ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ «ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ»

Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου

Τελικά ποιά ειναι η κοινωνία εναντίον της οποίας στρέφονται ολοι εκείνοι πού εξεγείρονται αμυνόμενοι στην επίθεση πού δέχεται η ζωή τους; Καί πάντως δέν ειναι οι κάμποι, τα βουνά, τα γάργαρα ποτάμια, οι θάλασσες , τα ομορφα νησιά, και οι περικοκλάδες.

Στην κοινωνία των τάξεων, η έννοια του κοινωνικού συμφέροντος ειναι ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτής λοιπόν της τάξης τα συμφέρονται απειλούνται οταν η εκμεταλλευόμενη και καταπιεζόμενη τάξη αντιδρά και προσπαθεί να αποκρούσει την επίθεση πού δέχεται με αποκορύφωμα τα τελευταία τρία χρόνια, πού ξέσπασε η μεγάλη καπιταλιστική κρίση.

Οι κυβερνήσεις δέν κάνουν τίποτα άλλο από το να ανασύρουν το ενα μετά το άλλο τα οπλα που διαθέτουν για να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η κυριαρχία της τάξης των κεφαλαιοκρατών, των μεγάλων οικονομικών ντόπιων και ξένων  τα οποία υπηρετούν.

Δυστυχώς αυτές οι εξαρτημένες από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κυβερνήσεις, πού επίσης δυστυχώς νομιμοποιούνται από τη λαϊκή ετυμηγορία , έχουν συμμάχους τους τις μεγαλοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, πού έχουν προ πολλού ξεπουλήσει την εργατική τους συνείδηση στην εξουσία, εναντι διαφόρων οφιτσίων και παίζουν το ρόλο του δούρρειου ίππου μέσα στο εργατικό κίνημα, περιοριζόμενοι σε ανώδυνες κινητοποιήσεις και πομπώδεις δηλώσεις στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, πού ειναι ο πυλώνας της προπαγάνδας του καθεστώτος με το αζημίωτο βέβαια….

Απέναντι σε αυτό το οπλοστάσιο καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, πότε με τα ΜΑΤ, πότε με τα δικαστήρια οπου βγάζουν παράνομη κάθε απεργιακή κινητοποίηση και πότε με τις επιστρατεύσεις, οι λαοί ενα δρόμο έχουν. ΤΗΝ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ,  ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΛΑΙΜΟΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗς ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΈΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΣΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Κανέλλα Καζακοπούλου

Υ.Γ.Ειχατε καμμιά αμφιβολία ότι το σχέδιο ΑΝΑΝ που απορρίφθηκε από τον Κυπριακό λαό, θα επανερχόταν μετά το γιουρούσι πού έγινε στην Κύπρο? Η μήπως το γιουρούσι έγινε τυχαία??? οπως και εδώ άλλωστε.

Υ.Γ. Το καθεστωτικό ΜΕΓΚΑ μεταδίδει αυτή τη στιγμή οτι απόστρατοι συνταξιούχοι  λόγω δραματικών περικοπών γίνονται ντελίβερυ σε πιτσαρίες για να τσοντάρουν στην κολοβή σύνταξή τους

10 σκέψεις σχετικά με το “ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ «ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ»

 1. Ἀπό…ἀνθρωποθυσίες ξέρετε καλά «ἐσεῖς» Κανέλλω μου ἐκεῖ στό…ἑβραιο-μπολσεβικιστάν…
  Ὅπως καί τά…»ὁμογάλακτά» καί ὁμόσταυλά σας τοῦ…Κλουβιο-Παγανιστάν…
  Ἔν’ ναι;
  Τά λέω καλά;

  Ἄντε νά…τσουγκρίσετε τά…ΑΑΑνεγκέφαλά σας τώρα, μέρες πούναι…
  Στά 500 μέτρα ἀπό μᾶς…
  …Γιατί βρωμάτε.

  Μου αρέσει!

  1. Αντε απο εδώ μωρε λοβοτομημένε. Η κυβέρνηση σου το τοσο υποστηρίζεις αυτοαναιρείται καθημερινά. Ειδικά με την επίταξη των εκπαιδευτικών

   Διαβάζεις ΦΕΚ;;
   Παράγραφος 7 του άρθρου 41 του 3536/2007

   …Έκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης, που επιβάλει την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ηγεία. Έκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης, που επιβάλλει την απίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία…

   Αυτο που κάνει τώρα η χουντοκυβέρνησή σου, αναιρει τον νομο που έχει ψηφίσει ήδη. Δηλαδή ειναι χουντα κανονική.

   Μου αρέσει!

 2. Ενταξει απο θεωρίες καλά πάμε, στο μεταξύ να θυμίσουμε στην κ.Καζακοπούλου και την τελευταία απόλυση πέντε εργαζόμενων στο Ριζοσπάστη παραμονή Πρωτομαγιάς..
  Μήπως πρέπει να πάνε για πίτσα delivery κι αυτοί αν βρούν θέση; Χιούμορ κάνω βέβαια, μην ανησυχείτε..

  Μου αρέσει!

  1. καί αυτό τι σχέση έχει με το ότι πρεπει ολοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι να ξεσηκωθούν? μήπως η κρίση κάνει εξαιρέσεις ? θύματα θάχει παντού εφόσον δέν ανατρεπεται η καθεστηκυια τάξη και με αυτό δέν θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, απλά να θυμίσω οτι οι απολύσεις του 1εκατομμυρίου 500 χιλιάδων ανθρώπων θα είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε η ανάλογη αντίσταση.

   Μου αρέσει!

 3. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!!
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…
  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !!!!
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ…
  ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ….
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΧΟΥΝΤΑ !!!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.