν ένα πρόσχημα για να καλύψουν την διάσπαση, οι μεν του μπένι θα πάνε κατά νέα δημοκρατία μεριά γιατί έτσι τους διέταξαν οι ινστρούκτορές τους – αφεντικά που τους πληρώνουν, οι δε άλλοι με τον ΓΑΠ θα ακολουθήσουν μιά δική τους άγνωστη πορεία (μην ξεχνάμε τον ΓΑΠ όταν έλεγε δεν χρωστάω σε κανέναν….δηλαδή δεν έχω εγώ αφεντικά… εννοώνοντας προφανώς τους μεγαλονταβατζήδες του ελληνικού συστήματος, για τους εκτός δεν θα το θίξουμε……) και γενικώς άλλος για Χίο τράβηξε , άλλος για Μυτιλήνη, αρκεί βεβαίως να ροκανίσουν τον χρόνο, να παραγραφούν όλα τα σκάνδαλα και να διασωθούν. Βρε παιδιά μην άκουσε κανείς για τον αλογοσκούφη, μην άκουσε κανείς για τον μεγάλο σουφλιά, βρε εκείνος ο λαλιώτης τι να απέγινε, και την βασούλα μας, που είναι η βασούλα μας…

  Μου αρέσει!

  1. Ε όχι και άγνωστη !!!! Τα γραφεία τους φρεσκάρουν στην Κουμουνδούρου….Ο Τσίπρας ο ίδιος τα βάφει για να υποδεχτει τον ΓΑΠ και την πελατεία του….η Μεγαλύτερη συνιστώσα του Σάριζα είναι το Παπανδρεϊκό Πασόκ.

   Μου αρέσει!

   1. Χαχα, άλλο να πάει ένα κομμάτι του παπανδρεϊκού πασοκ στον τσύριζα και άλλο ο μεγάλος ηγέτης να μείνει χωρίς κόμμα, διότι να μην ξεχνάμε ότι έχει και γιό και κόρη και πρέπει να τους αφήσει παρακαταθήκη κάτι τις…. άστα βράστα δεν ξεμπλέγουμε με δαύτους αν δεν τους πετάξουμε ΟΛΟΥΣ στην θάλασσα.

    Μου αρέσει!

 5. Οικογένεια Παπανδρέου :
  1. Γιώργος Παπανδρέου : ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ …. παπατζή τον έλεγαν …
  2. Ανδρέας Παπανδρέου : Το μεγαλο κόλπο της μεταπολίτευσης……
  3. Γιωργάκης Παπανδρέου : Το καθυστερημένο που μας πούλησε , – στ΄αλήθεια το εχει καταλάβει ;

  Μου αρέσει!

  1. 62άρης και εγώ, ο Γιωργάκης δεν ήταν και τόσο καθυστερημένο, ήταν ένας ΑΡΙΣΤΟΣ υπάλληλος.
   Καθυστερημένοι ήταν αυτοί που τον πίστεψαν, (όπως και τον παππού του και τον πατέρα του).

   Μου αρέσει!

  2. ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ,κυριε προεδρε ειμαστε στην Λαρισα,ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ,μα κυριε προεδρα Λαρισα ειμαστε,
   ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!!!!!!!!!
   ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60.

   Μου αρέσει!

 6. Αχ Γιωργάκο μου. 100.000.000 Δολλάρια πήρε ο μπαμπάς απο την CIA για να κάνει το PASOK. Τώρα τα λεφτά αυτά, σου ανοίγουν την πόρτα του Κορυδαλλού αλλά είναι σε Ευρώ. Βρέ πώς γυρνάνε οι εποχές. Θα κάνουν οι μπαγκλαντεσιανοί και οι ισλαμαμπαντ διαλήλωσεις για να σε υπερασπιστούν.

  Μου αρέσει!

 7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ.

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  Μου αρέσει!

 8. Ελπίζω να τον πάρει η ΝΔ, πως θα αντέξει ο Άδωνης και ο Αντωνάκης χωρίς τον μεγάλο στοχαστή του οποίου την πολιτική εφαρμόζουν πιστά ;

  Μου αρέσει!

  1. E ¨οχι!!! όλος ο Συρφετός που τον ακολουθούσε πήγε στον Σύριζα κι ο Σαμαράς να πάρει το αστροπελέκι της καταστροφής

   Μου αρέσει!

 9. Αφου τα εκαμε σκαριφημα????????

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Wednesday, May 01, 2013 10:44 AM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] Τίτλοι τέλους στη σχέση Παπανδρέου – ΠαΣοΚ;

  docimastikos posted: «Δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με τη διαχείριση χρημάτων επί προεδρίας τουΠολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠαΣοΚ στον απόηχο της συνάντησης των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου. Η αντιπαράθεση του νυν και του πρώην π»

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.