ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

Επιστολή στρατιωτικού κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αποδίδεται (εσφαλμένα κατά την έρευνα μας) στον αξιωματικό πατέρα δύο παιδιών που αυτοκτόνησε, πριν από λίγες ώρες. Η κραυγή αγωνίας όμως που βγάζει θα πρέπει να προβληματίσει κάθε Έλληνα πολίτη…
…ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΑΔΩΝ – ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, σαν τις μοσχαροκεφαλές

του ΟΤΕ που ξεπούλησαν τον οργανισμό σε μια νύχτα αλλά προγενέστερα διαδήλωναν παρέα με τον Παπανδρέου ενάντια στο «ξεπούλημα». Αυτοί έχουν επιλέξει προ καιρού με ποιά πλευρά βρίσκονται. Φαίνεται ξεκάθαρα στην επιστολή που θα διαβάσετε.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, έχοντας τηρήσει μέχρι τώρα, την αξιοπρεπή σιγή και απόσταση που επιβάλλει το σχήμα της επαγγελματικής μου ιδιότητας, αλλά και η αυτεπιβαλλόμενη αξιοπρέπεια του μαχόμενου Έλληνα βιοπαλαιστή.

Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς επί 30 συναπτά έτη, ανέλαβα με αγόγγυστη προσήλωση, τα υψηλά καθήκοντα που μου ανέθεσε η Πατρίδα μου…
και μέχρι σήμερα, όπως μαρτυρούν και οι περιοδικές αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου,
ανταποκρίθηκα επιτυχώς.

Οικογενειάρχης κατ΄ επιλογήν

πολύτεκνος κατά συνείδηση υπηρέτησα τα μισά και παραπάνω έτη της θητείας μου στον Βόρειο Έβρο, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας στην ζωή μου, μια και παντρεύτηκα εδώ, αγόρασα (επί δανείω) σπίτι εδώ, μεγαλώνω τρία παλληκάρια εδώ, και προσδοκώ να τελειώσω τον βίο μου εδώ, στο μεθοριακό μετερίζι του Ελληνισμού.

Βίωσα εδώ και δεκαετίες, την αμετροεπή οικονομική μας πολιτική, και τέθηκα εκόντας-άκοντας πάντα πρώτος στην κάθε κυβερνητική απόφαση, προσαρμόζοντας επί δεκαετίες την ζωή μου, σε ένα πληθωρισμένο βιοπορισμό, που ποτέ ο μισθός δεν επαρκούσε, αλλά έστω και με δανεισμό, κατάφερνε να διατηρήσει εμένα και την οικογένειά μου στα όρια της αξιοπρέπειας, ίσα-ίσα για να μπορώ να εκπληρώσω την αποστολή μου.

Εδώ και τρία χρόνια, βιώνω και την τελευταία πράξη της αδικίας, στο πρόσωπο μου, στην ιδιότητά μου και στην οικογένειά μου, με την πρωτοφανή στα χρονικά συρρίκνωση των ήδη μέχρι τότε πληθωρισμένων και στερουμένων ισολογισμού (έναντι των πραγματικών αναγκών διαβίωσης) αποδοχών μου.

Και πάλι δεν ομίλησα. Και πάλι αγόγγυστα σήκωσα το βάρος και την στέρηση, συνηθισμένος στην λιτή ζωή του στρατιώτη. Αλλά μάλλον, άνοιξα την όρεξη του τιμητή του έργου μου, να συνεχίζει να μου στερεί σταδιακά εδώ και τρία χρόνια, κομμάτι – κομμάτι την αξιοπρέπειά μου. Έτσι, κοντεύοντας τα 50 μου χρόνια, είδα μέρα την μέρα, να μου αποδομούν, ότι προσπάθησα να φτιάξω τίμια για την οικογένειά μου.
Έγινα αρχικά ασυνεπής οφειλέτης των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία με ψυχρή λογιστική τόκισαν την ασυνέπειά μου και την έφεραν στην πλήρη αδυναμία εξόφλησης.
Αναγκάστηκα να ζητήσω δικαιοσύνη και μετά κόπων και βασάνων, έφτασα να αιτηθώ το κούρεμα που προβλέπει ο Νόμος Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Έφτασα στο σημείο, να χάσω το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο , νομή και αυτό της τράπεζας που ψυχρά το κατάσχεσε.

