Οι δήμοι θα κάνουν απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις

20130504-033020.jpgΣτην απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να προβαίνουν οι δήμοι, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το έτος 2013 θα θεωρούνται όμορες προς τον αιγιαλό, εφόσον καταθέσουν αίτηση στις Κτηματικές Υπηρεσίες για τη μίσθωση του μεσολαβούντος παλαιού αιγιαλού.

Στην περίπτωση αυτή, οι δήμοι, μόνο με την προσκόμιση της σχετικής αίτησης του επιχειρηματία, θα μπορούν να προβούν άμεσα στην απευθείας εκμίσθωση και του αιγιαλού.

Με την ψηφισθείσα τροπολογία καταγράφονται για πρώτη φορά οι μισθώσεις παλαιού αιγιαλού, ενώ επίσης εξασφαλίζονται άμεσα και πόροι του Δημοσίου από την αξιοποίηση του παλαιού αιγιαλού, που μέχρι τώρα είτε δεν εισπράττονταν καθόλου είτε αφήνονταν στην καλή πίστη των συμβαλλομένων μερών και την ευσυνειδησία της διοίκησης.

Την πρωτοβουλία για την τροπολογία ανέλαβαν οι βουλευτές Αγγελική Γκερέκου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Βασίλειος Υψηλάντης και Βασίλειος Κεγκέρογλου. Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους βουλευτές και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Πηγή:newsit.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι δήμοι θα κάνουν απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις

  1. Με άλλα λόγια μια αιτησούλα στο δήμαρχο το κολλητάρι σου και νοικιάζεις παραλία-φιλέτο για να πηγαίνουν τα ΖΩΑ να δίνουν 5 € για ξαπλώστρα και 7 € για φρέντο καπουτσίνο…. Καλείς και καμιά ξέκωλη τηλεπερσόνα για να κάνεις και το μέρος ‘ιν’ (κατά τα Κωστοπουλέικα ήθη κι έθιμα) και την έκανες την τύχη σου. Έτσι γίνονται οι μπίζνες στο Ελλάντα!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.