«Ακόμη και οι πιο ανθεκτικές παραγωγικές μονάδες γονατίζουν», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος

«Το αίτημα της αλλαγής σήμερα δεν είναι μονοπώλιο κανενός φορέα. Είναι υπόθεση της Δεξιάς αν πράγματι θέλει να εκσυγχρονιστεί και είναι υπόθεση της Αριστεράς αν… πράγματι φιλοδοξεί να κυβερνήσει».

Αυτό επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος προσφωνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.
Ο κ. Δασκαλόπουλος επικαλέστηκε χαρακτηριστικά στην ομιλία του δύο ρήσεις του Μαρξ: ότι η παραγωγή και η βιομηχανία αποτελούν εκδήλωση των πιο ουσιαστικών δυνάμεων του ανθρώπου. Και ότι «δεν είμαστε φιλόσοφοι ώστε να αρκεστούμε να ερμηνεύουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, πρέπει να τον μετασχηματίσουμε».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε χρήσιμο και ευπρόσδεκτο τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, χρειαζόμαστε ανατρεπτικές λύσεις. Τόνισε δε ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα αλλά επιβάλλεται να μπορούμε να συζητούμε για όλα. Διερωτήθηκε όμως γιατί η Αριστερά προασπίζεται την ύπαρξη άχρηστων πρακτικά φορέων, που μόνο την κομματική σκοπιμότητα άλλων εξυπηρετούν. Και επισήμανε ότι η αποδοτικότητα που δεν αποτελεί πολιτική και κοινωνική αξία στην παραδοσιακή αντίληψη της Αριστεράς, είναι το κατ΄ εξοχήν ζητούμενο σε μια ανταγωνιστική οικονομία.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην αγορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε ότι ακόμη και οι πιο ανθεκτικές παραγωγικές μονάδες γονατίζουν κάτω από το βάρος των φόρων, του κόστους της ενέργειας, της μειωμένης ζήτησης και της ανύπαρκτης ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα το 60% των νέων δεν έχει μοίρα στην αγορά εργασίας.
«Η τρόικα», σημείωσε, «ελέγχεται για λάθη, αστοχίες και αδιέξοδες εμμονές. Αλλά κι εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Περιοριστήκαμε στον ρόλο των απρόθυμων λογιστών ή των πρόθυμων εισαγγελέων των μνημονιακών πολιτικών. Και αυτό πληρώνουμε σήμερα».
Υποστήριξε ωστόσο, ότι πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που συνειδητοποιούν ότι η γερμανική συνταγή λιτότητας συνεπάγεται δυσβάστακτο κοινωνικό κόστος και άδηλες πολιτικές συνέπειες. Και επανέλαβε την πρόταση για διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης ώστε η έξοδος από την κρίση να βασιστεί στην ανάπτυξη και την επένδυση.
Πηγή: express.gr

11 σκέψεις σχετικά με το “«Ακόμη και οι πιο ανθεκτικές παραγωγικές μονάδες γονατίζουν», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος

  1. Βλέπουμε έναν έμπορο γαλατά να παριστάνει τον πρόεδρο των Ελλήνων βιομηχάνων.

    Δεν δικαιούται ένας γαλατάς να παριστάνει τον πρόεδρο των Ελλήνων βιομηχάνων.

    Αυτό κι αν είναι από τα «άγραφα».

    Δεν δικαιούται ένας γαλατάς να είναι πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων, γιατί δεν είναι βιομήχανος.

    Δεν δικαιούται, γιατί από τη θέση του δεν θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της βιομηχανίας, αλλά αυτά του εμπορίου.

    Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε;

    Δεν δικαιούνται οι έμποροι να αντιπροσωπεύουν τους βιομηχάνους, γιατί δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες μ’ αυτούς.
    ………………… ……………………………. …………………. ………………………………..

    Μου αρέσει!

  2. Δεν πειραζει αρκει που ειπε ο Αντωνακης οτι δεν θα χρειαστουμε αλλα μνημονια
    -μνημονια ειπε οχι μνημοσυνα – να συνενοουμαστε

    Μου αρέσει!

  3. Καλα μαδησατε την Ελλαδα τοσα χρονια….
    Ολα ομως εχουν τελοςς…
    νομιζατε οτι παντα θα ειστε αρχουσα……
    Ηρθε λοιπον ο καιρος σας…..
    η παγκοσμια ταξη σας χρησιμοποιησε και σας κοιμησε…..
    Τωρα θα σας στιψει…..γιατι αν ξυπνησετε αρχοντες …..
    και ξαναθελησετε το κρατος…
    θα εισθε πολυ επικινδυνοι …..
    Φραχτης στα σχεδια τους…..

    Μου αρέσει!

  4. Καό όμως δίχως την δημιουργία βιομηχανίας δεν προκειται νά επιτευχή οικονομική αναπτυξις. Η αγροτική οικονομία εχει εξαντλησει τά ορια παραγωγής. Εκει που ευδοκιμει η εληα, η πορτοκαλια και τα κηπευτικά η γής εχει αξιοποιηθη πλήρως, δεν υπάρχουν άλλες δυνατότηες. Στό νοτιο τμημα τής χωρας η κτηνοτροφια δεν μπορει νά ναπτυχθή άλλο. Τί αλλο μένει λοιπόν; Στίς δεκαετιες του εξηντα, εβδομήντα και ογδοντα ειχαμε μεγαλη εισροή χρηματος απο εμβασματα των μεταναστων καί αυτα τονωσαν την ελληνική οικονομία. Τωρα τά εμβάσματα τελειώσαν.

    Μου αρέσει!

  5. αυτοι οι Ελληνες βιομηχανοι ρε παιδια τι βιομηχανιες εχουν και τι παραγουν? απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα εχουν μεινει μονο ελαχιστες βιοτεχνιες, ακομη και τις καρφιτσες και τα μανταλακια απο την Τουρκια τα εισαγουμε.

    Μου αρέσει!

  6. Καλα τώρα το πήρε χαμπάρι ο «πρόεδρος»;; Αυτός δεν ήταν που συμφωνούσε με την ακολουθούμενη πολιτική; Αυτός δε προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι το μνημόνιο είναι η «μόνη λύση»(‘η μήπως η τελική λύση);; Αυτός δε σιγοντάριζε τη πράσινη συμμορία την εποχή της επιβολής του μνημονιακού ολοκαυτώματος;;;
    Το πιο γελοίο στην υπόθεση είναι ό,τι τα περισσότερα από το πρωτοπαλλίκαρα του μνημονίου, «μετετράπησαν» εσχάτως σε αντιμνημονιακούς… Τι συμβαίνει;; Είδαν το φώς το αληθινό; «Κατάλαβαν» το λάθος τους; ή μήπως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί;;

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.