Αθέτησα αναγκαστικά να εξοφλήσω τα χρέη μου στην εφορία για το 2012 (μια και το ασύλληπτο για μένα ποσό των 2817 ευρώ, αδυνατώ από πέρισυ να το πληρώσω έστω και τμηματικά).

Είδα το υπόλοιπο των αποδοχών μου από τα Χριστούγεννα να συρρικνώνεται στα 500 ευρώ μηνιαίως (ακόμα και σήμερα τόσα παίρνω), βίωσα και βιώνω την ανεργία της συζύγου μου, ζώ την ειρωνεία της ανακοίνωσης της πρόσληψής της στον ίδιο φορέα και με την ίδια ειδικότητα εδώ και 40 μέρες, αλλά ακόμη να την καλέσουν να εργασθεί (βλέπεις δεν αρκεί να πρωτεύσεις σε ένα διαγωνισμό, δεν αρκεί να το ανακοινώσουν εγγράφως, χρειάζεται και επιβεβαίωση από τον ΑΣΕΠ και έκδοση ΦΕΚ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, για να μπορέσει μια πολύτεκνη μάνα, με 3 πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος και άλλα επικουρικά προσόντα να εργασθεί για λίγους μήνες και να ταΐσει τα παιδιά της).
Έζησα την ειρωνεία της στέρησης των παγίων οδοιπορικών παραμεθορίου, λες και 200 ευρώ και αυτά με κρατήσεις, έβαλαν μέσα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έζησα παράλληλα την διακοπή του ισόβιου πολυτεκνικού επιδόματος της συζύγου μου από τον ΟΓΑ , λες και η διατίμηση των 320 ευρώ το δίμηνο μπορεί να αντισταθμίσει τις ανάγκες μιας πολύτεκνης μάνας να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Δέχτηκα σιωπηρά να διακανονίζω μήνα τον μήνα επί 3 χρόνια τις οφειλές μου στην ΔΕΗ -μια αδιάκοπη στέρηση του υπολοίπου των πενιχρών αποδοχών μου, χωρίς έλεος, υπό την απειλή της στέρησης του αγαθού του ηλεκτρισμού.

Ζήσαμε με τα παιδιά μου και την γυναίκα μου, αυτό το χειμώνα εδώ πάνω, με κρύο, στερούμενοι εδώ και δύο χειμώνες το πετρέλαιο, μια και οι τιμές ήταν απαγορευτικές. Τρυπήσαμε τους τοίχους και βγάλαμε καπνοδόχους, ξεθάψαμε σόμπες από τις αποθήκες των παππούδων, μαζέψαμε ξύλα και τα κάψαμε, ανάψαμε καλοριφέρ ηλεκτρικά, κλιματιστικά και ότι άλλο βρήκαμε για να ζεστάνουμε το σπίτι μας.

Και τους τελευταίους δύο μήνες, ήρθε και η κορύφωση.
Η ΔΕΗ, συνεπής συνέταιρος μου κάθε μήνα εδώ και τρία χρόνια, μας έστειλε το λογαριασμό της.

Απελπισμένα ζήτησα πριν ένα μήνα διακανονισμό εκ νέου, και πήρα την απάντηση να πληρώσω σε 4 δόσεις από 300 ευρώ.

Και το δέχτηκα. Και πλήρωσα μια δόση. Και πριν μια εβδομάδα, ήρθε και ο εξοφλητικός λογαριασμός, να μου φορτώσει συνολικά (μαζί με τα οφειλόμενα) να πληρώσω 2785 ευρώ, μέχρι τις 29 Απριλίου. Με ειδοποίηση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Και σήμερα, 1η Μαΐου, πήγα στην τοπική ΔΕΗ, για να εισπράξω την απάντηση, ότι δεν ανήκω στις κοινωνικές ομάδες που ευεργετούνται από τον διακανονισμό πολλαπλών (έως 48 δόσεων) λόγω υψηλής κατανάλωσης και λόγω εισοδήματος, ότι δεν γίνεται διακανονισμός πάνω σε ήδη συναφθέντα διακανονισμό που μάλιστα αθετήθηκε (πέρασε βλέπεις ο Απρίλιος), ότι οφείλω να καταβάλω άμεσα το ποσό μέχρι την μετά το Πάσχα Τετάρτη 8-5-13(βλέπετε το ανθρωπιστικό πρόσωπο των κοινωφελών υπηρεσιών περιορίζεται μόνο στις ημέρες των θρησκευτικών αργιών), ή το ήμισυ αυτού και να αιτηθώ εκ νέου διακανονισμό -και να παρακαλέσω να εγκριθεί νέος με 1-2 δόσεις σύν τα τρέχοντα που θα έρθουν-, ειδάλλως, τα κεντρικά -μου το τόνισαν αυτό αποποιούμενοι πάσης προσωπικής ευθύνης και εν πλήρη κατανοήσει του προβλήματός μου- θα αποστείλουν εντολή σε εργολάβο να μου διακόψει την παροχή.
Κι εγώ κοιτάζοντας το τελευταίο εκατοστάρικο -από τα 5 της τελευταίας μου μισθοδοσίας- αποχώρησα ευχόμενος στους υπαλλήλους καλό Πάσχα.

Αυτή την μεγάλη Τετάρτη, 1-5-13, η αξιοπρέπεια ενός ακόμη σιωπηρά μαχόμενου Έλληνα πολίτη, Αξιωματικού εν ενεργεία στην Μεθόριο και πολύτεκνου οικογενειάρχη και συζύγου άνεργης -επιτυχούσης αλλά μη προσληφθήσας- έλαβε το ύστατο της πλήγμα. Αμέσως μετά τις κωδωνοκρουσίες της επερχόμενης Ανάστασης, το μόνο φως που θα απομείνει στο σπίτι και την οικογένειά μου, θα είναι το Άγιο Αναστάσιμο Φως στην λαμπάδα και στο κανδήλι (για όσο υπάρχει λάδι να κάψει).

Κι εγώ αγόγγυστος, χωρίς επιρροή από τα προαναφερόμενα, αύριο το πρωί όπως και κάθε μέρα που θα ακολουθήσει, θα φορέσω την στολή μου και θα σταθώ εν πλήρη αφοσίωση όρθιος στο στρατιωτικό τμήμα που διοικώ και θα ασκήσω ανεπηρέαστος τα καθήκοντά μου, με απόλυτο γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας μου.

Ζητώ συγνώμη, αν η ανθρώπινη ανεπάρκειά μου, μειώνει την αυτεπάγγελτη απαίτηση των συν-Ελλήνων που με θέλουν στην έπαλξή μου, περήφανο Στρατιώτη. Υπόσχομαι να μην τους απογοητεύσω, παρά τις προσωπικές στερήσεις μου.

Αδυνατώντας όμως, να ανταποκριθώ πλέον στην επιβίωση της οικογένειάς μου, θεώρησα σωστό, να τολμήσω να δημοσιεύσω το πρόβλημά μου, ελπίζοντας τουλάχιστον στην κατά το μέτρο του δυνατού ανταπόκριση κάποιων αρμοδίων.

Με την εναπομένουσα αξιοπρέπεια εκ μέρους μου και της οικογένειάς μου, που καλείται να ανέβει κι άλλο Γολγοθά, σας εύχομαι Καλή Ανάσταση.

ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2013

45 σκέψεις σχετικά με το “ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

    1. Να το πάρει το ποτάμι.

      Εδώ είχες γίνει «κακός» τότε.Μετά την σημερινή αυτοκτονια θα φανείς μνημονιακό κτήνος.

      Προβληματίσου τώρα μαζί με το 1.5 εκατομμύριο ανέργους και τα εκατομμύρια ημιαπασχολούμενους και συνταξιούχους των 400 ευρώ για τα προβλήματα των στρατιωτικών που τους κόβουν το ρεύμα.

      Μου αρέσει!

      1. Το ξανάπα και με επιβεβαιώνεις. Δεν είσαι «πολίτης» αλλά ΙΔΙΩΤΗΣ. Ο κυνισμός και η ωμότητά σου απέναντι στον πόνο του άλλου… (του «συμπολίτη» υποτίθεται) δείχνει ότι δε δίνεις δεκάρα για κανέναν. Ακόμη και η επίκλησή σου στους ανέργους γίνεται μόνο στα πλαίσια κάποιας επικοινωνιακής τακτικής, προκειμένου να υποβαθμιστούν οι θέσεις των άλλων…

        Μου αρέσει!

      2. NΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ! ΜΕ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΟΙΑΖΕΙΣ !….

        Μου αρέσει!

      3. Ενώ αν έχυνα διαδικτυακά δάκρυα για το δράμα του στρατιωτικού των 1400-1500 ευρώ,που παραδοσιακά στηρίζει δικομματισμό, θα ήμουν ενεργός πολίτης.
        Αν πόσταρα δε και τον Εθνικό Υμνο και αν έλεγα και το Πιστεύω, θα γινόμουν η μαγιά για την αναγέννηση του Εθνους ;

        Μου αρέσει!

      4. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ΙΔΙΩΤΗ μου εσύ. Τώρα έγινες και αεριτζής. Κάποτε διάβαζαν την παλάμη και σου έλεγαν τη μοίρα σου, τώρα οι ανθυποψήφιοι γιάπηδες σαν και την αφεντιά σου διαβάζουν τα νικνέιμ…
        Συνέχισε. ΙΔΙΩΤΗ, συνέχισε. Γελάμε…

        Μου αρέσει!

      5. Και τι σε πειράζουμε εμείς Πολίτη;
        Ολη μέρα που τρολλάρατε εσύ κι οι φίλοι σου με τα κανονικά νικ νέϊμς
        για μετανάστες και χρυσή αυγή, είπαμε εμείς τίποτα;
        Όχι.
        Ε, μην είσαστε και πλεονέκτες…

        Μου αρέσει!

      6. Αν θεωρείς τρολιές τα άρθρα της ΧΑ και τα λεγόμενα του αρχηγού σου, τα παράπονά σου στην διεύθυνση της παράταξης.
        Να είσαι σίγουρος ότι αν είχα αναφέρει κάτι που δεν είχε γραφεί ή ειπωθεί, θα σε είχαν προλάβει δεκάδες άλλοι σύντροφοί σου.

        Μου αρέσει!

    2. Ετσι λεω κι εγω,ας το παρει το ποταμι.Επιφυλασσομαι παντως,καθοτι κολλημενος με την αληθεια.

      Μου αρέσει!

      1. ΕΣΕΝΑ ΔΙΚΕΡΩ ΤΡΙΚΕΡΩ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΧΙΣΕΙΣ ΚΑΛΣΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΙΡΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ

        Μου αρέσει!

      2. Που να’ξερες καμενε,που να’ξερες.Οι στρατιωτες που θαυμαζεις ειναι σαν κι εσενα.ΚΟΤΕΣ.
        Δεν σε παρεξηγω παντως.Φαινεται πως δεν περασες ποτε βραδυ απεναντι,να βγαλεις πινακιδες βολης για το τζαμί στο Μπαλαμπατσικ.Αν θελεις να σε παω κανα Σαββατοκυριακο.Πρωτα μπανακι μετα ελευθέρου κολυμβησεως,μετά
        νυκτερινο trecking ανα τους ορυζωνας,ακολουθως εγγραφή στο ημερολογιο,επειτα φωτογραφησις των αξιοθεατων μετά του απαραιτήτου sightseeing,¨αβλαβης¨διελευσις περι του,εγκατεστημενου μεσα σ’εναν πανεμορφο λευκωνα,φυλακιου προκαλυψεως(με δυναμη Ταγματος μετρημενη κατα την διαρκεια των αθλοπαιδιών και μετα την αφαιρεσιν της φρουρας) της 92ας Τεθωρακισμενης(επιχειρησιακη ονομασια),»κατα λαθος» κατα την διαρκεια της επισκεψεως του Necdet,και τελος αγναντεμα της ανατολης,μετα της δημιουργιας πινακιδων βολης για τα φιλια τεθ/να, διπλα απ’το δρομολογιο υπ’αριθ.**το οποιον θα επιβεβαιωσουμε ως ¨βατόν¨.Επειτα επανεισοδος στην Νεα Πατριδα και απενημερωση στο φυλακιο *******¨,πλυσιμο,προγευμα και αισιως,αναχωρησις για την ενδοχωρα.
        Η μεταβασις θα ειναι δωρεαν,το ιδιο ο φακος και το πλαστο Βουλγαρικο διαβατηριο καποιου σεσημασμενου δουλεμπορου.Τα χρηματα,βεβαια,που θα σου δωθουν,θα ειναι πλαστα δολλαρια ΗΠΑ και μονον.

        ΕΙΣΑΙ μεσα πατριωτ’;

        ΥΓ
        Απαγορευονται τα καλσον λίκρα,οι ελβετικοι σουγιαδες και τα Παμπερς για ενηλικες.

        Μου αρέσει!

      3. Μπρε πολύ τουρκέψαμε εδω μέσα απο τα μογγολοκάναλα. Σε λίγο θα τα μιλάμε φαρσί προς μεγάλη χαρα του Στυλιανίδη, κρίμα και στο όνομα.

        Μου αρέσει!

  1. Απάντηση προς τον επιστολογράφο και στους υπόλοιπους ένστολους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
    Διαβάστε τον όρκο που δώσατε όταν αποφοιτούσατε από τίς παραγωγικές σχολές.
    Δείτε προσεκτικά την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από τίς «δημοκρατικές κυβερνήσεις»
    Διαβάστε τίς επιταγές του άρθρου 120 του Συντάγματος, και πράξτε κατά συνείδηση

    Μου αρέσει!

  2. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ …

    Η αριστεράτζα θα σε χλευάσει συνέλληνα κι ας λές τα αυτονόητα που δεν μπορεί δυστυχώς να τα κατανοήσει ο αφισσοκολητής αντιστασιακός , επειδή κτίσαμε μια μεταπολιτευτική Ελλάδα στο ψέμα και στην λαμογιά…

    Υ.γ.
    Οταν λέω αριστεράτζα δεν διακρίνω χρώμα αλλά νοοτροπία…για τους νοήμονες…

    Μου αρέσει!

  3. Μαύρο τέλος να έχει ο σάπιος σπόρος σας καθάρματα της κυβέρνησης.
    Να θάψετε το σπόρο σας κι ό,τι έχετε να το χάσετε, το χρυσάφι να γίνει κάρβουνο, και τα λεφτά σας να καούν και να γίνουν σκόνη, τα σπίτια σας να γκρεμιστούν τα παιδιά σας να ψοφήσουν, να σας κλέψουν την ώρα που θα κλαίτε, να σαπίσετε ζωντανοί και να ψοφήσετε άστεγοι, μόνοι, άκληροι, διωγμένοι, άπλυτοι, άρρωστοι, πεινασμένοι και να σας τρώνε τα σκουλήκια ζωντανούς.

    Μου αρέσει!

    1. Η Θεια Νεμεσις, δεν ξεχνα σεβαστη μου Σοφια …Μπορει να μας φαινεται οτι αργει…. Λειτουργει ομως με την δικη της λογικη …

      Μου αρέσει!

  4. Γκρινιάξτε… όσο θέλετε καραβανάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν θα πληρώνουμε εμείς και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι αυτής της χώρας τα προνόμιά σας. Και πολλά παίρνετε για να κάθεστε. Απόφοιτοι Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και παίρνετε μισθούς που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται. Εξαιρώ πιλότος και ελάχιστους άλλους. Όποιος καραβανάς δεν γουστάρει… το Δημόσιο, δηλώνει παραίτηση και καθαρίζει… Δρόμο… κοπρόσκυλα. Έχουμε από το ΄10 που ασχολούμαστε με τους δημοσίους υπαλλήλους και τα προνόμιά τους. Κάθεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα και βρίζετε όποον περνάει από μπροστά σας ρε παρτάλια και θέλετε και αύξηση μισθού; Πολύτεκνε καραβανά, να πας στα Κ.Α.Α.Υ. να ταΐσεις τα μούλικά σου, αν και εκεί πάλι εμείς θα σου τα πληρώσουμε. Βάραγες… χιλιάρικα… κάθε μήνα και είχες σηκώσει μύτη… Όσο αμοίβονται οι κάτω των 25 (πολλοί και με πτυχίο), τόσα πρέπει να έχεις και εσύ και πολλά σου είναι. 400 ευρώ. Αν δεν θες, δρόμο… Αύριο το πρωί βρίσκουμε χιλιάδες αντικαταστάτες για να αράξουν στο γραφείο σου.

    Μου αρέσει!

      1. Κανονικό κέρασμα σε μαγαζί ή σε Κ.Α.Α.Υ. με ψάρια 5,5 ευρώ κια μπριζόλα 2,5 ευρώ; Καραβανάς είσαι η πολίτης; Αν είσαι πολίτης, στρταιώτης πήγες; Δεν είδες τι κάνουν όλη μέρα; Από το κεφάλι μου τα βγάζω εγώ;

        Μου αρέσει!

      2. Με την ίδια ευκολία που αλλάζουν… οι δικοί… μου, πρέπει να αλλάζουν… και τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου αν δεν τους αρέσει… το αραλίκι… Τώρα μιλάς σωστά.

        Μου αρέσει!

      1. Η Πατρίδα -που τόσο πολύ σας αρέσει… να λέτε και να ξαναλέτε αυτή τη λέξη- τόσα έχει να σας δώσει, αν δεν σας αρέσει.., δρόμο… Χιλιάδες πεινάνε/πεινάμε, δεν αντέχουμε πλέον να ταΐζουμε κηφήνες στο Δημόσιο.

        Μου αρέσει!

    1. Συλλογική ευθύνη που εσύ, και μόνο εσύ, από καθέδρας καταλογίζεις σε ό,τι δε γουστάρεις.
      Αν αυτό δεν είναι φασιστική νοοτροπία, τότε τι είναι;

      Μου αρέσει!

      1. Ευχαριστώ πολύ, γιατί δικαιώνεις πανηγυρικά τα λεγόμενά μου. Εξακολουθώ λοιπόν, να επιμένω στα περί φασιστικώς καταλογιζόμενης συλλογικής ευθύνης, αλλά το αυτάκι του αλάθητου δεν ιδρώνει.
        (…εκτός αν ο βουτυρομπεμπές ενοχλούνταν που αναγκαζόταν να ξυπνάει στο στρατό πριν τις 12.30 μμ, οπότε δικαίως βάλλεις εναντίον πάντων).
        Προσέθεσες και κάτι ακόμη, κακομαθημένε μπόμπιρα, εξίσου φασιστικό. την εύκολη ταμπελίτσα σε όποιον διαφωνεί (για να ξεμπερδεύουμε με …συνοπτικές διαδικασίες).
        Σεμινάριο φασιστικής νοοτροπίας είναι το ύφος και το ήθος σου. Να σε χαίρονται τα φεντικά σου.

        Μου αρέσει!

      2. Όσο ο βουτυρομπεμπές συμμετέχει στη μισθοδοσία των Δ.Υ., θα έχει και λόγο. Όσο για τα αφεντικά μου, αν δεν τους έκανα τη δουλειά για την οποία με πληρώνουν, θα είχα φάει κλωτσιά. Ο τσαμπουκάς της ηθικολογίας των Δ.Υ. σύντομα θα τελειώσει και μετά θα τα πούμε… καλά. Φασίστας στο ξαναλέω, είσια εσύ και οι όμοιοί σου έμμισθοι ανεπάγγελτοι αγράμματοι που θέλουν τους πολίτες χωρίσμένους σε δύο ζώνες, σε αυτούς με ασυλία-μονιμότητα και σ΄ αυτούς που είναι τα κορόιδα. Αυτά τελειώνουν σιγά-σιγά…

        Και επειδή είσια τελείως νούμερο.., σημασία έχει τι κάνεις και όχι τι ώρα ξυπνάς. Εγώ ξυπνάω στις 7 κια πηγαίνω για ΔΟΥΛΕΙΑ. Και κάποιοι άλλοι που ξυπνάνε πρωί, πηγαίνουν και κάθπνται σε μία καρέκλα. Και πολλές φο΄ρες πηγαίνουν και ΤΖΑΜΠΑ, ξέρεις εσύ τι εννοώ.

        ΤΡΟΪΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΟΪΚΑ.

        Μου αρέσει!

  5. δεν πα να γραψεις 100 σεντονια,δεν πα να χεις 1000 δικια με το να αποκαλεις τα παιδια τους μουλικα αυτοχαρακτηριστηκες

    Μου αρέσει!

    1. Αυτοί γιατί βρίζουν και ειρωνεύονται και κακομεταχειρίζονται τα παιδιά των άλλων όταν αυτά υπηρετούν τη θητεία τους; Εδώ… σε θέλω λαλάκη.

      Μου αρέσει!

    2. Λέγε λαλάκη. Γιατί Έλληνες πολίτες ένστολοι -στρατιώτες δηλαδή- να αναγκάζονται να σερβίρουν στα Κ.Α.Α.Υ. γκόμενες κια μούλικα καραβανάδων δημοσίων υπαλλήλων; Ψέμα και αυτό;

      ΤΡΟΪΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

      Μου αρέσει!

      1. Να σου πω. Μου την είχε πέσει… η γυναίκα ενός γυφτοκαραβανά μονιμά, αλλά δεν γούσταρα. Μπάζο… και σπάγγος… Σαν τον άντρα της.

        Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.